Tàpias variades
Dissabte, 01 de Novembre
Coneixem la Fundació Alícia, un centre de recerca tecnològica vinculada amb el món de la gastronomia i l'alimentació i que té la seu a Món Sant Benet. Entrevistem al director de la Fundació, Toni Massanés. Amb ell fem una panoràmica de tots...
Tàpias variades
Dissabte, 25 d'Octubre
Aprofitant que hem fet el programa des de la Fira de Sant Ermengol, que acull la Fira dels formatges artesans del Pirineu, la més important de Catalunya en el sector hem descobert quins plats podem cuinar amb formatge.
Tàpias variades
Diumenge, 19 d'Octubre
Hem parlat de menjar per un euro. Hem repassat tant ingredients econòmics com també hàbits de compra que ens permetran no gastar innecessàriament quan anem a comprar.
Tàpias variades
Diumenge, 05 d'Octubre
En els últims anys sembla que ha disminuït el consum de carn per qüestions de salut. Com sempre la clau tampoc és deixar de menjar carn, sinó menjar-ne menys però de més qualitat.
Paral·lelament això també ha portat a una revalorització del...
Tàpias variades
Dissabte, 04 d'Octubre
L'hamburguesa és un plat habitual de la nostra cuina que s'ha revaloritzat en els últims anys. Fa un temps se l'associativa directament amb el menjar fast-food i se la considerava de poca qualitat, mentre que l'steak tàrtar era considerat alta...
Tàpias variades
Diumenge, 28 de Setembre
Segons la saviesa popular, la dieta ideal consisteix a "Esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un pobre". L'esmorzar és un acte clau per iniciar la jornada amb energia. Avui parlem d'esmorzars contundents, els esmorzars de carmanyola.
Tàpias variades
Diumenge, 21 de Setembre
La tonyina és un dels peixos que s'ha posat més de moda en els últims anys gràcies, sobretot, a l'entrada amb força de la cuina japonesa. Però a Catalunya no hi ha una gran tradició de menjar-ne. Hem passat de la tonyina en conserva al sushi....
Tàpias variades
Diumenge, 21 de Setembre
La tonyina és un dels peixos que s'ha posat més de moda en els últims anys gràcies, sobretot, a l'entrada amb força de la cuina japonesa. Però a Catalunya no hi ha una gran tradició de menjar-ne. Hem passat de la tonyina en conserva al sushi.
La...
Tàpias variades
Dissabte, 20 de Setembre
Aquesta setmana hem tingut notícia d'un estudi segons el qual la sacarina podria provocar diabetis en alguns individus. Aquesta és la principal conclusió a la que han arribat un grup de científics de l'Institut de Ciència Weizmann, a Israel,...
Tàpias variades
Dissabte, 20 de Setembre
Aquesta setmana ha saltat l'alarma quan ens hem fet ressò de l'estudi de la revista Nature, que conclou que la sacarina i altres edulcorants artificials modifiquen la flora intestinal d'una manera que facilita l'augment de pes, dificulta el control...
Tàpias variades
Diumenge, 14 de Setembre
Amb Pere Tàpias i Pep Nogué desvetllem els secrets de cuinar a la brasa. Amb el bon temps l'opció de fer barbacoes es converteix en un dels plans estrella de l'estiu. Carns, verdures o peix i postres no resisteixen al gust que ens proporciona la...
Tàpias variades
Dissabte, 13 de Setembre
Amb Pere Tàpias i Pep Nogué parlem del maridatge entre formatge i fruita. A Catalunya en només dues dècades hem passat de produir una varietat màxima de 20 formatges a més de 300 variants. I com a ingredient de cuina ha passat de tenir un ús...
Tàpias variades
Diumenge, 07 de Setembre
Amb Pere Tàpias i Pep Nogué parlem de la cuina antiedat i us proposem receptes amb productes antioxidants. També parlem de la pel·lícula "Chef", descobrim vins amb plus i recordem estris que, com la liquadora, han revolucionat la nostra cuina.
Tàpias variades
Dissabte, 06 de Setembre
El Pep Nogués ens parla de productes de quilòmetre zero als mercats catalans i Carles Gaig ens explica què ha esmorzat. Escoltem què pensava Josep Pla del meló amb pernil i resolem els dubtes dels oients. I us expliquem tot un seguit de receptes...
Tàpias variades
Dissabte, 12 de Juliol
Amb Pep Nogué descobrim els secrets d'una bona samfaina... també a l'estiu!
