MeteoMauri

Natura

Per endinsar-nos al món de la meteorologia, des del punt de vista professional i també des del punt de vista dels aficionats, de la ma de Francesc Mauri.

RSS feed

Pàgina 12
Quin temps farà? Un cap de setmana ben llarg per a alguns MeteoMauri
Dijous, 01 de Desembre

Quin temps farà? Un cap de setmana ben llarg per a alguns

Foto: Xavi Cabo Pregunta: Dissabte dia 26, un dels observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya del Vallès Occidental va superar els 100 l/m2. Quin? Premi: 1 estació meteorològica de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a...

Quin temps farà? Amb la borrasca tan a prop, el temps no fa net MeteoMauri
Dijous, 24 de Novembre

Quin temps farà? Amb la borrasca tan a prop, el temps no fa net

Foto: Josep Plana Pregunta: Al començar la setmana, les pluges van fer créixer alguns rius entre 5 i 10 vegades. De quina zona del país estem parlant? Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra arbequina, gentilesa de PriorDei, de...

MeteoNeu 209 – Arrenca la temporada de neu MeteoMauri
Dijous, 24 de Novembre

MeteoNeu 209 – Arrenca la temporada de neu

Les nevades dels darrers dies, sobretot les que van caure dimecres, obren la porta de la temporada d'esquí amb un pont de la Puríssima a tocar. Les novetats de la temporada d'esquí i els esforços de les estacions amb Aureli Bisbe, director general...

MeteoTerra 209 – El biodièsel, un combustible eficient? MeteoMauri
Dijous, 24 de Novembre

MeteoTerra 209 – El biodièsel, un combustible eficient?

Utilitzes biodièsel per al teu vehicle? Jordi Puig ens explica els avantatges i els inconvenients d'aquest combustible, les repercussions en el desenvolupament econòmic local i en les poblacions rurals. Ja us anunciem que té més aspectes positius...

MeteoTaula 209 - Descobrim el vi MeteoMauri
Dijous, 24 de Novembre

MeteoTaula 209 - Descobrim el vi "Per l'amor de 10"

"Per l'amor de 10" és un vi emmarcat dins un projecte solidari del Grup Ametller que té com a principal protagonista els consumidors d'aquest establiment. Descobrim i tastem el vi amb Dario Jodar, participant en el procés del vi, i descobrim aquest...

MeteoEscapades 208 – Fira Orígens d'Olot MeteoMauri
Dijous, 17 de Novembre

MeteoEscapades 208 – Fira Orígens d'Olot

Orígens és una fira jove que amb només cinc edicions s'ha convertit en tot un referent. Un món de l'alimentació obert a tothom orientat als productes de qualitat del país. Pep Palau, organitzador de la Fira, ens explica què hi trobarem i les...

MeteoTaula 208 - Descobrim el món dels Torrons i Mels Alemany MeteoMauri
Dijous, 17 de Novembre

MeteoTaula 208 - Descobrim el món dels Torrons i Mels Alemany

Endolcim el programa amb la secció que fa venir salivera, Meteotaula. Avui descobrim de la mà de Ferran Alemany tot el món que envolta el torró i la mel que elaboren artesanalment. Sabrem com han aconseguit mantenir la qualitat i l'excel·lència...

MeteoMar 208 – Regulació pesquera del peix espasa MeteoMauri
Dijous, 17 de Novembre

MeteoMar 208 – Regulació pesquera del peix espasa

El peix espasa, també anomenat emperador, es troba en perill segons estadístiques pesqueres. Mario Vizcarro ens posa en context la situació del peix espasa, les possibles solucions i quins són els trets característics d'aquest peix tan singular....

Qui temps farà? Ens travessa un front durant el cap de setmana MeteoMauri
Dijous, 10 de Novembre

Qui temps farà? Ens travessa un front durant el cap de setmana

Foto: Joaquim Tonda Pregunta: Dissabte, cinc observatoris de dues comarques van fregar els 100 l/m2. Em pots dir una de les dues comarques? Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra d'arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de...

