La fonda

Cuina

El programa de cuina que dirigeix Pep Nogué.

www.ccma.cat

RSS feed

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà La fonda
Divendres, 08 d'Agost

Massimo Pignata, passió pel gelat artesà

En Massimo Pignata ens parla del gelat com a ofici, cultura i emoció. Des de DelaCrem, defensa una elaboració artesana, amb ingredients naturals, fruita fresca i processos manuals, que respecten el temps i el gust. Per ell, un bon gelat no ha de ser...

La granja de grills d'en Bernat Monter La fonda
Dijous, 07 d'Agost

La granja de grills d'en Bernat Monter

En Bernat Monter ens parla d'un projecte que trenca motlles i que ens farà reflexionar: una granja de grills pensada per alimentar el futur. Amb Grillco, a Sant Miquel de Balenyà, impulsa una nova manera de produir proteïna: sostenible, eficient i...

Les anxoves, ADN escalenc La fonda
Dimecres, 06 d'Agost

Les anxoves, ADN escalenc

En Martí Callol ens parla d'un ofici que es remunta a moltes generacions enrere: la salaó d'anxoves. Des de l'Escala, Callol Serrats manté viva una tradició centenària amb una cura artesanal que es nota en cada filet. Amb peix fresc, la sal justa...

Daniele Rossi, ànima slow food al Rasoterra La fonda
Dimarts, 05 d'Agost

Daniele Rossi, ànima slow food al Rasoterra

En Daniele Rossi ens parla des del cor del Gòtic, on el Rasoterra cuina amb consciència i compromís. Amb arrels en el moviment slow food, el seu projecte defensa una cuina vegana, de proximitat i de temporada, que posa en valor el producte i el...

El corder d'Algerri La fonda
Dilluns, 04 d'Agost

El corder d'Algerri

La Gemma Arnillas i en Jordi Terrés ens obren les portes de Pla Oví, una explotació d'Algerri, on la ramaderia es viu amb passió, respecte i una mirada contemporània. Amb una cria de xais sostenible i una comunicació valenta, expliquen la pagesia...

La cuina La fonda
Divendres, 01 d'Agost

La cuina "direkta" d'Arnau Muñío

L'Arnau Muñío ens parla des del cor de la seva cuina vista, on la cuina catalana es reinventa sense perdre l'ànima. Al seu petit però intens Direkte, cada plat és una declaració de principis: producte fresc, tècnica precisa i una mirada lliure....

El millor xuixo de Girona es troba a Santa Coloma de Farners La fonda
Dimecres, 30 de Juliol

El millor xuixo de Girona es troba a Santa Coloma de Farners

La pastisseria Trias ens endolceix amb una història de tradició i excel·lència. Fundada el 1908, aquest 2025 ha estat coronada amb el premi al millor xuixo del món. Quatre generacions després, Quim Trias continua fregint amb mestratge aquest...

Jon Cake i els pastissos de formatge amb ADN català La fonda
Dimarts, 29 de Juliol

Jon Cake i els pastissos de formatge amb ADN català

En Jon Cake ens parla de formatge amb devoció i pastissos amb ànima. Amb una mirada creativa i una tècnica impecable, ha convertit el pastís de formatge en una obra d'art gastronòmica. Ara, amb formatges catalans com a protagonistes, reivindica el...

L'oleoturisme de Cuadrat Valley La fonda
Dilluns, 28 de Juliol

L'oleoturisme de Cuadrat Valley

A Cuadrat Valley ens parlen d'un oli que neix de la terra i es transforma en cultura. A l'Albagés, entre murs de pedra seca i oliveres centenàries, elaboren un oli verge extra amb DOP les Garrigues que és molt més que un producte: és un paisatge...

Cuina catalana creativa al barri de Gràcia La fonda
Divendres, 25 de Juliol

Cuina catalana creativa al barri de Gràcia

El restaurant Insolent ens proposa una mirada agosarada a la cuina catalana. Amb esperit lliure i respecte pel producte, el seu equip transforma la tradició en una experiència contemporània i vibrant. Cada plat és una declaració d'intencions:...

Ari Grau: keto a la catalana La fonda
Dijous, 24 de Juliol

Ari Grau: keto a la catalana

L'Ari Grau ens parla de transformació i consciència alimentària. Després d'anys de lluita amb el sobrepès i la indústria alimentària, va trobar una eina de salut i empoderament en la dieta keto. Parlem amb l'Ari de tot el que hem de tenir en...

