La fonda
Dilluns, 21 d'Agost
L'espirulina és una microalga o un bacteri que viu al nostre planeta des de fa més de 3.500 milions d'anys. A banda de reduir l'efecte hivernacle, conté una gran quantitat de vitamines, minerals, proteïnes i elements antioxidants beneficiosos per a...
La fonda
Divendres, 18 d'Agost
La Segarra és una comarca gastronòmicament rica en història, productes, pagesia i cuina. Fem un viatge per tota la Segarra de la mà de Blanca Muntadas, directora d'art i estilista gastronòmica, i Bernat Fuertes, fotògraf i comunicador. I al...
La fonda
Dijous, 17 d'Agost
L'alimentació saludable és un dret, no un privilegi. Des del 1987 un grup de persones treballen per una alimentació saludable, justa i sostenible per a totes les persones i el planeta. Javier Guzmán ens explica com podem canviar el nostre dia a dia...
La fonda
Dimecres, 16 d'Agost
Una izakaya és un bar típic, molt popular al Japó, on es va a prendre alguna cosa després de la feina, normalment sake o cervesa. Avui en dia, però, la clientela és molt més diversa i s'ofereix una proposta més àmplia. Jaume Marmabio i Vicky...
La fonda
Dimarts, 15 d'Agost
La patata o el "trumfo", com en diuen al Solsonès, cultivat en alçada sempre és millor. Això ho saben prou bé una colla de pagesos com en Joan Pujantell, que cada any planta aquest bé preuat que dona tantes alegries, es cuini com es cuini. I al...
La fonda
Dilluns, 14 d'Agost
La cervesa artesana no és flor d'un estiu. Podem veure com ha canviat el consum de cervesa els últims anys i l'emprenedoria que hi ha al voltant d'aquesta beguda. En parlem, des del seu taproom, amb Judith Pinyol i Michael Jones, fundadors de Dos...
La fonda
Divendres, 11 d'Agost
Mas Molla és un reducte de vida a la conca del Tinar de Calonge. En plena Costa Brava, és l'illa on la pagesia ha conservat l'agricultura familiar basada en la collita pròpia i la venda directa al mas o al mercat. Des del 1338, la família Molla hi...
La fonda
Dijous, 10 d'Agost
L'aigua és un bé molt preuat per a la vida. I també la posem a taula per beure'n mentre mengem. Però totes les aigües són iguals? L'especialista en aigües Anna Hereu ho té claríssim. Per això hem anat fins a un restaurant a parlar d'aigua...
La fonda
Dimecres, 09 d'Agost
En Francesc Fortí i la Francina Surinyach fa més de 50 anys que resisteixen al Racó d'en Binu, a Argentona, un restaurant que va tenir dues estrelles Michelin i on avui dia encara es pot gaudir d'una cuina acadèmica d'Escoffier. Una cuina que no...
La fonda
Dimarts, 08 d'Agost
La maduració de la carn de vacum s'ha posat de moda els últims anys, tot i que aquesta tècnica d'entendriment de carns velles fa anys i panys que es fa. Des de l'IRTA de Monells, Núria Panella, tècnica d'innovació del programa de Qualitat i...
La fonda
Dilluns, 07 d'Agost
La cuina de l'arròs a l'Empordà fa patxoca, fa cuina i fa cultura. Aquest estiu és el primer que han cultivat l'arròs en sec, i a la pagesia i a la restauració hi ha incertesa per saber com anirà. En parlem amb en Joan Carles Sànchez, cuiner i...
La fonda
Divendres, 04 d'Agost
El cultiu del bolet és la tècnica de domesticació dels micelis i en parlem amb el biòleg i propietari de Bolet ben fet, Carles Diaz, i el cuiner Carlos Sánchez. Al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya...
La fonda
Dijous, 03 d'Agost
L'Enrique Tomás va començar de xarcuter als 16 anys, i als 55 és una de les persones que coneix millor els secrets de l'embotit i el pernil ibèric. Amb l'Enrique parlem de la cultura del pernil ibèric i de què s'ha de tenir en compte a l'hora de...
La fonda
Dimecres, 02 d'Agost
Fer parada i fonda en un dels millors restaurants del món serveix per reflexionar sobre el futur a curt termini dels germans Roca. Què passa pel cap a les ments més creatives dels últims anys de la gastronomia? Al "Pica-pica" podreu fer un tastet...
La fonda
Dimarts, 01 d'Agost
Jaume Fàbrega és historiador i se'l considera un dels investigadors més importants de la cuina i l'alimentació mediterrània i del món. Amb en Jaume parlem de la cuina catalana actual i hi reflexionem. Al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma...
