La fonda

Cuina

El programa de cuina que dirigeix Pep Nogué.

www.ccma.cat

RSS feed

Pàgina 3
La pasta seca de Caldes de Montbui La fonda
Dimecres, 02 de Novembre

La pasta seca de Caldes de Montbui

Arriba novembre i ja tenim ganes de fer escudella. Per això parlem amb el cuiner Carles Gaig, que comença a fer escudella i carn d'olla els divendres, i després cap a Caldes de Montbui, on la Berta Sanmartí i en Carles Sanmartí ens deixen veure...

La vaca gascona de Molló La fonda
Dimarts, 01 de Novembre

La vaca gascona de Molló

Aquesta diada de Tots Sants anem fins a Molló, a Can Pastoret, per conèixer les característiques físiques i culinàries de la vaca gascona. I aprofitem per saber com conviuen a la mateixa explotació un ramat de cabres i un de poltres del Ripollès...

La gastronomia del picant La fonda
Dimecres, 26 d'Octubre

La gastronomia del picant

El picant està de moda. Ens accelera les papil·les gustatives i ens estimula. Ho parlem amb en Mario Gómez, que fa la salsa Bravasa. Al "Pica pica" parlem del Fòrum Gastronòmic de Barcelona amb en Pep Palau, del "Science and cooking" amb en Pere...

Cuinar a casa La fonda
Dimecres, 19 d'Octubre

Cuinar a casa

Anem a la cuina d'en Pau Arenós, que ens explica com s'ha de cuinar a casa per gaudir-ne tota la família. I al "Pica-pica" tenim un pensament d'en Gustavo Duch. Posem un restaurant de Sants a la Guia Virginias. En Pep Palau ens fa cinc cèntims del...

Alta cuina vegetal La fonda
Dimecres, 12 d'Octubre

Alta cuina vegetal

Fem una tertúlia amb Rodrigo de la Calle, un cuiner amb una alta sensibilitat pels vegetals i els bolets, que posa de manifest al restaurant Virens de Barcelona. I al "Pica-pica" farem un tast per la història del pastís Tatin, la periodista...

El fajol de la Garrotxa La fonda
Dimecres, 12 d'Octubre

El fajol de la Garrotxa

Comencem amb un "Pica pica" ben suculent. Sabeu que la salsa cafè de París no és originària de França? A "La Guia Virginias" anem fins al Marimorena amb l'Òscar Gómez, el xocolater Enric Rovira ens parla de la seva última creació, la Núria...

Vins lliures La fonda
Dimecres, 05 d'Octubre

Vins lliures

Comencem "El pica-pica" amb un text del llibre de Pepe Barrena "Entre pucheros". Seguim amb la pagesa i veterinària Imma Puigcorbé, que ens parla de com ens hem de comportar quan anem a la muntanya. L'Àngel Jubete ens fa cinc cèntims de la Fira del...

El porc gascó del Solsonès La fonda
Dimecres, 28 de Setembre

El porc gascó del Solsonès

Anem fins a Solius, municipi del Solsonès, on la Marta i en Martín tenen una granja de porcs de raça gascona en cria ecològica. A "El pica-pica", l'Òscar Gómez ens porta un restaurant del Gòtic de Barcelona, l'Ada Parellada ens explica receptes...

La febre del La fonda
Dimecres, 21 de Setembre

La febre del "cheesecake"

A "La fonda" d'avui anem fins a la Garriga per posar el restaurant Vinòmic a "La Guia Virginias". En Joan Roca, des de Madrid, ens parla d'una iniciativa humanitària al restaurant Normal de Girona i l'Ada Parellada ens parla de Gastrorecup. Amb el...

La vaca Aubrac La fonda
Dimecres, 14 de Setembre

La vaca Aubrac

Comencem forts a Sant Bartomeu del Grau (Osona), on hem anat a veure en Vincent Robles perquè ens expliqui què fa que la raça Aubrac de vaques sigui tan especial. I al "Pica -pica" tindrem, com és costum, la "Guia Virginias" de la cuina catalana de...

