La fonda
Dimecres, 02 de Novembre
Arriba novembre i ja tenim ganes de fer escudella. Per això parlem amb el cuiner Carles Gaig, que comença a fer escudella i carn d'olla els divendres, i després cap a Caldes de Montbui, on la Berta Sanmartí i en Carles Sanmartí ens deixen veure...
La fonda
Dimarts, 01 de Novembre
Aquesta diada de Tots Sants anem fins a Molló, a Can Pastoret, per conèixer les característiques físiques i culinàries de la vaca gascona. I aprofitem per saber com conviuen a la mateixa explotació un ramat de cabres i un de poltres del Ripollès...
La fonda
Dimecres, 26 d'Octubre
El picant està de moda. Ens accelera les papil·les gustatives i ens estimula. Ho parlem amb en Mario Gómez, que fa la salsa Bravasa. Al "Pica pica" parlem del Fòrum Gastronòmic de Barcelona amb en Pep Palau, del "Science and cooking" amb en Pere...
La fonda
Dimecres, 19 d'Octubre
Anem a la cuina d'en Pau Arenós, que ens explica com s'ha de cuinar a casa per gaudir-ne tota la família. I al "Pica-pica" tenim un pensament d'en Gustavo Duch. Posem un restaurant de Sants a la Guia Virginias. En Pep Palau ens fa cinc cèntims del...
La fonda
Dimecres, 12 d'Octubre
Fem una tertúlia amb Rodrigo de la Calle, un cuiner amb una alta sensibilitat pels vegetals i els bolets, que posa de manifest al restaurant Virens de Barcelona. I al "Pica-pica" farem un tast per la història del pastís Tatin, la periodista...
La fonda
Dimecres, 12 d'Octubre
Comencem amb un "Pica pica" ben suculent. Sabeu que la salsa cafè de París no és originària de França? A "La Guia Virginias" anem fins al Marimorena amb l'Òscar Gómez, el xocolater Enric Rovira ens parla de la seva última creació, la Núria...
La fonda
Dimecres, 05 d'Octubre
Comencem "El pica-pica" amb un text del llibre de Pepe Barrena "Entre pucheros". Seguim amb la pagesa i veterinària Imma Puigcorbé, que ens parla de com ens hem de comportar quan anem a la muntanya. L'Àngel Jubete ens fa cinc cèntims de la Fira del...
La fonda
Dimecres, 28 de Setembre
Anem fins a Solius, municipi del Solsonès, on la Marta i en Martín tenen una granja de porcs de raça gascona en cria ecològica. A "El pica-pica", l'Òscar Gómez ens porta un restaurant del Gòtic de Barcelona, l'Ada Parellada ens explica receptes...
La fonda
Dimecres, 21 de Setembre
A "La fonda" d'avui anem fins a la Garriga per posar el restaurant Vinòmic a "La Guia Virginias". En Joan Roca, des de Madrid, ens parla d'una iniciativa humanitària al restaurant Normal de Girona i l'Ada Parellada ens parla de Gastrorecup. Amb el...
La fonda
Dimecres, 14 de Setembre
Comencem forts a Sant Bartomeu del Grau (Osona), on hem anat a veure en Vincent Robles perquè ens expliqui què fa que la raça Aubrac de vaques sigui tan especial. I al "Pica -pica" tindrem, com és costum, la "Guia Virginias" de la cuina catalana de...
La fonda
Divendres, 26 d'Agost
Acabem la setmana a la Garriga per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a la comarca de les Garrigues perquè l'Enric Dalmau, president de l'oli de les Garrigues, ens expliqui com li agrada...
La fonda
Dijous, 25 d'Agost
Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Mataró per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Barcelona per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a en Tonet Romero, xef del restaurant...
La fonda
Dimecres, 24 d'Agost
Tornem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà de l'Òscar Gómez. Tot seguit, anem cap a Santa Coloma de Gramanet per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. A la ruta formatgera anem cap a El Mujal. En Josep...
La fonda
Dimarts, 23 d'Agost
Aquest dimarts comencem el pica-pica a Sant Martí Sapresa per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a Barcelona perquè Nuncio Cona, xef del Tapas 2254, ens expliqui com li...
