Collita pròpia

Cuina

Programa per redescobrir els sabors de sempre i els productes de proximitat, presentat per Lídia Heredia i Francesc Mauri.

http://www.tv3.cat/collita-propia
Collita pròpia - Formatges i làctics Collita pròpia

Collita pròpia - Formatges i làctics

Lídia Heredia i Francesc Mauri descobreixen el ressorgir dels formatges artesans. A la Fundació Alícia tastarem l'almadroc, una salsa de formatge del receptari medieval català i en Xuriguera i Faixedas aniran a Montserrat a comprar mató.

Collita pròpia - Fruita Collita pròpia

Collita pròpia - Fruita

Lídia Heredia fa un recorregut per gairebé tots els tipus de fruita que es produeixen a Catalunya, seguint el ritme del calendari. I Xuriguera i Faixedas viatjaran fins a Girona per tastar una cervesa artesana feta amb poma.

Collita pròpia - Llegums Collita pròpia

Collita pròpia - Llegums

Menystinguts durant molts anys com un "menjar de pobre", els llegums han recuperat terreny darrerament i són cada cop més presents en la nostra alimentació. A Catalunya se'n produeixen pocs, però de molta qualitat. Francesc Mauri sembrarà pèsols...

Collita pròpia - El pa Collita pròpia

Collita pròpia - El pa

El pa d'avui ja no aguanta com el d'abans, però la moda dels forns de degustació i les mil i una varietats de pa confirmen que és important trobar-ne de ben bo. Lídia Heredia aprendrà a fer pa amb Xavier Barriga, del forn de pa Turris, i tastarà...

Collita pròpia - El porc Collita pròpia

Collita pròpia - El porc

Si hi ha un animal lligat a la tradició gastronòmica catalana és, sense cap dubte, el porc. Francesc Mauri comprovarà en aquest capítol de "Collita Pròpia" que la dita "Del porc tot s'aprofita" és una veritat com un temple.

Collita pròpia - Patata i tomàquet Collita pròpia

Collita pròpia - Patata i tomàquet

La patata i el tomàquet van arribar d'Amèrica fa 500 anys i s'han convertit en dos ingredients bàsics de la nostra dieta. Amb la Lídia Heredia en descobrirem varietat autòctones mentre en Xuriguera i en Faixedas buscaran les millors patates braves.