Què té la gastronomia peruana perquè estigui tan de moda? La fonda
Divendres, 26 d'Agost

Què té la gastronomia peruana perquè estigui tan de moda?

Acabem la setmana a la Garriga per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a la comarca de les Garrigues perquè l'Enric Dalmau, president de l'oli de les Garrigues, ens expliqui com li agrada...

Les proteïnes alternatives La fonda
Dijous, 25 d'Agost

Les proteïnes alternatives

Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Mataró per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Barcelona per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a en Tonet Romero, xef del restaurant...

Les Planeses, agricultura regenerativa La fonda
Dimecres, 24 d'Agost

Les Planeses, agricultura regenerativa

Tornem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Santa Coloma de Gramanet per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. A la ruta formatgera anem cap a El Mujal. En Josep...

Evarist March, el botànic del Celler de Can Roca La fonda
Dimarts, 23 d'Agost

Evarist March, el botànic del Celler de Can Roca

Aquest dimarts comencem el pica-pica a Sant Martí Sapresa per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a Barcelona perquè Nuncio Cona, xef del Tapas 2254, ens expliqui com li...

Gessamí Caramés, cuina calera La fonda
Dilluns, 22 d'Agost

Gessamí Caramés, cuina calera

Comencem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del destil·lador Carles Bonnin. Seguidament, sense deixar la ciutat, anem a veure Ludwig Amiable, xef del restaurant Palo Verde perquè ens expliqui com li agrada menjar-se un...

Els vins de mínima intervenció La fonda
Dijous, 18 d'Agost

Els vins de mínima intervenció

Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Vilamarí per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a la Terra Alta per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a Josep Pere...

El ramat de la Tija al Ripollès La fonda
Dimecres, 17 d'Agost

El ramat de la Tija al Ripollès

Tornem a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap a Olot per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. La ruta formatgera anem cap a Sallent i el plat fort del dia...

Valentí Mongay, un cuiner molt slow La fonda
Dimarts, 16 d'Agost

Valentí Mongay, un cuiner molt slow

Comencem el pica-pica a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al Celler de Can Roca perquè el xef Nacho Baucells ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i...

Rafuel, del món del petroli a la gastronomia de les xarxes socials La fonda
Dilluns, 15 d'Agost

Rafuel, del món del petroli a la gastronomia de les xarxes socials

Comencem la setmana a Bellaterra per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit anem cap a Sant Hilari Sacalm perquè el cuiner especialista en baixes temperatures Salvador Brugués ens expliqui com li...

David Andrés, un xef jove en un restaurant modernista La fonda
Divendres, 12 d'Agost

David Andrés, un xef jove en un restaurant modernista

Acabem la setmana a Sant Cugat del Vallès per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al restaurant Molino de Pez, on el chef Óscar Álvarez ens explica com li agrada menjar-se un bon plat...

La gastronomia i la salut amb en Xevi Verdaguer La fonda
Dijous, 11 d'Agost

La gastronomia i la salut amb en Xevi Verdaguer

Dijous, dia de l'arròs, el comencem de nou a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a l'Empordà perquè el president de la IGP Poma de Girona, Jaume Armengol, ens expliqui...

Restaurant Direkte, la fusió culinària La fonda
Dimecres, 10 d'Agost

Restaurant Direkte, la fusió culinària

A Barcelona posem un restaurant a la Guia Virginias de la mà del bloguer Òscar Gómez. Tot seguit anem cap a la Seu d'Urgell perquè el president de la DOP Formatge i Mantega, respectivament de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Toni Torrent, ens expliqui...

Podem gaudir a la taula quan fem un esport d'alt rendiment? La fonda
Dimarts, 09 d'Agost

Podem gaudir a la taula quan fem un esport d'alt rendiment?