Ly Leap La fonda
Dimecres, 23 de Juliol

Ly Leap

El Ly Leap ens sorprèn amb un nou viatge saborós: un restaurant dedicat a les crestes xineses, petites joies de la cuina asiàtica que combina amb gustos catalans. Amb la seva sensibilitat artística i el seu profund respecte per les arrels...

Ratafia catalana La fonda
Dimarts, 22 de Juliol

Ratafia catalana

La Sobirana ens convida a redescobrir la ratafia com a tresor líquid de la cultura catalana. Amb Ernest Morell, Pau Pujol i Marçal Saurina, aquesta cooperativa de Santa Coloma de Farners elabora ratafies artesanes amb receptes tradicionals i...

Fruita de pinyol de Lleida La fonda
Diumenge, 20 de Juliol

Fruita de pinyol de Lleida

Aitona Gourmet ens obre les portes d'un projecte que neix de les arrels familiars i de l'amor per la terra. Amb Anna Benet al capdavant, la fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguaians i cireres) es converteix en un emblema de qualitat i...

Els pans catalans La fonda
Divendres, 18 de Juliol

Els pans catalans

El flequer Xavi Sistaré i el seu fill, Xavi Pàmies, ens parlen amb passió del pa com a cultura viva. Des del Forn Sistaré de Reus, amb cinc generacions al darrere, defensen els pans catalans com a patrimoni gastronòmic. Amb farines locals,...

Gessamí Caramés La fonda
Dijous, 17 de Juliol

Gessamí Caramés

La Gessamí Caramés ens recorda que la cuina marinera no viu només de llobarros i tonyines. Amb passió i arrels ebrenques, reivindica els peixos humils, però de gran valor culinari, i els dona una nova vida amb receptes creatives i saboroses. Des...

Eva Vila, passió pel formatge La fonda
Dimecres, 16 de Juliol

Eva Vila, passió pel formatge

Tenim el plaer de conversar amb l'Eva Vila, l'ànima de Vila Viniteca, en un viatge apassionant pel món dels formatges i els embotits. Amb ella, hem descobert com podem maridar gustos, textures i aromes, i que rere cada peça hi ha una història de...

La cuina de Lleida La fonda
Dilluns, 14 de Juliol

La cuina de Lleida

A Lleida, la terra parla a través del plat. Des de l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues fins als cargols a la llauna, la cuina lleidatana és un homenatge a la tradició i al producte. Fruita dolça com la pera de Lleida i embotits artesans...

La cuina refrescant i grega de Myrto Kalle La fonda
Divendres, 11 de Juliol

La cuina refrescant i grega de Myrto Kalle

Myrto Kalle no és cuinera professional, però cuina de meravella i ens ho explica a les seves xarxes. Es nota que ve d'una família en què la importància de la bona vida comença pel bon menjar. La Myrto és de Grècia, però viu a Sant Vicenç de...

El peix blau de l'Escala La fonda
Dijous, 10 de Juliol

El peix blau de l'Escala

A "La fonda", des de l'Escala, els pescadors Lluís Sureda i Josep Maria Sureda i el cuiner Jordi Jacas ens parlen amb orgull del peix blau com a tresor del mar i de la cuina. Amb arts tradicionals i respecte pel cicle natural, els pescadors capturen...

Les ostres del delta de l'Ebre La fonda
Dimecres, 09 de Juliol

Les ostres del delta de l'Ebre

Les ostres del delta de l'Ebre no tenen res a envejar a les que trobem en molts restaurants i que venen de França. Per això, hem anat fins a les Terres de l'Ebre per saber com es cultiven ostres i musclos, quant tarden a fer-se grans per poder-les...

Jordi Àvila, cuiner i conseller domèstic La fonda
Dimarts, 08 de Juliol

Jordi Àvila, cuiner i conseller domèstic

El podem veure cada setmana a TV3 explicant-nos quina és la millor manera de posar els aliments dins la nevera perquè no se'ns facin malbé o com optimitzar la cafetera. També ens explica quins són els millors estris per cuinar, com treure l'òxid...

