Cuinetes

Cuina

L'espai de cuina del xef Fermí Puig a El món a RAC1.

rac1.org

RSS feed

Pàgina 2
El garrinet fa festa Cuinetes
Dijous, 11 de Desembre

El garrinet fa festa

Recopilant receptes per poder preparar els plats que veurem a taula per Nadal, el xef Fermí Puig ha parlat d’un clàssic de les Festes: el garrí. Es pot cuinar a casa de diferents maneres amb resultats espectaculars.

Canelons, victòria segura Cuinetes
Dijous, 20 de Novembre

Canelons, victòria segura

Amb el xef Fermí Puig hem posat el punt i final a un mes parlant de canelons al Cuinetes. Des dels més clàssics de carn, passant pels fets amb creps, pernil dolç o albergínia, els canelons han demostrat ser un valor segur a taula.

Enrotllant canelons Cuinetes
Dijous, 30 d'Octubre

Enrotllant canelons

El xef Fermí Puig ens ha explicat com fer els canelons clàssics de rostit. La clau és que siguin d’un rostit de tres carns: aviram, porc i vedella. Tot i això, és un plat que obre un  ventall d’opcions més imaginatives jugant amb carn, peix...

Ous dolços Cuinetes
Dijous, 23 d'Octubre

Ous dolços

Per posar el punt i final a les últimes setmanes en què hem parlat d’ous al Cuinetes, el xef Fermí Puig ha fet la seva particular proposta: els ous moles, un postre típic de les Illes Canàries.

L’ou és l’estrella Cuinetes
Dijous, 16 d'Octubre

L’ou és l’estrella

Qui no gaudeix d’un bon ou ferrat amb patates i llesques de pa per sucar??? El xef Fermí Puig ens ha explicat com de la forma més senzilla es pot anar sofisticant un plat simple per acabar llepant-nos els dits.

Ous per donar i vendre Cuinetes
Dijous, 09 d'Octubre

Ous per donar i vendre

Ha quedat clar que els ous donen per a molt i en seguirem parlant. El xef Fermí Puig ha fet un altre petit tast d'aquesta vianda, amb propostes de remenats i ous farcits.

Amb un parell Cuinetes
Divendres, 26 de Setembre

Amb un parell

La cosa ha anat d'ous. El xef Fermí Puig ha apuntat algunes de les moltes possibilitats que ofereix aquesta vianda: al plat, ferrats, durs, farcits... En seguirem parlant al Cuinetes.

Rajoy ens talla el conill Cuinetes
Dijous, 18 de Setembre

Rajoy ens talla el conill

La compareixença de Mariano Rajoy per valorar el resultat del referèndum escocès ens ha agafat en plena secció. Tot i això, el xef Fermí Puig ha deixat clar que el conill funciona molt bé com a ingredient principal d’un plat com l’arròs o...

Conill per desengreixar Cuinetes
Divendres, 12 de Setembre

Conill per desengreixar

El nostre xef de capçalera, Fermí Puig, ha parlat de plats amb conill per desengreixar-nos dels excessos de l’estiu. Ha proposat la recepta que feia la seva àvia tot i que és una vianda que es pot cuinar d’una infinitat de maneres. L’única...

Els fogons catalans el 1714 Cuinetes
Divendres, 05 de Setembre

Els fogons catalans el 1714

Una setmana abans de la Diada, ens hem fixat en la cuina catalana de fa tres segles. A partir del llibre La cuina del 1714. Història i receptes, del professor de gastronomia, historiador i periodista Jaume Fàbrega, hem fet un repàs d'algunes de les...

Cuina marinera Cuinetes
Dimecres, 16 de Juliol

Cuina marinera

El xef Fermí Puig ha posat el punt final a la temporada gastronòmica del programa amb un recital de plats mariners. Des del rap a l'all cremat passant per suquets de peix de tot tipus.

Plats mariners Cuinetes
Divendres, 11 de Juliol

Plats mariners

Emis.: Divendres 11-07-14 a les 10h

Macarrons… del que sigui! Cuinetes
Dijous, 12 de Juny

Macarrons… del que sigui!

Tant el Jordi Basté com el xef Fermí Puig estan d’acord en afirmar que els macarrons són el plat més transversal que hi ha. A Catalunya en fem de tradicionals però la barreja de la pasta es pot fer amb el que vulguem.

Una de macarrons!!! Cuinetes
Dijous, 05 de Juny

Una de macarrons!!!

El xef Fermí Puig ens ha parlat d’un dels plats més populars i més celebrats a taula. Els macarrons com a plat únic o com a primer plat, permeten una gran combinació de salses i vianda... Mmmmmm!!!

Herència culinària Cuinetes
Dijous, 29 de Maig

Herència culinària

Qui no recorda els plats cuinats amb amor per la iaia? Segur que eren a la llista dels nostres plats preferits quan érem petits. Amb el xef Fermí Puig hem pres nota de les receptes que fan i feien les nostres àvies, i que cada família ha mantingut...

Pilotetes a dojo Cuinetes
Dijous, 08 de Maig

Pilotetes a dojo

Amb el xef Fermí Puig hem fet la segona tongada de plats de mandonguilles: amb salsa de tomàquet, amb brou i patates, sense salsa, amb all i julivert, de vedella, de porc... Un menjar ple de possibilitats al gust de qui se'l menja.

Terra de mandonguilles Cuinetes
Dijous, 01 de Maig

Terra de mandonguilles

Terra de mandonguilles Dimarts vam entrevistar l’intèrpret Jon de Errazti que va néixer a Veneçuela, i després de viure a Chicago, Londres, Nàpols i Barcelona, va decidir quedar-se a Catalunya perquè li havia enamorat la paraula mandonguilla....

Lluç per llepar-nos els dits Cuinetes
Dijous, 24 d'Abril

Lluç per llepar-nos els dits

Al cuinetes d'aquesta setmana hem parlat d'un dels peixos més venuts al mercat i que agrada tant a grans com a petits: el lluç. Té moltes variants i és fàcil de cuinar. El podem fer a la romana, a la basca, al forn, guisat... N'hem parlat amb el...