RJ63: «Alan Turing i la Màquina Enigma» (conferència d'Òscar Font)

Diumenge, 19 de Novembre de 2017

Alan Turing i la Màquina Enigma

Tenim sort de poder gaudir d'una nova edició del Festival Dau Barcelona, enguany la sisena, i que aquest compti amb continguts interessantíssims com sempre.

Tot i no aparèixer oficialment al llistat d'entitats participants, puc dir amb orgull que RESERVOIR JOCS és l'únic mitjà que ha cobert totes i cadascuna de les edicions d'aquest prestigiós festival dedicat al joc: des de 2012 fins ara. El nostre compromís amb la cultura lúdica està al mateix ADN del festival i del seu comissari: l'Oriol Comas.

Us facilito a continuació un petit directori per si voleu revisar els continguts enregistrats d'anys anteriors:

El primer àudio d'aquest Dau 2017 comença fort. I és que durant dissabte 18 de novembre, al recinte de Fabra i Coats, es va celebrar el Dau Històric: una jornada prèvia al gran festival on s'hi va donar cabuda als jocs de simulació històrica, wargames i miniatures. Un tema que fascina a tot el públic més grognard és la Segona Guerra Mundial, i l'episodi de la Màquina Enigma i el seu desxifratge per part dels aliats amb el suport del genial matemàtic anglès Alan Turing és, per molta gent, una de les històries més fascinants del segle XX.

L'Òscar Font és un apassionat per la criptografia des que era petit i l'únic particular posseïdor d'una Màquina Enigma militar a l'estat espanyol. És didàctic com pocs i va ser tot un luxe poder escoltar-ho entre les conferències programades dins el Dau Històric. Segons una entrevista a El Periódico, es va haver de vendre quatre màquines de xifrar de la seva col·lecció particular (una va pertànyer a Pablo Escobar) i un clarinet de Woody Allen per poder pagar la suma que li van demanar a Manchester per la seva Enigma. I què pinta Woody Allen en tot això? Doncs l'Òscar també és músic, un dels trombonistes de La Locomotora Negra, i li va poder comprar un clarinet al cineasta novaiorquès, que tancarà musicalment aquest àudio (qui sap si el clarinet és el que l'Òscar li va comprar aquell dia?).

ALERTA: Aquest programa ja no està en emissió, i es possible que ja no es trobin els fitxers del programa.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Reservoir jocs

https://tracking.feedpress.it/link/3606/7452765

RSS feed