Carn halal: què ha de ser primer, la llibertat religiosa o el benestar animal?
Dissabte, 02 de Febrer de 2019
Més de la meitat de vedells i xais de Mercabarna se sacrifiquen seguint el ritus halal. En parlem amb Abderrahim Fahad, propietari de la carnisseria Al-Amir al barri d'Horta de Barcelona; Àgata Albero i Javier Albarracín, creadors de Barcelona Halal Services, una consultoria que neix per assessorar empreses i organitzar esdeveniments relacionats amb el món halal; i amb Antonio Velarde, cap del programa de Benestar Animal de l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i membre del Panell sobre Salut i Benestar Animal de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària. El crític gastronòmic Philippe Regol visita el restaurant Hisop de Barcelona; Toni Massanés parla dels tirabecs i d'altres productes de temporada. El dissenyador Òscar Guayabero explica quins estris hi ha al mercat pensats per fer la vida més fàcil a persones amb mobilitat reduïda. Òscar Gómez se sotmet al "Nyap o top?" i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.
Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín