Cuina

Darrers episodis dels programes de la categoria cuina.

Les maduixes del Maresme La fonda
Divendres, 05 d'Agost

Les maduixes del Maresme

Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Badalona perquè el gelater Albert Soler ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bisbe de llengua. A la...

Fruits del Montseny La fonda
Dijous, 04 d'Agost

Fruits del Montseny

Aquest dijous el comencem a Begur per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Llafranc perquè el cuiner Quim Casellas ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bull del cap. Per...

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut La fonda
Dimarts, 02 d'Agost

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut

Anem a la Sagrera per posar, no un, sinó dos restaurants a la Guia Virginias. Tot seguit, un artista del foc i la brasa ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la cansalada. Anem de ruta formatgera a...

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit La fonda
Dilluns, 01 d'Agost

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit

Comencem el mes d'agost amb un restaurant de Sort a la Guia Virginias. En Marc Ribas ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la botifarra traïdora. Anem de ruta formatgera a Almacelles i el plat fort...

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista La fonda
Divendres, 29 de Juliol

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista

Acabem la setmana amb en Víctor Pardo, un cuiner que anava per futbolista professional. En Josep Dolcet ens parla de la botifarra dolça, el xef de l'Amaica de Barcelona ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i l'Òscar Gómez ens...

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles La fonda
Dijous, 28 de Juliol

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles

El dijous és el dia de l'arròs, però avui no parlem d'arrossos sinó de com obrir un restaurant sense perdre bous i esquelles. I és que, a banda de cuinar bé, cal ser un bon gestor. Ho parlem amb el consultor Enric Coderch, que ha obert més de 25...

Maria Nicolau, cuina o barbàrie La fonda
Dimecres, 27 de Juliol

Maria Nicolau, cuina o barbàrie

Des de Vilanova de Sau parlem amb la cuinera Maria Nicolau. La Maria no té pèls a la llengua i per anar reflexionant ens deixa anar unes quantes citacions a partir del seu llibre "Cuina! O barbàrie", que ja va per la 4a edició. Tot seguit anem fins...

Les cabres felices d'en Peyu La fonda
Dimarts, 26 de Juliol

Les cabres felices d'en Peyu

Avui anem fins a Muntanyola a veure les cabres d'en Peyu. Escolteu-ho bé, perquè fan un mató sensacional! De Muntanyola anem fins a Barcelona amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias, el Blau. Amb en Josep Dolcet parlem...

Els préssecs d'Ordal La fonda
Dilluns, 25 de Juliol

Els préssecs d'Ordal

Des d'Ordal sabrem què té aquest préssec per ser tan sucós. Ens ho expliquen l'Imma i el seu pare, Josep Maria, pagès de tota la vida de Ca l'Olivella de Font Clara. D'Ordal anem fins a Reus amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la...

Vi de garatge a Rodonyà La fonda
Divendres, 22 de Juliol

Vi de garatge a Rodonyà

A Rodonyà coneixem què és el vi de garatge que fa la Sara Batalla. De Rodonyà anem fins a l'Ampolla amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb en Josep Dolcet parlem de la catalana i amb els germans Coderch descobrim...

D'on surten els aliments que mengem La fonda
Dijous, 21 de Juliol

D'on surten els aliments que mengem

Anem fins a Cardedeu, al Tarambana, espai cultural i gastronòmic, per parlar amb en David Palau. Amb ell sabrem d'on venen els aliments que consumim. De Cardedeu anem fins a Palau-sator amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia...

El que es menjava a casa La fonda
Dimecres, 20 de Juliol

El que es menjava a casa

Avui dinem a Can Ribas de Sant Gregori, lloc de culte per la cuina tradicional gironina, i ens hi hem trobat el gastrònom Carles Ginés, que ha escrit un nou llibre de records culinaris. Li preguntem què es menjava a casa. De Girona anem fins al...

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego La fonda
Dimarts, 19 de Juliol

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego

Anem a una cuina d'investigació per parlar amb Eugeni de Diego sobre com es conceptualitza un model gastronòmic. De Barcelona fins a Palafrugell amb Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb Josep Dolcet parlem de la baiona,...

Cuina marinera La fonda
Dilluns, 18 de Juliol

Cuina marinera

Comencem "La fonda" d'estiu parlant amb en Toni Izquierdo, cuiner, home de mar i gran defensor de la gamba vermella. Amb ell anem fins al port per parlar de pesca i cuina. De Palamós anem fins al delta de l'Ebre amb l'Òscar Gómez per posar un nou...

Dinar de família: cuinem a la Fundació Alícia Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Juliol

Dinar de família: cuinem a la Fundació Alícia

Anem fins a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. La Fundació Alícia ens obre les seves portes i ens deixa la seva fantàstica cuina per cuinar el dinar de l'últim programa de la temporada del restaurant Caníbal. Aprofitarem la visita per...

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera La fonda
Dimecres, 13 de Juliol

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera

Tertúlia amb Máximo Cabrera, cuiner argentí que defensa i divulga la cultura i la gastronomia del plant-based, basada en aliments d'origen vegetal. Una de les bases per seguir aquest tipus de dieta és donar més importància als aliments reals,...

