L'aigua a l'agricultura: el bé més escàs i més preuat

Diumenge, 19 de Juny de 2022

El 80 per cent de l'aigua dolça del Mediterrani es fa servir en l'agricultura. El gran estrès hídric d'aquesta regió no farà sinó exacerbar-se en les properes dècades a causa del canvi climàtic i l'explosió demogràfica. Parlem d'aquest repte social prioritari amb JOSEP PANYELLA, pagès a Gavà, al parc agrari del Baix Llobregat, i president de l'Agropecuària de Gavà, i amb OCTAVI QUINTANA, tot un expert en aigua. Ell és director de la Fundació PRIMA, una iniciativa europea que busca solucions innovadores i sostenibles per a la producció d'aliments i la gestió de l'aigua al Mediterrani. També ens visita el periodista Marc Casanovas, que ens explica com la desertificació afecta el territori català. Amb Jordi Luque Sanz viatgem fins a Grècia, un altre dels països de la conca mediterrània que pateix intensament les altes temperatures i la falta d'aigua. Sabrem com s'ho menja. Descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i se'ns fa la boca aigua amb l'especialitat del Durango Diner.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín

RSS feed