Tàpias variades

Cuina

L'espai gastronòmic de Pere Tàpies.

RSS feed

Pàgina 3
Les Tàpias variades i l'olla que bull: sipies i calamars - 17/05/15 Tàpias variades
Diumenge, 17 de Maig

Les Tàpias variades i l'olla que bull: sipies i calamars - 17/05/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem l'ampli ventall de possibilitats que aquests dos fruits de mar ens ofereixen a la cuina, ja que tant ens poden servir com a ingredients per plats com el suquet de peix o la paella, com convertir-se en els...

Les Tapias variades i l'olla que bull: cargols - 16/05/15 Tàpias variades
Dissabte, 16 de Maig

Les Tapias variades i l'olla que bull: cargols - 16/05/15

Avui amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem d'un menjar que no deixa indiferent: els cargols. No són ni carn ni peix i tenen amants i detractors a parts iguals, però si us agrada menjar-ne hem repassat tot el què heu de saber sobre aquest...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: cireres - 10/05/15 Tàpias variades
Diumenge, 10 de Maig

Les Tàpias variades i l'olla que bull: cireres - 10/05/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de cireres, una fruita de temporada molt apreciada i que també ens serveix per fer licors i com a ingredient a la cuina, ja que ens permet fer postres, afegir-la a guisats o fins i tot a alguna amanida.

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'ànec - 10/05/15 Tàpias variades
Diumenge, 10 de Maig

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'ànec - 10/05/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim la carn d'ànec, una au d'un gust molt refinat, i que té unes possibilitats gastronòmiques extraordinàries encara que no té una gran tradició culinària a casa nostra. La propietària dels Cellers Vins...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': cireres - 09/05/15 Tàpias variades
Dissabte, 09 de Maig

'Les Tapias variades i l'olla que bull': cireres - 09/05/15

Avui amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de cireres, una fruita estacional que aixeca autèntiques passions i que també serveix per elaborar licors o com a ingredient per a altres plats: amanides, rostits de carn o postres.

Les Tàpias variades i l'olla que bull: faves i pèsols - 03/05/15 Tàpias variades
Diumenge, 03 de Maig

Les Tàpias variades i l'olla que bull: faves i pèsols - 03/05/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de pèsols i faves, dos llegums ¿encara que nutricionalment els associem a verdures- típics de la primavera. I els maridem amb els vins que ens proposa Bonfill Arché Pagès, viticultor i propietari del...

Llavors a la cuina - 02/05/15 Tàpias variades
Dissabte, 02 de Maig

Llavors a la cuina - 02/05/15

Quinoa, Sèsam, Gira-sol, carbassa, magrana, comí, cànem, Lli, Chía, amarant... Quines són les llavors que poseu als vostres plats? Receptes, propietats i consultes per a Pep Nogué, Pere Tàpias i Rosa Maria Espinosa, nutricionista.

Les Tapias variades i l'olla que bull: maduixes i maduixots - 26/04/15 Tàpias variades
Diumenge, 26 d'Abril

Les Tapias variades i l'olla que bull: maduixes i maduixots - 26/04/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de les maduixes i maduixots, una fruita exquisida, característica de la primavera, de colors vius i molt saborosa. Expliquem com triar-les, conservar-les i la gran versatilitat que ofereixen a la cuina, ja que...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': la tonyina - 25/04/15 Tàpias variades
Dissabte, 25 d'Abril

'Les Tapias variades i l'olla que bull': la tonyina - 25/04/15

Avui amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de la tonyina, un dels peixos blaus més coneguts i populars de la cuina catalana. Parlarem del tipus de tonyina que trobem al mercat, quines són les parts més gustoses i de qualitat, com la podem cuinar...

Les Tapias variades i l'olla que bull: llibres de cuina - 19/04/15 Tàpias variades
Diumenge, 19 d'Abril

Les Tapias variades i l'olla que bull: llibres de cuina - 19/04/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de llibres de cuina. Fem una repàs per l'ampli ventall de propostes que trobem, des de receptaris que recuperen la gastronomia catalana més tradicional fins a llibres especialitzats per exemple, en cuina...

Les Tapias variades i l'olla que bull: el xai - 12/04/15 Tàpias variades
Diumenge, 12 d'Abril

Les Tapias variades i l'olla que bull: el xai - 12/04/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué fem receptes amb carn de xai, una carn tendra i gustosa de tradició mil·lenària a la cuina catalana. I ho acompanyem amb els vins que ens recomana la Sílvia Naranjo, crítica enòloga i coautora del llibre "Vi...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': peix low cost - 05/04/15 Tàpias variades
Diumenge, 05 d'Abril

'Les Tapias variades i l'olla que bull': peix low cost - 05/04/15

Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem els peixos low cost! Peix de qualitat i fresc però senzill i econòmic. També descobrirem receptes, maneres de cuinar el peix: al forn, a la brasa, a la sal i...

