La fonda
Divendres, 01 d'Agost
L'Arnau Muñío ens parla des del cor de la seva cuina vista, on la cuina catalana es reinventa sense perdre l'ànima. Al seu petit però intens Direkte, cada plat és una declaració de principis: producte fresc, tècnica precisa i una mirada lliure....
La fonda
Dijous, 31 de Juliol
En Josep Tarrés i l'Olga Serra Solà ens expliquen com han convertit la seva granja en un model de ramaderia conscient. Amb una mirada 360º, crien conills prioritzant el benestar animal, la sostenibilitat i l'economia circular. Amb espais amplis,...
La fonda
Dimecres, 30 de Juliol
La pastisseria Trias ens endolceix amb una història de tradició i excel·lència. Fundada el 1908, aquest 2025 ha estat coronada amb el premi al millor xuixo del món. Quatre generacions després, Quim Trias continua fregint amb mestratge aquest...
La fonda
Dimarts, 29 de Juliol
En Jon Cake ens parla de formatge amb devoció i pastissos amb ànima. Amb una mirada creativa i una tècnica impecable, ha convertit el pastís de formatge en una obra d'art gastronòmica. Ara, amb formatges catalans com a protagonistes, reivindica el...
La fonda
Dilluns, 28 de Juliol
A Cuadrat Valley ens parlen d'un oli que neix de la terra i es transforma en cultura. A l'Albagés, entre murs de pedra seca i oliveres centenàries, elaboren un oli verge extra amb DOP les Garrigues que és molt més que un producte: és un paisatge...
La fonda
Divendres, 25 de Juliol
El restaurant Insolent ens proposa una mirada agosarada a la cuina catalana. Amb esperit lliure i respecte pel producte, el seu equip transforma la tradició en una experiència contemporània i vibrant. Cada plat és una declaració d'intencions:...
La fonda
Dijous, 24 de Juliol
L'Ari Grau ens parla de transformació i consciència alimentària. Després d'anys de lluita amb el sobrepès i la indústria alimentària, va trobar una eina de salut i empoderament en la dieta keto. Parlem amb l'Ari de tot el que hem de tenir en...
La fonda
Dimecres, 23 de Juliol
El Ly Leap ens sorprèn amb un nou viatge saborós: un restaurant dedicat a les crestes xineses, petites joies de la cuina asiàtica que combina amb gustos catalans. Amb la seva sensibilitat artística i el seu profund respecte per les arrels...
La fonda
Dimarts, 22 de Juliol
La Sobirana ens convida a redescobrir la ratafia com a tresor líquid de la cultura catalana. Amb Ernest Morell, Pau Pujol i Marçal Saurina, aquesta cooperativa de Santa Coloma de Farners elabora ratafies artesanes amb receptes tradicionals i...
La fonda
Diumenge, 20 de Juliol
Aitona Gourmet ens obre les portes d'un projecte que neix de les arrels familiars i de l'amor per la terra. Amb Anna Benet al capdavant, la fruita de pinyol (préssecs, nectarines, paraguaians i cireres) es converteix en un emblema de qualitat i...
La fonda
Divendres, 18 de Juliol
El flequer Xavi Sistaré i el seu fill, Xavi Pàmies, ens parlen amb passió del pa com a cultura viva. Des del Forn Sistaré de Reus, amb cinc generacions al darrere, defensen els pans catalans com a patrimoni gastronòmic. Amb farines locals,...
La fonda
Dijous, 17 de Juliol
La Gessamí Caramés ens recorda que la cuina marinera no viu només de llobarros i tonyines. Amb passió i arrels ebrenques, reivindica els peixos humils, però de gran valor culinari, i els dona una nova vida amb receptes creatives i saboroses. Des...
La fonda
Dimecres, 16 de Juliol
Tenim el plaer de conversar amb l'Eva Vila, l'ànima de Vila Viniteca, en un viatge apassionant pel món dels formatges i els embotits. Amb ella, hem descobert com podem maridar gustos, textures i aromes, i que rere cada peça hi ha una història de...
