Gaspatxo de préssec amb gambes_Deixa'm Tastar
Dijous, 15 de Maig de 2014
RECEPTA:
Gaspatxo de préssec amb gambes que elabora el Restaurant els Brancs de l’Hotel Vistabella de Roses a l’Empordà.
Gaspatxo de préssec amb gambes
Roial de taronja (que és una mena de flam que porta ou i taronja)
Gambes de roses en ceviche (per fer el ceviche: llimona, llima, gingebre i cilantre)
Pel Gaspatxo
Préssec
Tomata
Api
All
Ametlles
aigua
Vinagre de poma
Oli
Sal
Pebrot verd
Cibulet (cebolleta)
Elaboració:
Pas 1 el gaspatxo
En primer lloc posem el suc de préssec en el got, després mitja tomata, l’apit, l’all, les ametlles (si potser Marcona millor) acabem d’afegir la resta d’ingredients i triturem. Ara és moment de passar-ho per un colador fi.
Pas 2.
La Roial de Taronja
Per 250 gr de suc de taronja corresponen 2 ous que senzillament barrejarem amb un turmix i cuinarem al forn al bany maria amb el forn a 100graus. Important el plat on hem posat la barreja de taronja i ou el tapem bé amb un paper film per evitar que li caigui el vapor de l’aigua i en 18 o 20’ ja l’haurem enllestit
Pas 3
Gambes de roses en ceviche
Fregim les potes de davant i darrera de les gambes en farina i oli de gira-sol. La gamba s’ha de fregir poc a poc perquè deixi anar l’aigua que tenen dins.
Ara és moment per amb les gambes ja pelades fer una cocció en fred amb la llimona, la llima, el gingebre i el cilantre una estona sense excedir-nos (aquesta barreja també es coneguda com a llet de tigre). Assenyalar que per aquesta recepta el producte ha de ser fresc ja que el ceviche no quedaria bé amb les gambes congelades.
Emplatar de la següent manera:
Primer posem damunt la roial i em molta cura uns trossets de préssec de manera que no es trenqui. Seguidament hi col·loquem les gambes que hem fet en ceviche i és moment per incorporar les potes cruixents de les gambes. Ja ho tenim¡¡¡ El gaspatxo és recomanable servir-lo a part en una gerra molt freda
ALERTA: Aquest programa ja no està en emissió, i es possible que ja no es trobin els fitxers del programa.
Veure més episodis del programa Deixa'm tastar