Les Tapias variades i l'olla que bull: la cuina italiana - 04/04/15 Tàpias variades
Dissabte, 04 d'Abril

Les Tapias variades i l'olla que bull: la cuina italiana - 04/04/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim la cuina italiana, que va molt més enllà de les pizzes! Una cuina sana, gustosa, i molt diversa: peix, carn, pasta, arròs, salses, saltejats, vins i oli d'oliva. Repassarem quins són els plats més...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els espàrrecs - 29/03/15 Tàpias variades
Diumenge, 29 de Març

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els espàrrecs - 29/03/15

Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem parlat d'espàrrecs, una verdura molt gustosa però baixa en calories. Hem repassat els tipus de fruit que trobem, com els hem de netejar, com els podem cuinar i...

Les Tapias variades i l'olla que bull: la cuina japonesa - 28/03/15 Tàpias variades
Dissabte, 28 de Març

Les Tapias variades i l'olla que bull: la cuina japonesa - 28/03/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim la cuina japonesa, tant diferent a la nostra però que tant ens apassiona. Repassem quines són les característiques de la gastronomia nipona, plats tradicionals com el sushi, la sopa de miso o la tempura i...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': les carxofes - 22/03/15 Tàpias variades
Diumenge, 22 de Març

'Les Tapias variades i l'olla que bull': les carxofes - 22/03/15

Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem parlat de les carxofes, una verdura d'hivern que, juntament amb els espàrrecs, és de les més ben valorades pels gastrònoms, no només com a acompanyament sinó...

Les Tapias variades i l'olla que bull: les mandonguilles - 14/03/15 Tàpias variades
Dissabte, 14 de Març

Les Tapias variades i l'olla que bull: les mandonguilles - 14/03/15

Avui descobrim les mandonguilles, un plat que a Catalunya tradicionalment associem amb la carn i el brou de l'escudella. De mandonguilles però també en podem trobar de peix, de pa, de llegums o de marisc, per exemple. Es poden bullir en brou, fregir...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els ous a la cuina - 08/03/15 Tàpias variades
Diumenge, 08 de Març

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els ous a la cuina - 08/03/15

Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem totes les possibilitats que ens ofereixen els ous a la cuina, un dels aliments més versàtils que trobem al mercat, ja que es poden cuinar de moltes maneres i...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: el ceviche - 07/03/15 Tàpias variades
Dissabte, 07 de Març

Les Tàpias variades i l'olla que bull: el ceviche - 07/03/15

Avui descobrim una cuina que està molt de moda arreu del món, i que està present a casa nostra, a diversos restaurants especialitzats... la cuina peruana, amb un dels seus plats més emblemàtics, el ceviche! Els experts en gastronomia consideren la...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': la xocolata - 01/03/15 Tàpias variades
Diumenge, 01 de Març

'Les Tapias variades i l'olla que bull': la xocolata - 01/03/15

Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué explorem les possibilitats de la xocolata a la cuina, que van molt més enllà de les postres i la rebosteria. Se'n pot posar als guisats, als rostits... i fer-ne...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': el conill - 22/02/15 Tàpias variades
Diumenge, 22 de Febrer

'Les Tapias variades i l'olla que bull': el conill - 22/02/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de la carn de conill, una carn d'un alt valor dietètic i d'una gran qualitat gastronòmica, amb moltes possibilitats a la cuina.. El podem menjar i gaudir de moltes i molt diverses maneres: a la brasa, guisat,...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': la soja - 21/02/15 Tàpias variades
Dissabte, 21 de Febrer

'Les Tapias variades i l'olla que bull': la soja - 21/02/15

Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de la soja, una planta d'origen oriental que des de fa uns anys ha entrat amb força a les nostres cuines i que es pot consumir de moltes maneres: podem posar...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': el bacallà - 15/02/15 Tàpias variades
Diumenge, 15 de Febrer

'Les Tapias variades i l'olla que bull': el bacallà - 15/02/15

Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué ens avancem a la tradició de la Quaresma i parlem de bacallà, un dels peixos més econòmics i consumits, especialment en aquesta època de l'any. Repassem com...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': Grècia, al plat. - 25/01/15 Tàpias variades
Diumenge, 25 de Gener

'Les Tapias variades i l'olla que bull': Grècia, al plat. - 25/01/15

Avui que hem posat el focus en les eleccions que se celebren a Grècia i és per això que amb en Pere Tapias i en Pep Nogué ens acostem a la gastronomia d'aquest país. La cuina grega és cuina mediterrània, com la nostra. Compartim la passió per...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els calçots - 24/01/15 Tàpias variades
Dissabte, 24 de Gener

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els calçots - 24/01/15

Inaugurem temporada de calçots, perquè diumenge 25 se celebra a Valls, a la capital de l'Alt Camp, la Gran Festa de la calçotada, el tret de sortida per a la temporada dels calçots. Tot i que cada cop més la temporada comença abans i s'acaba més...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': Dieta Detox - 10/01/15 Tàpias variades
Dissabte, 10 de Gener

