Tàpias variades
Diumenge, 17 de Maig
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem l'ampli ventall de possibilitats que aquests dos fruits de mar ens ofereixen a la cuina, ja que tant ens poden servir com a ingredients per plats com el suquet de peix o la paella, com convertir-se en els...
Tàpias variades
Dissabte, 16 de Maig
Avui amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem d'un menjar que no deixa indiferent: els cargols. No són ni carn ni peix i tenen amants i detractors a parts iguals, però si us agrada menjar-ne hem repassat tot el què heu de saber sobre aquest...
Tàpias variades
Diumenge, 10 de Maig
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de cireres, una fruita de temporada molt apreciada i que també ens serveix per fer licors i com a ingredient a la cuina, ja que ens permet fer postres, afegir-la a guisats o fins i tot a alguna amanida.
Tàpias variades
Diumenge, 10 de Maig
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim la carn d'ànec, una au d'un gust molt refinat, i que té unes possibilitats gastronòmiques extraordinàries encara que no té una gran tradició culinària a casa nostra.
La propietària dels Cellers Vins...
Tàpias variades
Dissabte, 09 de Maig
Avui amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de cireres, una fruita estacional que aixeca autèntiques passions i que també serveix per elaborar licors o com a ingredient per a altres plats: amanides, rostits de carn o postres.
Tàpias variades
Diumenge, 03 de Maig
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de pèsols i faves, dos llegums ¿encara que nutricionalment els associem a verdures- típics de la primavera. I els maridem amb els vins que ens proposa Bonfill Arché Pagès, viticultor i propietari del...
Tàpias variades
Dissabte, 02 de Maig
Quinoa, Sèsam, Gira-sol, carbassa, magrana, comí, cànem, Lli, Chía, amarant... Quines són les llavors que poseu als vostres plats? Receptes, propietats i consultes per a Pep Nogué, Pere Tàpias i Rosa Maria Espinosa, nutricionista.
Tàpias variades
Diumenge, 26 d'Abril
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de les maduixes i maduixots, una fruita exquisida, característica de la primavera, de colors vius i molt saborosa. Expliquem com triar-les, conservar-les i la gran versatilitat que ofereixen a la cuina, ja que...
Tàpias variades
Dissabte, 25 d'Abril
Avui amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de la tonyina, un dels peixos blaus més coneguts i populars de la cuina catalana. Parlarem del tipus de tonyina que trobem al mercat, quines són les parts més gustoses i de qualitat, com la podem cuinar...
Tàpias variades
Diumenge, 19 d'Abril
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de llibres de cuina. Fem una repàs per l'ampli ventall de propostes que trobem, des de receptaris que recuperen la gastronomia catalana més tradicional fins a llibres especialitzats per exemple, en cuina...
Tàpias variades
Dissabte, 18 d'Abril
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem l'ampli ventall d'herbes que podem fer servir a la cuina, un complement aparentment petit i modest a la nostra cuina, però que només amb un toc poden aportar...
Tàpias variades
Diumenge, 12 d'Abril
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué fem receptes amb carn de xai, una carn tendra i gustosa de tradició mil·lenària a la cuina catalana. I ho acompanyem amb els vins que ens recomana la Sílvia Naranjo, crítica enòloga i coautora del llibre "Vi...
Tàpias variades
Dissabte, 11 d'Abril
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrirem els secrets dels esmorzars de forquilla. I com que l'origen d'aquests esmorzars és als mercats, anirem fins al mercat de la Boqueria per visitar un dels...
Tàpias variades
Diumenge, 05 d'Abril
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem els peixos low cost! Peix de qualitat i fresc però senzill i econòmic. També descobrirem receptes, maneres de cuinar el peix: al forn, a la brasa, a la sal i...
Tàpias variades
Dissabte, 04 d'Abril
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim la cuina italiana, que va molt més enllà de les pizzes! Una cuina sana, gustosa, i molt diversa: peix, carn, pasta, arròs, salses, saltejats, vins i oli d'oliva. Repassarem quins són els plats més...
Tàpias variades
Diumenge, 29 de Març
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem parlat d'espàrrecs, una verdura molt gustosa però baixa en calories. Hem repassat els tipus de fruit que trobem, com els hem de netejar, com els podem cuinar i...
Tàpias variades
Dissabte, 28 de Març
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim la cuina japonesa, tant diferent a la nostra però que tant ens apassiona. Repassem quines són les característiques de la gastronomia nipona, plats tradicionals com el sushi, la sopa de miso o la tempura i...
Tàpias variades
Diumenge, 22 de Març
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem parlat de les carxofes, una verdura d'hivern que, juntament amb els espàrrecs, és de les més ben valorades pels gastrònoms, no només com a acompanyament sinó...
Tàpias variades
Dissabte, 21 de Març
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem descobert tots els secrets de la cuina del Delta de l'Ebre, una cuina rural i de contrast -amb productes de mar i muntanya-, que ha mantingut l'essència al llarg del temps amb poques influències de fora.
Ens ha...
Tàpias variades
Diumenge, 15 de Març
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem resolt dubtes i consultes sobre com ens hem d'alimentar quan ens preparem per fer una marató i ho hem fet amb el doctor Jaume Serra, que ens ha explicat quins...
