Cuina

Els millors podcasts de cuina en català.

Darrers episodis dels podcasts en català de la categoria cuina.

El delicat art de fregir bé el peix Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Març

El delicat art de fregir bé el peix

El restaurant caníbal s'omple de peix fregit! Pugem a la barca de Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de la Platjeta, per parlar de com podem fregir bé el peix. La Cristina no ve pas sola, sinó que l'acompanya Marc Muñoz,...

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat La fonda
Dimecres, 19 de Març

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat

En Victor i l'Ignasi es van conèixer fent pràctiques de cuina a El Celler de Can Roca. Allà van començar una amistat tant dins com fora de la cuina que ja no han deixat mai més. Cadascú fa una cuina personal al seu restaurant, amb molts plats...

Parlem de cuina del 17/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 17 de Març

Parlem de cuina del 17/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Els mestres graellers, al capdavant de la revolució de les brases Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 de Març

Els mestres graellers, al capdavant de la revolució de les brases

Menú caníbal ple de fum, foc i brasa. Anem fins a les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, per rebre una classe magistral de com es fa una bona barbacoa, amb uns experts en això del foc i la brasa: el col·lectiu Alabrasa, format per Pere Giribets, Pep...

Alimentació del ronyó La fonda
Dimecres, 12 de Març

Alimentació del ronyó

Les malalties renals fan que s'hagi de fer un canvi d'alimentació. Per això, la Fundació Puigvert celebra una festa per conscienciar sobre aquesta malaltia, i sobretot per fer una bona divulgació de com ens hem d'alimentar per prevenir les...

Parlem de cuina del 10/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 10 de Març

Parlem de cuina del 10/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Llimones Carbó i Puigbert
Diumenge, 09 de Març

Llimones

Llimones

Les dones que remenen les cireres a la indústria alimentària Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de Març

Les dones que remenen les cireres a la indústria alimentària

El restaurant caníbal us porta un menú especial dedicat a les dones. Amb el periodista Arturo Puente seguim la trajectòria d'empresàries catalanes de diferents generacions, tot i que la seva presència en llocs de responsabilitat és encara...

Regenerar la terra amb Francesc Font La fonda
Dimecres, 05 de Març

Regenerar la terra amb Francesc Font

L'agricultura regenerativa descriu pràctiques agrícoles i ramaderes que, entre altres beneficis, reverteixen el canvi climàtic mitjançant la restauració de la matèria orgànica i de la biodiversitat del sòl degradat, amb la qual cosa s'obtè com...

Parlem de cuina del 3/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 03 de Març

Parlem de cuina del 3/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

L'umami, el sabor essencial per a la nostra supervivència Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Març

L'umami, el sabor essencial per a la nostra supervivència

Us oferim un menú carregat de sabor: ho descobrim tot sobre l'umami, l'anomenat cinquè gust, tot i haver estat ignorat fins no fa gaires dècades. L'umami és la raó de l'èxit del glutamat monosòdic, un dels potenciadors de sabor més utilitzats...

Dijous gras i la botifarra d'ou La fonda
Dimecres, 26 de Febrer

Dijous gras i la botifarra d'ou

Som dijous gras i és temps de botifarra d'ou. I tot i que originàriament era un embotit relacionat amb la festa del Carnaval i fet expressament per ser menjat el Dijous Gras, en els darrers anys el consum d'aquest producte del porc s'ha estès a tot...

Parlem de cuina del 24/2/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 24 de Febrer

Parlem de cuina del 24/2/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca La fonda
Dimecres, 01 de Maig de 2024

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca

Des d'Algesires fins a Istanbul, tal com mana la cançó, hi ha una bona colla de cuines ben diferents fetes amb els mateixos ingredients. Aquesta és la grandesa de la cuina. En parlem amb el cuiner Joan Roca. Parlem de cuina i també de projectes i...

Parlem de cuina del 29/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 29 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 29/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 d'Abril de 2024

Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant

Menú especial del restaurant caníbal sobre el servei de sala. Descobrim com treballen Carmeta Torrents, Sophie Glossin i Paula Garcia a l'Hisop, el restaurant d'Oriol Ivern. Hem anat al restaurant, les hem vist treballar, hem parlat de com n'és...

El corder del Pallars La fonda
Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El corder del Pallars

Del xai, al Pallars en diuen corder, i és un producte de temps immemorials, per la seva cuina i per la xarcuteria, on tenen un embotit únic, la girella. I també hi ha pastors i pastores que pasturen els seus ramats a la muntanya. Anem també al...

Parlem de cuina del 22/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 22 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 22/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 d'Abril de 2024

Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia

Menú especial Sant Jordi del restaurant caníbal en un any en què estem colgats de llibres sobre cuina i gastronomia. La tria va a càrrec del nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona; de Toni...

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris La fonda
Dimecres, 17 d'Abril de 2024

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris. Carles Gaig és un cuiner que no té aturador. Enrique Tomás, un botiguer especialitzat en pernils i embotits. En Carles ens parla de la cuina catalana tradicional i d'avantguarda....

