Cuina

Els millors podcasts de cuina en català.

Darrers episodis dels podcasts en català de la categoria cuina.

IRTA, fent recerca tecnològica alimentària La fonda
Dimecres, 21 de Maig

IRTA, fent recerca tecnològica alimentària

Les sigles IRTA són les de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Hi ha una colla de centres repartits per Catalunya. Anem fins a Monells perquè Pere Gou i Maria Font, investigadors del Programa de Qualitat i Tecnologia de l'Àrea...

Parlem de cuina del 19/5/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 19 de Maig

Parlem de cuina del 19/5/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Com funcionen les granges de cargols: l'ostra de terra catalana Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Maig

Com funcionen les granges de cargols: l'ostra de terra catalana

A les portes d'una nova edició de l'Aplec del Caragol de Lleida, descobrim com és la cria de cargols en granja: la ramaderia més petita. Josep Antoni Marcelo, gerent de Cal Jep, una explotació a Castellfollit del Boix, al Bages, explica com ho fan....

Parlem de cuina del 12/5/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 12 de Maig

Parlem de cuina del 12/5/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Com el menjar pot salvar el món Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de Maig

Com el menjar pot salvar el món

Un menú dedicat al repte d'alimentar la població urbana. Ara per ara, alimentar les ciutats implica el 75% dels recursos de la Terra i la situació cada vegada és més greu. Ens ho explica Carolyn Steel, una arquitecta britànica que estudia la...

Cal Pitu, esmorzars de forquilla i ganivet La fonda
Dimecres, 07 de Maig

Cal Pitu, esmorzars de forquilla i ganivet

Els esmorzars de forquilla no són només un costum de cap de setmana per a ciclistes i motoristes que recorren Catalunya i s'entaulen per menjar un pa amb tomàquet i botifarra. L'escriptor Jaume Fàbrega sosté que en els restaurants i bars on s'hi...

Parlem de cuina del 5/5/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 05 de Maig

Parlem de cuina del 5/5/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

L'all Carbó i Puigbert
Diumenge, 04 de Maig

L'all

L'all

L'Albera dinàmica La fonda
Dijous, 01 de Maig

L'Albera dinàmica

Un territori, vinyes, pagesia i viticultors joves, ganes d'emprendre i, sobretot, ganes de ser feliç, de fer una feina que t'enamori i defensar un territori. Això és el que fan Dido Voorma de Vinyes Tortuga, Gabriel Castelló de Castelló-Murphy,...

Parlem de cuina del 28/4/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 28 d'Abril

Parlem de cuina del 28/4/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

La Xina: a la conquesta de la indústria mundial del vi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 27 d'Abril

La Xina: a la conquesta de la indústria mundial del vi

Un menú especial dedicat als vins xinesos i a la nova geografia vinícola mundial. La Xina ja és el tercer país del món amb més superfície de vinyes conreades, i descobrim com vol conquerir el mercat del vi. Parlem amb Li Yun, president...

Cuinar en un refugi d'alta muntanya La fonda
Dimecres, 23 d'Abril

Cuinar en un refugi d'alta muntanya

L'excursionisme i la gastronomia van sovint de la mà. Com també passar unes nits en un refugi d'alta muntanya. Anem fins a Rasos de Peguera, al Berguedà, per saber com es cuina en un refugi. Coneixem la història de Lídia Molano i Xevi Generó, una...

Dilluns de Pasqua és temps de xocolata i de mones La fonda
Dilluns, 21 d'Abril

Dilluns de Pasqua és temps de xocolata i de mones

Les pastisseries de Catalunya fa setmanes que treballen, sense parar, per fer les mones més creatives, però també les tradicionals i els ous més espectaculars. Per això anem a veure en Lluís Costa, a Vallflorida Xocolaters, perquè ens parli de...

10 llibres per menjar-se Sant Jordi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 20 d'Abril

10 llibres per menjar-se Sant Jordi

"Un restaurant caníbal a Berlín" presenta un menú especial de Sant Jordi carregat de llibres per cruspir-se'ls sencers, amb el nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona: receptaris de dones que...

Hostal Colomí: cuina tradicional de pares a fills La fonda
Divendres, 18 d'Abril

Hostal Colomí: cuina tradicional de pares a fills

L'any 1947 Josep Camps i Pepita Franquesa van obrir l'Hostal Colomí, un petit hostal al cor de Santa Coloma de Queralt. Ho van fer amb les seves filles, la Rosita i la Nati. Després s'hi va afegir en Pep, el fill de la Rosita. Més de 70 anys cuinant...

Llibres i gastronomia La fonda
Dimecres, 16 d'Abril

Llibres i gastronomia

Som a les portes de Sant Jordi i fem un especial de llibres i gastronomia, i és que la cuina mou muntanyes. D'una banda, parlem de cuina japonesa, i de l'altra, d'esmorzars de forquilla, dos conceptes totalment diferents però que tallen el bacallà....

L'alvocat Carbó i Puigbert
Dissabte, 12 d'Abril

L'alvocat

L'alvocat

La indústria del porc La fonda
Dimecres, 09 d'Abril

La indústria del porc

El porc és tradició, és cultura d'embotits i de cuina, i també és indústria. I no per això es perd la qualitat. Anem fins a una empresa de la Garrotxa per saber com es treballa el porc des de la seva arribada fins que el trobem al taulell d'una...