La fonda
Dilluns, 31 de Juliol
El riu Fred, un dels afluents del Segre, fa brollar a la font salada una aigua amb una concentració salina que fa que se'n pugui extreure una sal única per a la cuina i també per rebre banys relaxants. La Marta Martín i el Sergi Casals treballen de...
La fonda
Divendres, 28 de Juliol
Andrés Torres va descobrir el periodisme als 14 anys, i es va adonar molt ràpidament que volia ser al lloc de la notícia. Així és com va descobrir alguns conflictes bèl·lics i va començar a engegar projectes humanitaris i l'ONG Global...
La fonda
Dijous, 27 de Juliol
Les tomates són les reines de l'estiu, per això anem fins a Premià de Dalt, a Can Puxic, on la Marta Figueredo i en Francesc Ribas s'han entossudit a fer tomàquets tot l'any. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé;...
La fonda
Dimecres, 26 de Juliol
Amb la Tana Collados parlem de com ha canviat la gastronomia i la cuina els últims 30 anys i com l'hem explicat als mitjans de comunicació. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya ens porta una dona de la...
La fonda
Dimarts, 25 de Juliol
La cuina halal és per a molts, desconeguda. Amb Javier Albarracin, especialitzat en la gastronomia àrab i membre del Barcelona Halal Services, en parlem per conèixer un xic més. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma...
La fonda
Dilluns, 24 de Juliol
Els calçots són la ceba catalana més famosa. Fan aixecar la mirada al cel a tothom que se'ls cruspeix. Però el que molta gent no sap dels calçots és que, tot i que només en mengem la temporada d'hivern, el seu cultiu dura tot l'any. Anem a fer...
La fonda
Divendres, 21 de Juliol
En Toti és un pastor singular. Al Mas La Capallera de Rocabruna hi viu amb un ramat de 400 ovelles andorranes roges del Roselló. Els seus border collie són la seva altra gran passió. Un pastor que reivindica la seva feina i que en la mirada li...
La fonda
Dijous, 20 de Juliol
En Pep Salsetes és un cuiner singular; un savi de l'agricultura i la recuperació de les llavors antigues. Hi tenim una conversa tranquil·la i pausada per repassar els seus inicis culinaris i valorar la biodiversitat a la qual pertanyem. Al pica-pica...
La fonda
Dimecres, 19 de Juliol
En Pep Palau ens acull al Devici per parlar-nos de les noves tendències de la cuina. Cap a on van els restaurants? Cada vegada són més petits i especialitzats, o s'obren grans projectes empresarials? Ha afectat la covid el futur de la restauració?...
La fonda
Dimarts, 18 de Juliol
Ja fa quatre dècades que un grup de nous formatgers i formatgeres es van unir per assentar les bases del formatge artesà català. En parlem amb en Toni Chueca, en Salvador Maura, l'Amaia Gómez i en Joan Canellas. Al pica-pica podreu fer un tastet...
La fonda
Dilluns, 17 de Juliol
De bolets n'hi ha tot l'any, sobretot a la tardor. Però a l'estiu, si les pluges i les temperatures hi acompanyen, també se'n poden trobar. Anem fins al Solsonès per parlar-ne i endinsar-nos al bosc amb el Marc Casabosch. I al pica-pica podreu fer...
La fonda
Divendres, 14 de Juliol
Catalunya és terra de panarres. Ens agraden els entrepans, sucar pa, les sopes de pa, les torrades... això sí, sempre amb pa bo. Per això parlem del que representa comprar un pa de qualitat com la IGP Pa de pagès català. I al pica-pica podreu fer...
La fonda
Dijous, 13 de Juliol
La Wikipaella fa 10 anys i Paco Alonso, conegut a les xarxes com a Paco a la Naranja, ens parla de com ha de ser una paella de 10. I al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya ens porta una dona de la...
La fonda
Dimecres, 12 de Juliol
S'entén millor la cuina del present si mirem cap al passat. Parlem d'història de la cuina catalana i per extensió de les cuines del món de la mà de la cuinera Núria Bàguena. I al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma...
La fonda
Dimarts, 11 de Juliol
Els germans Alam, Mani i Magic van revolucionar el concepte del peix fregit amb el seu Fish and Chips, un restaurant petitet on la gent fa cua per assaborir una ració de peix cruixent amb la seva salsa. I al "Pica pica" podreu fer un tastet en forma...
La fonda
Dilluns, 10 de Juliol
El menjar va més enllà de ser imprescindible per a la supervivència. És el reflex de la nostra història i cultures mil·lenàries, per la qual cosa cada plat amaga una tradició i cada gust representa un moment únic per a la humanitat. Així ens...
