622 - Cuina del Paleolític - 17/04/16

Diumenge, 17 d'Abril de 2016

Verdures, ous d'estruç i de perdiu, cargols, peixos com el salmó, la tonyina o la truita de riu, baies, fruita seca, carn... La dieta del Paleolític era absolutament omnívora. Molts anys abans de l'aparició de l'agricultura i la ramaderia, els homínids d'aquell període van desenvolupar noves eines, de pedra o de fusta, que els van permetre arribar molt més a dins de les carcasses dels animals morts o cavar més profundament per trobar arrels i tubercles. El descobriment del foc fa un milió d'anys no només va transformar la manera d'elaborar els aliments, sinó que va fer dels àpats una activitat grupal amb un fort component de socialització. L'arqueòleg Eudald Carbonell, coautor del llibre "Pàleoreceptes", s'endinsa en el període més llarg de l'evolució humana per conèixer les comunitats prehistòriques a través dels seus hàbits alimentaris.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa En guàrdia

http://www.ccma.cat/catradio/en-guàrdia!-1714-2014/fitxa-programa/944

RSS feed