Les trementinaires del Pirineu La fonda
Dilluns, 07 de Juliol

Les trementinaires del Pirineu

En aquest primer programa de "La fonda d'estiu", anem fins a Tuixent per conèixer la figura de les trementinaires. Les trementinaires aprofitaven la saviesa popular que es transmetia de generació en generació per recórrer a peu els pobles de...

Cuinant la natura i l'art del foc La fonda
Dimecres, 02 de Juliol

Cuinant la natura i l'art del foc

Una fonda especial per començar el juliol. De Jorba fins al Maresme per gaudir de dos productes ben diferents. Anem fins a Eixarcolant, on ens expliquen el que fan i com ho fan per fer-nos menjar productes de la natura que no trobem a cap restaurant....

Christopher Cannan, un viatge pel món del vi La fonda
Dimecres, 25 de Juny

Christopher Cannan, un viatge pel món del vi

Christopher Cannan és el responsable de situar el Priorat al mapa vitivinícola mundial. És conegut, principalment, per la seva activitat de comerciant de vins, sap com ha de ser un vi perquè interessi a diverses parts del món. Sap què li agrada...

Coques de Sant Joan La fonda
Dimarts, 24 de Juny

Coques de Sant Joan

La pastisseria catalana és una pastisseria de tradicions i especialitats. Anem fins a Santa Coloma de Farners, a parlar de coques i tradicions amb el pastisser Quim Trias. Xavier Bordetas de Caseus ens ha preparat una fusta de formatges per gaudir...

Martí Terés i els millors olis d'oliva del món La fonda
Dimecres, 18 de Juny

Martí Terés i els millors olis d'oliva del món

Martí Terés és un personatge polifacètic. Un savi, un creador. D'aquelles persones incompreses i moltes vegades poc escoltades. Un lliure pensador que va portar la seva filosofia de vida a plantar oliveres per fer dels millors olis d'oliva verge...

Llegums, la proteïna vegetal per excel·lència La fonda
Dimecres, 11 de Juny

Llegums, la proteïna vegetal per excel·lència

Els llegums són essencials a la cuina catalana, aporten sabor, nutrició i tradició. Des de les mongetes del ganxet fins als cigrons. Són la base de plats emblemàtics i tradicionals com l'empedrat o l'escudella i la carn d'olla. A més, són una...

L'anàlisi sensorial La fonda
Dimecres, 04 de Juny

L'anàlisi sensorial

L'anàlisi sensorial d'aliments fa referència al procés d'avaluar i comprendre les propietats sensorials dels aliments, incloent-hi l'aparença, l'aroma, el sabor, la textura i, de vegades, el so que emeten. És molt més important que el simple acte...

Qui menja sopes se les pensa totes La fonda
Dimecres, 28 de Maig

Qui menja sopes se les pensa totes

Les sopes alimenten i restauren el cos els dies freds d'hivern. Les sopes refresquen i l'hidraten els dies calorosos de l'estiu. Les sopes són un bon recurs gastronòmic per alimentar-se. Fàcils i ràpides, econòmiques, de cocció lenta, de...

IRTA, fent recerca tecnològica alimentària La fonda
Dimecres, 21 de Maig

IRTA, fent recerca tecnològica alimentària

Les sigles IRTA són les de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Hi ha una colla de centres repartits per Catalunya. Anem fins a Monells perquè Pere Gou i Maria Font, investigadors del Programa de Qualitat i Tecnologia de l'Àrea...

Cal Pitu, esmorzars de forquilla i ganivet La fonda
Dimecres, 07 de Maig

Cal Pitu, esmorzars de forquilla i ganivet

Els esmorzars de forquilla no són només un costum de cap de setmana per a ciclistes i motoristes que recorren Catalunya i s'entaulen per menjar un pa amb tomàquet i botifarra. L'escriptor Jaume Fàbrega sosté que en els restaurants i bars on s'hi...

L'Albera dinàmica La fonda
Dijous, 01 de Maig

L'Albera dinàmica

Un territori, vinyes, pagesia i viticultors joves, ganes d'emprendre i, sobretot, ganes de ser feliç, de fer una feina que t'enamori i defensar un territori. Això és el que fan Dido Voorma de Vinyes Tortuga, Gabriel Castelló de Castelló-Murphy,...