El bacallà Carbó i Puigbert
Diumenge, 06 d'Abril

El bacallà

El bacallà

Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 d'Abril

Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana

Aquesta setmana, amb el cuiner Jordi Vilà parlem del Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana. Però també comentem les escoles d'hostaleria versus talent shows de cuina com "MasterChef". Carme Gasull, la nostra cabaretera gastro, ens porta al sopar...

El present i futur de la carn de caça La fonda
Dimecres, 02 d'Abril

El present i futur de la carn de caça

Aquesta setmana s'han acabat la temporada de caça d'algunes espècies. La cultura de la caça i la seva gastronomia estan en període de reflexió. Cap a on ha d'anar aquest sistema d'autogestió de la natura? En parlem en una taula rodona que hem...

Parlem de cuina del 31/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 31 de Març

Parlem de cuina del 31/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Carxofes Carbó i Puigbert
Diumenge, 30 de Març

Carxofes

Carxofes

Hospitalari, acollidor i bonic: reinvindiquem el porró! Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 30 de Març

Hospitalari, acollidor i bonic: reinvindiquem el porró!

Aquesta setmana, descobrim com pensem amb el sentit del gust. Visitem el Museu Picasso de Barcelona amb Jèssica Jaques i Gerard Vilar, professors d'Estètica i Teoria de la Universitat Autònoma de Barcelona, autors de l'assaig "Pensar con el paladar....

Yolanda Presseguer, embotits en perill d'extinció La fonda
Dimecres, 26 de Març

Yolanda Presseguer, embotits en perill d'extinció

La Yolanda Presseguer és de Tona, però fa una bona colla d'anys que defensa l'ofici de xarcutera i carnissera a la Garriga i l'Ametlla del Vallès. Amb la Yolanda parlem de com són d'importants les botifarres a la Garriga i d'on li ve aquesta...

Parlem de cuina del 24/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 24 de Març

Parlem de cuina del 24/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El delicat art de fregir bé el peix Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Març

El delicat art de fregir bé el peix

El restaurant caníbal s'omple de peix fregit! Pugem a la barca de Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de la Platjeta, per parlar de com podem fregir bé el peix. La Cristina no ve pas sola, sinó que l'acompanya Marc Muñoz,...

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat La fonda
Dimecres, 19 de Març

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat

En Victor i l'Ignasi es van conèixer fent pràctiques de cuina a El Celler de Can Roca. Allà van començar una amistat tant dins com fora de la cuina que ja no han deixat mai més. Cadascú fa una cuina personal al seu restaurant, amb molts plats...

Parlem de cuina del 17/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 17 de Març

Parlem de cuina del 17/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Els mestres graellers, al capdavant de la revolució de les brases Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 de Març

Els mestres graellers, al capdavant de la revolució de les brases

Menú caníbal ple de fum, foc i brasa. Anem fins a les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, per rebre una classe magistral de com es fa una bona barbacoa, amb uns experts en això del foc i la brasa: el col·lectiu Alabrasa, format per Pere Giribets, Pep...

Alimentació del ronyó La fonda
Dimecres, 12 de Març

Alimentació del ronyó

Les malalties renals fan que s'hagi de fer un canvi d'alimentació. Per això, la Fundació Puigvert celebra una festa per conscienciar sobre aquesta malaltia, i sobretot per fer una bona divulgació de com ens hem d'alimentar per prevenir les...

Parlem de cuina del 10/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 10 de Març

Parlem de cuina del 10/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Llimones Carbó i Puigbert
Diumenge, 09 de Març

Llimones

Llimones

Les dones que remenen les cireres a la indústria alimentària Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de Març

Les dones que remenen les cireres a la indústria alimentària

El restaurant caníbal us porta un menú especial dedicat a les dones. Amb el periodista Arturo Puente seguim la trajectòria d'empresàries catalanes de diferents generacions, tot i que la seva presència en llocs de responsabilitat és encara...

Regenerar la terra amb Francesc Font La fonda
Dimecres, 05 de Març

Regenerar la terra amb Francesc Font

L'agricultura regenerativa descriu pràctiques agrícoles i ramaderes que, entre altres beneficis, reverteixen el canvi climàtic mitjançant la restauració de la matèria orgànica i de la biodiversitat del sòl degradat, amb la qual cosa s'obtè com...

Parlem de cuina del 3/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 03 de Març

Parlem de cuina del 3/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

L'umami, el sabor essencial per a la nostra supervivència Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Març

L'umami, el sabor essencial per a la nostra supervivència

Us oferim un menú carregat de sabor: ho descobrim tot sobre l'umami, l'anomenat cinquè gust, tot i haver estat ignorat fins no fa gaires dècades. L'umami és la raó de l'èxit del glutamat monosòdic, un dels potenciadors de sabor més utilitzats...

Dijous gras i la botifarra d'ou La fonda
Dimecres, 26 de Febrer

Dijous gras i la botifarra d'ou

Som dijous gras i és temps de botifarra d'ou. I tot i que originàriament era un embotit relacionat amb la festa del Carnaval i fet expressament per ser menjat el Dijous Gras, en els darrers anys el consum d'aquest producte del porc s'ha estès a tot...

Parlem de cuina del 24/2/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 24 de Febrer

Parlem de cuina del 24/2/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca La fonda
Dimecres, 01 de Maig de 2024

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca

Des d'Algesires fins a Istanbul, tal com mana la cançó, hi ha una bona colla de cuines ben diferents fetes amb els mateixos ingredients. Aquesta és la grandesa de la cuina. En parlem amb el cuiner Joan Roca. Parlem de cuina i també de projectes i...