Quin temps farà? Ens travessa un front durant el cap de setmana MeteoMauri
Dijous, 10 de Novembre

Quin temps farà? Ens travessa un front durant el cap de setmana

Foto: Joaquim Tonda Pregunta: Dissabte, cinc observatoris de dues comarques van fregar els 100 l/m2. Em pots dir una de les dues comarques? Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra d'arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de...

MeteoMar 207 - Arriba l'ostra MeteoMauri
Dijous, 10 de Novembre

MeteoMar 207 - Arriba l'ostra

Si t'agrada l'ostra, ara comença la temporada. Mario Vizcarro ens posarà al dia de les quantitats, preus i expectativa de la temporada de l'ostra. També ens ensenyarà com obrir-la sense prendre mal i tractarem del cargol poma. Pregunta: Quants anys...

MeteoEscapades 207 – Museu Geològic a l'aire lliure de Tremp MeteoMauri
Dijous, 10 de Novembre

MeteoEscapades 207 – Museu Geològic a l'aire lliure de Tremp

Us imagineu anar pel carrer i trobar objectes geològics amb explicacions? Doncs això i molt més és el que trobareu pels carrers de Tremp. Xavier Berastegui, de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, ens explica tot el que podem...

MeteoMar 207 - Arriba l'ostra MeteoMauri
Dijous, 10 de Novembre

MeteoMar 207 - Arriba l'ostra

Si t'agrada l'ostra, ara comença la temporada. Mario Vizcarro ens posarà al dia de les quantitats, preus i expectativa de la temporada de l'ostra. També ens ensenyarà com obrir-la sense prendre mal i tractarem del cargol poma. Pregunta: Quants anys...

Quin temps farà? S'acosta un bon tast d'hivern amb fred i neu MeteoMauri
Dijous, 03 de Novembre

Quin temps farà? S'acosta un bon tast d'hivern amb fred i neu

Foto: Eva Gimeno Pregunta: Aquesta setmana, amb l'anticicló, hem tingut una amplitud tèrmica diària marcada. En alguns punts, entre el dia i la nit, el termòmetre ha marcat diferències superiors als 5 graus o als 20 graus? Premi: Una estació...

MeteoTaula 206 - Seiem a taula al Toc al Mar a Begur, a Aiguablava MeteoMauri
Dijous, 03 de Novembre

MeteoTaula 206 - Seiem a taula al Toc al Mar a Begur, a Aiguablava

Si us agrada el mar, sou amants de la Costa Brava i us encanta menjar productes locals ben cuinats en un lloc idíl·lic, aquí teniu el vostre racó: Toc al Mar, a Aiguablava, a Begur. Santi Colominas, cap de cuina i propietari, ens explica els...

MeteoTerra 205 – Tardor, temps de pomes MeteoMauri
Dijous, 27 d'Octubre

MeteoTerra 205 – Tardor, temps de pomes

La pomera és un dels fruiters més estesos a la Catalunya amb un gran nombre de varietats. Ara ja és temporada de pomes. Marco Sangiorgio, productor de varietats locals a Girona i propietari d'Arboreca, i Jordi Puig, ens expliquem les dificultats de...

Quin temps farà? Arriba la castanyada i Tots Sants, amb fred o sense? MeteoMauri
Dijous, 27 d'Octubre

Quin temps farà? Arriba la castanyada i Tots Sants, amb fred o sense?

Foto: Eva Gimeno Pregunta: Les tres escales termomètriques utilitzades més en meteorologia han estat la centígrada, la Reaumur i la...? Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra d'arbequina gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant

MeteoAmbient 205 – El repte de les ciutats en el futur MeteoMauri
Dijous, 27 d'Octubre

MeteoAmbient 205 – El repte de les ciutats en el futur

La setmana passada va tenir lloc la Tercera Conferència de Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà, Habitat III (HIII) a Quito. José Luís Gallego ens mostra els problemes actuals de les ciutats i els reptes de futurs a les quals...