Parlem de cuina del 15/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 15 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 15/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 d'Abril de 2024

Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres

Menú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què...

La cuina catalana de la Granja Elena La fonda
Dimecres, 10 d'Abril de 2024

La cuina catalana de la Granja Elena

La Granja Elena és el projecte culinari dels germans Sierra. En parlem amb el seu cuiner, en Borja Sierra. A la Granja hi ha una cuina catalana de manual, i amb l'Òscar Gómez parlem del llibre escrit a quatre mans sobre cuina tradicional i fet amb...

Parlem de cuina del 8/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 08 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 8/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

McDonald's: els perills de voler que tothom mengi el mateix Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 d'Abril de 2024

McDonald's: els perills de voler que tothom mengi el mateix

Per primera vegada en més de 80 anys, McDonald's celebra fora dels Estats Units la seva convenció global. Es celebrarà a Barcelona. Analitzem el fenomen de McDonald's, les claus del seu èxit mundial, el seu model de funcionament i els motius pels...

La innovació de la cuina peruana La fonda
Dimecres, 03 d'Abril de 2024

La innovació de la cuina peruana

La cuina peruana és tradició però també pot ser innovació. Una colla de cuiners i cuineres van sembrant per tot Europa aquesta cuina plena de gustos i colors. Per això hem parlat amb el cuiner Roberto Sihuai sobre els orígens i la tradició,...

Viure entre vaques La fonda
Dilluns, 01 d'Abril de 2024

Viure entre vaques

Néixer entre bèsties potser va ser el factor determinant per esdevenir pagesa i veterinària rural alhora. Les vaques, la seva passió, han portat la pagesa i veterinària Imma Puigcorbé a descobrir indrets, persones i maneres de viure molt...

Parlem de cuina del 1/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 01 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 1/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El bacallà Gadus morhua La fonda
Divendres, 29 de Març de 2024

El bacallà Gadus morhua

El bacallà té la seva temporada alta el Divendres Sant. A la cuina catalana, ho celebrem tot amb plats o dolces tradicions. I no és curiós que un peix d'Islàndia sigui un producte tradicional? Des de temps antics, els catalans cuinem aquest peix...

Les ovelles de la Cristina Clavell La fonda
Dimecres, 27 de Març de 2024

Les ovelles de la Cristina Clavell

La Cristina Clavell és enginyera agrícola, assessora agroramadera, pagesa ovina, divulgadora del món ramader i, des de fa molt poc, autora d'un llibre dedicat al món ramader. Des del Baix Montseny, enmig d'ovelles, ens parla de les dificultats de...

Alimentària 2024: proteïna i aliments enriquits. I la dieta mediterrània? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Març de 2024

Alimentària 2024: proteïna i aliments enriquits. I la dieta mediterrània?

Especial menú caníbal sobre Alimentaria 2024, una edició que ha tingut dos protagonistes absoluts: la proteïna i els aliments enriquits amb vitamines i minerals. Com s'explica aquest boom? Quin sentit té fabricar aliments funcionals quan tenim la...

Josep Lluís Penadès, de periodista a influencer gastronòmic La fonda
Dimecres, 20 de Març de 2024

Josep Lluís Penadès, de periodista a influencer gastronòmic

Josep Lluís Penadès és un "Delicioso mundo", un periodista que va deixar l'escena de la televisió pública per embrancar-se en aquest món de les xarxes socials. Amb 33.500 seguidors a Instagram i 10.000 subscriptors a YouTube, es passa el dia...

Parlem de cuina del 18/3/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 18 de Març de 2024

Parlem de cuina del 18/3/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Cinema i caníbals: horror i fascinació a la gran pantalla Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Març de 2024

Cinema i caníbals: horror i fascinació a la gran pantalla

Menú especial dedicat al cinema caníbal: analitzem "La societat de la neu", la pel·lícula de J. A. Bayona, amb Àlex Gorina, realitzador de "La finestra indiscreta", i fem una immersió en com les pel·lícules han retratat els caníbals al llarg...

La poma de Girona, present i futur La fonda
Dimecres, 13 de Març de 2024

La poma de Girona, present i futur

Una fonda molt empordanesa per repensar el present i futur de la pagesia. Anem cap a Sant Pere Pescador per conèixer com preveu, la pagesia, la nova temporada de la poma de Girona. Formes de cultiu, marcs de plantació, reg sostenible, noves varietats...

Parlem de cuina del 11/3/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 11 de Març de 2024

Parlem de cuina del 11/3/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Les maduixes d'en Lluís Fisas La fonda
Dimecres, 06 de Març de 2024

Les maduixes d'en Lluís Fisas

Amandine, Mar de Bois, Charlotte, Garriguette, Deluxe, Sabrina i Dream no són noms d'artistes sinó les set varietats de maduixes amb què en Lluís Fisas, pagès de quarta generació a Molins de Rei, treballa per porta-les a la seva parada del Mercat...

Parlem de cuina del 4/3/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 04 de Març de 2024

Parlem de cuina del 4/3/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com