MeteoMauri

Natura

Per endinsar-nos al món de la meteorologia, des del punt de vista professional i també des del punt de vista dels aficionats, de la ma de Francesc Mauri.

308 – Com l'home s'ha adaptat als canvis de clima del passat MeteoMauri

308 – Com l'home s'ha adaptat als canvis de clima del passat

El canvi climàtic no és pas una cosa nova, ni tampoc és la primera vegada que ha evolucionat tan ràpid com ara. El repte de l'home és adaptar-se. Francesc Burjachs, investigador a l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució...

307 – El pop de roca o pop roquer MeteoMauri

307 – El pop de roca o pop roquer

Anem cap als fons rocosos per saber més coses d'una espècie solitària, el pop de roca. Ara és temporada del pop i Mario Vizcarro ens ensenya els secrets i les qualitats d'aquest cefalòpode. Pregunta: Quina és la talla mínima per al pop roquer?...

307 – El glifosat afecta, també, les abelles MeteoMauri

307 – El glifosat afecta, també, les abelles

Per si no teníem prou proves en contra del glifosat, l'herbicida més utilitzat al món, aquesta setmana hem sabut que, a més de la seva relació amb determinats tipus de càncer en les persones i els animals domèstics, aquest producte altament...

La mobilitat des de tots els punts de vista MeteoMauri

La mobilitat des de tots els punts de vista

Amb en José Luis Gallego desgranarem cada setmana tots els elements que giren al voltant de la mobilitat: els diferents mitjans de transport però també el disseny dels municipis.

Quin temps farà? És temps de refredats MeteoMauri

Quin temps farà? És temps de refredats

Foto: Eduard Pujals Pregunta: L'observatori de Pujalt està situat en un terme on s'aprofita una font d'energia neta i renovable. Quina? Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a...

MeteoTaula 306 – Formatges de pagès Reixagó MeteoMauri

MeteoTaula 306 – Formatges de pagès Reixagó

Situada al Lluçanès, des de fa dècades hi ha una granja que es dedica a l'elaboració de formatges, és Reixagó. Joan Ignasi Majó i Cristina Majó, propietaris, ens expliquen el funcionament de la granja i mostren sense embuts el cicle de vida de...