La fonda
Dimecres, 05 de Juliol
Joan Pujantell de Casa Cavallera és un pagès amb un sentiment ecològic innat. Cultiva el pèsol negre, però també fa trumfos en altura. Una conversa amb en Joan per parlar de l'ecologia i la pagesia. També anem cap al carrer Balmes on en Mani i...
La fonda
Dimecres, 28 de Juny
Esmolar ganivets és un art i un ofici. No tothom en sap. Encara que un tingui els millors ganivets i les millors pedres. Se n'ha de saber i això és el que fa en Ramon Utset de Ca l'Utset de Badalona. Omplim "La fonda" amb un nou restaurant per "La...
La fonda
Dimecres, 21 de Juny
El gelat artesà està de moda. Cada dia s'obren més gelateries. Però no totes es fan el gelat. Amb l'Angelo i l'Hervé Corvitto, pare i fill, parlem dels gelats de l'alta gastronomia. Amb l'Òscar Gómez posem un nou restaurant a "La guia Virginias"...
La fonda
Dimecres, 14 de Juny
Una cuina no es pot construir de qualsevol manera. Hi ha una gran diferència entre la cuina d'una casa i la cuina d'un restaurant o la cuina d'un hospital. Amb l'arquitecta Anna Sabrià anem fins el restaurant Villa Mas, on, amb el xef Roger Co,...
La fonda
Dimecres, 07 de Juny
Ens endinsem a Ecocolmena, un projecte de Menorca per a la divulgació i la defensa de les abelles. També anem a Olot on l'Aleix Planagumà ens explica com s'innova en una carnisseria, l'Òscar Gómez ens porta un nou restaurant de Barcelona a "La...
La fonda
Dimecres, 31 de Maig
Anem fins al poble mariner de l'Escala, on el cuiner Pere Planagumà ens parla de garums, colatures i salses antigues de grecs i romans. També descobrim d'on ve el còctel Moscow Mules, l'Òscar Gómez ens porta un nou restaurant a "La guia...
La fonda
Dilluns, 01 de Maig
Quan és festiu, obrim "La fonda". I ho fem a Empúries per parlar d'herbes aromàtiques i infusions amb en Guillem Castañé Brunsó i Pere Coll Llorens. L'Òscar Gómez ens posa un nou restaurant a "La Guia Virginias" i el flequer Daniel Jordà passa...
La fonda
Dimecres, 12 d'Abril
Una fonda transversal. De la cuina tradicional que ens parla en Pere Cardona @100vinagretes, al fenomen del perfil @bravasbarcelona de l'Edu González, que ens parla de braves i del Festival de la Pizza que es celebrarà el primer cap de setmana de...
La fonda
Dilluns, 10 d'Abril
Aquest Dilluns de Pasqua fem festa grossa amb un tastet de Menorca, de la mà del formatger Marc Casanovas, de Cas Ferrer de sa Font. L'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Barcelona a prop del mar per posar-lo a "La guia Virginias". I acabem a...
La fonda
Divendres, 07 d'Abril
Aquest Divendres Sant, comencem "La fonda" a Menorca, per parlar del temps i de l'hort amb el pagès Toni Riudavets. L'Òscar Gómez ens posa un restaurant de Muntanyola a "La guia Virginias". I farem parada i fonda a Vic per parlar de la Talaia Pagesa...
La fonda
Dimecres, 05 d'Abril
Comencem "La fonda" a Menorca per saber que són els Tes de Marina de la mà de Marc Moll. L'Òscar Gómez ens posa un restaurant del Pla de l'Estany a "La Guia Virginias" i al plat fort, anem fins a Boada, on l'Arnau París ens parla de com es...
La fonda
Dimecres, 29 de Març
"Fonda" especial ara que s'acosta Sant Jordi. Anem de ruta fins a Sant Feliu de Guíxols per parlar amb el cuiner Enric Herce del seu llibre de peixos. Anem a Barcelona a "Panes Creativos" on, entre masses de pa i brioix, en Daniel Jordà ens parla del...
La fonda
Dimecres, 22 de Març
Ari Grau és una jove emprenedora que ha transformat la seva necessitat vital en el seu model d'empresa a partir de fer un canvi d'hàbits alimentaris. Ha engegat una empresa d'oli d'oliva verge extra i una empresa de pastisseria keto. I, a més a...
La fonda
Dimecres, 15 de Març
La cuina sense foc està més de moda que mai. Les verdures i les begudes fermentades barregen gastronomia i salut a parts iguals. El kimchi coreà i la kombutxa estan guanyant la partida als confitats de la cuina catalana i als refrescos. Per això,...
