Cuina

Darrers episodis dels programes de la categoria cuina.

Parlem de cuina del 30/1/2023 Parlem de cuina
Dilluns, 30 de Gener

Parlem de cuina del 30/1/2023

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Menjar ramen dins d'un manga: restaurants amb interiorismes molt bojos Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Gener

Menjar ramen dins d'un manga: restaurants amb interiorismes molt bojos

Amb el dissenyador Oscar Guayabero visitem un restaurant de ramen ambientat en la cultura k-pop i el manga per comprovar com l'interiorisme d'un restaurant té la capacitat de transportar-nos en l'espai, i predisposar-nos a menjar una determinada cosa....

La tòfona negra, el diamant negre de la cuina La fonda
Dimecres, 25 de Gener

La tòfona negra, el diamant negre de la cuina

Quan arriben els dies freds, les tòfones maduren sota terra i per això anem a Osona, a Sant Bartomeu del Grau, al restaurant Mas Monells per parlar amb la Clara Bosoms, l'Eduard Aliberch i el Daniel Oliach de la cultura de la tòfona i del Trufforum,...

Parlem de cuina del 23/1/2023 Parlem de cuina
Dilluns, 23 de Gener

Parlem de cuina del 23/1/2023

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Carn de cavall: un tresor injustament ignorat Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Gener

Carn de cavall: un tresor injustament ignorat

A Catalunya, es produeixen vora els 1.600 poltres l'any, majoritàriament al Pirineu, i no hi ha cap granja en règim intensiu. Descobrim les propietats nutricionals d'aquesta carn, i analitzem els prejudicis que desperta el seu consum amb el...

Xocolata Carbó i Puigbert
Dissabte, 21 de Gener

Xocolata

Xocolata

La vaca Angus de Mieres La fonda
Dimecres, 18 de Gener

La vaca Angus de Mieres

A "La fonda" donem voltes per Catalunya per conèixer les diferents races d'animals. Aquesta vegada anem fins a Mieres, entre la Garrotxa i el Pla de l'Estany, per conèixer el projecte de la Bàrbara i en David. En Marc Casabosch ens explica com és...

Parlem de cuina del 16/1/2023 Parlem de cuina
Dilluns, 16 de Gener

Parlem de cuina del 16/1/2023

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Raül Balam: "Pensava que sense drogues no seria creatiu a la cuina" Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Gener

Raül Balam: "Pensava que sense drogues no seria creatiu a la cuina"

Anem fins a Sant Pol de Mar, al Maresme, per visitar Raül Balam Ruscalleda. Ens rep al seu restaurant Cuina Sant Pau, on antigament havia estat el mític Sant Pau de la seva mare, Carme Ruscalleda. Aprofitem que acaba de publicar el llibre "Enganxat"...

Xató Pilota a l'olla
Divendres, 13 de Gener

Xató

La recepta del xef Fermí Puig

Noves tendències gastronòmiques del 2023 La fonda
Dimecres, 11 de Gener

Noves tendències gastronòmiques del 2023

Parlem de les noves tendències de la gastronomia i l'alimentació per aquest 2023. Comencem amb un informe de The Fork que ens fa reflexionar. Seguim amb "La Guia Virginias" on l'Òscar Gómez ens posa un restaurant del Fort Pienc. El xef privat...

Parlem de cuina del 9/1/2023 Parlem de cuina
Dilluns, 09 de Gener

Parlem de cuina del 9/1/2023

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El Motel Empordà La fonda
Divendres, 06 de Gener

El Motel Empordà

El dia de Reis arriba a "La fonda" amb un gran regal sobre la tradició i l'avantguarda de la cuina catalana del Motel Empordà. En Jaume Subirós, ànima del Motel, ens ha obert les portes per parlar de la relació entre en Josep Mercader i en Josep...

El foie-gras de l'Empordà La fonda
Dimecres, 04 de Gener

El foie-gras de l'Empordà

Comencem amb un primer tastet amb Esteve Grau, productor de mongetes del ganxet de la Roca. Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Girona a "La Guia Virginias"; Aleix Planagumà ens explica preparacions per fer el dia de Reis; l'enòleg d'Hugas de...

Parlem de cuina del 2/1/2023 Parlem de cuina
Dilluns, 02 de Gener

Parlem de cuina del 2/1/2023

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El somni xocolater de Sergi Codonyer a Sierra Leone La fonda
Diumenge, 01 de Gener

El somni xocolater de Sergi Codonyer a Sierra Leone

Comencem aquest 2023 amb un primer tastet vitivinícola de la mà del sommelier de Capçalera de "La fonda", Jordi Bort. Xisco Ros, pagès elaborador de pistatxos a les Borges Blanques, ens parla del seu oli verge extra de pistatxos i ens posa un...

El ceviche de Yakumanka La fonda
Dimecres, 28 de Desembre de 2022

El ceviche de Yakumanka

Abans d'acabar el 2022 comencem amb un primer tastet de cervesa artesana al Taproom d'en Nash Dérégnieaux, un garrotxí, fill de pare belga i mare anglesa. L'Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Salt a "La Guia Virginias". L'Aleix Planagumà...

La Cuina del 27/12/2022 La Cuina
Dimarts, 27 de Desembre de 2022

La Cuina del 27/12/2022

Amb les propostes gastronòmiques del Daniel Colilles podcast recorded with enacast.com

Osona, del pa de pessic a la ratafia La fonda
Dilluns, 26 de Desembre de 2022

Osona, del pa de pessic a la ratafia

A "La fona" d'aquest dia de Sant Esteve comencem fent un tast de muntanya amb la cooperativa Biolord; anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el Restaurant Can Font d'Hostalets d'en Bas; el cuiner Sergi de Meià ens explica com li...

