La fonda
Ari Grau és una jove emprenedora que ha transformat la seva necessitat vital en el seu model d'empresa a partir de fer un canvi d'hàbits alimentaris. Ha engegat una empresa d'oli d'oliva verge extra i una empresa de pastisseria keto. I, a més a...
La fonda
La cuina sense foc està més de moda que mai. Les verdures i les begudes fermentades barregen gastronomia i salut a parts iguals. El kimchi coreà i la kombutxa estan guanyant la partida als confitats de la cuina catalana i als refrescos. Per això,...
La fonda
Una fonda feta a Can Calopa de Dalt, una masia de Collserola amb una vinya i un projecte cooperatiu d'inclusió social per elaborar uns vins de referència. En Miquel Iglesies, caçador, ens parla de cacera, l'Òscar Gómez ens posa un restaurant del...
La fonda
Aquesta fonda treu fum! Passat el Carnestoltes hem fet venir a l'estudi de Catalunya Ràdio els especialistes dels ranxos, calderes i escudelles de Carnaval. Jaume Surià, de l'Escudella Santa Llúcia de Gelida, Salvi Janer i Enric Gual del Ranxo de...
La fonda
Comencem "La fonda" a les muntanyes de Catalunya. Primer anem cap a Molló per saber de la mà d'en Guillem Pastoret com es viu i treballa amb animals quan la neu arriba a cotes baixes. Després anem cap al Solsonès amb en Marc Casabosch per parlar de...
La fonda
Anem fins a Sant Privat d'en Bas, on en David López i el seu pare, en Gregori López, ens expliquen com és l'art d'elaborar embotits i curar-los en un assecador natural al bell mig de la Vall d'en Bas. Posem un nou restaurant de la Bordeta a "La guia...
La fonda
Fa pocs dies que els xinesos han canviat d'any. Per això, a "La fonda" hem anat fins al Restaurant Out of China per conèixer la història i la cuina de les germanes Chenqi i Chenming Wang, que dediquen cos i ànima a fer feliç la seva clientela....
La fonda
Passem "La fonda" entre horts de la comarca d'Osona i del Solsonès. Primer anem amb en Marc Casabosch, que ens explica quines són les tasques essencials que es poden fer en un hort en aquest gener amb un temps tan plàcid. L'Òscar Gómez ens porta...
La fonda
Quan arriben els dies freds, les tòfones maduren sota terra i per això anem a Osona, a Sant Bartomeu del Grau, al restaurant Mas Monells per parlar amb la Clara Bosoms, l'Eduard Aliberch i el Daniel Oliach de la cultura de la tòfona i del Trufforum,...
La fonda
A "La fonda" donem voltes per Catalunya per conèixer les diferents races d'animals. Aquesta vegada anem fins a Mieres, entre la Garrotxa i el Pla de l'Estany, per conèixer el projecte de la Bàrbara i en David. En Marc Casabosch ens explica com és...
La fonda
Parlem de les noves tendències de la gastronomia i l'alimentació per aquest 2023. Comencem amb un informe de The Fork que ens fa reflexionar. Seguim amb "La Guia Virginias" on l'Òscar Gómez ens posa un restaurant del Fort Pienc. El xef privat...
La fonda
El dia de Reis arriba a "La fonda" amb un gran regal sobre la tradició i l'avantguarda de la cuina catalana del Motel Empordà. En Jaume Subirós, ànima del Motel, ens ha obert les portes per parlar de la relació entre en Josep Mercader i en Josep...
La fonda
Comencem amb un primer tastet amb Esteve Grau, productor de mongetes del ganxet de la Roca. Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Girona a "La Guia Virginias"; Aleix Planagumà ens explica preparacions per fer el dia de Reis; l'enòleg d'Hugas de...
La fonda
Comencem aquest 2023 amb un primer tastet vitivinícola de la mà del sommelier de Capçalera de "La fonda", Jordi Bort. Xisco Ros, pagès elaborador de pistatxos a les Borges Blanques, ens parla del seu oli verge extra de pistatxos i ens posa un...
