Edició Vespre - Puigdemont no tornarà a Espanya després de la retirada de l'ordre de detenció internacional

Dimarts, 05 de Desembre de 2017

L'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, descarta tornar a Espanya després que el Tribunal Suprem hagi retirat l'ordre europea de detenció i lliurament dictada contra ell i els quatre exconsellers que l'acompanyen a Bèlgica, en entendre que seria detingut en trepitjar territori espanyol. I és que la interlocutòria del jutge Pablo Llarena fa referència a les ordres europees de detenció, però no a la nacional.La fiscalia de Brussel·les ja ha confirmat que ha rebut la retirada de l'euroordre. Les mesures cautelars emeses pel jutge d'instrucció queden retirades. Entre elles estava la prohibició de sortir de Bèlgica sense permís, l'obligació d'acudir a totes les cites policials i judicials i la notificació d'una residència fixa a Bèlgica.

En paral.lel la policia nacional ha abadonat a primera hora de la tarda la seu de l'Institut d'Estadística de Catalunya (l'Idescat), a la Via Laietana de Barcelona, després de buscar informació relacionada amb el cens del referèndum de l'1 d’octubre. Agents de paisà s'hi han presentat amb una petició d'informació del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius de l'1-O. La petició s'ha acabat convertint en una ordre d'escorcoll, ja que no se'ls ha facilitat la informació requerida pel magistrat, segons fonts del TSJC. Aquesta actuació correspon a la investigació en relació als preparatius del referèndum del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, però la diligència ha estat acordada pel jutge substitut del titular del jutjat, ja que Juan Antonio Ramírez Sunyer està pendent de la resolució de la seva recusació dins d'aquest cas presentada per la defensa d'alguns dels detinguts en l'operació del 20 de setembre.

ALERTA: Aquest programa ja no està en emissió, i es possible que ja no es trobin els fitxers del programa.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa El Temps de Ràdio 4

http://www.rtve.es/alacarta/audios/serveis-informatius-radio-4/edicio-vespre-puigdemont-no-tornara-espanya-despres-retirada-lordre-detencio-internacional/4349679/

RSS feed