Un restaurant caníbal a Berlín

Cuina

Paula Molés reivindica que la gastronomia és cultura i que va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

www.ccma.cat

RSS feed

Alimentària 2024: proteïna i aliments enriquits. I la dieta mediterrània? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Març

Alimentària 2024: proteïna i aliments enriquits. I la dieta mediterrània?

Especial menú caníbal sobre Alimentaria 2024, una edició que ha tingut dos protagonistes absoluts: la proteïna i els aliments enriquits amb vitamines i minerals. Com s'explica aquest boom? Quin sentit té fabricar aliments funcionals quan tenim la...

Cinema i caníbals: horror i fascinació a la gran pantalla Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Març

Cinema i caníbals: horror i fascinació a la gran pantalla

Menú especial dedicat al cinema caníbal: analitzem "La societat de la neu", la pel·lícula de J. A. Bayona, amb Àlex Gorina, realitzador de "La finestra indiscreta", i fem una immersió en com les pel·lícules han retratat els caníbals al llarg...

El perquè del boom del pistatxo a casa, a les pastisseries i als camps Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Febrer

El perquè del boom del pistatxo a casa, a les pastisseries i als camps

El restaurant caníbal posa el focus en el pistatxo. De sobte, hi ha tanta demanda que alguns elaboradors asseguren que tenen problemes per trobar-ne. En parlem amb Lluís Estrada, propietari de la pastisseria Canal de Barcelona. De les seves...

Israel contra Gaza: quan la gana és una arma de guerra Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de Febrer

Israel contra Gaza: quan la gana és una arma de guerra

L'estat d'Israel està utilitzant la gana com a arma de guerra, bloquejant l'aigua i els aliments a la població palestina. En parlem amb l'escriptor, historiador i metge palestí Salah Jamal, amb el periodista David Segarra, autor del llibre "Viure,...

Digue'm d'on ve el peix que compres i et diré si té anisakis Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de Gener

Digue'm d'on ve el peix que compres i et diré si té anisakis

Al restaurant caníbal posem el focus en productes audiovisuals sobre ciència i alimentació. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, analitza la sèrie "You are what you eat: A twin experiment" (Som el que mengen, un experiment amb...

Un plat amb tòfona a casa: plaer màxim per 10 euros Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de Gener

Un plat amb tòfona a casa: plaer màxim per 10 euros

El cuiner Jordi Vilà ens porta un altre plat de la cuina catalana tradicional que ens farà venir salivera: farcellets de col amb patata i botifarra de perol, que corona amb tòfona negra. Aprofitem per parlar de com podem cuinar amb una de les...

Volta al món a través del picant Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de Gener

Volta al món a través del picant

Defensem que el picant aporta felicitat a l'organisme. Descobrim les seves propietats a la cuina, comentem receptes i desmuntem uns quants mites amb la cuinera i professora Anjalina Chugani, especialitzada en cuina tradicional índia i autora de "Rasa....

Bons propòsits per a les taules del 2024 Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 31 de Desembre

Bons propòsits per a les taules del 2024

Últim menú de l'any al restaurant caníbal! Us servim plats memorables i bons propòsits per a l'any que vindrà amb 12 campanades dels nostres proveïdors habituals, un equip de luxe. El cuiner Jordi Vilà, d'Alkostat, Alkímia i la botiga...

Llibres per a tots els paladars Un restaurant caníbal a Berlín
Dilluns, 25 de Desembre

Llibres per a tots els paladars

Aprofitem el Nadal per fer una tria dels millors llibres publicats aquest any. No hi són tots els que voldríem, però aquesta petita selecció deixarà satisfets tots els paladars. El nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la Central del...

Les Cols: la família que cuina l'ànima de la Garrotxa Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Desembre

Les Cols: la família que cuina l'ànima de la Garrotxa

Especial Nadal des del restaurant Les Cols, a la Garrotxa! El restaurant caníbal es trasllada a Olot, a la Garrotxa, per celebrar el Nadal amb la família Puigvert Puigdevall. Amb la Martina Puigvert, cap de cuina de Les Cols i millor cuinera jove...

L'alimentació, essencial per a la salut sexual i reproductiva Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Desembre

L'alimentació, essencial per a la salut sexual i reproductiva

Especial alimentació i salut sexual i reproductiva per La Marató. Cada vegada hi ha més estudis que demostren que l'alimentació té un paper fonamental en processos com l'embaràs, la infertilitat o la menopausa. En parlem amb Fàtima Crispi,...