"L'escudella et pot fer català!" Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de Desembre de 2022

"L'escudella et pot fer català!"

L'Hispània és la resistència. És dels pocs restaurants catalans que han crescut aliens a les modes i que avui, 70 anys després de la seva inauguració, continua practicant la mateixa cuina de sempre: la cuina familiar. Visitem l'Hispània, a...

Eixarcolant La fonda
Dimecres, 21 de Desembre de 2022

Eixarcolant

Comencem amb un primer tastet per conèixer la vaca menorquina. L'Óscar Gómez ens afegeix un restaurant de Barcelona a "La Guia Virginias". El cuiner Arnau París ens fa un plat de cuina d'aprofitament ara que venen festes i el xarcuter Aleix...

Parlem de cuina del 19/12/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 19 de Desembre de 2022

Parlem de cuina del 19/12/2022

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Per què l'alimentació és crucial per a la nostra salut cardiovascular? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Desembre de 2022

Per què l'alimentació és crucial per a la nostra salut cardiovascular?

Hipertensió, obesitat, diabetis i colesterol són factors de risc per desenvolupar alguna malaltia cardiovascular, i en tots ells l'alimentació hi juga un paper importantíssim. Coneixem el cas de la Ramona Blanch, que té 71 anys i viu a Tarragona,...

De cuiner a masover La fonda
Dimecres, 14 de Desembre de 2022

De cuiner a masover

En Casimiro Puigdevall de Mas Farró ens explica com és viure de fer un únic formatge. L'Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Figueres a "La guia Virginias". El cuiner Arnau París ens fa un plat de cuina d'aprofitament ara que venen festes i...

Parlem de cuina del 12/12/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 12 de Desembre de 2022

Parlem de cuina del 12/12/2022

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Llibres i begudes sense alcohol per a aquest Nadal Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de Desembre de 2022

Llibres i begudes sense alcohol per a aquest Nadal

Anem fins a la llibreria La Central de Barcelona per fer la tria dels millors llibres sobre gastronomia publicats aquest any. El nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, ens fa 10 recomanacions per regalar aquestes festes. Visita el restaurant...

Osona, pagesos, forners i formatges La fonda
Dijous, 08 de Desembre de 2022

Osona, pagesos, forners i formatges

Parlem amb Michel Baylocq, un cuiner que va descobrir les virtuts màgiques de l'avet, anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el restaurant A la Par de Barcelona, seguim amb una ruta formatgera cap al Ripollès, on la Lara...

Osona, país de botifarres i herbes aromàtiques La fonda
Dimarts, 06 de Desembre de 2022

Osona, país de botifarres i herbes aromàtiques

A "La fonda" parlem amb en Marc Muntanya, un pastor de cabres que toca l'acordió. Anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el restaurant Deliri de Barcelona, seguim amb una ruta formatgera cap a Sant Sadurní d'Anoia, on la Mar...

La Cuina del 6/12/2022 La Cuina
Dimarts, 06 de Desembre de 2022

La Cuina del 6/12/2022

Amb les propostes gastronòmiques del Daniel Colilles podcast recorded with enacast.com

Parlem de cuina del 5/12/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 05 de Desembre de 2022

Parlem de cuina del 5/12/2022

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Setge al foie-gras: la seva producció té els dies comptats? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de Desembre de 2022

Setge al foie-gras: la seva producció té els dies comptats?

Es pot considerar l'embocament d'ànecs i oques per produir foie una forma de maltractament animal? Ho debatem amb Montse Àlamos, cap del Servei d'Ordenació Ramadera del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural; i amb Carles...

Les castanyes de Viladrau La fonda
Dimecres, 30 de Novembre de 2022

Les castanyes de Viladrau

A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben saborós. Parlem del quefir; a "La guia Virginias", l'Òscar Gómez ens porta el restaurant La Canal d'Olot, a la ruta formatgera d'Acrefa, anem fins a Mollet de Peralada, seguim cap a la Vall d'Aran, on es...

Parlem de cuina del 28/11/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 28 de Novembre de 2022

Parlem de cuina del 28/11/2022

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Mercats, restaurants i a casa. Com assegurar que la gent gran mengi bé? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 27 de Novembre de 2022

Mercats, restaurants i a casa. Com assegurar que la gent gran mengi bé?

A Catalunya, hi ha 175.000 persones que viuen en situació de solitud no desitjada, la majoria són persones grans. Quan es parla d'amigabilitat a ciutats i pobles, no es té en compte l'alimentació. Com es pot garantir que les persones grans mengin,...

Escudella Carbó i Puigbert
Diumenge, 27 de Novembre de 2022

Escudella

Escudella

Plats amb perill d'extinció La fonda
Dimecres, 23 de Novembre de 2022

Plats amb perill d'extinció

A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben suculent. Anem fins a Adons perquè Marta Serradell ens parli del xolís. A "La guia Virginias", Òscar Gómez ens porta el restaurant Nectari de Barcelona. Josep Dolcet ens parla del Primer Concurs Nacional...

Parlem de cuina del 21/11/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 21 de Novembre de 2022

Parlem de cuina del 21/11/2022

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Els periodistes gastronòmics es passen el dia menjant i bevent gratis? Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 20 de Novembre de 2022

Els periodistes gastronòmics es passen el dia menjant i bevent gratis?

Fa unes setmanes es va celebrar a Menorca el I Congrés de Periodisme Gastronòmic, organitzat per l'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears. Els periodistes gastronòmics estan venuts als grans cuiners i als seus restaurants?...