Comencem el pica-pica a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a Sant Just perquè el cuiner Víctor Pardo ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet...

El Japó a taula amb en Roger Ortuño La fonda
Dilluns, 08 d'Agost

El Japó a taula amb en Roger Ortuño

Comencem la setmana als Hostalets d'en Bas per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del formatger Oriol Rizo. Tot seguit, anem cap al Vendrell perquè el gelater Jordi Guillem ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en...

Les maduixes del Maresme La fonda
Divendres, 05 d'Agost

Les maduixes del Maresme

Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Badalona perquè el gelater Albert Soler ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bisbe de llengua. A la...

Fruits del Montseny La fonda
Dijous, 04 d'Agost

Fruits del Montseny

Aquest dijous el comencem a Begur per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Llafranc perquè el cuiner Quim Casellas ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bull del cap. Per...

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut La fonda
Dimarts, 02 d'Agost

El xuixo, un dolç antic que té una segona joventut

Anem a la Sagrera per posar, no un, sinó dos restaurants a la Guia Virginias. Tot seguit, un artista del foc i la brasa ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la cansalada. Anem de ruta formatgera a...

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit La fonda
Dilluns, 01 d'Agost

La Fageda, 40 anys de iogurts plens d'èxit

Comencem el mes d'agost amb un restaurant de Sort a la Guia Virginias. En Marc Ribas ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la botifarra traïdora. Anem de ruta formatgera a Almacelles i el plat fort...

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista La fonda
Divendres, 29 de Juliol

Víctor Pardo, el cuiner que volia ser futbolista

Acabem la setmana amb en Víctor Pardo, un cuiner que anava per futbolista professional. En Josep Dolcet ens parla de la botifarra dolça, el xef de l'Amaica de Barcelona ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i l'Òscar Gómez ens...

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles La fonda
Dijous, 28 de Juliol

Com obrir un restaurant i no perdre bous i esquelles

El dijous és el dia de l'arròs, però avui no parlem d'arrossos sinó de com obrir un restaurant sense perdre bous i esquelles. I és que, a banda de cuinar bé, cal ser un bon gestor. Ho parlem amb el consultor Enric Coderch, que ha obert més de 25...

Maria Nicolau, cuina o barbàrie La fonda
Dimecres, 27 de Juliol

Maria Nicolau, cuina o barbàrie

Des de Vilanova de Sau parlem amb la cuinera Maria Nicolau. La Maria no té pèls a la llengua i per anar reflexionant ens deixa anar unes quantes citacions a partir del seu llibre "Cuina! O barbàrie", que ja va per la 4a edició. Tot seguit anem fins...

Les cabres felices d'en Peyu La fonda
Dimarts, 26 de Juliol

Les cabres felices d'en Peyu

Avui anem fins a Muntanyola a veure les cabres d'en Peyu. Escolteu-ho bé, perquè fan un mató sensacional! De Muntanyola anem fins a Barcelona amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias, el Blau. Amb en Josep Dolcet parlem...

Els préssecs d'Ordal La fonda
Dilluns, 25 de Juliol

Els préssecs d'Ordal

Des d'Ordal sabrem què té aquest préssec per ser tan sucós. Ens ho expliquen l'Imma i el seu pare, Josep Maria, pagès de tota la vida de Ca l'Olivella de Font Clara. D'Ordal anem fins a Reus amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la...

Vi de garatge a Rodonyà La fonda
Divendres, 22 de Juliol

Vi de garatge a Rodonyà

A Rodonyà coneixem què és el vi de garatge que fa la Sara Batalla. De Rodonyà anem fins a l'Ampolla amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb en Josep Dolcet parlem de la catalana i amb els germans Coderch descobrim...

