La fonda

Cuina

El programa de cuina que dirigeix Pep Nogué.

www.ccma.cat

RSS feed

Pàgina 2
Tastar aigua La fonda
Dijous, 10 d'Agost

Tastar aigua

L'aigua és un bé molt preuat per a la vida. I també la posem a taula per beure'n mentre mengem. Però totes les aigües són iguals? L'especialista en aigües Anna Hereu ho té claríssim. Per això hem anat fins a un restaurant a parlar d'aigua...

L'academicisme culinari del Racó d'en Binu La fonda
Dimecres, 09 d'Agost

L'academicisme culinari del Racó d'en Binu

En Francesc Fortí i la Francina Surinyach fa més de 50 anys que resisteixen al Racó d'en Binu, a Argentona, un restaurant que va tenir dues estrelles Michelin i on avui dia encara es pot gaudir d'una cuina acadèmica d'Escoffier. Una cuina que no...

Maduració de la carn La fonda
Dimarts, 08 d'Agost

Maduració de la carn

La maduració de la carn de vacum s'ha posat de moda els últims anys, tot i que aquesta tècnica d'entendriment de carns velles fa anys i panys que es fa. Des de l'IRTA de Monells, Núria Panella, tècnica d'innovació del programa de Qualitat i...

La cuina de l'arròs a l'Empordà La fonda
Dilluns, 07 d'Agost

La cuina de l'arròs a l'Empordà

La cuina de l'arròs a l'Empordà fa patxoca, fa cuina i fa cultura. Aquest estiu és el primer que han cultivat l'arròs en sec, i a la pagesia i a la restauració hi ha incertesa per saber com anirà. En parlem amb en Joan Carles Sànchez, cuiner i...

La cuina dels bolets de cultiu La fonda
Divendres, 04 d'Agost

La cuina dels bolets de cultiu

El cultiu del bolet és la tècnica de domesticació dels micelis i en parlem amb el biòleg i propietari de Bolet ben fet, Carles Diaz, i el cuiner Carlos Sánchez. Al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya...

Enrique Tomás, el pernil ibèric en màxima expressió La fonda
Dijous, 03 d'Agost

Enrique Tomás, el pernil ibèric en màxima expressió

L'Enrique Tomás va començar de xarcuter als 16 anys, i als 55 és una de les persones que coneix millor els secrets de l'embotit i el pernil ibèric. Amb l'Enrique parlem de la cultura del pernil ibèric i de què s'ha de tenir en compte a l'hora de...

El Celler de Can Roca, present i futur de l'univers dels germans Roca La fonda
Dimecres, 02 d'Agost

El Celler de Can Roca, present i futur de l'univers dels germans Roca

Fer parada i fonda en un dels millors restaurants del món serveix per reflexionar sobre el futur a curt termini dels germans Roca. Què passa pel cap a les ments més creatives dels últims anys de la gastronomia? Al "Pica-pica" podreu fer un tastet...

La mirada gastronòmica de Jaume Fàbrega La fonda
Dimarts, 01 d'Agost

La mirada gastronòmica de Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega és historiador i se'l considera un dels investigadors més importants de la cuina i l'alimentació mediterrània i del món. Amb en Jaume parlem de la cuina catalana actual i hi reflexionem. Al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma...

La sal de Cambrils La fonda
Dilluns, 31 de Juliol

La sal de Cambrils

El riu Fred, un dels afluents del Segre, fa brollar a la font salada una aigua amb una concentració salina que fa que se'n pugui extreure una sal única per a la cuina i també per rebre banys relaxants. La Marta Martín i el Sergi Casals treballen de...

Andrés Torres, cultivant la sostenibilitat des del Penedès La fonda
Divendres, 28 de Juliol

Andrés Torres, cultivant la sostenibilitat des del Penedès

Andrés Torres va descobrir el periodisme als 14 anys, i es va adonar molt ràpidament que volia ser al lloc de la notícia. Així és com va descobrir alguns conflictes bèl·lics i va començar a engegar projectes humanitaris i l'ONG Global...