La fonda
Dilluns, 22 d'Agost
Comencem a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del destil·lador Carles Bonnin. Seguidament, sense deixar la ciutat, anem a veure Ludwig Amiable, xef del restaurant Palo Verde perquè ens expliqui com li agrada menjar-se un...
La fonda
Divendres, 19 d'Agost
Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a Vilallonga del Camp perquè l'Ester Gomis ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en...
La fonda
Dijous, 18 d'Agost
Dijous, dia de l'arròs, el comencem a Vilamarí per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre destil·lador Carles Bonnin. Tot seguit, anem cap a la Terra Alta per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil a Josep Pere...
La fonda
Dimecres, 17 d'Agost
Tornem a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap a Olot per saber com li agrada menjar-se un bon plat de pernil. La ruta formatgera anem cap a Sallent i el plat fort del dia...
La fonda
Dimarts, 16 d'Agost
Comencem el pica-pica a Llagostera per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al Celler de Can Roca perquè el xef Nacho Baucells ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i...
La fonda
Dilluns, 15 d'Agost
Comencem la setmana a Bellaterra per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit anem cap a Sant Hilari Sacalm perquè el cuiner especialista en baixes temperatures Salvador Brugués ens expliqui com li...
La fonda
Divendres, 12 d'Agost
Acabem la setmana a Sant Cugat del Vallès per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del sommelier Manel Guirado. Tot seguit, anem cap al restaurant Molino de Pez, on el chef Óscar Álvarez ens explica com li agrada menjar-se un bon plat...
La fonda
Dijous, 11 d'Agost
Dijous, dia de l'arròs, el comencem de nou a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a l'Empordà perquè el president de la IGP Poma de Girona, Jaume Armengol, ens expliqui...
La fonda
Dimecres, 10 d'Agost
A Barcelona posem un restaurant a la Guia Virginias de la mà del bloguer Òscar Gómez. Tot seguit anem cap a la Seu d'Urgell perquè el president de la DOP Formatge i Mantega, respectivament de l'Alt Urgell i la Cerdanya, Toni Torrent, ens expliqui...
La fonda
Dimarts, 09 d'Agost
Comencem el pica-pica a Mallorca per posar un restaurant a la Guia Virginias del mestre xarcuter Xesc Reina. Tot seguit, anem cap a Sant Just perquè el cuiner Víctor Pardo ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet...
La fonda
Dilluns, 08 d'Agost
Comencem la setmana als Hostalets d'en Bas per posar un restaurant a la Guia Virginias de la mà del formatger Oriol Rizo. Tot seguit, anem cap al Vendrell perquè el gelater Jordi Guillem ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en...
La fonda
Divendres, 05 d'Agost
Acabem la setmana a Barcelona per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Badalona perquè el gelater Albert Soler ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bisbe de llengua. A la...
La fonda
Dijous, 04 d'Agost
Aquest dijous el comencem a Begur per posar un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, anem cap a Llafranc perquè el cuiner Quim Casellas ens expliqui com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla del bull del cap. Per...
La fonda
Dimecres, 03 d'Agost
Des de Vilafranca del Penedès posem un restaurant a la Guia Virginias. Tot seguit, un artista del carbó ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la botifarra negra. Per al plat fort del dia anem fins a...
La fonda
Dimarts, 02 d'Agost
Anem a la Sagrera per posar, no un, sinó dos restaurants a la Guia Virginias. Tot seguit, un artista del foc i la brasa ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la cansalada. Anem de ruta formatgera a...
La fonda
Dilluns, 01 d'Agost
Comencem el mes d'agost amb un restaurant de Sort a la Guia Virginias. En Marc Ribas ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i en Josep Dolcet ens parla de la botifarra traïdora. Anem de ruta formatgera a Almacelles i el plat fort...
La fonda
Divendres, 29 de Juliol
Acabem la setmana amb en Víctor Pardo, un cuiner que anava per futbolista professional. En Josep Dolcet ens parla de la botifarra dolça, el xef de l'Amaica de Barcelona ens explica com li agrada menjar-se un bon plat de pernil i l'Òscar Gómez ens...
