Edició Vespre - El TC admet a tràmit el recurs del Govern contra la candidatura de Puigdemont

Dijous, 26 d'Abril de 2018


El TC ha admès a tràmit per unanimitat el recurs del govern espanyol contra la investidura de Carles Puigdemont. Un recurs que va presentar amb l'objectiu d'evitar-la en el ple previst pel passat 30 de gener. Ho va fer tot i l'informe contrari del Consell d'Estat. El tribunal Constitucional es va reunir el 28 de gener per estudiar el recurs i, en aquell moment, no es va admetre a tràmit però els magistrats van dictar una mesura cautelar que vetava qualsevol intent d'investidura a distància. Tres mesos més tard, el ple ha decidit, per unanimitat, admetre a tràmit aquest recurs. Així doncs, la candidatura de PUigdemont ja estava suspesa cautelarment però ara s'allarga fins als sis mesos i, per tant, faria impossible la investidura, que hauria de ser efectiva abans del 22 de maig.
D'altra banda el Consell de Garanties Estatutàries a emès un dictamen sobre la reforma de la llei de la presidència que JXC  pretèn modificar per avalar una investidura a distància de Puigdemont perquè considera que no encaixa en la legalitat vigent.

 

ALERTA: Aquest programa ja no està en emissió, i es possible que ja no es trobin els fitxers del programa.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa El Temps de Ràdio 4

http://www.rtve.es/alacarta/audios/serveis-informatius-radio-4/edicio-vespre-tc-admet-tramit-recurs-del-govern-contra-candidatura-puigdemont/4583240/

RSS feed