L'altra ràdio - Algoritmes, xarxes socials i política

Dimecres, 26 de Juny de 2019

Ramon Sangüesa, Doctor en Informàtica d’ Equipocafeína i professor de la UPC repassa diversos temes que relacionen la intel.ligència artificial amb el periodisme i la política.

El 5 de juny, a l’Espai Societat Oberta de Barcelona es va tractar el tema "Automatitzant la societat". S’hi va presentar l’informe “Automating Society” d’Algoritm Watch sobre la pressa de desicions automatitzada a la Unió Europea. Quines implicacions té per a la Democràcia la intel·ligència artificial? Els algoritmes ens faran més democràtics?. L’informe presenta més de 60 exemples de 12 països, el capítol d’Espanya el signen Karma Peiró i Martín Aramburu de l’Associació Observadors per la Democràcia ODEM.

El 6 de juny, al CCCB va tractar el tema de “La política de la connexió total”. Nicco Mele va reflexionar sobre “Internet y política: el impacto de la conectividad radical”. Mele és professor de polítiques públiques de comunicació a l’Harvard Kennedy School. Mele va ser el responsable digital de la campanya presidencial d’Howard Dean, exgovernador de Vermont, que va ser la primera en aprofitar l’ús de les xarxes socials per a la captació de fons.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa L'altra ràdio

http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/laltra-radio-algoritmes-xarxes-socials-politica/5273976/

RSS feed