La fonda
Dijous, 28 de Juliol
El dijous és el dia de l'arròs, però avui no parlem d'arrossos sinó de com obrir un restaurant sense perdre bous i esquelles. I és que, a banda de cuinar bé, cal ser un bon gestor. Ho parlem amb el consultor Enric Coderch, que ha obert més de 25...
La fonda
Dimecres, 27 de Juliol
Des de Vilanova de Sau parlem amb la cuinera Maria Nicolau. La Maria no té pèls a la llengua i per anar reflexionant ens deixa anar unes quantes citacions a partir del seu llibre "Cuina! O barbàrie", que ja va per la 4a edició. Tot seguit anem fins...
La fonda
Dimarts, 26 de Juliol
Avui anem fins a Muntanyola a veure les cabres d'en Peyu. Escolteu-ho bé, perquè fan un mató sensacional! De Muntanyola anem fins a Barcelona amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias, el Blau. Amb en Josep Dolcet parlem...
La fonda
Dilluns, 25 de Juliol
Des d'Ordal sabrem què té aquest préssec per ser tan sucós. Ens ho expliquen l'Imma i el seu pare, Josep Maria, pagès de tota la vida de Ca l'Olivella de Font Clara. D'Ordal anem fins a Reus amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la...
La fonda
Divendres, 22 de Juliol
A Rodonyà coneixem què és el vi de garatge que fa la Sara Batalla. De Rodonyà anem fins a l'Ampolla amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb en Josep Dolcet parlem de la catalana i amb els germans Coderch descobrim...
La fonda
Dijous, 21 de Juliol
Anem fins a Cardedeu, al Tarambana, espai cultural i gastronòmic, per parlar amb en David Palau. Amb ell sabrem d'on venen els aliments que consumim. De Cardedeu anem fins a Palau-sator amb l'Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia...
La fonda
Dimecres, 20 de Juliol
Avui dinem a Can Ribas de Sant Gregori, lloc de culte per la cuina tradicional gironina, i ens hi hem trobat el gastrònom Carles Ginés, que ha escrit un nou llibre de records culinaris. Li preguntem què es menjava a casa. De Girona anem fins al...
La fonda
Dimarts, 19 de Juliol
Anem a una cuina d'investigació per parlar amb Eugeni de Diego sobre com es conceptualitza un model gastronòmic. De Barcelona fins a Palafrugell amb Òscar Gómez per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. Amb Josep Dolcet parlem de la baiona,...
La fonda
Dilluns, 18 de Juliol
Comencem "La fonda" d'estiu parlant amb en Toni Izquierdo, cuiner, home de mar i gran defensor de la gamba vermella. Amb ell anem fins al port per parlar de pesca i cuina. De Palamós anem fins al delta de l'Ebre amb l'Òscar Gómez per posar un nou...
La fonda
Dimecres, 13 de Juliol
Tertúlia amb Máximo Cabrera, cuiner argentí que defensa i divulga la cultura i la gastronomia del plant-based, basada en aliments d'origen vegetal. Una de les bases per seguir aquest tipus de dieta és donar més importància als aliments reals,...
La fonda
Dimecres, 06 de Juliol
Comencem el juliol a l'Escala, on l'Isaac Moya, pescador, i en Jordi Jacas, cuiner, ens parlen de dos projectes: el Projecte Sèpia i l'Empesca't.
A causa de la gran davallada de sèpies, ja no es pot viure de la seva pesca i això té repercussions...
La fonda
Dimecres, 29 de Juny
A "La fonda" d'avui hem convidat dos gelaters artesans per parlar d'aquest art glaçat. L'Albert Soler de Badalona i en Jordi Guillem en saben un niu, i ens han donat les claus per fer un bon gelat. Al pica-pica, amb en Marc Casabosch, parlem del sol i...
La fonda
Divendres, 24 de Juny
Hi ha restaurants, i restaurants d'hotel. I en Quim Casellas a l'Hotel Casamar hi fa una alta cuina de territori en un hotel familiar. Amb ell hem parlat de cuina, família i territori. Fem el pica-pica, la Guia Virginias torna a Mallorca, amb la ruta...
La fonda
Dimecres, 22 de Juny
Parlem del projecte Llavora de Ventalló. 360 graus a l'entorn d'una granja de porcs poc convencional. Un projecte de minigranja on s'hi barreja els cereals i farratges del territori, un model agropecuari equilibrat i respectuós amb el medi ambient,...