La fonda
Abans d'acabar el 2022 comencem amb un primer tastet de cervesa artesana al Taproom d'en Nash Dérégnieaux, un garrotxí, fill de pare belga i mare anglesa. L'Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Salt a "La Guia Virginias". L'Aleix Planagumà...
La fonda
A "La fona" d'aquest dia de Sant Esteve comencem fent un tast de muntanya amb la cooperativa Biolord; anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el Restaurant Can Font d'Hostalets d'en Bas; el cuiner Sergi de Meià ens explica com li...
La fonda
Comencem amb un primer tastet per conèixer la vaca menorquina. L'Óscar Gómez ens afegeix un restaurant de Barcelona a "La Guia Virginias". El cuiner Arnau París ens fa un plat de cuina d'aprofitament ara que venen festes i el xarcuter Aleix...
La fonda
En Casimiro Puigdevall de Mas Farró ens explica com és viure de fer un únic formatge. L'Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Figueres a "La guia Virginias". El cuiner Arnau París ens fa un plat de cuina d'aprofitament ara que venen festes i...
La fonda
Parlem amb Michel Baylocq, un cuiner que va descobrir les virtuts màgiques de l'avet, anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el restaurant A la Par de Barcelona, seguim amb una ruta formatgera cap al Ripollès, on la Lara...
La fonda
A "La fonda" parlem amb en Marc Muntanya, un pastor de cabres que toca l'acordió. Anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el restaurant Deliri de Barcelona, seguim amb una ruta formatgera cap a Sant Sadurní d'Anoia, on la Mar...
La fonda
A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben saborós. Parlem del quefir; a "La guia Virginias", l'Òscar Gómez ens porta el restaurant La Canal d'Olot, a la ruta formatgera d'Acrefa, anem fins a Mollet de Peralada, seguim cap a la Vall d'Aran, on es...
La fonda
A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben suculent. Anem fins a Adons perquè Marta Serradell ens parli del xolís. A "La guia Virginias", Òscar Gómez ens porta el restaurant Nectari de Barcelona. Josep Dolcet ens parla del Primer Concurs Nacional...
La fonda
Comencem amb un tastet de la Vall d'Aran enllaunant la seva cuina tradicional. Seguim a "La guia Virginias" amb Òscar Gómez, que ens parla del Colmado 1917 de Terrassa. Arnau París en fa una recepta amb castanyes. Nathan Myhrvold, autor del...
La fonda
"La fonda" s'ha desplaçat fins al Fòrum Gastronòmic que s'ha celebrat aquesta setmana a Barcelona per cercar projectes i productes innovadors i iniciatives per recuperar història, tradició i productes del territori.
La fonda
Arriba novembre i ja tenim ganes de fer escudella. Per això parlem amb el cuiner Carles Gaig, que comença a fer escudella i carn d'olla els divendres, i després cap a Caldes de Montbui, on la Berta Sanmartí i en Carles Sanmartí ens deixen veure...
La fonda
Aquesta diada de Tots Sants anem fins a Molló, a Can Pastoret, per conèixer les característiques físiques i culinàries de la vaca gascona. I aprofitem per saber com conviuen a la mateixa explotació un ramat de cabres i un de poltres del Ripollès...
La fonda
El picant està de moda. Ens accelera les papil·les gustatives i ens estimula. Ho parlem amb en Mario Gómez, que fa la salsa Bravasa. Al "Pica pica" parlem del Fòrum Gastronòmic de Barcelona amb en Pep Palau, del "Science and cooking" amb en Pere...
La fonda
Anem a la cuina d'en Pau Arenós, que ens explica com s'ha de cuinar a casa per gaudir-ne tota la família. I al "Pica-pica" tenim un pensament d'en Gustavo Duch. Posem un restaurant de Sants a la Guia Virginias. En Pep Palau ens fa cinc cèntims del...
La fonda
Fem una tertúlia amb Rodrigo de la Calle, un cuiner amb una alta sensibilitat pels vegetals i els bolets, que posa de manifest al restaurant Virens de Barcelona. I al "Pica-pica" farem un tast per la història del pastís Tatin, la periodista...