Tomates, tomàquets i tomàtiques, els reis de les amanides d'estiu La fonda
Dijous, 27 de Juliol

Tomates, tomàquets i tomàtiques, els reis de les amanides d'estiu

Les tomates són les reines de l'estiu, per això anem fins a Premià de Dalt, a Can Puxic, on la Marta Figueredo i en Francesc Ribas s'han entossudit a fer tomàquets tot l'any. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé;...

Tana Collados, gastronomia i periodisme La fonda
Dimecres, 26 de Juliol

Tana Collados, gastronomia i periodisme

Amb la Tana Collados parlem de com ha canviat la gastronomia i la cuina els últims 30 anys i com l'hem explicat als mitjans de comunicació. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya ens porta una dona de la...

La cuina halal La fonda
Dimarts, 25 de Juliol

La cuina halal

La cuina halal és per a molts, desconeguda. Amb Javier Albarracin, especialitzat en la gastronomia àrab i membre del Barcelona Halal Services, en parlem per conèixer un xic més. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma...

Els calçots de Valls, la ceba catalana més famosa La fonda
Dilluns, 24 de Juliol

Els calçots de Valls, la ceba catalana més famosa

Els calçots són la ceba catalana més famosa. Fan aixecar la mirada al cel a tothom que se'ls cruspeix. Però el que molta gent no sap dels calçots és que, tot i que només en mengem la temporada d'hivern, el seu cultiu dura tot l'any. Anem a fer...

Històries d'un pastor de muntanya La fonda
Divendres, 21 de Juliol

Històries d'un pastor de muntanya

En Toti és un pastor singular. Al Mas La Capallera de Rocabruna hi viu amb un ramat de 400 ovelles andorranes roges del Roselló. Els seus border collie són la seva altra gran passió. Un pastor que reivindica la seva feina i que en la mirada li...

Les llavors d'en Pep Salsetes La fonda
Dijous, 20 de Juliol

Les llavors d'en Pep Salsetes

En Pep Salsetes és un cuiner singular; un savi de l'agricultura i la recuperació de les llavors antigues. Hi tenim una conversa tranquil·la i pausada per repassar els seus inicis culinaris i valorar la biodiversitat a la qual pertanyem. Al pica-pica...

Les noves tendències de la gastronomia La fonda
Dimecres, 19 de Juliol

Les noves tendències de la gastronomia

En Pep Palau ens acull al Devici per parlar-nos de les noves tendències de la cuina. Cap a on van els restaurants? Cada vegada són més petits i especialitzats, o s'obren grans projectes empresarials? Ha afectat la covid el futur de la restauració?...

La revolució formatgera fa 40 anys La fonda
Dimarts, 18 de Juliol

La revolució formatgera fa 40 anys

Ja fa quatre dècades que un grup de nous formatgers i formatgeres es van unir per assentar les bases del formatge artesà català. En parlem amb en Toni Chueca, en Salvador Maura, l'Amaia Gómez i en Joan Canellas. Al pica-pica podreu fer un tastet...

Bolets d'estiu La fonda
Dilluns, 17 de Juliol

Bolets d'estiu

De bolets n'hi ha tot l'any, sobretot a la tardor. Però a l'estiu, si les pluges i les temperatures hi acompanyen, també se'n poden trobar. Anem fins al Solsonès per parlar-ne i endinsar-nos al bosc amb el Marc Casabosch. I al pica-pica podreu fer...

Catalunya, terra panarra La fonda
Divendres, 14 de Juliol

Catalunya, terra panarra

Catalunya és terra de panarres. Ens agraden els entrepans, sucar pa, les sopes de pa, les torrades... això sí, sempre amb pa bo. Per això parlem del que representa comprar un pa de qualitat com la IGP Pa de pagès català. I al pica-pica podreu fer...