Noves etiquetes a les ampolles de vi: molt més que raïm a dins del vi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Desembre

Noves etiquetes a les ampolles de vi: molt més que raïm a dins del vi

Una nova normativa de la Unió Europea obliga a indicar la llista d'ingredients i la informació nutricional a les etiquetes dels vins, com qualsevol altre producte agroalimentari. Anem a Vilafranca del Penedès, a la seu de l'lNCAVI, l'Institut...

Estrelles Michelin: massa absències i, per fi, Disfrutar! Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de Desembre

Estrelles Michelin: massa absències i, per fi, Disfrutar!

Plat fort del restaurant caníbal dedicat a les estrelles Michelin. Parlem amb els seus protagonistes, passegem per la catifa vermella i en fem valoració amb els experts. Entre els cervellets que servirem: Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard...

Oli d'oliva verge extra: ni el preu és just ni els productors s'han enriquit Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 de Novembre

Oli d'oliva verge extra: ni el preu és just ni els productors s'han enriquit

Anem a collir olives en un camp a la Selva del Camp, al Baix Camp, amb Agustí Romero, coordinador de l'equip d'olivicultura de l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, i amb Antoni Galceran, pagès de la Palma d'Ebre i responsable...

Dones del món rural: d'invisibilitzades a motor de canvi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 de Novembre

Dones del món rural: d'invisibilitzades a motor de canvi

Assistim al primer Congrés de l'Associació de les Dones del Món Rural, una trobada pionera en què pageses, ramaderes i pescadores es reivindiquen com a motor de canvi del sector primari. Parlem amb Rosa Domènech, viticultora i presidenta de...

El 15M de la gastronomia, cuineres sense restaurant i xurros de boniato Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 de Novembre

El 15M de la gastronomia, cuineres sense restaurant i xurros de boniato

Visitem el Gastronòmic Forum Barcelona, que celebra l'edició més gran de tota la seva història. Allà, parlem sobre gastronomia expandida amb el sociòleg basc Iñaki Martínez de Albéniz. Martín Andrés Comamala, escollit millor cuiner 2023 i...

Gastronomia d'Andorra més enllà del formatge de bola i el Toblerone Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 de Novembre

Gastronomia d'Andorra més enllà del formatge de bola i el Toblerone

Anem Ordino, aprofitant la 31 edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra, per descobrir una cuina d'alta muntanya i quilòmetre zero molt singular, amb influències de la cuina catalana i francesa. En parlem amb Eva Choy, cònsol menor d'Ordino, i...

Vázquez Montalbán, l'home que va democratitzar el plaer de la bona taula Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 d'Octubre

Vázquez Montalbán, l'home que va democratitzar el plaer de la bona taula

Reivindiquem i recordem el periodista i gastrònom Manuel Vázquez Montalbán quan es compleixen 20 anys de la seva mort. Escoltem la seva veu i també la periodista Cristina Jolonch, que el coneixia molt bé; Toni Massanés, gran defensor de la seva...

Si veus ciclistes a la porta d'una cafeteria vol dir que el cafè és bo Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 d'Octubre

Si veus ciclistes a la porta d'una cafeteria vol dir que el cafè és bo

El mon del ciclisme està directament relacionat amb el cafè d'especialitat. Per què? Ens ho explica Tomi Misser, una llegenda del ciclisme de muntanya. També visitem Café de Finca, pioners a introduir a Espanya el cafè d'especialitat. El seu...

7 Portes: el restaurant on va néixer el Cobi i el pijama Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Setembre

7 Portes: el restaurant on va néixer el Cobi i el pijama

Celebrem la Mercè des d'un local que és essència barcelonina: el 7 Portes, un restaurant amb més de 185 anys d'història. Hi passegem per la sala i la cuina d'aquest restaurant emblemàtic amb el seu propietari, Paco Solé Parellada, els...

Disfrutar: l'ou ferrat com no l'has menjat mai Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Setembre

Disfrutar: l'ou ferrat com no l'has menjat mai

Entrem a la cuina del Disfrutar, dirigit pels cuiners Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, que acaba de rebre el Premi Nacional de Gastronomia de la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia. Parlem amb Oriol Castro mentre dirigeix el servei...

Tots al Blitz! S07E03 - Ai, Rodgers! Un restaurant caníbal a Berlín
Dijous, 14 de Setembre

Tots al Blitz! S07E03 - Ai, Rodgers!

