Tàpias variades

Cuina

L'espai gastronòmic de Pere Tàpies.

RSS feed

Pàgina 4
Les Tàpias variades i l'olla que bull: Fundació Alícia - 01/11/14 Tàpias variades
Dissabte, 01 de Novembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: Fundació Alícia - 01/11/14

Coneixem la Fundació Alícia, un centre de recerca tecnològica vinculada amb el món de la gastronomia i l'alimentació i que té la seu a Món Sant Benet. Entrevistem al director de la Fundació, Toni Massanés. Amb ell fem una panoràmica de tots...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: els bolets - 25/10/14 Tàpias variades
Dissabte, 25 d'Octubre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: els bolets - 25/10/14

Aprofitant que hem fet el programa des de la Fira de Sant Ermengol, que acull la Fira dels formatges artesans del Pirineu, la més important de Catalunya en el sector hem descobert quins plats podem cuinar amb formatge.

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'hamburguesa. - 04/10/14 Tàpias variades
Dissabte, 04 d'Octubre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'hamburguesa. - 04/10/14

L'hamburguesa és un plat habitual de la nostra cuina que s'ha revaloritzat en els últims anys. Fa un temps se l'associativa directament amb el menjar fast-food i se la considerava de poca qualitat, mentre que l'steak tàrtar era considerat alta...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: la tonyina - 21/09/14 Tàpias variades
Diumenge, 21 de Setembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: la tonyina - 21/09/14

La tonyina és un dels peixos que s'ha posat més de moda en els últims anys gràcies, sobretot, a l'entrada amb força de la cuina japonesa. Però a Catalunya no hi ha una gran tradició de menjar-ne. Hem passat de la tonyina en conserva al sushi....

Les Tàpias variades i l'olla que bull: La tonyina - 21/09/14 Tàpias variades
Diumenge, 21 de Setembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: La tonyina - 21/09/14

La tonyina és un dels peixos que s'ha posat més de moda en els últims anys gràcies, sobretot, a l'entrada amb força de la cuina japonesa. Però a Catalunya no hi ha una gran tradició de menjar-ne. Hem passat de la tonyina en conserva al sushi. La...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: la cuina antiedat - 07/09/14 Tàpias variades
Diumenge, 07 de Setembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: la cuina antiedat - 07/09/14

Amb Pere Tàpias i Pep Nogué parlem de la cuina antiedat i us proposem receptes amb productes antioxidants. També parlem de la pel·lícula "Chef", descobrim vins amb plus i recordem estris que, com la liquadora, han revolucionat la nostra cuina.

La samfaina - 12/07/14 Tàpias variades
Dissabte, 12 de Juliol

La samfaina - 12/07/14

Amb Pep Nogué descobrim els secrets d'una bona samfaina... també a l'estiu!

Vedella de Girona - 05/07/14 Tàpias variades
Dissabte, 05 de Juliol

Vedella de Girona - 05/07/14

Tendra, melosa, gustosa... la vedella de Girona és un dels productes estrella de la demarcació. Al Tàpias Variades us proposem diferents maneres de cuinar la vedella

Àpats a la platja - 29/06/14 Tàpias variades
Diumenge, 29 de Juny

Àpats a la platja - 29/06/14

Quins són els plats ideals per portar a la platja? Diumenge 29, a les Tàpias Variades, en parlarem amb el cuiner Sergi de Meià. I vosaltres, quins plats prepareu per anar a la platja? Què feu perquè no es faci malbé el menjar?

L'escalivada - 28/06/14 Tàpias variades
Dissabte, 28 de Juny

L'escalivada - 28/06/14

Al Tàpias Variades, un plat tradicional de la cuina catalana, fàcil, econòmic i molt saludable. Albergínies, cebes i pebrots són els ingredients bàsics per a una bona escalivada. Després també hi podem afegir alls, tomàquets i patates.

La pasta a l'estiu - 22/06/14 Tàpias variades
Diumenge, 22 de Juny

La pasta a l'estiu - 22/06/14

Espaghettis, tallarines, macarrons, cintes, llacets... La pasta és una bona aliada a l'estiu per fer plats freds i amanides diverses. Receptes per a tots els gustos amb el cuiner Iker Erauzkin

Altres olis per cuinar - 21/06/14 Tàpias variades
Dissabte, 21 de Juny

Altres olis per cuinar - 21/06/14

L'oli que utilitzem més sovint a la cuina és l'oli d'oliva. Però hi ha d'altres olis que utilitzem a la cuina més enllà de l'oli d'oliva. Hi ha altres varietats d'olis com: l'oli de gira-sol, l'oli palma, l'oli de soja, l'oli de cacauet,...

Alegrem la mongeta tendra - 15/06/14 Tàpias variades
Diumenge, 15 de Juny

Alegrem la mongeta tendra - 15/06/14

La mongeta tendra és una de les verdures més consumides a casa nostra, però no sempre hi posem imaginació a l'hora de cuinar-la. Us proposem tota mena plats fets amb mongeta tendra

Els menuts - 08/06/14 Tàpias variades
Diumenge, 08 de Juny

Els menuts - 08/06/14

Cor, fetge, ronyons, cervell, llengua... Soleu menjar-ne? Quins plats prepareu amb menuts? Cuinem menuts amb Edu Azuaza, cuiner de Les Voltes de Sant Sebastià de Moià (Moianès)

Cuinar amb sal - 07/06/14 Tàpias variades
Dissabte, 07 de Juny

Cuinar amb sal - 07/06/14

Com utilitzar la sal a l'hora de cuinar. Peixos, carns. És més sa cuinar amb sal que amb oli? Es pot substituir un per l'altre? En parlem nutricionista i dietista, Magda Carles.

Tàpias variades: esmorzars europeus - 25/05/14 Tàpias variades
Diumenge, 25 de Maig

Tàpias variades: esmorzars europeus - 25/05/14

Amb el Pep Palau, co-director del Fòrum Gastronòmic de Girona, coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu, fem un viatge gastronòmic a diferents països d'Europa, per descobrir com i què esmorzen.

Tàpias variades: receptes sense gluten - 18/05/14 Tàpias variades
Diumenge, 18 de Maig

Tàpias variades: receptes sense gluten - 18/05/14

Amb Cecília Vallès, gastrònoma i professora de Formació i Orientació Laboral a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Barcelona. L'associació Celíacs de Catalunya celebra avui el Dia Internacional de la Celiaquia, i recorda que una família amb un...