A la recerca del "licor dels déus", amb Jordi Canal Soler, periodista de viatges

Dissabte, 13 de Febrer de 2021

Els antics mexiques consumien una mena de beuratge que els connectava amb les deïtats. O això és el que es creien. Havien après que tallant i deixant fermentar les penques d'una agave de les que creixien a la seva terra, en sortia el preuat suc, "la beguda dels déus". Evidentment, es tractava d'un beuratge reservat exclusivament als nobles i als sacerdots. Amb el temps i, sobretot, amb l'arribada dels "conquistadores", les tècniques d'elaboració primitives es van sofisticar. I aquella poció inicial va derivar cap al mescal i els seus derivats, com el tequila, elaborat a partir de l'agave blava o tequilana. Tan famós es va fer el licor, que hi ha un poble a Mèxic que li va cedir el seu nom, Tequila. Viatgem a Tequila, a 65 quilòmetres de Guadalajara, a l'oest de Jalisco, per tastar el seu licor dels déus, amb Jordi Canal Soler, periodista de viatges.


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/8/1/1613196095718.mp3