La indústria de l'aiguardent a Reus - 26/12/15
Dissabte, 26 de Desembre de 2015
"Reus, París, Londres". Al llarg del segle XVIII, la producció i exportació de vins i aiguardents des de Reus va situar la capital del Baix Camp en la primera línia del comerç internacional. Pel port de Salou, s'exportava cap a la península, Europa i Amèrica més del 60% dels vins i esperits que s'extreien de Catalunya. Cinc famílies burgeses acaparaven la meitat de la producció d'aiguardent, però a Reus, qui més qui menys -pagesos, menestrals o petits comerciants-, instal·lava a casa alambins de destil·lació per dedicar-se a la fabricació de licors a petita escala. L'historiador Marc Ferran, director gerent de l'institut Municipal de Museus de Reus i autor del llibre "Vins i licors de Reus. L'elixir dels déus", relata com el comerç d'alcohol va consolidar la ciutat com el centre comercial més important del sud de Catalunya
Veure més episodis del programa En guàrdia
http://www.ccma.cat/catradio/en-guàrdia!-1714-2014/fitxa-programa/944