Harold McGee, l'home que parlava amb els aliments

Dissabte, 16 de Març de 2019

Tots sabem fer una truita, coure uns cigrons o fer una maionesa, però mai ningú havia explicat per què qualla un ou, què passa quan es remullen uns cigrons o perquè es talla la maionesa, fins que va arribar Harold McGee, una autoritat mundial en qüestions de ciència i gastronomia. És autor del que es considera la Bíblia de la ciència a la cuina, "La cocina y los alimentos", que es publica l'any 1984 i es reedita el 2004. I també viatgem a Londres amb el periodista gastronòmic Salvador García Arbós. L'actor Pablo Derqui recorda la seva magdalena de Proust. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de la crema catalana i d'altres productes de temporada. La periodista i copropietària del restaurant japonès HaHa, Ruth Jiménez, s'estrena com a clienta amb el "Nyap o top" de Gerard Jubany. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al restaurant Nado del xef Ivan Domínguez i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/6/7/1552651228276.mp3

Veure més programes de Un restaurant caníbal a Berlín