La fonda
Dimarts, 15 de Juliol
Ens desplacem fins a Torrent, a l'Empordà, on el Museu de la Confitura ens obre les portes a un món dolç i artesanal. Aquí, la Teresa Millàs i la Maria Regàs ens parlen del llegat que ens va deixar la Georgina Regàs, amb les melmelades i...
La fonda
Dilluns, 14 de Juliol
A Lleida, la terra parla a través del plat. Des de l'oli d'oliva verge extra de les Garrigues fins als cargols a la llauna, la cuina lleidatana és un homenatge a la tradició i al producte. Fruita dolça com la pera de Lleida i embotits artesans...
La fonda
Divendres, 11 de Juliol
Myrto Kalle no és cuinera professional, però cuina de meravella i ens ho explica a les seves xarxes. Es nota que ve d'una família en què la importància de la bona vida comença pel bon menjar. La Myrto és de Grècia, però viu a Sant Vicenç de...
La fonda
Dijous, 10 de Juliol
A "La fonda", des de l'Escala, els pescadors Lluís Sureda i Josep Maria Sureda i el cuiner Jordi Jacas ens parlen amb orgull del peix blau com a tresor del mar i de la cuina. Amb arts tradicionals i respecte pel cicle natural, els pescadors capturen...
La fonda
Dimecres, 09 de Juliol
Les ostres del delta de l'Ebre no tenen res a envejar a les que trobem en molts restaurants i que venen de França. Per això, hem anat fins a les Terres de l'Ebre per saber com es cultiven ostres i musclos, quant tarden a fer-se grans per poder-les...
La fonda
Dimarts, 08 de Juliol
El podem veure cada setmana a TV3 explicant-nos quina és la millor manera de posar els aliments dins la nevera perquè no se'ns facin malbé o com optimitzar la cafetera. També ens explica quins són els millors estris per cuinar, com treure l'òxid...
La fonda
Dilluns, 07 de Juliol
En aquest primer programa de "La fonda d'estiu", anem fins a Tuixent per conèixer la figura de les trementinaires. Les trementinaires aprofitaven la saviesa popular que es transmetia de generació en generació per recórrer a peu els pobles de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 de Juliol
Menú especial del restaurant caníbal per tancar temporada. Paula Molés i tot l'equip de col·laboradors se'n van a Aitona, al Segrià, a collir fruita de pinyol: préssecs, nectarines, paraguaians... El municipi d'Aitona fa anys que impulsa el...
La fonda
Dimecres, 02 de Juliol
Una fonda especial per començar el juliol. De Jorba fins al Maresme per gaudir de dos productes ben diferents. Anem fins a Eixarcolant, on ens expliquen el que fan i com ho fan per fer-nos menjar productes de la natura que no trobem a cap restaurant....
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de Juny
Menú caníbal dedicat al turisme gastronòmic, conscient i sostenible. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica per què el turisme gastronòmic és el més sostenible i com reverteix en el sector primari, en la comunitat local i...
La fonda
Dimecres, 25 de Juny
Christopher Cannan és el responsable de situar el Priorat al mapa vitivinícola mundial. És conegut, principalment, per la seva activitat de comerciant de vins, sap com ha de ser un vi perquè interessi a diverses parts del món. Sap què li agrada...
La fonda
Dimarts, 24 de Juny
La pastisseria catalana és una pastisseria de tradicions i especialitats. Anem fins a Santa Coloma de Farners, a parlar de coques i tradicions amb el pastisser Quim Trias. Xavier Bordetas de Caseus ens ha preparat una fusta de formatges per gaudir...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de Juny
Menú especial en honor a Paco Solé Parellada, un il·lustre de la cuina catalana, ànima del restaurant 7 Portes, que va morir dijous, 19 de juny. Parellada era un home culte, apassionat, que va aportar moltíssim als diferents àmbits a la...
La fonda
Dimecres, 18 de Juny
Martí Terés és un personatge polifacètic. Un savi, un creador. D'aquelles persones incompreses i moltes vegades poc escoltades. Un lliure pensador que va portar la seva filosofia de vida a plantar oliveres per fer dels millors olis d'oliva verge...