Paelles de tres estrelles La fonda
Dijous, 13 de Juliol

Paelles de tres estrelles

La Wikipaella fa 10 anys i Paco Alonso, conegut a les xarxes com a Paco a la Naranja, ens parla de com ha de ser una paella de 10. I al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya ens porta una dona de la...

La mirada històrica culinaria de la Núria Bàguena La fonda
Dimecres, 12 de Juliol

La mirada històrica culinaria de la Núria Bàguena

S'entén millor la cuina del present si mirem cap al passat. Parlem d'història de la cuina catalana i per extensió de les cuines del món de la mà de la cuinera Núria Bàguena. I al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma...

El fish and chips La fonda
Dimarts, 11 de Juliol

El fish and chips

Els germans Alam, Mani i Magic van revolucionar el concepte del peix fregit amb el seu Fish and Chips, un restaurant petitet on la gent fa cua per assaborir una ració de peix cruixent amb la seva salsa. I al "Pica pica" podreu fer un tastet en forma...

Som el que mengem o mengem el que som? La fonda
Dilluns, 10 de Juliol

Som el que mengem o mengem el que som?

El menjar va més enllà de ser imprescindible per a la supervivència. És el reflex de la nostra història i cultures mil·lenàries, per la qual cosa cada plat amaga una tradició i cada gust representa un moment únic per a la humanitat. Així ens...

Els pèsols negres del Berguedà i el sentiment ecològic La fonda
Dimecres, 05 de Juliol

Els pèsols negres del Berguedà i el sentiment ecològic

Joan Pujantell de Casa Cavallera és un pagès amb un sentiment ecològic innat. Cultiva el pèsol negre, però també fa trumfos en altura. Una conversa amb en Joan per parlar de l'ecologia i la pagesia. També anem cap al carrer Balmes on en Mani i...

L'art d'esmolar ganivets La fonda
Dimecres, 28 de Juny

L'art d'esmolar ganivets

Esmolar ganivets és un art i un ofici. No tothom en sap. Encara que un tingui els millors ganivets i les millors pedres. Se n'ha de saber i això és el que fa en Ramon Utset de Ca l'Utset de Badalona. Omplim "La fonda" amb un nou restaurant per "La...

Els gelats de l'alta cuina La fonda
Dimecres, 21 de Juny

Els gelats de l'alta cuina

El gelat artesà està de moda. Cada dia s'obren més gelateries. Però no totes es fan el gelat. Amb l'Angelo i l'Hervé Corvitto, pare i fill, parlem dels gelats de l'alta gastronomia. Amb l'Òscar Gómez posem un nou restaurant a "La guia Virginias"...

L'arquitectura de la cuina La fonda
Dimecres, 14 de Juny

L'arquitectura de la cuina

Una cuina no es pot construir de qualsevol manera. Hi ha una gran diferència entre la cuina d'una casa i la cuina d'un restaurant o la cuina d'un hospital. Amb l'arquitecta Anna Sabrià anem fins el restaurant Villa Mas, on, amb el xef Roger Co,...

Què diuen les etiquetes? La fonda
Dimecres, 07 de Juny

Què diuen les etiquetes?

Ens endinsem a Ecocolmena, un projecte de Menorca per a la divulgació i la defensa de les abelles. També anem a Olot on l'Aleix Planagumà ens explica com s'innova en una carnisseria, l'Òscar Gómez ens porta un nou restaurant de Barcelona a "La...

Garums i colatures, les salses que grecs i romans ens van deixar La fonda
Dimecres, 31 de Maig

Garums i colatures, les salses que grecs i romans ens van deixar

Anem fins al poble mariner de l'Escala, on el cuiner Pere Planagumà ens parla de garums, colatures i salses antigues de grecs i romans. També descobrim d'on ve el còctel Moscow Mules, l'Òscar Gómez ens porta un nou restaurant a "La guia...

