L'altra ràdio - La Generalitat posarà en òrbita dos nanosatèl·lits

Dimecres, 10 de Març de 2021

La Generalitat de Catalunya posarà en òrbita dos nanosatèl·lits per millorar les comunicacions en zones de difícil accés i donar millors serveis a diferents sectors de l’economia i societat catalana.

El llançament del primer es farà proper 20 de març. Aquest petit satèl·lit, desenvolupat per Sateliot i fabricat per Open Cosmos, oferirà serveis de connectivitat global d’Internet de les Coses (IoT) a tot el territori català, fins i tot en zones de difícil accés o que no tenen cobertura de les xarxes de telecomunicacions terrestres convencionals.

L'altra satèl·lit es de dedicarà a l'observació de la Terra i podrà obtenir imatges des de l'espai en diferents bandes espectrals per a l'estudi del territori. També farà l’anàlisi de la productivitat dels cultius i dels sòls; prevenció i detecció d’incendis forestals; planificació i supervisió del desenvolupament urbà i rural; gestió de l’aigua, a més del seguiment, control i protecció del medi i de l’activitat marítima. El llançament d’aquest nanosatèl·lit està previst per a mitjans del 2022.

Ho explica Eduard García-Luengo a la seva secció de Comunicacions a l’Espai.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa L'altra ràdio

https://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/nanosat/5814254/

RSS feed