'Les Tapias variades i l'olla que bull': Dieta Detox - 10/01/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué analitzem les dietes depuratives. No només perquè ara ens hem de refer dels "tradicionals excessos gastronòmics", sinó perquè ja fa temps que estan de moda. Però són efectives realment? Quan són necessàries?...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': Dieta Detox - 10/01/15 Tàpias variades
Divendres, 09 de Gener

'Les Tapias variades i l'olla que bull': Dieta Detox - 10/01/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué analitzem les dietes depuratives. No només perquè ara ens hem de refer dels "tradicionals excessos gastronòmics", sinó perquè ja fa temps que estan de moda. Però són efectives realment? Quan són necessàries?...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': dolços a casa - 03/01/15 Tàpias variades
Dissabte, 03 de Gener

'Les Tapias variades i l'olla que bull': dolços a casa - 03/01/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem receptes fàcils i bones per cuinar dolços a casa. Sabíeu que els ingredients més bàsics estan a totes les cuines? Teniu ous, farina, mantega, llet i sucre? Doncs ja podeu començar!

'Les Tapias variades i l'olla que bull': menú de Cap d'Any - 28/12/14 Tàpias variades
Diumenge, 28 de Desembre

'Les Tapias variades i l'olla que bull': menú de Cap d'Any - 28/12/14

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué preparem el menú de Cap d'Any, i fem diferents propostes perquè pugueu fer plats senzills però efectius, plats calents i plats freds, plats que siguin fàcils de compartir si sopeu en colla i plats que siguin...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els aperitius - 21/12/14 Tàpias variades
Diumenge, 21 de Desembre

'Les Tapias variades i l'olla que bull': els aperitius - 21/12/14

Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué parlem dels aperitius, aquells tastets, aquells entrants que reservem per les grans ocasions i tenim convidats a casa. Si estan ben fets són tan variats, gustosos, i extraordinaris que es converteixen en petites...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': el cafè - 20/12/14 Tàpias variades
Dissabte, 20 de Desembre

'Les Tapias variades i l'olla que bull': el cafè - 20/12/14

Amb en Pere Tàpias, en Pep Nogué, i amb Salvador Sans, propietari de cafès El Magnífico de Barcelona i torrador de cafè, parlem del cafè. Però de cafè no només n'hi ha un. I, a més a més, es pot prendre de moltes maneres: ristretto,...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: àpats de Nadal - 13/12/14 Tàpias variades
Dissabte, 13 de Desembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: àpats de Nadal - 13/12/14

Amb en Pep Nogué i en Pere Tapias, acompanyats de l'enòloga Sara Pérez, experta en vins dels Priorat, recollim un seguit de propostes de menú fàcils i consells pràctics per elaborar els menús de Nadal, ara que comencen a acostar-se les trobades...

'Les Tapias variades i l'olla que bull': estris a la cuina - 07/12/14 Tàpias variades
Diumenge, 07 de Desembre

'Les Tapias variades i l'olla que bull': estris a la cuina - 07/12/14

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem dels estris que han revolucionat la nostres cuines. Aquells que us han tornat a motivar, que són originals, que us ho posen fàcil, que us han permès tornar a cuinar aquell plat que feia anys que no fèieu;...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: festival de closca - 30/11/14 Tàpias variades
Diumenge, 30 de Novembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: festival de closca - 30/11/14

Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué dediquem l'espai de cuina a parlar sobre el marisc, i més concretament, el marisc de clova: musclos, cloïsses, escopinyes, espardenyes i altres exquisideses i de totes les seves possibles combinacions.

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'oli d'oliva. - 29/11/14 Tàpias variades
Dissabte, 29 de Novembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'oli d'oliva. - 29/11/14

Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué revelem tots els secrets de l'oli d'oliva. Quina diferència hi ha entra un oli d'oliva suau i un d'extra? Què vol dir premsar en fred? O la importància de la varietat amb què està feta l'oli, ja sigui oliva...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: cinema i menjar - 22/11/14 Tàpias variades
Dissabte, 22 de Novembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: cinema i menjar - 22/11/14

Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué parlem de la cuina al cinema i dels àpats que han marcat la nostra vida. Perquè alguns dels moments més importants de la nostra vida passen al voltant d'una taula, mentre mengem o quan preparem un sopar i perquè...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'allioli - 15/11/14 Tàpias variades
Dissabte, 15 de Novembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: l'allioli - 15/11/14

Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué hem repassat la recepta original de l'allioli, aquesta salsa característica del Mediterrani i que forma part de l'essència de la cuina catalana. Descobrirem altres versions que han anat apareixent amb el temps, com...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: la castanya a la cuina - 02/11/14 Tàpias variades
Diumenge, 02 de Novembre

Les Tàpias variades i l'olla que bull: la castanya a la cuina - 02/11/14

La castanya té la peculiaritat de ser una de les fruites seques menys calòriques que hi ha, ja que té menys greix i un alt contingut d'aigua. Les castanyes per si soles són boníssimes, però també hi ha moltes receptes de cuina on la castanya és...

Veure més episodis