Parlem de cuina
Dilluns, 16 de Juny
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de Juny
Visitem Glaçons del Montseny, una fàbrica de gel situada a Gualba, al parc natural del Montseny. El director de la fàbrica, Pepe Castillos, i una de les treballadores, Yolanda Barreiro, ens fan una visita guiada passant per totes les etapes del...
La fonda
Dimecres, 11 de Juny
Els llegums són essencials a la cuina catalana, aporten sabor, nutrició i tradició. Des de les mongetes del ganxet fins als cigrons. Són la base de plats emblemàtics i tradicionals com l'empedrat o l'escudella i la carn d'olla. A més, són una...
Parlem de cuina
Dilluns, 09 de Juny
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de Juny
Aquesta setmana el restaurant caníbal s'omple de coques de recapte. Jordi Vilà, el nostre cuiner que cuina, ens descobreix els secrets per fer bones coques salades a casa: de verdures, de peix i, fins i tot, de menuts. Després, Carme Gasull ens...
La fonda
Dimecres, 04 de Juny
L'anàlisi sensorial d'aliments fa referència al procés d'avaluar i comprendre les propietats sensorials dels aliments, incloent-hi l'aparença, l'aroma, el sabor, la textura i, de vegades, el so que emeten. És molt més important que el simple acte...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de Juny
Menú especial des de l'Exposició Universal d'Osaka, al Japó, on s'ha celebrat la Setmana de Catalunya, que és Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La cuina catalana ha sigut protagonista a la setmana d'activitats al voltant del lema "Catalunya,...
La fonda
Dimecres, 28 de Maig
Les sopes alimenten i restauren el cos els dies freds d'hivern. Les sopes refresquen i l'hidraten els dies calorosos de l'estiu. Les sopes són un bon recurs gastronòmic per alimentar-se. Fàcils i ràpides, econòmiques, de cocció lenta, de...
Parlem de cuina
Dilluns, 26 de Maig
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de Maig
Aquest diumenge al restaurant caníbal, duo de cervellets amb el forner Daniel Jordà i el sommelier Ferran Centelles. Amb Ferran Centelles, sommelier històric d'El Bulli i responsable de begudes d'El Bulli Foundation, expliquem què vol dir...
La fonda
Dimecres, 21 de Maig
Les sigles IRTA són les de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Hi ha una colla de centres repartits per Catalunya. Anem fins a Monells perquè Pere Gou i Maria Font, investigadors del Programa de Qualitat i Tecnologia de l'Àrea...
Parlem de cuina
Dilluns, 19 de Maig
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Maig
A les portes d'una nova edició de l'Aplec del Caragol de Lleida, descobrim com és la cria de cargols en granja: la ramaderia més petita. Josep Antoni Marcelo, gerent de Cal Jep, una explotació a Castellfollit del Boix, al Bages, explica com ho fan....
La fonda
Dimecres, 14 de Maig
Mesa Lobo i Jiribilla són dos dels restaurants que han obert sls últims mesos a Barcelona. A Mesa Lobo, l'Óscar Álvarez i Pablo Arnal hi fan una cuina de producte, sense complexos. A Jiribilla, el xef català Gerard Bellver, després de passar una...
Parlem de cuina
Dilluns, 12 de Maig
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de Maig
Un menú dedicat al repte d'alimentar la població urbana. Ara per ara, alimentar les ciutats implica el 75% dels recursos de la Terra i la situació cada vegada és més greu. Ens ho explica Carolyn Steel, una arquitecta britànica que estudia la...
Carbó i Puigbert
Dissabte, 10 de Maig
Plats de la cuina tradicional catalana
La fonda
Dimecres, 07 de Maig
Els esmorzars de forquilla no són només un costum de cap de setmana per a ciclistes i motoristes que recorren Catalunya i s'entaulen per menjar un pa amb tomàquet i botifarra. L'escriptor Jaume Fàbrega sosté que en els restaurants i bars on s'hi...
Parlem de cuina
Dilluns, 05 de Maig
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com