La fonda
Dimecres, 15 de Juny
En aquesta ocasió ens hem quedat a Barcelona per parlar amb el cuiner Robert Ruiz, que ha canviat els fogons pels fongs i els ferments, i per fer una cuina viva de kombutxas i fermentats diversos. Tenim també un bon arròs, anem a l'hort amb en Marc...
La fonda
Dimecres, 08 de Juny
L'Òscar Broc, gastrònom empedreït i col·laborador de "La tarda" de Catalunya Ràdio ens ha vingut a parlar de la ciència i la física que hi ha entre dos talls de pa. A la "Guia Virginias", Òscar Gómez ens porta la Bodega Pasaje de Barcelona....
La fonda
Dilluns, 06 de Juny
Aquest dilluns de la Segona Pasqua hem anat fins a La taverna del Ciri per parlar amb en Marc dels seus orígens, fins al nou projecte educatiu d'alimentació, un campus per a nens i nenes.
La fonda
Dimecres, 01 de Juny
En tots els processos culinaris hi ha ciència. Des d'una melmelada a un núvol que es menja. I en Pere Castells ens fa preguntar-nos molts aspectes del dia a dia. A la Guia Virginias, l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Cerdanyola, el sommelier...
La fonda
Dimecres, 25 de Maig
Hem anat fins a La Magrana Vallesana, una cooperativa de consum de Granollers, per trobar-nos amb en Gustavo Duch, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, per parlar de la investigació del mapatge que han elaborat sobre el preu i el valor...
La fonda
Dimecres, 18 de Maig
Què us agrada més? La pastisseria tradicional o la pastisseria d'avantguarda? I per què hem de triar entre l'una o l'altra quan podem assaborir-les dues? Això ho sap aprofitar molt bé en Jordi Ferré, pastisser de cinquena generació de la...
La fonda
Dimecres, 11 de Maig
A "La fonda" d'avui l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de Santa Coloma de Farners, anem de ruta formatgera a Tona i parlem de la Fira Làctium. Tastem un nou vi i fem massa mare amb en Jordi Morera, el guru del pa.
La fonda
Dimecres, 04 de Maig
Fem la volta a Catalunya. Amb l'Òscar Gómez, el nostre gastrònom de confiança, anem fins a Reus per posar un nou restaurant a la Guia Virginias. En Marc Casabosch ens parla des del seu hort de les males herbes. Pugem fins a Adrall per parlar de...
La fonda
Dimecres, 27 d'Abril
Hem fet un tomb per Catalunya. Anem fins al delta de l'Ebre, on l'Òscar Gómez ens posa a la Guia Virginias el restaurant La Tancada. En Ferran Pont del Quinze Ous de les Preses fa un arròs de llagosta, la Bárbara de La Gutina de Sant Climent...
La fonda
Dimecres, 20 d'Abril
Anem fins a Campllong, a la comarca del Gironès, on els dies 23 i 24 d'abril se celebra la 38a Fira Comarcal de Primavera. Hi hem quedat amb en Damià Duran, un pagès de 26 anys que lluita dia rere dia per defensar la vaca frisona i el preu just per...
La fonda
Dilluns, 18 d'Abril
El Dilluns de Pasqua parlem amb en Marc Casabosch de moixernons i camasecs. A La Guia Virginias, l'Òscar Gómez ens porta un restaurant de tres taules, i el reportatge el fem des de Pals per collir flors amb la Iolanda Bustos.
La fonda
Divendres, 15 d'Abril
Aquest Divendres Sant parlem de múrgoles amb en Marc Casabosch; amb l'Òscar Gómez i La Guia Virginias anem a un nou restaurant de Reus, i al reportatge, anem a la Cellera de Ter per parlar amb un astrofísic i un arquitecte, l'Andreu i en Josep Coll...
La fonda
Dimecres, 13 d'Abril
Parlem amb en Marc Casabosch del marçot, o bolet de neu. Anem fins a Tros de Sort per parlar de la 10a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya. Un nou restaurant de Vilanova i la Geltrú a La Guia Virginias i el reportatge el fem a Peralada per...