Cuina

Darrers episodis dels programes de la categoria cuina.

Parlem de cuina del 26/9/2022 Parlem de cuina
Dilluns, 26 de Setembre

Parlem de cuina del 26/9/2022

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Rovellons Carbó i Puigbert
Diumenge, 25 de Setembre

Rovellons

Rovellons

Guerra d'Ucraïna i inflació: el sistema alimentari pels aires Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de Setembre

Guerra d'Ucraïna i inflació: el sistema alimentari pels aires

Com afectarà la guerra d'Ucraïna el comerç mundial d'aliments? És possible una crisi alimentària global? Serà realment aquest 2022 un any de fam catastròfica? Ho analitzem amb Johanna Mendelson, experta en política internacional i resolució de...

La febre del "cheesecake" La fonda
Dimecres, 21 de Setembre

La febre del "cheesecake"

A "La fonda" d'avui anem fins a la Garriga per posar el restaurant Vinòmic a "La Guia Virginias". En Joan Roca, des de Madrid, ens parla d'una iniciativa humanitària al restaurant Normal de Girona i l'Ada Parellada ens parla de Gastrorecup. Amb el...

Vins lliures: antisistema i anticapitalistes Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Setembre

Vins lliures: antisistema i anticapitalistes

Els vins lliures són inclassificables, però tenen una cosa en comú: no són vins industrials. Anem fins al Penedès a passejar per les vinyes de Parés Baltà, un celler que s'enorgulleix de fer vi biodinàmic. Marta Casas és enòloga i explica com...

La vaca Aubrac La fonda
Dimecres, 14 de Setembre

La vaca Aubrac

Comencem forts a Sant Bartomeu del Grau (Osona), on hem anat a veure en Vincent Robles perquè ens expliqui què fa que la raça Aubrac de vaques sigui tan especial. I al "Pica -pica" tindrem, com és costum, la "Guia Virginias" de la cuina catalana de...

Figues Carbó i Puigbert
Diumenge, 11 de Setembre

Figues

Figues

Què té la gastronomia peruana perquè estigui tan de moda? La fonda
Divendres, 26 d'Agost

Què té la gastronomia peruana perquè estigui tan de moda?

Acabem la setmana a la Garriga per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a la comarca de les Garrigues perquè l'Enric Dalmau, president de l'oli de les Garrigues, ens expliqui com li agrada...

Les proteïnes alternatives La fonda
Dijous, 25 d'Agost

Les proteïnes alternatives

Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Mataró per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Barcelona per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a en Tonet Romero, xef del restaurant...

Les Planeses, agricultura regenerativa La fonda
Dimecres, 24 d'Agost

Les Planeses, agricultura regenerativa

Tornem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Santa Coloma de Gramanet per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. A la ruta formatgera anem cap a El Mujal. En Josep...

Evarist March, el botànic del Celler de Can Roca La fonda
Dimarts, 23 d'Agost

Evarist March, el botànic del Celler de Can Roca

Aquest dimarts comencem el pica-pica a Sant Martí Sapresa per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a Barcelona perquè Nuncio Cona, xef del Tapas 2254, ens expliqui com li...

Gessamí Caramés, cuina calera La fonda
Dilluns, 22 d'Agost

Gessamí Caramés, cuina calera

Comencem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del destil·lador Carles Bonnin. Seguidament, sense deixar la ciutat, anem a veure Ludwig Amiable, xef del restaurant Palo Verde perquè ens expliqui com li agrada menjar-se un...

Els vins de mínima intervenció La fonda
Dijous, 18 d'Agost

Els vins de mínima intervenció

Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Vilamarí per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a la Terra Alta per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a Josep Pere...

El ramat de la Tija al Ripollès La fonda
Dimecres, 17 d'Agost

El ramat de la Tija al Ripollès

Tornem a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap a Olot per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. La ruta formatgera anem cap a Sallent i el plat fort del dia...

Valentí Mongay, un cuiner molt slow La fonda
Dimarts, 16 d'Agost

Valentí Mongay, un cuiner molt slow

Comencem el pica-pica a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al Celler de Can Roca perquè el xef Nacho Baucells ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i...

