La fonda
Dimecres, 21 de Febrer
Carles Bonnin és un bàrman reconvertit en un mestre destil·lador a qui els grans xefs del país truquen per fer les seves creacions líquides. Els destil·lats han entrat a la gastronomia con un ingredient més de les propostes culinàries. L'Òscar...
La fonda
Dimecres, 14 de Febrer
"Cuina com la mamma" és el nou llibre del xef Eugeni de Diego. Parla de la cuina italiana que trobem al seu nou restaurant, el Lombo, que ha obert amb la seva parella, Ana Alvarado, al carrer Moliné de Barcelona. Amb l'Eugeni parlem dels plats top...
La fonda
Dimecres, 07 de Febrer
Com s'ha de conservar el formatge un cop obert? Quina és la millor manera de tallar-lo? Com hem de fer una fusta de degustació de formatges? Quina quantitat de formatges és la indicada per fer un bon àpat? Amb què s'han d'acompanyar? Totes...
La fonda
Dimecres, 31 de Gener
A Catalunya neix el col·lectiu Vinyataires Lliures. Ja són més d'un centenar a tot el territori que s'uneixen per treballar en un model vitivinícola i una manera de fer que topa amb el convencionalisme del món del vi. En parlem amb Jaume Roca, del...
La fonda
Dimecres, 24 de Gener
La gastronomia catalana té molts plats i productes per celebrar diades. La botifarra d'ou emplena els mostradors per Carnestoltes. Per això a "La fonda" hem parlat amb Josep Dolcet, que és el mestre de cerimònies de la Confraria del Gras i el...
La fonda
Dimecres, 17 de Gener
En Jordi Ginabreda és un ramader singular. Cuiner de professió, va penjar el davantal després d'un intens estiu a la costa i va seguir l'estela del seu pare i el seu germà gran a l'explotació de vaques. Llavors es va enamorar de l'especejament del...
La fonda
Dimecres, 10 de Gener
El cavall pirinenc català és una raça de cavalls d'orientació principalment càrnia pròpia dels Pirineus catalans, sobretot de les comarques de la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Ripollès, la Vall d'Aran, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i...
La fonda
Dimecres, 03 de Gener
Les experiències enogastronòmiques estan de moda. Serveixen per conèixer el territori, la seva gent, les varietats autòctones, tastar vins acompanyats de productes de la terra i descobrir restaurants. Tot això és el que Jordi Bastart ha recopilat...
La fonda
Dilluns, 01 de Gener
Comencem l'any amb esperances renovades esperant que la gastronomia i la pagesia vagin de la mà. Per això, hem buscat per tot el territori català diverses persones que ens facin les seves previsions. Enric Ferrer ens parla del gall del Penedès,...
La fonda
Dimecres, 27 de Desembre
Es pot gaudir d'un àpat amb begudes sense alcohol? Anem fins al barri de Gràcia de Barcelona per tastar vins, escumosos i còctels sense alcohol amb Deborah Nuñez, Kimber Lockhart i Marta Brunet. Òscar Gómez ens posa un nou restaurant a la "Guia...
La fonda
Dimarts, 26 de Desembre
En Miquel Guarro és un dels grans pastissers de casa nostra i ha vingut a "La fonda" a explicar-nos que la pastisseria pot ser "resultona" i fàcil. L'Òscar Gómez ens porta un nou restaurant per a la "Guia Virginias", el tiktoker Lak Montes passa...
La fonda
Dimecres, 20 de Desembre
Hi ha certs aliments que ens poden ajudar a ser més feliços. Per això parlem amb la nutricionista i dietista Anna Paré, que ens explica quins són els millors ingredients per viure amb felicitat. En Pep Palau ens posa un nou restaurant a la "Guía...
La fonda
Dimecres, 13 de Desembre
Ramon Perisé és la mà dreta d'Andoni Luis Aduritz i cap de creativitat d'un dels millors restaurants del món. Per això, ens hem desplaçat fins al País Basc per descobrir com es treballa la innovació i el desenvolupament de conceptes i plats en...
La fonda
Divendres, 08 de Desembre
La cabra Payoya és una raça autòctona andalusa, catalogada com a amenaçada, d'aptitud lletera, originària i adaptada a la zona que actualment ocupa el Parc Natural Serra de Grazalema. Però l'Anna Boleda i en Pere Artigas de La Segalla se'n van...
La fonda
Dimecres, 06 de Desembre
Aquesta frase porta la patent de Heinz Wuth, un cuiner xilè, descendent d'alemanys. A més de ser cuiner, és un apassionat motivador i investigador gastronòmic, que busca visualitzar el rol dels que es dediquen a la cuina com a professionals cultes...
