L'altra ràdio - The Things Network Catalunya i CommonsCloud dos projectes que posen el control i gestió de les xarxes en mans de la ciutadania

Dimarts, 30 d'Octubre de 2018

Amb en David Gómez, de Teixidora.net presentem dos projectes socials relacionats amb la computació i la telemàtica. Es tracta de The Things Network Catalunya, amb la participació de Xose Pérez, i de CommonsCloud, amb Martina Mayrhofer.

CommonsCloud és una alternativa cooperativista al núvols digitals corporatius com Google Drive o Dropbox que es troba en període de proves i desenvolupament.

The Things Network Catalunya és una xarxa oberta d'internet de les coses que s'està desplegant actualment a Barcelona. A Catalunya, la Fundació Guifi.net i a Europa el Free Knowledge Institute li fan d'entitats paraigües. El Free Knowledge Institute es una organització sense ànim de lucre creada l’any 2006 a Holanda. I Guifi.net es va crear la primavera de 2004 a Catalunya com un projecte tecnològic, social i econòmic que té per objectiu la construcció d'una Xarxa de Telecomunicacions de Comuns, oberta, lliure i neutral.

The Things Network Catalunya pren com a marc ètic i de treball el “Manifest The Things Network”: "Amb el temps, tot el que porta energia es connectarà a la Internet. Controlar la xarxa que ho fa possible implica controlar el món. Aquest poder no ha d’estar en mans de només unes persones, empreses o nacions. S’ha de distribuir a tantes persones com sigui possible sense que ningú pugui apropriar-se’n”. D'acord amb això tot el que es fa a The Things Network Catalunya és per a tothom. Qualsevol persona pot donar continuïtat als projectes que es comencen o millorar-los.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa L'altra ràdio

http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/laltra-radio-the-things-network-catalunya-commonscloud-dos-projectes-posen-control-gestio-les-xarxes-mans-ciutadania/4817887/

RSS feed