DJ178: AXIO (2017) Reiner Knizia

Diumenge, 16 de Desembre de 2018

Avui portem a la secció un joc que esdevé un claríssim exemple dels conflictes sobre la propietat intel·lectual. El doctor Knizia (pels que seguiu la secció ja sabeu que és un dels meus autors fetitxe) se les va tenir amb Sophisticated Games pels drets del seu joc abstracte GENIAL. I és que GENIAL, molt abans que AZUL, va ser un joc abstracte familiar molt i molt interessant editat a casa nostra per Devir.

Després de judicis i partir peres definitivament amb els anglesos, Knizia ha servit la seva particular venjança en plat fred. Sobre l'esquelet d'un disseny boníssim com és el de GENIAL, ha creat un nou joc simplificant la manera de puntuar (perquè les projeccions de les peces rectangulars són més accessibles i clares que les de les peces hexagonals) però introduint una mecànica nova (les piràmides de plàstic) que li confereixen a AXIO un atractiu mecànic molt especial.

Com diem a la ràdio, si ja teniu GENIAL potser comprar AXIO no paga la pena... però si no teniu cap dels dos, potser AXIO és un joc més amable i accessible que no perd atractiu estratègic.

ALERTA: Aquest programa ja no està en emissió, i es possible que ja no es trobin els fitxers del programa.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Reservoir jocs

https://reservoirjocs.cat/dj178/

RSS feed