La fonda
Dimecres, 06 de Desembre
La garrofa és un llegum procedent del garrofer que té un gran contingut en sucres naturals, proteïnes i minerals. Les llavors del fruit passen per un molí per fabricar goma de garrofí, que s'utilitza com a agent espessidor. La resta del fruit es...
La fonda
Dimecres, 29 de Novembre
La fira del pollastre i capó del Prat fa 50 anys aquest 2023. 50 anys en què una colla de criadors d'aviram han treballat per no perdre una espècie de pollastre de creixement lent i gust extraordinari. També parlem amb l'Imma Puigcorbé, que ens...
La fonda
Dimecres, 22 de Novembre
Fer una bona gestió dels boscos necessita la implicació de moltes persones. La propietat pública o privada, la pagesia, empreses de transformació de fusta i també els consumidors, com ara les persones que volen gaudir d'un espai per anar a...
La fonda
Dimecres, 15 de Novembre
Una fonda post-Gastronomic Forum Barcelona on hem conegut projectes interessants i productes per tenir en compte. Parlem d'aigua de mar, d'un paté amb malvasia de Sitges, de pèsols del Maresme al novembre, de la girella, d'un brou funcional, d'un...
La fonda
Dimecres, 08 de Novembre
Anem fins a Lleida on hi trobem Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per parlar dels productes de Lleida i de les noves incorporacions agràries com una nova varietat de pomes que...
La fonda
Dimecres, 01 de Novembre
En Sergi Arimany Pruenca és bomber i l'Imma Puigcorbé, veterinària. Tots dos, quan acaben les seves jornades, en comencen una altra, la pagesia. A Begudà hi tenen un ramat de vaques de pastura i un altra de cabres catalanes. Aquesta és la seva...
La fonda
Dimecres, 01 de Novembre
Un dia de Tots Sants amb una fonda ben especial. Anem fins a Bruguera per conèixer la pastora més antiga de Catalunya, juntament amb l'Abraham Orriols, que ha escrit el llibre sobre les seves vivències. Amb la Marina i l'Oriol parlem de com s'ho fa...
La fonda
Dimecres, 25 d'Octubre
Una fonda de primer, segon i postres. Comencem amb la pagesa Maria Costa, de Dones del Món Rural, que ens parla d'un congrés de pagesia que se celebra a Món Sant Benet. De congrés en congrés perquè en Pep Palau ens porta les últimes tendències...
La fonda
Dimecres, 18 d'Octubre
El Pla de l'Estany és país de nous. Fa una bona colla d'anys, el pare d'en Pere Ordis va tenir la visió d'un Crespià ple de noguers. Per això va començar a triar varietats de noguers que fessin unes nous de bona qualitat i de bona mida. Fa més...
La fonda
Dijous, 12 d'Octubre
Us oferim un "Pica-pica" que no voldreu segon plat. Comencem parlant del documental de La Manchester sobre El Racó d'en Binu, el restaurant d'Argentona d'en Francesc i la Francina que va tenir dues estrelles Michelin i que ja fa més de 50 anys que es...
La fonda
Dimecres, 04 d'Octubre
Es comencen a trobar els primers bolets de la temporada de tardor a Catalunya, tot i que no sembla que hagi de ser un gran any boletaire. On no n'hi faltaran és al Museu de l'Art del Bolet al poble de Montmajor, on Josefina Vilajosana, que ha rebut la...
La fonda
Dimecres, 27 de Setembre
L'historiador i escriptor Jaume Fàbrega s'ha passat 40 anys parlant amb pescadors de tota la Mediterrània i ha elaborat el llibre "Ranxos i xefles", d'Úrsula Llibres. Amb l'Òscar Gómez anem fins al barri gòtic per posar un nou restaurant a la...
La fonda
Dimecres, 20 de Setembre
Una fonda de reflexió culinària entre la tradició i l'avantguarda. Anem fins a Sant Hilari Sacalm, al taller de cuina del mestre de mestres de la cuina catalana, Salvador Brugués, per parlar de la cuina a baixa temperatura, des de les cassoles fins...
La fonda
Dimecres, 13 de Setembre
En Víctor va néixer gairebé entre pastissos i xocolata i ara, amb 28 anys, està fent xocolata al Vietnam. Amb ell passegem i parlem de xocolata i pastisseria catalana. Amb l'Òscar Gómez anem a un restaurant de Sant Andreu i també tenim el tuit...
La fonda
Dilluns, 11 de Setembre
La cultura d'un país es manifesta per diferents vies de comunicació culturals. Des de la seva història, la seva llengua, el seu art, les seves tradicions, les seves arrels, però també a través de la seva alimentació i la seva cuina. Per això,...