Rafuel, del món del petroli a la gastronomia de les xarxes socials La fonda
Dilluns, 15 d'Agost

Rafuel, del món del petroli a la gastronomia de les xarxes socials

Comencem la setmana a Bellaterra per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit anem cap a Sant Hilari Sacalm perquè el cuiner especialista en baixes temperatures Salvador Brugués ens expliqui com li...

David Andrés, un xef jove en un restaurant modernista La fonda
Divendres, 12 d'Agost

David Andrés, un xef jove en un restaurant modernista

Acabem la setmana a Sant Cugat del Vallès per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al restaurant Molino de Pez, on el chef Óscar Álvarez ens explica com li agrada menjar-se un bon plat...

La gastronomia i la salut amb en Xevi Verdaguer La fonda
Dijous, 11 d'Agost

La gastronomia i la salut amb en Xevi Verdaguer

Dijous, dia de l'arròs, el comencem de nou a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a l'Empordà perquè el president de la IGP Poma de Girona, Jaume Armengol, ens expliqui...

Restaurant Direkte, la fusió culinària La fonda
Dimecres, 10 d'Agost

Restaurant Direkte, la fusió culinària

A Barcelona posem un restaurant a la Guia Virginias de la mà del bloguer Òscar Gómez. Tot seguit anem cap a la Seu d'Urgell perquè el president de la DOP Formatge i Mantega, respectivament de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Toni Torrent, ens expliqui...

Podem gaudir a la taula quan fem un esport d'alt rendiment? La fonda
Dimarts, 09 d'Agost

Podem gaudir a la taula quan fem un esport d'alt rendiment?

Comencem el pica-pica a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a Sant Just perquè el cuiner Víctor Pardo ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet...

El Japó a taula amb en Roger Ortuño La fonda
Dilluns, 08 d'Agost

El Japó a taula amb en Roger Ortuño

Comencem la setmana als Hostalets d'en Bas per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del formatger Oriol Rizo. Tot seguit, anem cap al Vendrell perquè el gelater Jordi Guillem ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en...

Les maduixes del Maresme La fonda
Divendres, 05 d'Agost

Les maduixes del Maresme

Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Badalona perquè el gelater Albert Soler ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bisbe de llengua. A la...

Fruits del Montseny La fonda
Dijous, 04 d'Agost

Fruits del Montseny

Aquest dijous el comencem a Begur per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Llafranc perquè el cuiner Quim Casellas ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bull del cap. Per...

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut La fonda
Dimarts, 02 d'Agost

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut

Anem a la Sagrera per posar, no un, sinó dos restaurants a la Guia Virginias. Tot seguit, un artista del foc i la brasa ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la cansalada. Anem de ruta formatgera a...

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit La fonda
Dilluns, 01 d'Agost

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit

Comencem el mes d'agost amb un restaurant de Sort a la Guia Virginias. En Marc Ribas ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la botifarra traïdora. Anem de ruta formatgera a Almacelles i el plat fort...

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista La fonda
Divendres, 29 de Juliol

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista

Acabem la setmana amb en Víctor Pardo, un cuiner que anava per futbolista professional. En Josep Dolcet ens parla de la botifarra dolça, el xef de l'Amaica de Barcelona ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i l'Òscar Gómez ens...

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles La fonda
Dijous, 28 de Juliol

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles

El dijous és el dia de l'arròs, però avui no parlem d'arrossos sinó de com obrir un restaurant sense perdre bous i esquelles. I és que, a banda de cuinar bé, cal ser un bon gestor. Ho parlem amb el consultor Enric Coderch, que ha obert més de 25...

Maria Nicolau, cuina o barbàrie La fonda
Dimecres, 27 de Juliol

Maria Nicolau, cuina o barbàrie

Des de Vilanova de Sau parlem amb la cuinera Maria Nicolau. La Maria no té pèls a la llengua i per anar reflexionant ens deixa anar unes quantes citacions a partir del seu llibre "Cuina! O barbàrie", que ja va per la 4a edició. Tot seguit anem fins...

