La fonda

Cuina

El programa de cuina que dirigeix Pep Nogué.

https://www.ccma.cat/catradio/la-fonda/
Osona, país de botifarres i herbes aromàtiques La fonda

Osona, país de botifarres i herbes aromàtiques

A "La fonda" parlem amb en Marc Muntanya, un pastor de cabres que toca l'acordió. Anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el restaurant Deliri de Barcelona, seguim amb una ruta formatgera cap a Sant Sadurní d'Anoia, on la Mar...

Les castanyes de Viladrau La fonda

Les castanyes de Viladrau

A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben saborós. Parlem del quefir; a "La guia Virginias", l'Òscar Gómez ens porta el restaurant La Canal d'Olot, a la ruta formatgera d'Acrefa, anem fins a Mollet de Peralada, seguim cap a la Vall d'Aran, on es...

Plats amb perill d'extinció La fonda

Plats amb perill d'extinció

A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben suculent. Anem fins a Adons perquè Marta Serradell ens parli del xolís. A "La guia Virginias", Òscar Gómez ens porta el restaurant Nectari de Barcelona. Josep Dolcet ens parla del Primer Concurs Nacional...

Lluc Quintana del Can Xapes, restaurant i escola social La fonda

Lluc Quintana del Can Xapes, restaurant i escola social

Comencem amb un tastet de la Vall d'Aran enllaunant la seva cuina tradicional. Seguim a "La guia Virginias" amb Òscar Gómez, que ens parla del Colmado 1917 de Terrassa. Arnau París en fa una recepta amb castanyes. Nathan Myhrvold, autor del...

La innovació a la cuina La fonda

La innovació a la cuina

"La fonda" s'ha desplaçat fins al Fòrum Gastronòmic que s'ha celebrat aquesta setmana a Barcelona per cercar projectes i productes innovadors i iniciatives per recuperar història, tradició i productes del territori.

La pasta seca de Caldes de Montbui La fonda

La pasta seca de Caldes de Montbui

Arriba novembre i ja tenim ganes de fer escudella. Per això parlem amb el cuiner Carles Gaig, que comença a fer escudella i carn d'olla els divendres, i després cap a Caldes de Montbui, on la Berta Sanmartí i en Carles Sanmartí ens deixen veure...

La vaca gascona de Molló La fonda

La vaca gascona de Molló

Aquesta diada de Tots Sants anem fins a Molló, a Can Pastoret, per conèixer les característiques físiques i culinàries de la vaca gascona. I aprofitem per saber com conviuen a la mateixa explotació un ramat de cabres i un de poltres del Ripollès...

La gastronomia del picant La fonda

La gastronomia del picant

El picant està de moda. Ens accelera les papil·les gustatives i ens estimula. Ho parlem amb en Mario Gómez, que fa la salsa Bravasa. Al "Pica pica" parlem del Fòrum Gastronòmic de Barcelona amb en Pep Palau, del "Science and cooking" amb en Pere...

Cuinar a casa La fonda

Cuinar a casa

Anem a la cuina d'en Pau Arenós, que ens explica com s'ha de cuinar a casa per gaudir-ne tota la família. I al "Pica-pica" tenim un pensament d'en Gustavo Duch. Posem un restaurant de Sants a la Guia Virginias. En Pep Palau ens fa cinc cèntims del...

Alta cuina vegetal La fonda

Alta cuina vegetal

Fem una tertúlia amb Rodrigo de la Calle, un cuiner amb una alta sensibilitat pels vegetals i els bolets, que posa de manifest al restaurant Virens de Barcelona. I al "Pica-pica" farem un tast per la història del pastís Tatin, la periodista...

El fajol de la Garrotxa La fonda

El fajol de la Garrotxa

Comencem amb un "Pica pica" ben suculent. Sabeu que la salsa cafè de París no és originària de França? A "La Guia Virginias" anem fins al Marimorena amb l'Òscar Gómez, el xocolater Enric Rovira ens parla de la seva última creació, la Núria...

Vins lliures La fonda

Vins lliures

Comencem "El pica-pica" amb un text del llibre de Pepe Barrena "Entre pucheros". Seguim amb la pagesa i veterinària Imma Puigcorbé, que ens parla de com ens hem de comportar quan anem a la muntanya. L'Àngel Jubete ens fa cinc cèntims de la Fira del...

El porc gascó del Solsonès La fonda

El porc gascó del Solsonès

Anem fins a Solius, municipi del Solsonès, on la Marta i en Martín tenen una granja de porcs de raça gascona en cria ecològica. A "El pica-pica", l'Òscar Gómez ens porta un restaurant del Gòtic de Barcelona, l'Ada Parellada ens explica receptes...

