El rastre del conrreu de la fulla de coca als Andes
Dissabte, 04 de Març de 2017
En els temps antics, la coca, el blat de moro i la patata formaven una trilogia de plantes amb caràcter sagrat en tot el que era l'univers andí. Hi ha testimonis històrics que demostren que l'existència i difusió de la coca es remunta a l'època pre incaica. De fet, en l'antiguitat txibtxes, aimares i quítxues la consumien habitualment amb finalitats medicinals i analgèsiques. La fulla conté diverses substàncies alcaloides i se li atribueixen propietats estimulants, anestèsiques, terapèutiques i mitigadores de la gana, la set i el cansament. Actua contra el mal de cap, d'alçada, la diarrea i els vòmits, entre d'altres malures. No és estrany doncs, que tingués, i en certa mesura encara tingui, un caràcter sagrat en certs indrets dels Andes. I no es estrany tampoc, que la periodista, Clara Roig en volgués seguir el rastre del seu conreu.
Veure més episodis del programa Els viatgers de la Gran Anaconda
Viatges
Reproduir
Reproduir episodi
RSS feed