La fonda
Dimecres, 06 de Setembre
L'Arnau Vilaseca va marxar de Prades al Solsonès per fer de treballador social. Ara fa deu anys, va tornar a casa per seguir amb la feina feta pel seu pare, criar conills. Però les coses van canviant i l'Arnau s'adapta als nous temps criant un conill...
La fonda
Divendres, 01 de Setembre
Xesco Bueno és un cuiner singular. Defensa la seva cuina tradicional al restaurant Ca l'Esteve, de Castellbisbal, on cuinen i també es fan el vi. I fa poc ha sortit del forn el llibre "La cuina dels altres catalans". Amb en Xesco fem un tastet...
La fonda
Dijous, 31 d'Agost
L'Anjalina Chugani és cuinera especialitzada en la cuina índia i aiurvèdica i ha passat pels micròfons de "La fonda" per fer-nos un tastet d'aquesta cuina plena d'aromes, espècies i salses. I al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma de tuit de...
La fonda
Dimecres, 30 d'Agost
El turisme i la gastronomia van agafats de la mà. Catalunya gaudeix de més d'un centenar de paisatges diferenciats on la cuina i el paisatge s'entrellacen. En parlem amb en Manel Casanovas, des del santuari del Miracle. Al "Pica-pica" podreu fer un...
La fonda
Dimarts, 29 d'Agost
En Ramon Portet no és cuiner, ni tampoc periodista. En Ramon es dedicava a l'oci osonenc. Amant de l'arròs, els dilluns que feia festa anava de restaurants a menjar arrossos, la seva passió. I, per recordar-ho, va començar a fer un comte...
La fonda
Dilluns, 28 d'Agost
L'Hostal de Pinós, a la comarca del Solsonès, va obrir l'any 1524 i és actualment el restaurant més antic de Catalunya. L'any que ve celebra 500 anys d'activitat sense que hagi tancat mai. Així ens ho expliquen la Teresa Castells i la Mònica...
La fonda
Divendres, 25 d'Agost
Tancant el cercle entre llegums, llavors, cereals, xai i entorn. Cal Pauet és una casa amb més de 200 anys d'història de la qual amos i hereus, cavallers i estudiosos, capellans, pastors i mossos han tingut cura, conreant la terra amb respecte per...
La fonda
Dijous, 24 d'Agost
La Maria Costa és una pagesa poc convencional. El blat de moro escairat no és un cultiu altament rendible, com tampoc ho són l'espelta o altres cereals que cultiva. Però és el que ha vist a casa des que era petita i no vol que es perdin aquests...
La fonda
Dimecres, 23 d'Agost
La cuinera, estilista gastronòmica i fotògrafa Laura Ponts ha tret un llibre en què ens explica tots els secrets de la seva feina, que qualifica d'estil de vida. De família xarcutera, la Laura ha deixat una estona la seva cuina plena de fruites i...
La fonda
Dimarts, 22 d'Agost
Treballar la terra procurant salut i el mínim impacte en tots els àmbits. Respectar la terra i els seus cultius. Vetllar per l'equilibri de tots els integrants: la flora, la fauna i les persones. Gestionar la fertilitat i la protecció dels cultius...
La fonda
Dilluns, 21 d'Agost
L'espirulina és una microalga o un bacteri que viu al nostre planeta des de fa més de 3.500 milions d'anys. A banda de reduir l'efecte hivernacle, conté una gran quantitat de vitamines, minerals, proteïnes i elements antioxidants beneficiosos per a...
La fonda
Divendres, 18 d'Agost
La Segarra és una comarca gastronòmicament rica en història, productes, pagesia i cuina. Fem un viatge per tota la Segarra de la mà de Blanca Muntadas, directora d'art i estilista gastronòmica, i Bernat Fuertes, fotògraf i comunicador. I al...
La fonda
Dijous, 17 d'Agost
L'alimentació saludable és un dret, no un privilegi. Des del 1987 un grup de persones treballen per una alimentació saludable, justa i sostenible per a totes les persones i el planeta. Javier Guzmán ens explica com podem canviar el nostre dia a dia...
La fonda
Dimecres, 16 d'Agost
Una izakaya és un bar típic, molt popular al Japó, on es va a prendre alguna cosa després de la feina, normalment sake o cervesa. Avui en dia, però, la clientela és molt més diversa i s'ofereix una proposta més àmplia. Jaume Marmabio i Vicky...
La fonda
Dimarts, 15 d'Agost
La patata o el "trumfo", com en diuen al Solsonès, cultivat en alçada sempre és millor. Això ho saben prou bé una colla de pagesos com en Joan Pujantell, que cada any planta aquest bé preuat que dona tantes alegries, es cuini com es cuini. I al...