Les herbes aromàtiques La fonda
Dilluns, 01 de Maig

Les herbes aromàtiques

Quan és festiu, obrim "La fonda". I ho fem a Empúries per parlar d'herbes aromàtiques i infusions amb en Guillem Castañé Brunsó i Pere Coll Llorens. L'Òscar Gómez ens posa un nou restaurant a "La Guia Virginias" i el flequer Daniel Jordà passa...

De les braves a la pizza La fonda
Dimecres, 12 d'Abril

De les braves a la pizza

Una fonda transversal. De la cuina tradicional que ens parla en Pere Cardona @100vinagretes, al fenomen del perfil @bravasbarcelona de l'Edu González, que ens parla de braves i del Festival de la Pizza que es celebrarà el primer cap de setmana de...

El caviar vegetal del Maresme La fonda
Dilluns, 10 d'Abril

El caviar vegetal del Maresme

Aquest Dilluns de Pasqua fem festa grossa amb un tastet de Menorca, de la mà del formatger Marc Casanovas, de Cas Ferrer de sa Font. L'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Barcelona a prop del mar per posar-lo a "La guia Virginias". I acabem a...

Talaia Pagesa La fonda
Divendres, 07 d'Abril

Talaia Pagesa

Aquest Divendres Sant, comencem "La fonda" a Menorca, per parlar del temps i de l'hort amb el pagès Toni Riudavets. L'Òscar Gómez ens posa un restaurant de Muntanyola a "La guia Virginias". I farem parada i fonda a Vic per parlar de la Talaia Pagesa...

La cuina La fonda
Dimecres, 05 d'Abril

La cuina "pim-pam" de l'Arnau París

Comencem "La fonda" a Menorca per saber que són els Tes de Marina de la mà de Marc Moll. L'Òscar Gómez ens posa un restaurant del Pla de l'Estany a "La Guia Virginias" i al plat fort, anem fins a Boada, on l'Arnau París ens parla de com es...

Llibres i cuina La fonda
Dimecres, 29 de Març

Llibres i cuina

"Fonda" especial ara que s'acosta Sant Jordi. Anem de ruta fins a Sant Feliu de Guíxols per parlar amb el cuiner Enric Herce del seu llibre de peixos. Anem a Barcelona a "Panes Creativos" on, entre masses de pa i brioix, en Daniel Jordà ens parla del...

La dieta Keto funciona? La fonda
Dimecres, 22 de Març

La dieta Keto funciona?

Ari Grau és una jove emprenedora que ha transformat la seva necessitat vital en el seu model d'empresa a partir de fer un canvi d'hàbits alimentaris. Ha engegat una empresa d'oli d'oliva verge extra i una empresa de pastisseria keto. I, a més a...

La cuina viva La fonda
Dimecres, 15 de Març

La cuina viva

La cuina sense foc està més de moda que mai. Les verdures i les begudes fermentades barregen gastronomia i salut a parts iguals. El kimchi coreà i la kombutxa estan guanyant la partida als confitats de la cuina catalana i als refrescos. Per això,...

Can Calopa, el vi de Barcelona La fonda
Dimecres, 08 de Març

Can Calopa, el vi de Barcelona

Una fonda feta a Can Calopa de Dalt, una masia de Collserola amb una vinya i un projecte cooperatiu d'inclusió social per elaborar uns vins de referència. En Miquel Iglesies, caçador, ens parla de cacera, l'Òscar Gómez ens posa un restaurant del...

Escudelles, calderes i els ranxos de carnaval La fonda
Dimecres, 01 de Març

Escudelles, calderes i els ranxos de carnaval

Aquesta fonda treu fum! Passat el Carnestoltes hem fet venir a l'estudi de Catalunya Ràdio els especialistes dels ranxos, calderes i escudelles de Carnaval. Jaume Surià, de l'Escudella Santa Llúcia de Gelida, Salvi Janer i Enric Gual del Ranxo de...