Avui analitzem la setmana 1 de competició, destacant els aspectes que ens semblen més interessants i repassant la jornada sencera amb l'habitual "Roda de partits". Tanquem repassant el Pick'em, com sempre.

El maldecap de menjar fora quan s'és celíac Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Juliol

El maldecap de menjar fora quan s'és celíac

Una persona celíaca no pot improvisar quan surt a sopar a un restaurant o quan marxa de vacances. Menys d'un 1% dels restaurants que asseguren que tenen una carta sense gluten estan acreditats per l'Associació de Celíacs de Catalunya. Parlem amb...

De les escombraries del supermercat a la cuina: restaurant antimalbaratament Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Juny

De les escombraries del supermercat a la cuina: restaurant antimalbaratament

Descobrim el projecte culinari antimalbaratament de Nikoletta Theodoridi, una consultora d'il·luminació grega que viu a Barcelona. Primer, l'acompanyem un vespre a un supermercat a recollir el menjar que hauria acabat a les escombraries. L'endemà el...

elBulli1846: motius per visitar el museu i motius per repensar-t'ho Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de Juny

elBulli1846: motius per visitar el museu i motius per repensar-t'ho

El 15 de juny elBulli1846 obrirà al públic, i es convertirà en el primer restaurant del món transformat en museu; i on no es podrà menjar res. Parlem amb Ferran Adrià i analitzem per què elBulli ha estat tan influent en la història de la...

El reporter de guerra que es va fer cuiner per remoure consciències Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de Maig

El reporter de guerra que es va fer cuiner per remoure consciències

Coneixem la història d'Andrés Torres, que ha estat corresponsal de guerra i és fundador de l'ONG Global Humanitària. Fa vuit anys va agafar una antiga granja de pollastres a Sant Martí Surroca i va obrir el restaurant "Casa Nova". Aquesta setmana,...

Com es crea una influencer de cuina des de zero Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de Maig

Com es crea una influencer de cuina des de zero

Què és una influencer del menjar? Com han canviat la manera com mengem, les xarxes? Descobrim com treballa Ainhoa Aguirregoitia, coneguda com a Ainhoa Singular, que ha triomfat amb la seva cuina sense cuina, feta amb productes de molta qualitat i...

Celebrem 200 programes amb els millors estudiants de cuina de Catalunya Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de Maig

Celebrem 200 programes amb els millors estudiants de cuina de Catalunya

Amb motiu dels nostres 200 programes, coneixerem els millors estudiants de cuina de Catalunya: Guillem Garcia i Raquel Fernández, guardonats amb els Premis Josep Lladonosa, que va ser mestre de cuiners i pioner en l'ensenyament formal de la cuina a...

El pastisser de la Casa Blanca que no cuinava amb llard de porc per Obama Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 de Maig

El pastisser de la Casa Blanca que no cuinava amb llard de porc per Obama

Bill Yosses, xef i pastisser en cap de la Casa Blanca durant els mandats de George W. Bush i Barack Obama, ens explica com era cuinar per a dos dels homes més poderosos del món i per què els serveis secrets nord-americans li van picar el crostó....

Flash Flash, el restaurant on avui anirien els Beatles Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 30 d'Abril

Flash Flash, el restaurant on avui anirien els Beatles

Els restaurants Flash Flash i Il Giardinetto són diametralment oposats, però tenen en comú que tots dos són fites del disseny i l'arquitectura. Els visitem amb Òscar Guayabero, dissenyador de capçalera del programa. Darrere de tots dos hi ha la...

Pa de Sant Jordi i bombolles rosades: el menú literari del caníbal Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 d'Abril

Pa de Sant Jordi i bombolles rosades: el menú literari del caníbal

Diumenge, especial Sant Jordi del "Restaurant Caníbal" en directe! Muntem la nostra paradeta al passeig de Gràcia, 27! Hi passaran Daniel Jordà, mestre forner al capdavant del forn Panes Creativos, proveïdor d'algun dels millors restaurants del...

Especial Sant Jordi 2023 - 23/04/2023 Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 d'Abril

Especial Sant Jordi 2023 - 23/04/2023

Diumenge, especial Sant Jordi del "Restaurant Caníbal" en directe! Muntem la nostra paradeta al passeig de Gràcia, 27! Hi passaran Daniel Jordà, mestre forner al capdavant del forn Panes Creativos, proveïdor d'algun dels millors restaurants del...