Cuinar en un refugi d'alta muntanya La fonda
Dimecres, 23 d'Abril

Cuinar en un refugi d'alta muntanya

L'excursionisme i la gastronomia van sovint de la mà. Com també passar unes nits en un refugi d'alta muntanya. Anem fins a Rasos de Peguera, al Berguedà, per saber com es cuina en un refugi. Coneixem la història de Lídia Molano i Xevi Generó, una...

Dilluns de Pasqua és temps de xocolata i de mones La fonda
Dilluns, 21 d'Abril

Dilluns de Pasqua és temps de xocolata i de mones

Les pastisseries de Catalunya fa setmanes que treballen, sense parar, per fer les mones més creatives, però també les tradicionals i els ous més espectaculars. Per això anem a veure en Lluís Costa, a Vallflorida Xocolaters, perquè ens parli de...

Hostal Colomí: cuina tradicional de pares a fills La fonda
Divendres, 18 d'Abril

Hostal Colomí: cuina tradicional de pares a fills

L'any 1947 Josep Camps i Pepita Franquesa van obrir l'Hostal Colomí, un petit hostal al cor de Santa Coloma de Queralt. Ho van fer amb les seves filles, la Rosita i la Nati. Després s'hi va afegir en Pep, el fill de la Rosita. Més de 70 anys cuinant...

Llibres i gastronomia La fonda
Dimecres, 16 d'Abril

Llibres i gastronomia

Som a les portes de Sant Jordi i fem un especial de llibres i gastronomia, i és que la cuina mou muntanyes. D'una banda, parlem de cuina japonesa, i de l'altra, d'esmorzars de forquilla, dos conceptes totalment diferents però que tallen el bacallà....

La indústria del porc La fonda
Dimecres, 09 d'Abril

La indústria del porc

El porc és tradició, és cultura d'embotits i de cuina, i també és indústria. I no per això es perd la qualitat. Anem fins a una empresa de la Garrotxa per saber com es treballa el porc des de la seva arribada fins que el trobem al taulell d'una...

El present i futur de la carn de caça La fonda
Dimecres, 02 d'Abril

El present i futur de la carn de caça

Aquesta setmana s'han acabat la temporada de caça d'algunes espècies. La cultura de la caça i la seva gastronomia estan en període de reflexió. Cap a on ha d'anar aquest sistema d'autogestió de la natura? En parlem en una taula rodona que hem...

Yolanda Presseguer, embotits en perill d'extinció La fonda
Dimecres, 26 de Març

Yolanda Presseguer, embotits en perill d'extinció

La Yolanda Presseguer és de Tona, però fa una bona colla d'anys que defensa l'ofici de xarcutera i carnissera a la Garriga i l'Ametlla del Vallès. Amb la Yolanda parlem de com són d'importants les botifarres a la Garriga i d'on li ve aquesta...

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat La fonda
Dimecres, 19 de Març

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat

En Victor i l'Ignasi es van conèixer fent pràctiques de cuina a El Celler de Can Roca. Allà van començar una amistat tant dins com fora de la cuina que ja no han deixat mai més. Cadascú fa una cuina personal al seu restaurant, amb molts plats...

Alimentació del ronyó La fonda
Dimecres, 12 de Març

Alimentació del ronyó

Les malalties renals fan que s'hagi de fer un canvi d'alimentació. Per això, la Fundació Puigvert celebra una festa per conscienciar sobre aquesta malaltia, i sobretot per fer una bona divulgació de com ens hem d'alimentar per prevenir les...

Regenerar la terra amb Francesc Font La fonda
Dimecres, 05 de Març

Regenerar la terra amb Francesc Font

L'agricultura regenerativa descriu pràctiques agrícoles i ramaderes que, entre altres beneficis, reverteixen el canvi climàtic mitjançant la restauració de la matèria orgànica i de la biodiversitat del sòl degradat, amb la qual cosa s'obtè com...

Dijous gras i la botifarra d'ou La fonda
Dimecres, 26 de Febrer

Dijous gras i la botifarra d'ou

Som dijous gras i és temps de botifarra d'ou. I tot i que originàriament era un embotit relacionat amb la festa del Carnaval i fet expressament per ser menjat el Dijous Gras, en els darrers anys el consum d'aquest producte del porc s'ha estès a tot...

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca La fonda
Dimecres, 01 de Maig

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca

Des d'Algesires fins a Istanbul, tal com mana la cançó, hi ha una bona colla de cuines ben diferents fetes amb els mateixos ingredients. Aquesta és la grandesa de la cuina. En parlem amb el cuiner Joan Roca. Parlem de cuina i també de projectes i...

