Per què el menjar és tan important en tots els rituals funeraris del món?

Diumenge, 30 d'Octubre de 2022

Totes les cultures tenen rituals relacionats amb la mort, i el menjar sempre hi és present. Ho analitzem amb l'antropòloga Agnès Villamor, guia del Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona, davant els nínxols d'una necròpolis romana. També descobrim com es viu el Dia de Difunts a Mèxic, declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. Visitem l'obrador de Ton Cortés, un músic i forner mexicà al capdavant del forn Cloudstreet Bakery, que ens ensenya com es fa el pa de morts. La divulgadora de la història de la cuina Inés Butrón ens explica per què ens costa tant menjar menys carn i per què tenim la idea que sense tall no hi ha un àpat complet. I també visita el restaurant caníbal el gironí Salvador Garcia Arbós, que ens presenta el llibre "Menjars de fires", aprofitant que aquests dies Girona celebra les Fires de Sant Narcís. També l'enganyem per fer un "Nyap o top?". I descobrirem l'especialitat al Mas d'en Curto del Perelló, al Baix Ebre.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín

RSS feed