La febre del La fonda

La febre del "cheesecake"

A "La fonda" d'avui anem fins a la Garriga per posar el restaurant Vinòmic a "La Guia Virginias". En Joan Roca, des de Madrid, ens parla d'una iniciativa humanitària al restaurant Normal de Girona i l'Ada Parellada ens parla de Gastrorecup. Amb el...

La vaca Aubrac La fonda

La vaca Aubrac

Comencem forts a Sant Bartomeu del Grau (Osona), on hem anat a veure en Vincent Robles perquè ens expliqui què fa que la raça Aubrac de vaques sigui tan especial. I al "Pica -pica" tindrem, com és costum, la "Guia Virginias" de la cuina catalana de...

Què té la gastronomia peruana perquè estigui tan de moda? La fonda

Què té la gastronomia peruana perquè estigui tan de moda?

Acabem la setmana a la Garriga per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a la comarca de les Garrigues perquè l'Enric Dalmau, president de l'oli de les Garrigues, ens expliqui com li agrada...

Les proteïnes alternatives La fonda

Les proteïnes alternatives

Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Mataró per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Barcelona per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a en Tonet Romero, xef del restaurant...

Les Planeses, agricultura regenerativa La fonda

Les Planeses, agricultura regenerativa

Tornem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Santa Coloma de Gramanet per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. A la ruta formatgera anem cap a El Mujal. En Josep...

Evarist March, el botànic del Celler de Can Roca La fonda

Evarist March, el botànic del Celler de Can Roca

Aquest dimarts comencem el pica-pica a Sant Martí Sapresa per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a Barcelona perquè Nuncio Cona, xef del Tapas 2254, ens expliqui com li...

Gessamí Caramés, cuina calera La fonda

Gessamí Caramés, cuina calera

Comencem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del destil·lador Carles Bonnin. Seguidament, sense deixar la ciutat, anem a veure Ludwig Amiable, xef del restaurant Palo Verde perquè ens expliqui com li agrada menjar-se un...

Els vins de mínima intervenció La fonda

Els vins de mínima intervenció

Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Vilamarí per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a la Terra Alta per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a Josep Pere...

El ramat de la Tija al Ripollès La fonda

El ramat de la Tija al Ripollès

Tornem a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap a Olot per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. La ruta formatgera anem cap a Sallent i el plat fort del dia...

Valentí Mongay, un cuiner molt slow La fonda

Valentí Mongay, un cuiner molt slow

Comencem el pica-pica a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al Celler de Can Roca perquè el xef Nacho Baucells ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i...

David Andrés, un xef jove en un restaurant modernista La fonda

David Andrés, un xef jove en un restaurant modernista

Acabem la setmana a Sant Cugat del Vallès per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al restaurant Molino de Pez, on el chef Óscar Álvarez ens explica com li agrada menjar-se un bon plat...

La gastronomia i la salut amb en Xevi Verdaguer La fonda

La gastronomia i la salut amb en Xevi Verdaguer

Dijous, dia de l'arròs, el comencem de nou a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a l'Empordà perquè el president de la IGP Poma de Girona, Jaume Armengol, ens expliqui...

Restaurant Direkte, la fusió culinària La fonda

Restaurant Direkte, la fusió culinària

A Barcelona posem un restaurant a la Guia Virginias de la mà del bloguer Òscar Gómez. Tot seguit anem cap a la Seu d'Urgell perquè el president de la DOP Formatge i Mantega, respectivament de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Toni Torrent, ens expliqui...

Podem gaudir a la taula quan fem un esport d'alt rendiment? La fonda

Podem gaudir a la taula quan fem un esport d'alt rendiment?

Comencem el pica-pica a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a Sant Just perquè el cuiner Víctor Pardo ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet...

El Japó a taula amb en Roger Ortuño La fonda

El Japó a taula amb en Roger Ortuño

Comencem la setmana als Hostalets d'en Bas per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del formatger Oriol Rizo. Tot seguit, anem cap al Vendrell perquè el gelater Jordi Guillem ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en...

Les maduixes del Maresme La fonda

Les maduixes del Maresme

Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Badalona perquè el gelater Albert Soler ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bisbe de llengua. A la...

Fruits del Montseny La fonda

Fruits del Montseny

Aquest dijous el comencem a Begur per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Llafranc perquè el cuiner Quim Casellas ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bull del cap. Per...

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut La fonda

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut

Anem a la Sagrera per posar, no un, sinó dos restaurants a la Guia Virginias. Tot seguit, un artista del foc i la brasa ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la cansalada. Anem de ruta formatgera a...

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit La fonda

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit

Comencem el mes d'agost amb un restaurant de Sort a la Guia Virginias. En Marc Ribas ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la botifarra traïdora. Anem de ruta formatgera a Almacelles i el plat fort...

