La fonda
Dimecres, 21 de Maig
Les sigles IRTA són les de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. Hi ha una colla de centres repartits per Catalunya. Anem fins a Monells perquè Pere Gou i Maria Font, investigadors del Programa de Qualitat i Tecnologia de l'Àrea...
Parlem de cuina
Dilluns, 19 de Maig
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Maig
A les portes d'una nova edició de l'Aplec del Caragol de Lleida, descobrim com és la cria de cargols en granja: la ramaderia més petita. Josep Antoni Marcelo, gerent de Cal Jep, una explotació a Castellfollit del Boix, al Bages, explica com ho fan....
La fonda
Dimecres, 14 de Maig
Mesa Lobo i Jiribilla són dos dels restaurants que han obert sls últims mesos a Barcelona. A Mesa Lobo, l'Óscar Álvarez i Pablo Arnal hi fan una cuina de producte, sense complexos. A Jiribilla, el xef català Gerard Bellver, després de passar una...
Parlem de cuina
Dilluns, 12 de Maig
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de Maig
Un menú dedicat al repte d'alimentar la població urbana. Ara per ara, alimentar les ciutats implica el 75% dels recursos de la Terra i la situació cada vegada és més greu. Ens ho explica Carolyn Steel, una arquitecta britànica que estudia la...
Carbó i Puigbert
Dissabte, 10 de Maig
Plats de la cuina tradicional catalana
La fonda
Dimecres, 07 de Maig
Els esmorzars de forquilla no són només un costum de cap de setmana per a ciclistes i motoristes que recorren Catalunya i s'entaulen per menjar un pa amb tomàquet i botifarra. L'escriptor Jaume Fàbrega sosté que en els restaurants i bars on s'hi...
Parlem de cuina
Dilluns, 05 de Maig
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de Maig
Menú especial amb les reflexions gastronòmiques que ens deixa l'apagada elèctrica: com ha afectat el tall restaurants, mercats, supermercats, petits botiguers, pagesos i ramaders? En parlem amb el cuiner Jordi Vilà, que també reflexiona sobre...
La fonda
Dijous, 01 de Maig
Un territori, vinyes, pagesia i viticultors joves, ganes d'emprendre i, sobretot, ganes de ser feliç, de fer una feina que t'enamori i defensar un territori. Això és el que fan Dido Voorma de Vinyes Tortuga, Gabriel Castelló de Castelló-Murphy,...
Parlem de cuina
Dilluns, 28 d'Abril
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 27 d'Abril
Un menú especial dedicat als vins xinesos i a la nova geografia vinícola mundial. La Xina ja és el tercer país del món amb més superfície de vinyes conreades, i descobrim com vol conquerir el mercat del vi. Parlem amb Li Yun, president...
La fonda
Dimecres, 23 d'Abril
L'excursionisme i la gastronomia van sovint de la mà. Com també passar unes nits en un refugi d'alta muntanya. Anem fins a Rasos de Peguera, al Berguedà, per saber com es cuina en un refugi. Coneixem la història de Lídia Molano i Xevi Generó, una...
La fonda
Dilluns, 21 d'Abril
Les pastisseries de Catalunya fa setmanes que treballen, sense parar, per fer les mones més creatives, però també les tradicionals i els ous més espectaculars. Per això anem a veure en Lluís Costa, a Vallflorida Xocolaters, perquè ens parli de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 20 d'Abril
"Un restaurant caníbal a Berlín" presenta un menú especial de Sant Jordi carregat de llibres per cruspir-se'ls sencers, amb el nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona: receptaris de dones que...
La fonda
Divendres, 18 d'Abril
L'any 1947 Josep Camps i Pepita Franquesa van obrir l'Hostal Colomí, un petit hostal al cor de Santa Coloma de Queralt. Ho van fer amb les seves filles, la Rosita i la Nati. Després s'hi va afegir en Pep, el fill de la Rosita. Més de 70 anys cuinant...
La fonda
Dimecres, 16 d'Abril
Som a les portes de Sant Jordi i fem un especial de llibres i gastronomia, i és que la cuina mou muntanyes. D'una banda, parlem de cuina japonesa, i de l'altra, d'esmorzars de forquilla, dos conceptes totalment diferents però que tallen el bacallà....