La fonda
Dilluns, 14 d'Agost
La cervesa artesana no és flor d'un estiu. Podem veure com ha canviat el consum de cervesa els últims anys i l'emprenedoria que hi ha al voltant d'aquesta beguda. En parlem, des del seu taproom, amb Judith Pinyol i Michael Jones, fundadors de Dos...
La fonda
Divendres, 11 d'Agost
Mas Molla és un reducte de vida a la conca del Tinar de Calonge. En plena Costa Brava, és l'illa on la pagesia ha conservat l'agricultura familiar basada en la collita pròpia i la venda directa al mas o al mercat. Des del 1338, la família Molla hi...
La fonda
Dijous, 10 d'Agost
L'aigua és un bé molt preuat per a la vida. I també la posem a taula per beure'n mentre mengem. Però totes les aigües són iguals? L'especialista en aigües Anna Hereu ho té claríssim. Per això hem anat fins a un restaurant a parlar d'aigua...
La fonda
Dimecres, 09 d'Agost
En Francesc Fortí i la Francina Surinyach fa més de 50 anys que resisteixen al Racó d'en Binu, a Argentona, un restaurant que va tenir dues estrelles Michelin i on avui dia encara es pot gaudir d'una cuina acadèmica d'Escoffier. Una cuina que no...
La fonda
Dimarts, 08 d'Agost
La maduració de la carn de vacum s'ha posat de moda els últims anys, tot i que aquesta tècnica d'entendriment de carns velles fa anys i panys que es fa. Des de l'IRTA de Monells, Núria Panella, tècnica d'innovació del programa de Qualitat i...
La fonda
Dilluns, 07 d'Agost
La cuina de l'arròs a l'Empordà fa patxoca, fa cuina i fa cultura. Aquest estiu és el primer que han cultivat l'arròs en sec, i a la pagesia i a la restauració hi ha incertesa per saber com anirà. En parlem amb en Joan Carles Sànchez, cuiner i...
La fonda
Divendres, 04 d'Agost
El cultiu del bolet és la tècnica de domesticació dels micelis i en parlem amb el biòleg i propietari de Bolet ben fet, Carles Diaz, i el cuiner Carlos Sánchez. Al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya...
La fonda
Dijous, 03 d'Agost
L'Enrique Tomás va començar de xarcuter als 16 anys, i als 55 és una de les persones que coneix millor els secrets de l'embotit i el pernil ibèric. Amb l'Enrique parlem de la cultura del pernil ibèric i de què s'ha de tenir en compte a l'hora de...
La fonda
Dimecres, 02 d'Agost
Fer parada i fonda en un dels millors restaurants del món serveix per reflexionar sobre el futur a curt termini dels germans Roca. Què passa pel cap a les ments més creatives dels últims anys de la gastronomia? Al "Pica-pica" podreu fer un tastet...
La fonda
Dimarts, 01 d'Agost
Jaume Fàbrega és historiador i se'l considera un dels investigadors més importants de la cuina i l'alimentació mediterrània i del món. Amb en Jaume parlem de la cuina catalana actual i hi reflexionem. Al "Pica-pica" podreu fer un tastet en forma...
La fonda
Dilluns, 31 de Juliol
El riu Fred, un dels afluents del Segre, fa brollar a la font salada una aigua amb una concentració salina que fa que se'n pugui extreure una sal única per a la cuina i també per rebre banys relaxants. La Marta Martín i el Sergi Casals treballen de...
La fonda
Divendres, 28 de Juliol
Andrés Torres va descobrir el periodisme als 14 anys, i es va adonar molt ràpidament que volia ser al lloc de la notícia. Així és com va descobrir alguns conflictes bèl·lics i va començar a engegar projectes humanitaris i l'ONG Global...
La fonda
Dijous, 27 de Juliol
Les tomates són les reines de l'estiu, per això anem fins a Premià de Dalt, a Can Puxic, on la Marta Figueredo i en Francesc Ribas s'han entossudit a fer tomàquets tot l'any. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé;...
La fonda
Dimecres, 26 de Juliol
Amb la Tana Collados parlem de com ha canviat la gastronomia i la cuina els últims 30 anys i com l'hem explicat als mitjans de comunicació. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma Puigcorbé; la Sue Moya ens porta una dona de la...
La fonda
Dimarts, 25 de Juliol
La cuina halal és per a molts, desconeguda. Amb Javier Albarracin, especialitzat en la gastronomia àrab i membre del Barcelona Halal Services, en parlem per conèixer un xic més. Al pica-pica podreu fer un tastet en forma de tuit de l'Imma...