D'on surten els aliments que mengem La fonda
Dijous, 21 de Juliol

D'on surten els aliments que mengem

Anem fins a Cardedeu, al Tarambana, espai cultural i gastronòmic, per parlar amb en David Palau. Amb ell sabrem d'on venen els aliments que consumim. De Cardedeu anem fins a Palau-sator amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia...

El que es menjava a casa La fonda
Dimecres, 20 de Juliol

El que es menjava a casa

Avui dinem a Can Ribas de Sant Gregori, lloc de culte per la cuina tradicional gironina, i ens hi hem trobat el gastrònom Carles Ginés, que ha escrit un nou llibre de records culinaris. Li preguntem què es menjava a casa. De Girona anem fins al...

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego La fonda
Dimarts, 19 de Juliol

Creativitat i gastronomia amb Eugeni de Diego

Anem a una cuina d'investigació per parlar amb Eugeni de Diego sobre com es conceptualitza un model gastronòmic. De Barcelona fins a Palafrugell amb Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb Josep Dolcet parlem de la baiona,...

Cuina marinera La fonda
Dilluns, 18 de Juliol

Cuina marinera

Comencem "La fonda" d'estiu parlant amb en Toni Izquierdo, cuiner, home de mar i gran defensor de la gamba vermella. Amb ell anem fins al port per parlar de pesca i cuina. De Palamós anem fins al delta de l'Ebre amb l'Òscar Gómez per posar un nou...

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera La fonda
Dimecres, 13 de Juliol

El plant-based sota la mirada de Máximo Cabrera

Tertúlia amb Máximo Cabrera, cuiner argentí que defensa i divulga la cultura i la gastronomia del plant-based, basada en aliments d'origen vegetal. Una de les bases per seguir aquest tipus de dieta és donar més importància als aliments reals,...

Projecte sèpia La fonda
Dimecres, 06 de Juliol

Projecte sèpia

Comencem el juliol a l'Escala, on l'Isaac Moya, pescador, i en Jordi Jacas, cuiner, ens parlen de dos projectes: el Projecte Sèpia i l'Empesca't. A causa de la gran davallada de sèpies, ja no es pot viure de la seva pesca i això té repercussions...

El gelat artesà La fonda
Dimecres, 29 de Juny

El gelat artesà

A "La fonda" d'avui hem convidat dos gelaters artesans per parlar d'aquest art glaçat. L'Albert Soler de Badalona i en Jordi Guillem en saben un niu, i ens han donat les claus per fer un bon gelat. Al pica-pica, amb en Marc Casabosch, parlem del sol i...

La cuina d'un hotel familiar La fonda
Divendres, 24 de Juny

La cuina d'un hotel familiar

Hi ha restaurants, i restaurants d'hotel. I en Quim Casellas a l'Hotel Casamar hi fa una alta cuina de territori en un hotel familiar. Amb ell hem parlat de cuina, família i territori. Fem el pica-pica, la Guia Virginias torna a Mallorca, amb la ruta...

Els porcs ecològics de l'Empordà La fonda
Dimecres, 22 de Juny

Els porcs ecològics de l'Empordà

Parlem del projecte Llavora de Ventalló. 360 graus a l'entorn d'una granja de porcs poc convencional. Un projecte de minigranja on s'hi barreja els cereals i farratges del territori, un model agropecuari equilibrat i respectuós amb el medi ambient,...

L'art de fermentar La fonda
Dimecres, 15 de Juny

L'art de fermentar

En aquesta ocasió ens hem quedat a Barcelona per parlar amb el cuiner Robert Ruiz, que ha canviat els fogons pels fongs i els ferments, i per fer una cuina viva de kombutxas i fermentats diversos. Tenim també un bon arròs, anem a l'hort amb en Marc...

L'art de l'entrepà La fonda
Dimecres, 08 de Juny

L'art de l'entrepà

L'Òscar Broc, gastrònom empedreït i col·laborador de "La tarda" de Catalunya Ràdio ens ha vingut a parlar de la ciència i la física que hi ha entre dos talls de pa. A la "Guia Virginias", Òscar Gómez ens porta la Bodega Pasaje de Barcelona....