La fonda
Dimecres, 08 de Març
Una fonda feta a Can Calopa de Dalt, una masia de Collserola amb una vinya i un projecte cooperatiu d'inclusió social per elaborar uns vins de referència. En Miquel Iglesies, caçador, ens parla de cacera, l'Òscar Gómez ens posa un restaurant del...
La fonda
Dimecres, 01 de Març
Aquesta fonda treu fum! Passat el Carnestoltes hem fet venir a l'estudi de Catalunya Ràdio els especialistes dels ranxos, calderes i escudelles de Carnaval. Jaume Surià, de l'Escudella Santa Llúcia de Gelida, Salvi Janer i Enric Gual del Ranxo de...
La fonda
Dimecres, 22 de Febrer
Comencem "La fonda" a les muntanyes de Catalunya. Primer anem cap a Molló per saber de la mà d'en Guillem Pastoret com es viu i treballa amb animals quan la neu arriba a cotes baixes. Després anem cap al Solsonès amb en Marc Casabosch per parlar de...
La fonda
Dimecres, 15 de Febrer
Anem fins a Sant Privat d'en Bas, on en David López i el seu pare, en Gregori López, ens expliquen com és l'art d'elaborar embotits i curar-los en un assecador natural al bell mig de la Vall d'en Bas. Posem un nou restaurant de la Bordeta a "La guia...
La fonda
Dimecres, 08 de Febrer
Fa pocs dies que els xinesos han canviat d'any. Per això, a "La fonda" hem anat fins al Restaurant Out of China per conèixer la història i la cuina de les germanes Chenqi i Chenming Wang, que dediquen cos i ànima a fer feliç la seva clientela....
La fonda
Dimecres, 01 de Febrer
Passem "La fonda" entre horts de la comarca d'Osona i del Solsonès. Primer anem amb en Marc Casabosch, que ens explica quines són les tasques essencials que es poden fer en un hort en aquest gener amb un temps tan plàcid. L'Òscar Gómez ens porta...
La fonda
Dimecres, 25 de Gener
Quan arriben els dies freds, les tòfones maduren sota terra i per això anem a Osona, a Sant Bartomeu del Grau, al restaurant Mas Monells per parlar amb la Clara Bosoms, l'Eduard Aliberch i el Daniel Oliach de la cultura de la tòfona i del Trufforum,...
La fonda
Dimecres, 18 de Gener
A "La fonda" donem voltes per Catalunya per conèixer les diferents races d'animals. Aquesta vegada anem fins a Mieres, entre la Garrotxa i el Pla de l'Estany, per conèixer el projecte de la Bàrbara i en David. En Marc Casabosch ens explica com és...
La fonda
Dimecres, 11 de Gener
Parlem de les noves tendències de la gastronomia i l'alimentació per aquest 2023. Comencem amb un informe de The Fork que ens fa reflexionar. Seguim amb "La Guia Virginias" on l'Òscar Gómez ens posa un restaurant del Fort Pienc. El xef privat...
La fonda
Divendres, 06 de Gener
El dia de Reis arriba a "La fonda" amb un gran regal sobre la tradició i l'avantguarda de la cuina catalana del Motel Empordà. En Jaume Subirós, ànima del Motel, ens ha obert les portes per parlar de la relació entre en Josep Mercader i en Josep...
La fonda
Dimecres, 04 de Gener
Comencem amb un primer tastet amb Esteve Grau, productor de mongetes del ganxet de la Roca. Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Girona a "La Guia Virginias"; Aleix Planagumà ens explica preparacions per fer el dia de Reis; l'enòleg d'Hugas de...
La fonda
Diumenge, 01 de Gener
Comencem aquest 2023 amb un primer tastet vitivinícola de la mà del sommelier de Capçalera de "La fonda", Jordi Bort. Xisco Ros, pagès elaborador de pistatxos a les Borges Blanques, ens parla del seu oli verge extra de pistatxos i ens posa un...
La fonda
Dimecres, 28 de Desembre
Abans d'acabar el 2022 comencem amb un primer tastet de cervesa artesana al Taproom d'en Nash Dérégnieaux, un garrotxí, fill de pare belga i mare anglesa. L'Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Salt a "La Guia Virginias". L'Aleix Planagumà...
La fonda
Dilluns, 26 de Desembre
A "La fona" d'aquest dia de Sant Esteve comencem fent un tast de muntanya amb la cooperativa Biolord; anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el Restaurant Can Font d'Hostalets d'en Bas; el cuiner Sergi de Meià ens explica com li...
La fonda
Dimecres, 21 de Desembre
Comencem amb un primer tastet per conèixer la vaca menorquina. L'Óscar Gómez ens afegeix un restaurant de Barcelona a "La Guia Virginias". El cuiner Arnau París ens fa un plat de cuina d'aprofitament ara que venen festes i el xarcuter Aleix...