Juanito del Pinotxo, un símbol de Barcelona darrere d'una barra Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 d'Abril

Juanito del Pinotxo, un símbol de Barcelona darrere d'una barra

Recordem Joan Bayén, el Juanito del Pinotxo, amb el cuiner Carles Gaig i Inés Butrón, una de les autores de "La Boqueria del Juanito", el llibre que acaba de publicar Genco i que, sense voler-ho, s'ha convertit en un homenatge pòstum al Juanito....

La fàbrica de xocolata de Lluc Crusellas, el millor xocolater del món Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 d'Abril

La fàbrica de xocolata de Lluc Crusellas, el millor xocolater del món

Anem a Vic i entrem a l'obrador de Lluc Crusellas, millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters a París. Ens explica com fa les mones de Pasqua i com treballa la xocolata. Carme Gasull, a "Menuts Gasull", ens explica plats...

Bunyols de figa: menjar de Falles per més que passin els anys Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 de Març

Bunyols de figa: menjar de Falles per més que passin els anys

Els bunyols de figa, les figues "albardaes", són el menjar de carrer per excel·lència durant les Falles al País Valencià. En parlem amb Vicente Carratalà, al capdavant de la mítica xurreria Verdet de Borriana, a la Plana Baixa, i amb l'escriptor...

Al Japó el sushi de salmó no existeix, és un invent nord-americà! Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 de Març

Al Japó el sushi de salmó no existeix, és un invent nord-americà!

Hiroko Shimbo és una cuinera japonesa pionera a introduir la cuina del Japó als Estats Units, on viu des de fa 24 anys i on és tota una autoritat en gastronomia japonesa. Ensenya cuina japonesa a diferents escoles nord-americanes, és consultora de...

El meu somni no era ser manter. Soc pescador Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 de Març

El meu somni no era ser manter. Soc pescador

Entrem a "La Cuina del Macba", un dels projectes gastronòmics més engrescadors que coneixem. La seva creadora, la Marina Monsonís, ha convidat Àgueda Vitòria, antropòloga i pescadora del País Valencià, i dos membres del Sindicat Popular de...

Dia de la Ràdio: intercanviem micròfons amb la SER Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 de Febrer

Dia de la Ràdio: intercanviem micròfons amb la SER

Visitem Carlos Cano, el periodista de la Cadena SER que parla de cuina i gastronomia. En què és insuperable la ràdio? Quin personatge dels que ha entrevistat l'ha influït més? Sobre ràdio i cuina també hi diuen la seva dos companys de la casa:...

Menjar a l'Antàrtida: cuina de residu zero Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 de Febrer

Menjar a l'Antàrtida: cuina de residu zero

Com es cuina a l'Antàrtida? Quina logística cal per gestionar la intendència dels equips de científics durant tot el temps que dura la campanya antàrtica? El nostre company Domènec Subirà és a l'illa de Livingstone, a la base científica...

Menjar ramen dins d'un manga: restaurants amb interiorismes molt bojos Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Gener

Menjar ramen dins d'un manga: restaurants amb interiorismes molt bojos

Amb el dissenyador Oscar Guayabero visitem un restaurant de ramen ambientat en la cultura k-pop i el manga per comprovar com l'interiorisme d'un restaurant té la capacitat de transportar-nos en l'espai, i predisposar-nos a menjar una determinada cosa....

Carn de cavall: un tresor injustament ignorat Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Gener

Carn de cavall: un tresor injustament ignorat

A Catalunya, es produeixen vora els 1.600 poltres l'any, majoritàriament al Pirineu, i no hi ha cap granja en règim intensiu. Descobrim les propietats nutricionals d'aquesta carn, i analitzem els prejudicis que desperta el seu consum amb el...

Raül Balam: Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Gener

Raül Balam: "Pensava que sense drogues no seria creatiu a la cuina"

Anem fins a Sant Pol de Mar, al Maresme, per visitar Raül Balam Ruscalleda. Ens rep al seu restaurant Cuina Sant Pau, on antigament havia estat el mític Sant Pau de la seva mare, Carme Ruscalleda. Aprofitem que acaba de publicar el llibre "Enganxat"...

Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de Desembre

"L'escudella et pot fer català!"

L'Hispània és la resistència. És dels pocs restaurants catalans que han crescut aliens a les modes i que avui, 70 anys després de la seva inauguració, continua practicant la mateixa cuina de sempre: la cuina familiar. Visitem l'Hispània, a...

Veure més episodis