Edició Vespre - El govern aplicarà el 155 si Puigdemont afirma que ha declarat la independència

Dimecres, 11 d'Octubre de 2017


El govern de l'Estat amb l'article 155 de la Constitució sobre la taula demana al president Puigdemont a través d'un requeriment que esclareixi si ahir va declarar o no la independència abans de dilluns vinent. La seva aplicació dependrà de la resposta del govern català. Rajoy deixa clar al Congrés que no pot acceptar com a diàleg la imposició unilateral, diu, ni pot haver-hi mediació entre la llei democràtica i la il.legalitat.

De la seva banda el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a la CNN proposa diàleg sense condicions prèvies i que es designin dues persones de cadascun dels governs, català i espanyol, perquè es posin d'acord en nomenar un mediador.

Des del PSOE, Pedro Sánchez, anuncia que té un acord amb el president del govern espanyol, per activar una comissió al Congrés sobre la reforma de la Constitució.

 

ALERTA: Aquest programa ja no està en emissió, i es possible que ja no es trobin els fitxers del programa.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa El Temps de Ràdio 4

http://www.rtve.es/alacarta/audios/serveis-informatius-radio-4/edicio-vespre-govern-aplicara-155-si-puigdemont-afirma-declarat-independencia/4255367/

RSS feed