MeteoMauri 204 - De la calidesa del GR 92 al fred de les botigues MeteoMauri
Dijous, 20 d'Octubre

MeteoMauri 204 - De la calidesa del GR 92 al fred de les botigues

MeteoEscapades: GR 92, el sender del Mediterrani. Tram: Portbou-Vallvidrera MeteoAmbient: Botigues que fan servir el fred com a esquer MeteoMar: Un nou marisc ha vingut a casa MeteoTaula: Cellers Avgvstus, vins i vinagres preuats a sales i cuines...

MeteoAmbient 204 - Botigues que fan servir el fred com a esquer MeteoMauri
Dijous, 20 d'Octubre

MeteoAmbient 204 - Botigues que fan servir el fred com a esquer

Tot està pensat i estudiat per captar clients; també la temperatura de les botigues. José Luis Gallego ens parla d'aquesta estratègia de màrqueting i dels efectes negatius per a la nostra salut i per al planeta. Pregunta: quina és la temperatura...

MeteoMar 204 - Un nou marisc ha vingut a casa MeteoMauri
Dijous, 20 d'Octubre

MeteoMar 204 - Un nou marisc ha vingut a casa

Tenim un nou marisc que ha vingut del sud i ha augmentat en nombre en els darrers anys, una cloïssa fina anomenada "Eastonia rugosa". Mario Vizcarro ens treu l'entrellat d'aquesta espècie, quines són les causes de la seva proliferació, i sabrem si...

MeteoAmbient 203 – Aigua i creixement urbà. Pequín s'enfosa MeteoMauri
Dijous, 13 d'Octubre

MeteoAmbient 203 – Aigua i creixement urbà. Pequín s'enfosa

El bombament excessiu de les aigües subterrànies està provocant l'enfonsament fins a onze centímetres cada any del districte financer de la ciutat. José Luis Gallego ens explica com hem arribat fins aquí i ens mostra que l'enfonsament de la...

MeteoEscapades 203 – Riudecanyes Aventura, l'escapada cap al sud MeteoMauri
Dijous, 13 d'Octubre

MeteoEscapades 203 – Riudecanyes Aventura, l'escapada cap al sud

Qui diu que cap al sud de Catalunya no hi ha aventures? No miris sempre cap al nord i descobreix les comarques tarragonines. Josep Llebaria i Àngel Blancos, de Riudecanyes Aventura, ens mostren tots els esports aquàtics que pot fer tota la família...

MeteoMauri 202 - És temps d'arròs, és temps de llamps MeteoMauri
Dijous, 06 d'Octubre

MeteoMauri 202 - És temps d'arròs, és temps de llamps

MeteoEscapades – 3a Festa de la Crestada de la Mel al Perelló MeteoAmbient – Salvem el tap de suro MeteoTerra – El moniato, el gran oblidat MeteoTaula - Temps d'arròs, al camp i al plat MeteoTemps - Comptem llamps, els dels núvols i els que...

Quin temps farà? 202 - S'acosten dies d'ambient de plena tardor MeteoMauri
Dijous, 06 d'Octubre

Quin temps farà? 202 - S'acosten dies d'ambient de plena tardor

Foto: Alfons Puertas Pregunta: Com es diu l'huracà que ha afectat la zona del Carib aquests primers dies d'octubre? Premi: Una ampolla de 500 ml d'oli d'oliva verge extra Arbequina, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant. >>Envia la resposta...

MeteoTaula 202 -  Temps d'arròs, al camp i al plat MeteoMauri
Dijous, 06 d'Octubre

MeteoTaula 202 - Temps d'arròs, al camp i al plat

Quan queda ben poc per acabar la collita d'arròs i és hora de fer un primer balanç. Parlem de l'arròs des de dos punts de vista: des del camp amb Jordi Margalef, pagès i productor de "Lo nostre arròs"; i des del plat amb el cuiner Jordi Vidal,...

MeteoMauri - Programa 201 (29-09-2016) MeteoMauri
Dijous, 29 de Setembre

MeteoMauri - Programa 201 (29-09-2016)

MeteoEscapades – Descobrim l'Hotel La Freixera i la ciutat de Solsona MeteoAmbient – Flotes i mobilitat sostenible en una gran empresa MeteoTerra – Perspectiva del món agrari dins del canvi climàtic MeteoTaula - Tapes i aperitius amb bolets...

