La cuina: l'espai vital d'una casa, històricament silenciat

Dissabte, 01 de Juny de 2019

L'espai de la cuina pot tenir molts significats i és un dels més especials de la casa. Tot i això, aquesta estança s'ha ignorat durant dècades. Entrem en una cuina excepcional, la de la Pedrera de Barcelona, de la mà de la historiadora Isabel Segura, que fa anys que es dedica a la recerca per escriure un llibre únic i revelador: "Cuines de Barcelona" (Comanegra). Parlem dels primers tuppers que van sortir al mercat i dels de l'actualitat amb el dissenyador Òscar Guayabero. La periodista gastronòmica Cristina Jolonch, autora de "De carne y hueso. Conversaciones sobre la gastronomía y la vida" (Libros de Vanguardia), tasta un marmitako al "Nyap o top?" de Gerard Jubany. Sabrem quina és la magdalena de Proust de l'editora Maria Bohigas. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica les propietats de les cireres. El crític Philippe Regol menja al Bardeni i la propina la deixa Jordi Asturgó, de l'"APM?"


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/3/2/1559301348623.mp3