L'altra ràdio - La ràdio i els podcasts fets per joves

Dimecres, 22 de Maig de 2019

Vicent Ortega, Pau Pérez i Anna Ferrer Albertí, guionistes i actors de Bercícid Sulfúric, comentaran el seu projecte de podcast de ràdioficció humorística que ha complert 5 anys i ja ha superat la 50ena d’episodis.

Ràdio Ràpia, l’emissora de l’escola Sant Domènec de la Ràpita de Santa Margarida i els Monjos, la ràdio escolar més veterana de Catalunya, creada l’any 1990, ha preparat un espai especial que repassa la seva activitat.

I s’ofereixen tres reportatges elaborats per 18 alumnes de 4t d’ESO de l’institut Quatre Cantons, enregistrats als estudis de RNE a Barcelona. Els temes són: addicció als videojocs, les sèries de televisió que marquen tendència i Instagram, eina de relació. Per segon any consecutiu s’estableix aquesta relació entre L’altra ràdio i aquest institut del Poble Nou de Barcelona.

L’institut Quatre Cantons és un centre públic d’educació secundària que va iniciar la seva activitat el curs 2011-2012. Durant el curs 2018-2019, el centre escolaritza 575 nois i noies des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat. A 3r i 4t d’ESO l’alumnat a part de les matèries instrumentals i de les optatives realitzen els Blocs Recerca i Creació (BRC) de 3r i 4t.

Aquests Blocs de Recerca, Creació i Servei són espais educatius dissenyats perquè l’alumnat estableixi un itinerari curricular personalitzat, centrat en les seves motivacions personals i interessos acadèmics i professionals. Des de diverses àrees temàtiques (Recerca científica, Aplicacions tecnològiques, Programació, Servei a les persones, Comunicació audiovisual, Creació artística, Creació literària, Expressió corporal…) es treballen continguts específics en un context d’investigació, creació i servei en relació a la comunitat.

És dins d’un d’aquests Blocs de Recerca, Creació i Servei, el dedicat a la Comunicació Audiovisual que està impartit pel professor Marc Magrinyà, en el qual el programa L’altra ràdio va encarregar els tres reportatges radiofònics.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa L'altra ràdio

http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/laltra-radio-radio-els-podcasts-fets-per-joves/5214359/

RSS feed