Tàpias variades
Dissabte, 14 de Març
Avui descobrim les mandonguilles, un plat que a Catalunya tradicionalment associem amb la carn i el brou de l'escudella. De mandonguilles però també en podem trobar de peix, de pa, de llegums o de marisc, per exemple. Es poden bullir en brou, fregir...
Tàpias variades
Diumenge, 08 de Març
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem totes les possibilitats que ens ofereixen els ous a la cuina, un dels aliments més versàtils que trobem al mercat, ja que es poden cuinar de moltes maneres i...
Tàpias variades
Dissabte, 07 de Març
Avui descobrim una cuina que està molt de moda arreu del món, i que està present a casa nostra, a diversos restaurants especialitzats... la cuina peruana, amb un dels seus plats més emblemàtics, el ceviche! Els experts en gastronomia consideren la...
Tàpias variades
Diumenge, 01 de Març
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué explorem les possibilitats de la xocolata a la cuina, que van molt més enllà de les postres i la rebosteria. Se'n pot posar als guisats, als rostits... i fer-ne...
Tàpias variades
Dissabte, 28 de Febrer
Amb un convidat de luxe, David Garcia, guanyador de la segona edició de "Top Xef" i cap de cuina del "Restaurant To+" a Palà de Torroella (Bages) hem fet entrepans d'avantguarda: des de l'entrepà tradicional fins a les clotxes -uns pans farcits...
Tàpias variades
Diumenge, 22 de Febrer
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de la carn de conill, una carn d'un alt valor dietètic i d'una gran qualitat gastronòmica, amb moltes possibilitats a la cuina.. El podem menjar i gaudir de moltes i molt diverses maneres: a la brasa, guisat,...
Tàpias variades
Dissabte, 21 de Febrer
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de la soja, una planta d'origen oriental que des de fa uns anys ha entrat amb força a les nostres cuines i que es pot consumir de moltes maneres: podem posar...
Tàpias variades
Diumenge, 15 de Febrer
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué ens avancem a la tradició de la Quaresma i parlem de bacallà, un dels peixos més econòmics i consumits, especialment en aquesta època de l'any. Repassem com...
Tàpias variades
Dissabte, 14 de Febrer
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem quins són els millors trucs per fer una truita de nivell, les millors combinacions d'ingredients -des de les més clàssiques fins a les més esbojarrades-, parlarem de truites salades però també de...
Tàpias variades
Diumenge, 08 de Febrer
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué ens avancem a dijous gras -que se celebra el proper dijous- i repassem l'univers de les botifarres, des de la vessant més tradicional, la gran diversitat d'embotits que...
Tàpias variades
Dissabte, 07 de Febrer
A "Les Tàpias Variades i l'olla que bull" la protagonista és la tríada de luxe dels formatges frescos catalanes: els recuits, els matons i els brossats. Què són els recuits, els matons i els brossats? Quines són les diferència entre aquests...
Tàpias variades
Diumenge, 01 de Febrer
Avui a "Les Tapias Variades i l'olla que bull" amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de còctels sense alcohol. Perquè la cocteleria és tot un art, que també pot captivar sense usar begudes alcohòliques. Els còctels i els sucs verds fan salut,...
Tàpias variades
Dissabte, 31 de Gener
Avui a "Les Tàpias Variades i l'olla que bull", els protagonistes són les cols, els naps i les xirivies, que són molt bones per la salut, tenen moltes propietats nutricionals, són saníssimes i tenen moltes possibilitats a la cuina, però que...
Tàpias variades
Diumenge, 25 de Gener
Avui que hem posat el focus en les eleccions que se celebren a Grècia i és per això que amb en Pere Tapias i en Pep Nogué ens acostem a la gastronomia d'aquest país. La cuina grega és cuina mediterrània, com la nostra. Compartim la passió per...
Tàpias variades
Dissabte, 24 de Gener
Inaugurem temporada de calçots, perquè diumenge 25 se celebra a Valls, a la capital de l'Alt Camp, la Gran Festa de la calçotada, el tret de sortida per a la temporada dels calçots.
Tot i que cada cop més la temporada comença abans i s'acaba més...
Tàpias variades
Diumenge, 18 de Gener
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué reivindiquem les mongetes seques o fesols, no només perquè és un llegum que té grans virtuts dietètiques -és molt rica en proteïnes, té molta fibra i una quantitat de greixos insignificant- si no perquè a...
Tàpias variades
Dissabte, 17 de Gener
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué analitzem les possibilitats que ens ofereix l'oli per crear salses, vinagretes, escabetxos que ens permetin intensificar els gustos dels aliments que acompanyen els plats. Així intensifica gustos, modifica textures i...
Tàpias variades
Diumenge, 11 de Gener
L'arròs i el blat són els cereals més coneguts i més consumits al món, però n'hi ha d'altres que també tenen el seu recorregut gastronòmic. Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrirem quines són les possiblitats gastronòmiques que tenen...