La fonda
Comencem amb un "Pica pica" ben suculent. Sabeu que la salsa cafè de París no és originària de França? A "La Guia Virginias" anem fins al Marimorena amb l'Òscar Gómez, el xocolater Enric Rovira ens parla de la seva última creació, la Núria...
La fonda
Comencem "El pica-pica" amb un text del llibre de Pepe Barrena "Entre pucheros". Seguim amb la pagesa i veterinària Imma Puigcorbé, que ens parla de com ens hem de comportar quan anem a la muntanya. L'Àngel Jubete ens fa cinc cèntims de la Fira del...
La fonda
Anem fins a Solius, municipi del Solsonès, on la Marta i en Martín tenen una granja de porcs de raça gascona en cria ecològica. A "El pica-pica", l'Òscar Gómez ens porta un restaurant del Gòtic de Barcelona, l'Ada Parellada ens explica receptes...
La fonda
A "La fonda" d'avui anem fins a la Garriga per posar el restaurant Vinòmic a "La Guia Virginias". En Joan Roca, des de Madrid, ens parla d'una iniciativa humanitària al restaurant Normal de Girona i l'Ada Parellada ens parla de Gastrorecup. Amb el...
La fonda
Comencem forts a Sant Bartomeu del Grau (Osona), on hem anat a veure en Vincent Robles perquè ens expliqui què fa que la raça Aubrac de vaques sigui tan especial. I al "Pica -pica" tindrem, com és costum, la "Guia Virginias" de la cuina catalana de...
La fonda
Acabem la setmana a la Garriga per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a la comarca de les Garrigues perquè l'Enric Dalmau, president de l'oli de les Garrigues, ens expliqui com li agrada...
La fonda
Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Mataró per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Barcelona per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a en Tonet Romero, xef del restaurant...
La fonda
Tornem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Santa Coloma de Gramanet per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. A la ruta formatgera anem cap a El Mujal. En Josep...
La fonda
Aquest dimarts comencem el pica-pica a Sant Martí Sapresa per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a Barcelona perquè Nuncio Cona, xef del Tapas 2254, ens expliqui com li...
La fonda
Comencem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del destil·lador Carles Bonnin. Seguidament, sense deixar la ciutat, anem a veure Ludwig Amiable, xef del restaurant Palo Verde perquè ens expliqui com li agrada menjar-se un...
La fonda
Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a Vilallonga del Camp perquè l'Ester Gomis ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en...
La fonda
Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Vilamarí per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a la Terra Alta per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a Josep Pere...
La fonda
Tornem a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap a Olot per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. La ruta formatgera anem cap a Sallent i el plat fort del dia...
La fonda
Comencem el pica-pica a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al Celler de Can Roca perquè el xef Nacho Baucells ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i...
La fonda
Comencem la setmana a Bellaterra per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit anem cap a Sant Hilari Sacalm perquè el cuiner especialista en baixes temperatures Salvador Brugués ens expliqui com li...
La fonda
Acabem la setmana a Sant Cugat del Vallès per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al restaurant Molino de Pez, on el chef Óscar Álvarez ens explica com li agrada menjar-se un bon plat...
La fonda
Dijous, dia de l'arròs, el comencem de nou a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a l'Empordà perquè el president de la IGP Poma de Girona, Jaume Armengol, ens expliqui...
La fonda
A Barcelona posem un restaurant a la Guia Virginias de la mà del bloguer Òscar Gómez. Tot seguit anem cap a la Seu d'Urgell perquè el president de la DOP Formatge i Mantega, respectivament de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Toni Torrent, ens expliqui...
La fonda
Comencem el pica-pica a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a Sant Just perquè el cuiner Víctor Pardo ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet...
La fonda
Comencem la setmana als Hostalets d'en Bas per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del formatger Oriol Rizo. Tot seguit, anem cap al Vendrell perquè el gelater Jordi Guillem ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en...
La fonda
Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Badalona perquè el gelater Albert Soler ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bisbe de llengua. A la...