Edició Vespre - El Pacte Nacional pel Referèndum dissol el seu comité executiu i continua com a plataforma de debat

Dimarts, 06 de Juny de 2017

El Comité executiu del Pacte Nacional pel Referèndum, que aplega partits, entitats, sindicats... a favor del dret a decidir, s'ha dissolt en entendre que ja han complert la seva funció, la recollida de mig milió de signatures a favor d'un plebiscit acordat amb el govern central. Una decisió que s'ha prés en la reunió que ha mantingut aquesta tarda en el context de la negativa del Govern central a negociar un referèndum d'independència i de la intenció del president Carles Puigdemont de celebrarar-lo via unilateral. De fet en pocs díes fixarà ja data i pregunta. El pacte però continúa perquè la via pactada segueix estant sobre la taula de les institucions, partits i entitats que s'han adherit a la plataforma.

D'altra banda, el govern català apel.la a l'ètica de l'ex conseller de justícia Germà Gordó per demanar-li que entregui la seva acta de diputat després que anunciés que deixa el grup parlamentari de Junts pel Sí i se'n va al grup mixt. Tot recordem perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'investigarà per alguns delictes relacionats amb el cas del 3%, que indaga sobre el possible finançament irregular de Convergència.

ALERTA: Aquest programa ja no està en emissió, i es possible que ja no es trobin els fitxers del programa.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa El Temps de Ràdio 4

http://www.rtve.es/alacarta/audios/serveis-informatius-radio-4/edicio-vespre-pacte-nacional-pel-referendum-dissol-seu-comite-executiu-continua-com-plataforma-debat/4053719/

RSS feed