El corder del Pallars La fonda
Dimecres, 24 d'Abril

El corder del Pallars

Del xai, al Pallars en diuen corder, i és un producte de temps immemorials, per la seva cuina i per la xarcuteria, on tenen un embotit únic, la girella. I també hi ha pastors i pastores que pasturen els seus ramats a la muntanya. Anem també al...

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris La fonda
Dimecres, 17 d'Abril

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris. Carles Gaig és un cuiner que no té aturador. Enrique Tomás, un botiguer especialitzat en pernils i embotits. En Carles ens parla de la cuina catalana tradicional i d'avantguarda....

La cuina catalana de la Granja Elena La fonda
Dimecres, 10 d'Abril

La cuina catalana de la Granja Elena

La Granja Elena és el projecte culinari dels germans Sierra. En parlem amb el seu cuiner, en Borja Sierra. A la Granja hi ha una cuina catalana de manual, i amb l'Òscar Gómez parlem del llibre escrit a quatre mans sobre cuina tradicional i fet amb...

La innovació de la cuina peruana La fonda
Dimecres, 03 d'Abril

La innovació de la cuina peruana

La cuina peruana és tradició però també pot ser innovació. Una colla de cuiners i cuineres van sembrant per tot Europa aquesta cuina plena de gustos i colors. Per això hem parlat amb el cuiner Roberto Sihuai sobre els orígens i la tradició,...

Viure entre vaques La fonda
Dilluns, 01 d'Abril

Viure entre vaques

Néixer entre bèsties potser va ser el factor determinant per esdevenir pagesa i veterinària rural alhora. Les vaques, la seva passió, han portat la pagesa i veterinària Imma Puigcorbé a descobrir indrets, persones i maneres de viure molt...

El bacallà Gadus morhua La fonda
Divendres, 29 de Març

El bacallà Gadus morhua

El bacallà té la seva temporada alta el Divendres Sant. A la cuina catalana, ho celebrem tot amb plats o dolces tradicions. I no és curiós que un peix d'Islàndia sigui un producte tradicional? Des de temps antics, els catalans cuinem aquest peix...

Les ovelles de la Cristina Clavell La fonda
Dimecres, 27 de Març

Les ovelles de la Cristina Clavell

La Cristina Clavell és enginyera agrícola, assessora agroramadera, pagesa ovina, divulgadora del món ramader i, des de fa molt poc, autora d'un llibre dedicat al món ramader. Des del Baix Montseny, enmig d'ovelles, ens parla de les dificultats de...

Josep Lluís Penadès, de periodista a influencer gastronòmic La fonda
Dimecres, 20 de Març

Josep Lluís Penadès, de periodista a influencer gastronòmic

Josep Lluís Penadès és un "Delicioso mundo", un periodista que va deixar l'escena de la televisió pública per embrancar-se en aquest món de les xarxes socials. Amb 33.500 seguidors a Instagram i 10.000 subscriptors a YouTube, es passa el dia...

La poma de Girona, present i futur La fonda
Dimecres, 13 de Març

La poma de Girona, present i futur

Una fonda molt empordanesa per repensar el present i futur de la pagesia. Anem cap a Sant Pere Pescador per conèixer com preveu, la pagesia, la nova temporada de la poma de Girona. Formes de cultiu, marcs de plantació, reg sostenible, noves varietats...

Les maduixes d'en Lluís Fisas La fonda
Dimecres, 06 de Març

Les maduixes d'en Lluís Fisas

Amandine, Mar de Bois, Charlotte, Garriguette, Deluxe, Sabrina i Dream no són noms d'artistes sinó les set varietats de maduixes amb què en Lluís Fisas, pagès de quarta generació a Molins de Rei, treballa per porta-les a la seva parada del Mercat...

Toni Xueca, l'artesania formatgera catalana La fonda
Dimecres, 28 de Febrer

Toni Xueca, l'artesania formatgera catalana

Toni Xueca és un d'aquells joves que fa uns 40 anys van deixar la ciutat i se'n van anar cap a la muntanya a fer formatges. En aquells moments ben pocs formatges s'hi feien, a part de recuits, matons i formatges frescos. Avui dia, a Catalunya...

Veure més episodis