És possible recuperar l'essència de la Boqueria?

Diumenge, 19 d'Octubre de 2025

Programa especial des del mercat de la Boqueria. La Boqueria és el mercat català més emblemàtic i un dels més visitats del món. En els últims anys, però, ha viscut una transformació. És una parada obligada per a turistes de tot el món, que han acabat desplaçant el ciutadà. Aquest canvi en el paisatge de les parades i també de la funció del mercat, ha acabat forçant un nou reglament, que, entre altres mesures, limita a un màxim del 50% el producte elaborat. En parlem amb el periodista Marc Casanovas, que ens presenta el llibre "Una òpera gastronòmica. Vida i mort de Ramon Cabau ànima de la Boqueria", d'Ara Llibres. Ramon Cabau ens dona peu per fer tertúlia amb Inés Butrón, divulgadora de la historia de la cuina, Xavier Theros, escriptor, antropòleg i cronista de Barcelona, i Óscar Ubide, gerent de l'Associació de comerciants del mercat de la Boqueria. Sentirem també els paradistes i restauradors vinculats al mercat des de sempre, com Óscar Manresa i Carles Gaig.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín

RSS feed