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista La fonda

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista

Acabem la setmana amb en Víctor Pardo, un cuiner que anava per futbolista professional. En Josep Dolcet ens parla de la botifarra dolça, el xef de l'Amaica de Barcelona ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i l'Òscar Gómez ens...

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles La fonda

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles

El dijous és el dia de l'arròs, però avui no parlem d'arrossos sinó de com obrir un restaurant sense perdre bous i esquelles. I és que, a banda de cuinar bé, cal ser un bon gestor. Ho parlem amb el consultor Enric Coderch, que ha obert més de 25...

Maria Nicolau, cuina o barbàrie La fonda

Maria Nicolau, cuina o barbàrie

Des de Vilanova de Sau parlem amb la cuinera Maria Nicolau. La Maria no té pèls a la llengua i per anar reflexionant ens deixa anar unes quantes citacions a partir del seu llibre "Cuina! O barbàrie", que ja va per la 4a edició. Tot seguit anem fins...

Les cabres felices d'en Peyu La fonda

Les cabres felices d'en Peyu

Avui anem fins a Muntanyola a veure les cabres d'en Peyu. Escolteu-ho bé, perquè fan un mató sensacional! De Muntanyola anem fins a Barcelona amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias, el Blau. Amb en Josep Dolcet parlem...

Els préssecs d'Ordal La fonda

Els préssecs d'Ordal

Des d'Ordal sabrem què té aquest préssec per ser tan sucós. Ens ho expliquen l'Imma i el seu pare, Josep Maria, pagès de tota la vida de Ca l'Olivella de Font Clara. D'Ordal anem fins a Reus amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la...

Vi de garatge a Rodonyà La fonda

Vi de garatge a Rodonyà

A Rodonyà coneixem què és el vi de garatge que fa la Sara Batalla. De Rodonyà anem fins a l'Ampolla amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb en Josep Dolcet parlem de la catalana i amb els germans Coderch descobrim...

D'on surten els aliments que mengem La fonda

D'on surten els aliments que mengem

Anem fins a Cardedeu, al Tarambana, espai cultural i gastronòmic, per parlar amb en David Palau. Amb ell sabrem d'on venen els aliments que consumim. De Cardedeu anem fins a Palau-sator amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia...

El que es menjava a casa La fonda

El que es menjava a casa

Avui dinem a Can Ribas de Sant Gregori, lloc de culte per la cuina tradicional gironina, i ens hi hem trobat el gastrònom Carles Ginés, que ha escrit un nou llibre de records culinaris. Li preguntem què es menjava a casa. De Girona anem fins al...

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego La fonda

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego

Anem a una cuina d'investigació per parlar amb Eugeni de Diego sobre com es conceptualitza un model gastronòmic. De Barcelona fins a Palafrugell amb Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb Josep Dolcet parlem de la baiona,...

Cuina marinera La fonda

Cuina marinera

Comencem "La fonda" d'estiu parlant amb en Toni Izquierdo, cuiner, home de mar i gran defensor de la gamba vermella. Amb ell anem fins al port per parlar de pesca i cuina. De Palamós anem fins al delta de l'Ebre amb l'Òscar Gómez per posar un nou...

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera La fonda

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera

Tertúlia amb Máximo Cabrera, cuiner argentí que defensa i divulga la cultura i la gastronomia del plant-based, basada en aliments d'origen vegetal. Una de les bases per seguir aquest tipus de dieta és donar més importància als aliments reals,...

Projecte sèpia La fonda

Projecte sèpia

Comencem el juliol a l'Escala, on l'Isaac Moya, pescador, i en Jordi Jacas, cuiner, ens parlen de dos projectes: el Projecte Sèpia i l'Empesca't. A causa de la gran davallada de sèpies, ja no es pot viure de la seva pesca i això té repercussions...

El gelat artesà La fonda

El gelat artesà

A "La fonda" d'avui hem convidat dos gelaters artesans per parlar d'aquest art glaçat. L'Albert Soler de Badalona i en Jordi Guillem en saben un niu, i ens han donat les claus per fer un bon gelat. Al pica-pica, amb en Marc Casabosch, parlem del sol i...

La cuina d'un hotel familiar La fonda

La cuina d'un hotel familiar

Hi ha restaurants, i restaurants d'hotel. I en Quim Casellas a l'Hotel Casamar hi fa una alta cuina de territori en un hotel familiar. Amb ell hem parlat de cuina, família i territori. Fem el pica-pica, la Guia Virginias torna a Mallorca, amb la ruta...

Els porcs ecològics de l'Empordà La fonda

Els porcs ecològics de l'Empordà

Parlem del projecte Llavora de Ventalló. 360 graus a l'entorn d'una granja de porcs poc convencional. Un projecte de minigranja on s'hi barreja els cereals i farratges del territori, un model agropecuari equilibrat i respectuós amb el medi ambient,...