Edició Vespre - Demà es decideixen les mesures de l'aplicació del 155

Divendres, 20 d'Octubre de 2017


Un consell de ministres extraordinari decideix demà al matí mesures amb les quals s'aplica l'article 155 de la Constitució. Unes mesures que comptaran amb el suport del PSOE i Ciutadans. El president espanyol Mariano Rajoy ha dit que s'ha vist obligat a aplicar-lo. Segons Moncloa, el principal objectiu és la convocatòria d'eleccions. Uns comicis que segons els socialistes serien al mes de gener.

Mentrestant les investigacions sobre l'actuació dels Mossos durant el dispositiu de l'1 d'Octubre continuen. La jutge de l'Audiència Carmen Lamela ha ordenat també un informe sobre les trucades i els missatges enviats des dels telèfons
del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i els presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium, Jordi Cuixart entre el 15 de setembre i el 2 d'octubre. La magistrada vol saber si hi havia comunicació entre ells. A més la magistrada reclama informació sobre els comptes bancaris d'Òmnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana.

I la Guàrdia Civil ha registrat avui durant 4 hores el Centre de Telecomunicacons i Tecnologia de la Informació de la Generalitat per localitzar correus de la policia catalana que fessin referència al dia del referèndum.

http://www.rtve.es/alacarta/audios/serveis-informatius-radio-4/edicio-vespre-dema-decideixen-les-mesures-laplicacio-del-155/4263801/
http://mvod.lvlt.rtve.es/resources/TE_SEDVESP/mp3/9/4/1508521661449.mp3

Veure més programes de El Temps de Ràdio 4