L'home amb la millor feina del món: viatjar i menjar bé Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Juliol

L'home amb la millor feina del món: viatjar i menjar bé

Parlem amb l'home que segurament té una de les professions més envejades: es dedica a viatjar pel món i menjar als millors restaurants. És l'isrelià David Califa, més conegut com "The Hungry Tourist". El Japó, la Xina, Escandinàvia, Dubai,...

Projecte sèpia La fonda
Dimecres, 06 de Juliol

Projecte sèpia

Comencem el juliol a l'Escala, on l'Isaac Moya, pescador, i en Jordi Jacas, cuiner, ens parlen de dos projectes: el Projecte Sèpia i l'Empesca't. A causa de la gran davallada de sèpies, ja no es pot viure de la seva pesca i això té repercussions...

La galeta que surt d'una frustació i el iogurt de la bogeria Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de Juliol

La galeta que surt d'una frustació i el iogurt de la bogeria

Descobrim dos projectes d'èxit vinculats a l'alimentació i amb projecte social al darrere: La Fageda, a la Garrotxa, i El Rosal, a Tàrrega. Anem a la Fundació La Fageda, que aquest any compleix 40 anys amb el bon propòsit de continuar fent bons...

El gelat artesà La fonda
Dimecres, 29 de Juny

El gelat artesà

A "La fonda" d'avui hem convidat dos gelaters artesans per parlar d'aquest art glaçat. L'Albert Soler de Badalona i en Jordi Guillem en saben un niu, i ens han donat les claus per fer un bon gelat. Al pica-pica, amb en Marc Casabosch, parlem del sol i...

Microbiota: més olives i menys kimchi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 de Juny

Microbiota: més olives i menys kimchi

Sabem que l'alimentació és el factor que més influeix en la microbiota intestinal, fins i tot la ciència obre les portes a noves teràpies contra la depressió i l'ansietat basades en la microbiota. Anem al Museu de la Ciència de Barcelona amb...

La cuina d'un hotel familiar La fonda
Divendres, 24 de Juny

La cuina d'un hotel familiar

Hi ha restaurants, i restaurants d'hotel. I en Quim Casellas a l'Hotel Casamar hi fa una alta cuina de territori en un hotel familiar. Amb ell hem parlat de cuina, família i territori. Fem el pica-pica, la Guia Virginias torna a Mallorca, amb la ruta...

Els porcs ecològics de l'Empordà La fonda
Dimecres, 22 de Juny

Els porcs ecològics de l'Empordà

Parlem del projecte Llavora de Ventalló. 360 graus a l'entorn d'una granja de porcs poc convencional. Un projecte de minigranja on s'hi barreja els cereals i farratges del territori, un model agropecuari equilibrat i respectuós amb el medi ambient,...

Parlem de cuina del 20/6/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 20 de Juny

Parlem de cuina del 20/6/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Gaspatxo Carbó i Puigbert
Diumenge, 19 de Juny

Gaspatxo

Gaspatxo

L'aigua a l'agricultura: el bé més escàs i més preuat Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 de Juny

L'aigua a l'agricultura: el bé més escàs i més preuat

El 80 per cent de l'aigua dolça del Mediterrani es fa servir en l'agricultura. El gran estrès hídric d'aquesta regió no farà sinó exacerbar-se en les properes dècades a causa del canvi climàtic i l'explosió demogràfica. Parlem d'aquest repte...

L'art de fermentar La fonda
Dimecres, 15 de Juny

L'art de fermentar

En aquesta ocasió ens hem quedat a Barcelona per parlar amb el cuiner Robert Ruiz, que ha canviat els fogons pels fongs i els ferments, i per fer una cuina viva de kombutxas i fermentats diversos. Tenim també un bon arròs, anem a l'hort amb en Marc...

Parlem de cuina del 13/6/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 13 de Juny

Parlem de cuina del 13/6/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

L'art de l'entrepà La fonda
Dimecres, 08 de Juny

L'art de l'entrepà

L'Òscar Broc, gastrònom empedreït i col·laborador de "La tarda" de Catalunya Ràdio ens ha vingut a parlar de la ciència i la física que hi ha entre dos talls de pa. A la "Guia Virginias", Òscar Gómez ens porta la Bodega Pasaje de Barcelona....

Parlem de cuina del 6/6/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 06 de Juny

Parlem de cuina del 6/6/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Pere Castells, un científic a la cuina La fonda
Dimecres, 01 de Juny

Pere Castells, un científic a la cuina

En tots els processos culinaris hi ha ciència. Des d'una melmelada a un núvol que es menja. I en Pere Castells ens fa preguntar-nos molts aspectes del dia a dia. A la Guia Virginias, l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Cerdanyola, el sommelier...

Parlem de cuina del 30/5/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 30 de Maig

Parlem de cuina del 30/5/2022

Programa quinzenal de cuina participat per la cuinera, Marina Duñach i Àngels Frías, amb el compte d’instagram: @comerse_lavida podcast recorded with enacast.com

Albergínia Carbó i Puigbert
Diumenge, 29 de Maig

Albergínia

Albergínia

Food Relations: el menjar uneix la gent Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Maig

Food Relations: el menjar uneix la gent

Entrem a la cuina de Food Relations, un projecte europeu que fa servir el menjar i la cuina com a eina d'inclusió i contacte entre persones de diferents cultures. El programa va néixer el 2018 i ja ha arribat a 4 ciutats europees, entre les quals hi...