Edició Vespre - L'Audiència Nacional cita a declarar Puigdemont i 13 exconsellers dijous i divendres

Dimarts, 31 d'Octubre de 2017

L'ex president Carles Puigdemont i els 13 ex consellers hauran de declarar dijous i divendres davant l'Audiència Nacional que ha admés a tràmit la querella presentada per la Fiscalia General de l'Estat pels delictes de rebel.lió, sedició i malversació de fons públics. La jutge Carmen Lamela els dona tres díes per abonar una fiança de 6 milions d'euros. També declararan dijous i divendres la presidenta del Parlament Carme Forcadell i altres cinc membres de la cambra pels mateixos delictes davant el Tribunal Suprem. I el TC ha suspés cautelarment la declaració unilateral d'independència en admetre l'incident d'execució de sentència presentat pel govern de l'Estat.

Puigdemont que és a Brusel.les nega que  hi sigui per demanar asil polític o fugir de la justícia. L'objectiu del seu viatge és diu demandar l'atenció internacional, rebaixar la tensió i tenir seguretat i garanties que considera que no hi ha a Espanya. Ho ha dit en una compareixença aquest migdia davant els mitjans de comunicació. Respecte les eleccions del 21 de desembre les planteja com a com a plebiscitàries.

http://www.rtve.es/alacarta/audios/serveis-informatius-radio-4/edicio-vespre-laudiencia-nacional-cita-declarar-puigdemont-13-exconsellers-dijous-divendres/4280738/
http://mvod.lvlt.rtve.es/resources/TE_SEDVESP/mp3/1/7/1509475224671.mp3

Veure més programes de El Temps de Ràdio 4