Edició Vespre - Protecció Civil activa la alerta del pla PROCICAT per l'onada de calor

Dimecres, 14 de Juny

En alguns indrets de Catalunya avui, i també passarà demà, s'han superat els 38 graus.Protecció Civil ha activat aquest migdia l'alerta del pla Procicat per onada de calor davant l’inici d’aquest episodi de temperatures extremes que ha començat avui i pot allargar-se fins divendres. De la seva banda l'Agència de Salut Pública ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes sobre la salut. En parlarem a l'edició vespre però recordem ja que es recomana evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua. A més a més s'ha de tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor com la gent gran, nadons o els malats crònics.

I en crònica política el president Puigdemont dóna dades técniques sobre l'organització del referèndum. S'ha referit a la creació d'una borsa de voluntaris que seran formats com a agents electorals. L'oposició segueix demanant que expliqui quines seran les garanties sobre la legalitat del plebiscit.

 

 

http://www.rtve.es/alacarta/audios/serveis-informatius-radio-4/edicio-vespre-proteccio-civil-activa-alerta-del-pla-procicat-per-lonada-calor/4065579/
http://mvod.lvlt.rtve.es/resources/TE_SEDVESP/mp3/7/0/1497464230907.mp3