Turisme i gastronomia accessibles La fonda
Dimecres, 22 de Febrer

Turisme i gastronomia accessibles

Comencem "La fonda" a les muntanyes de Catalunya. Primer anem cap a Molló per saber de la mà d'en Guillem Pastoret com es viu i treballa amb animals quan la neu arriba a cotes baixes. Després anem cap al Solsonès amb en Marc Casabosch per parlar de...

L'art de curar embotits a muntanya La fonda
Dimecres, 15 de Febrer

L'art de curar embotits a muntanya

Anem fins a Sant Privat d'en Bas, on en David López i el seu pare, en Gregori López, ens expliquen com és l'art d'elaborar embotits i curar-los en un assecador natural al bell mig de la Vall d'en Bas. Posem un nou restaurant de la Bordeta a "La guia...

La cuina xinesa d'Out of China La fonda
Dimecres, 08 de Febrer

La cuina xinesa d'Out of China

Fa pocs dies que els xinesos han canviat d'any. Per això, a "La fonda" hem anat fins al Restaurant Out of China per conèixer la història i la cuina de les germanes Chenqi i Chenming Wang, que dediquen cos i ànima a fer feliç la seva clientela....

Pau Santamaria, el llegat gastronòmic d'en Santi La fonda
Dimecres, 01 de Febrer

Pau Santamaria, el llegat gastronòmic d'en Santi

Passem "La fonda" entre horts de la comarca d'Osona i del Solsonès. Primer anem amb en Marc Casabosch, que ens explica quines són les tasques essencials que es poden fer en un hort en aquest gener amb un temps tan plàcid. L'Òscar Gómez ens porta...

La tòfona negra, el diamant negre de la cuina La fonda
Dimecres, 25 de Gener

La tòfona negra, el diamant negre de la cuina

Quan arriben els dies freds, les tòfones maduren sota terra i per això anem a Osona, a Sant Bartomeu del Grau, al restaurant Mas Monells per parlar amb la Clara Bosoms, l'Eduard Aliberch i el Daniel Oliach de la cultura de la tòfona i del Trufforum,...

La vaca Angus de Mieres La fonda
Dimecres, 18 de Gener

La vaca Angus de Mieres

A "La fonda" donem voltes per Catalunya per conèixer les diferents races d'animals. Aquesta vegada anem fins a Mieres, entre la Garrotxa i el Pla de l'Estany, per conèixer el projecte de la Bàrbara i en David. En Marc Casabosch ens explica com és...

Noves tendències gastronòmiques del 2023 La fonda
Dimecres, 11 de Gener

Noves tendències gastronòmiques del 2023

Parlem de les noves tendències de la gastronomia i l'alimentació per aquest 2023. Comencem amb un informe de The Fork que ens fa reflexionar. Seguim amb "La Guia Virginias" on l'Òscar Gómez ens posa un restaurant del Fort Pienc. El xef privat...

El Motel Empordà La fonda
Divendres, 06 de Gener

El Motel Empordà

El dia de Reis arriba a "La fonda" amb un gran regal sobre la tradició i l'avantguarda de la cuina catalana del Motel Empordà. En Jaume Subirós, ànima del Motel, ens ha obert les portes per parlar de la relació entre en Josep Mercader i en Josep...

El foie-gras de l'Empordà La fonda
Dimecres, 04 de Gener

El foie-gras de l'Empordà

Comencem amb un primer tastet amb Esteve Grau, productor de mongetes del ganxet de la Roca. Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Girona a "La Guia Virginias"; Aleix Planagumà ens explica preparacions per fer el dia de Reis; l'enòleg d'Hugas de...

El somni xocolater de Sergi Codonyer a Sierra Leone La fonda
Diumenge, 01 de Gener

El somni xocolater de Sergi Codonyer a Sierra Leone

Comencem aquest 2023 amb un primer tastet vitivinícola de la mà del sommelier de Capçalera de "La fonda", Jordi Bort. Xisco Ros, pagès elaborador de pistatxos a les Borges Blanques, ens parla del seu oli verge extra de pistatxos i ens posa un...