Tàpias variades
Dissabte, 05 de Juliol
Tendra, melosa, gustosa... la vedella de Girona és un dels productes estrella de la demarcació. Al Tàpias Variades us proposem diferents maneres de cuinar la vedella
Tàpias variades
Diumenge, 29 de Juny
Quins són els plats ideals per portar a la platja? Diumenge 29, a les Tàpias Variades, en parlarem amb el cuiner Sergi de Meià.
I vosaltres, quins plats prepareu per anar a la platja? Què feu perquè no es faci malbé el menjar?
Tàpias variades
Dissabte, 28 de Juny
Al Tàpias Variades, un plat tradicional de la cuina catalana, fàcil, econòmic i molt saludable. Albergínies, cebes i pebrots són els ingredients bàsics per a una bona escalivada. Després també hi podem afegir alls, tomàquets i patates.
Tàpias variades
Diumenge, 22 de Juny
Espaghettis, tallarines, macarrons, cintes, llacets... La pasta és una bona aliada a l'estiu per fer plats freds i amanides diverses. Receptes per a tots els gustos amb el cuiner Iker Erauzkin
Tàpias variades
Dissabte, 21 de Juny
L'oli que utilitzem més sovint a la cuina és l'oli d'oliva. Però hi ha d'altres olis que utilitzem a la cuina més enllà de l'oli d'oliva. Hi ha altres varietats d'olis com: l'oli de gira-sol, l'oli palma, l'oli de soja, l'oli de cacauet,...
Tàpias variades
Diumenge, 15 de Juny
La mongeta tendra és una de les verdures més consumides a casa nostra, però no sempre hi posem imaginació a l'hora de cuinar-la. Us proposem tota mena plats fets amb mongeta tendra
Tàpias variades
Dissabte, 14 de Juny
Cuinarem tota mena de plats amb ceba perquè és un vegetal que admet múltiples preparacions. Caramelitzada, crua, confitada...
Tàpias variades
Diumenge, 08 de Juny
Cor, fetge, ronyons, cervell, llengua... Soleu menjar-ne? Quins plats prepareu amb menuts?
Cuinem menuts amb Edu Azuaza, cuiner de Les Voltes de Sant Sebastià de Moià (Moianès)
Tàpias variades
Dissabte, 07 de Juny
Com utilitzar la sal a l'hora de cuinar. Peixos, carns. És més sa cuinar amb sal que amb oli? Es pot substituir un per l'altre? En parlem nutricionista i dietista, Magda Carles.
Tàpias variades
Diumenge, 01 de Juny
Amb el cuiner Sergi de Meià parlem de la maionesa. Com es fa, quins usos té a la cuina i quines variants se'n poden fer.
Tàpias variades
Dissabte, 31 de Maig
Amb el cuiner David Solé, propietari del restaurant El Barquet de Tarragona, cuinem peix blau, en concret verat, sardina i seitó.
Tàpias variades
Diumenge, 25 de Maig
Amb el Pep Palau, co-director del Fòrum Gastronòmic de Girona, coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu, fem un viatge gastronòmic a diferents països d'Europa, per descobrir com i què esmorzen.
Tàpias variades
Dissabte, 24 de Maig
Amb Edu Azuaza, cuiner de Les Voltes de Sant Sebastià a Moià. Cada vegada més les fruites prenen un paper protagonista a les amanides.
Tàpias variades
Diumenge, 18 de Maig
Amb Cecília Vallès, gastrònoma i professora de Formació i Orientació Laboral a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Barcelona. L'associació Celíacs de Catalunya celebra avui el Dia Internacional de la Celiaquia, i recorda que una família amb un...
Tàpias variades
Dissabte, 17 de Maig
Amb la nutricionista i dietista Magda Carles.
Tàpias variades
Diumenge, 11 de Maig
Amb el cuiner David Solé del "Barquet" de Tarragona
Tàpias variades
Dissabte, 10 de Maig
Amb el gastrònom Pep Nogué
Tàpias variades
Diumenge, 04 de Maig
Amb el gastrònom Pep Palau
Tàpias variades
Dissabte, 03 de Maig
Amb el gastrònom Pep Palau
Tàpias variades
Diumenge, 27 d'Abril
Amb el gastrònom Pep Nogué
Tàpias variades
Dissabte, 26 d'Abril
Amb el cuiner Sergi de Meià
Tàpias variades
Diumenge, 20 d'Abril
Amb el cuiner Iker Erauzkin