Tàpias variades
Dissabte, 10 de Gener
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué analitzem les dietes depuratives. No només perquè ara ens hem de refer dels "tradicionals excessos gastronòmics", sinó perquè ja fa temps que estan de moda. Però són efectives realment? Quan són necessàries?...
Tàpias variades
Divendres, 09 de Gener
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué analitzem les dietes depuratives. No només perquè ara ens hem de refer dels "tradicionals excessos gastronòmics", sinó perquè ja fa temps que estan de moda. Però són efectives realment? Quan són necessàries?...
Tàpias variades
Diumenge, 04 de Gener
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué viurem la revolució dels canelons. Des dels més clàssics, de pasta fresca farcida de carn i gratinats al forn amb salsa beixamel, passant per totes les versions que trobem actualment: farcits d'espinacs, de bolets,...
Tàpias variades
Dissabte, 03 de Gener
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem receptes fàcils i bones per cuinar dolços a casa. Sabíeu que els ingredients més bàsics estan a totes les cuines? Teniu ous, farina, mantega, llet i sucre? Doncs ja podeu començar!
Tàpias variades
Diumenge, 28 de Desembre
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué preparem el menú de Cap d'Any, i fem diferents propostes perquè pugueu fer plats senzills però efectius, plats calents i plats freds, plats que siguin fàcils de compartir si sopeu en colla i plats que siguin...
Tàpias variades
Dissabte, 27 de Desembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué, parlem de la cuina d'aprofitament ara que venim d'uns dies d'àpats abundants on les neveres queden plenes d'aquell menjar que hem fet de més i que ens ha sobrat. Proposem receptes per donar sortida a aquest...
Tàpias variades
Diumenge, 21 de Desembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué parlem dels aperitius, aquells tastets, aquells entrants que reservem per les grans ocasions i tenim convidats a casa. Si estan ben fets són tan variats, gustosos, i extraordinaris que es converteixen en petites...
Tàpias variades
Dissabte, 20 de Desembre
Amb en Pere Tàpias, en Pep Nogué, i amb Salvador Sans, propietari de cafès El Magnífico de Barcelona i torrador de cafè, parlem del cafè. Però de cafè no només n'hi ha un. I, a més a més, es pot prendre de moltes maneres: ristretto,...
Tàpias variades
Dissabte, 13 de Desembre
Amb en Pep Nogué i en Pere Tapias, acompanyats de l'enòloga Sara Pérez, experta en vins dels Priorat, recollim un seguit de propostes de menú fàcils i consells pràctics per elaborar els menús de Nadal, ara que comencen a acostar-se les trobades...
Tàpias variades
Diumenge, 07 de Desembre
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem dels estris que han revolucionat la nostres cuines. Aquells que us han tornat a motivar, que són originals, que us ho posen fàcil, que us han permès tornar a cuinar aquell plat que feia anys que no fèieu;...
Tàpias variades
Dissabte, 06 de Desembre
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de les espècies que podem fer servir a la cuina i ho fem des de dues vessants: per una banda repassem usos i combinacions de les espècies i els aliments, i de l'altra repassem les propietats beneficioses per...
Tàpias variades
Diumenge, 30 de Novembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué dediquem l'espai de cuina a parlar sobre el marisc, i més concretament, el marisc de clova: musclos, cloïsses, escopinyes, espardenyes i altres exquisideses i de totes les seves possibles combinacions.
Tàpias variades
Dissabte, 29 de Novembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué revelem tots els secrets de l'oli d'oliva. Quina diferència hi ha entra un oli d'oliva suau i un d'extra? Què vol dir premsar en fred? O la importància de la varietat amb què està feta l'oli, ja sigui oliva...
Tàpias variades
Diumenge, 23 de Novembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué parlem dels usos dels cítrics a la cuina: salses, rebosteria, amanides i més...
Tàpias variades
Dissabte, 22 de Novembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué parlem de la cuina al cinema i dels àpats que han marcat la nostra vida. Perquè alguns dels moments més importants de la nostra vida passen al voltant d'una taula, mentre mengem o quan preparem un sopar i perquè...
Tàpias variades
Diumenge, 16 de Novembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué recollim la història i la recepta d'algunes de les amanides més conegudes del món, com la Cèsar, la Caprese o la Waldorf.
Tàpias variades
Dissabte, 15 de Novembre
Amb en Pere Tàpias i en Pep Nogué hem repassat la recepta original de l'allioli, aquesta salsa característica del Mediterrani i que forma part de l'essència de la cuina catalana. Descobrirem altres versions que han anat apareixent amb el temps, com...
Tàpias variades
Dissabte, 08 de Novembre
Repassarem els trets característics que són l'essència de la cuina catalana. Hi ha moltíssims aspectes i peculiaritats que fan única la cuina catalana i una de les més ben valorades a nivell mundial i avui parlarem dels seus trets distintius, com...
Tàpias variades
Diumenge, 02 de Novembre
La castanya té la peculiaritat de ser una de les fruites seques menys calòriques que hi ha, ja que té menys greix i un alt contingut d'aigua. Les castanyes per si soles són boníssimes, però també hi ha moltes receptes de cuina on la castanya és...