El valuós patrimoni de les varietats locals de tomàquets de penjar

Diumenge, 21 de Septembre de 2025

Menú caníbal de la setmana, dedicat a un dels cultius històrics a casa nostra, el tomàquet de penjar. Visitem els horts de La Tomakera, a Cabrianes, al Bages, per veure com es cultiven aquests tomàquets de forma ecològica. Parlem amb Jordi Garcia, soci de l'empresa La Tomakera, i Xènia Torres, responsable del banc de llavors Esporus, de l'associació l'Era, per saber com es cultiven els tomàquets i com es recuperen les llavors de tomàquet. Estrenem proveïdora al restaurant: Sandra Lozano, doctora en Arqueologia, i viatgem a la prehistòria per saber com era la cuina sense foc de fa milions d'anys, al paleolític. Amb el dissenyador Oscar Guayabero, a la secció "Igualment diferents", parlem dels estris que es fan servir per cuinar un mateix aliment a diferents continents, països i regions del món. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase que ha sentit el Salvador Garcia-Arbós, i acabem amb l'especialitat del restaurant La Fonteta.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín

RSS feed