Les cabres felices d'en Peyu La fonda
Dimarts, 26 de Juliol

Les cabres felices d'en Peyu

Avui anem fins a Muntanyola a veure les cabres d'en Peyu. Escolteu-ho bé, perquè fan un mató sensacional! De Muntanyola anem fins a Barcelona amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias, el Blau. Amb en Josep Dolcet parlem...

Els préssecs d'Ordal La fonda
Dilluns, 25 de Juliol

Els préssecs d'Ordal

Des d'Ordal sabrem què té aquest préssec per ser tan sucós. Ens ho expliquen l'Imma i el seu pare, Josep Maria, pagès de tota la vida de Ca l'Olivella de Font Clara. D'Ordal anem fins a Reus amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la...

Vi de garatge a Rodonyà La fonda
Divendres, 22 de Juliol

Vi de garatge a Rodonyà

A Rodonyà coneixem què és el vi de garatge que fa la Sara Batalla. De Rodonyà anem fins a l'Ampolla amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb en Josep Dolcet parlem de la catalana i amb els germans Coderch descobrim...

D'on surten els aliments que mengem La fonda
Dijous, 21 de Juliol

D'on surten els aliments que mengem

Anem fins a Cardedeu, al Tarambana, espai cultural i gastronòmic, per parlar amb en David Palau. Amb ell sabrem d'on venen els aliments que consumim. De Cardedeu anem fins a Palau-sator amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia...

El que es menjava a casa La fonda
Dimecres, 20 de Juliol

El que es menjava a casa

Avui dinem a Can Ribas de Sant Gregori, lloc de culte per la cuina tradicional gironina, i ens hi hem trobat el gastrònom Carles Ginés, que ha escrit un nou llibre de records culinaris. Li preguntem què es menjava a casa. De Girona anem fins al...

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego La fonda
Dimarts, 19 de Juliol

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego

Anem a una cuina d'investigació per parlar amb Eugeni de Diego sobre com es conceptualitza un model gastronòmic. De Barcelona fins a Palafrugell amb Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb Josep Dolcet parlem de la baiona,...

Cuina marinera La fonda
Dilluns, 18 de Juliol

Cuina marinera

Comencem "La fonda" d'estiu parlant amb en Toni Izquierdo, cuiner, home de mar i gran defensor de la gamba vermella. Amb ell anem fins al port per parlar de pesca i cuina. De Palamós anem fins al delta de l'Ebre amb l'Òscar Gómez per posar un nou...

Dinar de família: cuinem a la Fundació Alícia Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Juliol

Dinar de família: cuinem a la Fundació Alícia

Anem fins a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. La Fundació Alícia ens obre les seves portes i ens deixa la seva fantàstica cuina per cuinar el dinar de l'últim programa de la temporada del restaurant Caníbal. Aprofitarem la visita per...

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera La fonda
Dimecres, 13 de Juliol

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera

Tertúlia amb Máximo Cabrera, cuiner argentí que defensa i divulga la cultura i la gastronomia del plant-based, basada en aliments d'origen vegetal. Una de les bases per seguir aquest tipus de dieta és donar més importància als aliments reals,...

L'home amb la millor feina del món: viatjar i menjar bé Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Juliol

L'home amb la millor feina del món: viatjar i menjar bé

Parlem amb l'home que segurament té una de les professions més envejades: es dedica a viatjar pel món i menjar als millors restaurants. És l'isrelià David Califa, més conegut com "The Hungry Tourist". El Japó, la Xina, Escandinàvia, Dubai,...

Projecte sèpia La fonda
Dimecres, 06 de Juliol

Projecte sèpia

Comencem el juliol a l'Escala, on l'Isaac Moya, pescador, i en Jordi Jacas, cuiner, ens parlen de dos projectes: el Projecte Sèpia i l'Empesca't. A causa de la gran davallada de sèpies, ja no es pot viure de la seva pesca i això té repercussions...