El ceviche de Yakumanka La fonda
Dimecres, 28 de Desembre

El ceviche de Yakumanka

Abans d'acabar el 2022 comencem amb un primer tastet de cervesa artesana al Taproom d'en Nash Dérégnieaux, un garrotxí, fill de pare belga i mare anglesa. L'Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Salt a "La Guia Virginias". L'Aleix Planagumà...

Osona, del pa de pessic a la ratafia La fonda
Dilluns, 26 de Desembre

Osona, del pa de pessic a la ratafia

A "La fona" d'aquest dia de Sant Esteve comencem fent un tast de muntanya amb la cooperativa Biolord; anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el Restaurant Can Font d'Hostalets d'en Bas; el cuiner Sergi de Meià ens explica com li...

Eixarcolant La fonda
Dimecres, 21 de Desembre

Eixarcolant

Comencem amb un primer tastet per conèixer la vaca menorquina. L'Óscar Gómez ens afegeix un restaurant de Barcelona a "La Guia Virginias". El cuiner Arnau París ens fa un plat de cuina d'aprofitament ara que venen festes i el xarcuter Aleix...

De cuiner a masover La fonda
Dimecres, 14 de Desembre

De cuiner a masover

En Casimiro Puigdevall de Mas Farró ens explica com és viure de fer un únic formatge. L'Òscar Gómez ens afegeix un restaurant de Figueres a "La guia Virginias". El cuiner Arnau París ens fa un plat de cuina d'aprofitament ara que venen festes i...

Osona, pagesos, forners i formatges La fonda
Dijous, 08 de Desembre

Osona, pagesos, forners i formatges

Parlem amb Michel Baylocq, un cuiner que va descobrir les virtuts màgiques de l'avet, anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el restaurant A la Par de Barcelona, seguim amb una ruta formatgera cap al Ripollès, on la Lara...

Osona, país de botifarres i herbes aromàtiques La fonda
Dimarts, 06 de Desembre

Osona, país de botifarres i herbes aromàtiques

A "La fonda" parlem amb en Marc Muntanya, un pastor de cabres que toca l'acordió. Anem de restaurants amb l'Òscar Gómez, que ens descobreix el restaurant Deliri de Barcelona, seguim amb una ruta formatgera cap a Sant Sadurní d'Anoia, on la Mar...

Les castanyes de Viladrau La fonda
Dimecres, 30 de Novembre

Les castanyes de Viladrau

A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben saborós. Parlem del quefir; a "La guia Virginias", l'Òscar Gómez ens porta el restaurant La Canal d'Olot, a la ruta formatgera d'Acrefa, anem fins a Mollet de Peralada, seguim cap a la Vall d'Aran, on es...

Plats amb perill d'extinció La fonda
Dimecres, 23 de Novembre

Plats amb perill d'extinció

A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben suculent. Anem fins a Adons perquè Marta Serradell ens parli del xolís. A "La guia Virginias", Òscar Gómez ens porta el restaurant Nectari de Barcelona. Josep Dolcet ens parla del Primer Concurs Nacional...

Lluc Quintana del Can Xapes, restaurant i escola social La fonda
Dimecres, 16 de Novembre

Lluc Quintana del Can Xapes, restaurant i escola social

Comencem amb un tastet de la Vall d'Aran enllaunant la seva cuina tradicional. Seguim a "La guia Virginias" amb Òscar Gómez, que ens parla del Colmado 1917 de Terrassa. Arnau París en fa una recepta amb castanyes. Nathan Myhrvold, autor del...

La innovació a la cuina La fonda
Dimecres, 09 de Novembre

La innovació a la cuina

"La fonda" s'ha desplaçat fins al Fòrum Gastronòmic que s'ha celebrat aquesta setmana a Barcelona per cercar projectes i productes innovadors i iniciatives per recuperar història, tradició i productes del territori.

Veure més episodis