Pere Castells, un científic a la cuina La fonda
Dimecres, 01 de Juny

Pere Castells, un científic a la cuina

En tots els processos culinaris hi ha ciència. Des d'una melmelada a un núvol que es menja. I en Pere Castells ens fa preguntar-nos molts aspectes del dia a dia. A la Guia Virginias, l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Cerdanyola, el sommelier...

Cooperatives de consum La fonda
Dimecres, 25 de Maig

Cooperatives de consum

Hem anat fins a La Magrana Vallesana, una cooperativa de consum de Granollers, per trobar-nos amb en Gustavo Duch, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, per parlar de la investigació del mapatge que han elaborat sobre el preu i el valor...

Tradició i avantguarda de la pastisseria catalana La fonda
Dimecres, 18 de Maig

Tradició i avantguarda de la pastisseria catalana

Què us agrada més? La pastisseria tradicional o la pastisseria d'avantguarda? I per què hem de triar entre l'una o l'altra quan podem assaborir-les dues? Això ho sap aprofitar molt bé en Jordi Ferré, pastisser de cinquena generació de la...

Avui faràs pa La fonda
Dimecres, 11 de Maig

Avui faràs pa

A "La fonda" d'avui l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Santa Coloma de Farners, anem de ruta formatgera a Tona i parlem de la Fira Làctium. Tastem un nou vi i fem massa mare amb en Jordi Morera, el guru del pa.

Com alimentem els nostres fills? La fonda
Dimecres, 04 de Maig

Com alimentem els nostres fills?

Fem la volta a Catalunya. Amb l'Òscar Gómez, el nostre gastrònom de confiança, anem fins a Reus per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. En Marc Casabosch ens parla des del seu hort de les males herbes. Pugem fins a Adrall per parlar de...

Els pistatxos de les Borges Blanques La fonda
Dimecres, 27 d'Abril

Els pistatxos de les Borges Blanques

Hem fet un tomb per Catalunya. Anem fins al delta de l'Ebre, on l'Òscar Gómez ens posa a la Guia Virginias el restaurant La Tancada. En Ferran Pont del Quinze Ous de les Preses fa un arròs de llagosta, la Bárbara de La Gutina de Sant Climent...

La llet i la vaca frisona La fonda
Dimecres, 20 d'Abril

La llet i la vaca frisona

Anem fins a Campllong, a la comarca del Gironès, on els dies 23 i 24 d'abril se celebra la 38a Fira Comarcal de Primavera. Hi hem quedat amb en Damià Duran, un pagès de 26 anys que lluita dia rere dia per defensar la vaca frisona i el preu just per...

La cuina de les flors La fonda
Dilluns, 18 d'Abril

La cuina de les flors

El Dilluns de Pasqua parlem amb en Marc Casabosch de moixernons i camasecs. A La Guia Virginias, l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de tres taules, i el reportatge el fem des de Pals per collir flors amb la Iolanda Bustos.

Un astrofísic i un arquitecte que fan embotits La fonda
Divendres, 15 d'Abril

Un astrofísic i un arquitecte que fan embotits

Aquest Divendres Sant parlem de múrgoles amb en Marc Casabosch; amb l'Òscar Gómez i La Guia Virginias anem a un nou restaurant de Reus, i al reportatge, anem a la Cellera de Ter per parlar amb un astrofísic i un arquitecte, l'Andreu i en Josep Coll...

La figura de l'afinador de formatges La fonda
Dimecres, 13 d'Abril

La figura de l'afinador de formatges

Parlem amb en Marc Casabosch del marçot, o bolet de neu. Anem fins a Tros de Sort per parlar de la 10a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya. Un nou restaurant de Vilanova i la Geltrú a La Guia Virginias i el reportatge el fem a Peralada per...