Projecte sèpia

Dimecres, 06 de Juliol de 2022

Comencem el juliol a l'Escala, on l'Isaac Moya, pescador, i en Jordi Jacas, cuiner, ens parlen de dos projectes: el Projecte Sèpia i l'Empesca't. A causa de la gran davallada de sèpies, ja no es pot viure de la seva pesca i això té repercussions econòmiques, socials i mediambientals. Per donar resposta a aquests problemes, van impulsar el Projecte Sèpia, que vol assegurar la reproducció dels cefalòpodes i la incorporació de juvenils a les poblacions de les badies de l'Empordà. Treballem amb els pescadors artesanals per conservar una pesca tradicional i fomentar unes pràctiques sostenibles. També treballem per sensibilitzar la societat cap al mar i per fomentar un turisme sostenible. A més a més, entrarà un restaurant del Ripollès a la "Guia Virginias" de la cuina catalana i anirem de ruta formatgera fins a Olot.


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/9/0/1657102821009.mp3