MeteoMauri - Programa 201 (29-09-2016) - 29/09/16 MeteoMauri
Dijous, 29 de Setembre

MeteoMauri - Programa 201 (29-09-2016) - 29/09/16

MeteoEscapades – Descobrim l'Hotel La Freixera i la ciutat de Solsona MeteoAmbient – Flotes i mobilitat sostenible en una gran empresa MeteoTerra – Perspectiva del món agrari dins del canvi climàtic MeteoTaula - Tapes i aperitius amb bolets...

MeteoTaula 201 - MeteoMauri
Dijous, 29 de Setembre

MeteoTaula 201 - "Tapes i aperitius amb bolets" - 29/09/16

És època de caçar, tastar i menjar bolets. "Tapes i aperitius amb bolets" és un llibre de Carlos Robafum amb una setantena de receptes fàcils i senzilles de fer, sense elaboració magistral. Carlos ens explica el que podem fer amb els bolets que...

MeteoMauri - programa 199 (15-09-2016) - 15/09/16 MeteoMauri
Dijous, 15 de Setembre

MeteoMauri - programa 199 (15-09-2016) - 15/09/16

MeteoEscapades + MeteoAmbient: Setmana de la Mobilitat Sostenible MeteoMar - Pesca "a la paupa"; art de pescar amb les mans MeteoTaula- Verema del 2016 amb Agustí Torelló Mata MeteoTemps- Observatori de la Palma d'Ebre Quin Temps Farà?- Tramuntana...

MeteoTemps 199 - Observatori de la Palma d'Ebre - 15/09/16 MeteoMauri
Dijous, 15 de Setembre

MeteoTemps 199 - Observatori de la Palma d'Ebre - 15/09/16

Ens endinsem a fons en la meteorologia i els fenòmens atmosfèrics que se succeeixen en aquest municipi de l'interior de les Terres de l'Ebre. Ho fem de la mà de Toni Galceran, observador de la Palma d'Ebre. Com han sigut els últims mesos...

MeteoMauri- programa 198 (08-09-2016) - 08/09/16 MeteoMauri
Dijous, 08 de Setembre

MeteoMauri- programa 198 (08-09-2016) - 08/09/16

MeteoEscapades- La Vella Farga de Lladurs: on el luxe i la natura s'ajunten MeteoAmbient- Adéu als focus halògens MeteoMar- El cranc blau: espècie invasora que ara envaeix també les llotges! MeteoTaula- Sopars amb estrelles MeteoTemps - Com un...

MeteoAmbient 198- Adéu als focus halògens - 08/09/16 MeteoMauri
Dijous, 08 de Setembre

MeteoAmbient 198- Adéu als focus halògens - 08/09/16

Els focus halògens s'han acabat. Des de el passat 1 de setembre, aquestes fonts d'il·luminació han deixat de comercialitzar-se a tota la Unió Europea. La UE ha anat retirant de manera gradual les llums menys eficients per complir amb els objectius...

MeteoMauri- programa 197 (01-09-2016) - 01/09/16 MeteoMauri
Dijous, 01 de Setembre

MeteoMauri- programa 197 (01-09-2016) - 01/09/16

MeteoEscapades - Hotel Urbisol de Calders MeteoAmbient - Es prohibeix la captura d'ocells per engabiar-los MeteoTerra - Com afectarà el canvi climàtic l'agricultura de les muntanyes catalanes? MeteoTaula- Restaurant Reineta de Reus MeteoTemps-...

MeteoTaula 197 - Restaurant La Reineta de Reus - 01/09/16 MeteoMauri
Dijous, 01 de Setembre

MeteoTaula 197 - Restaurant La Reineta de Reus - 01/09/16

Ens acompanya Gina Iscla, propietària del Restaurant La Reineta, al cor de la capital del Baix Camp, en què ha aconseguit entrar a la prestigiosa Guia Michelin amb dues forquilles i la qualificació de "bon standing" pel que fa a l'ambientació del...

Veure més episodis