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 13 d'Abril
Menú dedicat a la primera piràmide infantil i juvenil de la dieta mediterrània per prevenir i combatre l'obesitat entre les criatures. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, analitza quines pautes incorpora aquesta nova piràmide...
La fonda
Dimecres, 09 d'Abril
El porc és tradició, és cultura d'embotits i de cuina, i també és indústria. I no per això es perd la qualitat. Anem fins a una empresa de la Garrotxa per saber com es treballa el porc des de la seva arribada fins que el trobem al taulell d'una...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 d'Abril
Aquesta setmana, amb el cuiner Jordi Vilà parlem del Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana. Però també comentem les escoles d'hostaleria versus talent shows de cuina com "MasterChef". Carme Gasull, la nostra cabaretera gastro, ens porta al sopar...
La fonda
Dimecres, 02 d'Abril
Aquesta setmana s'han acabat la temporada de caça d'algunes espècies. La cultura de la caça i la seva gastronomia estan en període de reflexió. Cap a on ha d'anar aquest sistema d'autogestió de la natura? En parlem en una taula rodona que hem...
Parlem de cuina
Dilluns, 31 de Març
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 30 de Març
Aquesta setmana, descobrim com pensem amb el sentit del gust. Visitem el Museu Picasso de Barcelona amb Jèssica Jaques i Gerard Vilar, professors d'Estètica i Teoria de la Universitat Autònoma de Barcelona, autors de l'assaig "Pensar con el paladar....
La fonda
Dimecres, 26 de Març
La Yolanda Presseguer és de Tona, però fa una bona colla d'anys que defensa l'ofici de xarcutera i carnissera a la Garriga i l'Ametlla del Vallès. Amb la Yolanda parlem de com són d'importants les botifarres a la Garriga i d'on li ve aquesta...
Parlem de cuina
Dilluns, 24 de Març
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Març
El restaurant caníbal s'omple de peix fregit! Pugem a la barca de Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de la Platjeta, per parlar de com podem fregir bé el peix. La Cristina no ve pas sola, sinó que l'acompanya Marc Muñoz,...
La fonda
Dimecres, 19 de Març
En Victor i l'Ignasi es van conèixer fent pràctiques de cuina a El Celler de Can Roca. Allà van començar una amistat tant dins com fora de la cuina que ja no han deixat mai més. Cadascú fa una cuina personal al seu restaurant, amb molts plats...
Parlem de cuina
Dilluns, 17 de Març
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Carbó i Puigbert
Diumenge, 16 de Març
Bunyols i crema de Sant Josep
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 de Març
Menú caníbal ple de fum, foc i brasa. Anem fins a les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, per rebre una classe magistral de com es fa una bona barbacoa, amb uns experts en això del foc i la brasa: el col·lectiu Alabrasa, format per Pere Giribets, Pep...
La fonda
Dimecres, 12 de Març
Les malalties renals fan que s'hagi de fer un canvi d'alimentació. Per això, la Fundació Puigvert celebra una festa per conscienciar sobre aquesta malaltia, i sobretot per fer una bona divulgació de com ens hem d'alimentar per prevenir les...
Parlem de cuina
Dilluns, 10 de Març
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de Març
El restaurant caníbal us porta un menú especial dedicat a les dones. Amb el periodista Arturo Puente seguim la trajectòria d'empresàries catalanes de diferents generacions, tot i que la seva presència en llocs de responsabilitat és encara...
La fonda
Dimecres, 05 de Març
L'agricultura regenerativa descriu pràctiques agrícoles i ramaderes que, entre altres beneficis, reverteixen el canvi climàtic mitjançant la restauració de la matèria orgànica i de la biodiversitat del sòl degradat, amb la qual cosa s'obtè com...
Parlem de cuina
Dilluns, 03 de Març
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Març
Us oferim un menú carregat de sabor: ho descobrim tot sobre l'umami, l'anomenat cinquè gust, tot i haver estat ignorat fins no fa gaires dècades. L'umami és la raó de l'èxit del glutamat monosòdic, un dels potenciadors de sabor més utilitzats...
La fonda
Dimecres, 26 de Febrer
Som dijous gras i és temps de botifarra d'ou. I tot i que originàriament era un embotit relacionat amb la festa del Carnaval i fet expressament per ser menjat el Dijous Gras, en els darrers anys el consum d'aquest producte del porc s'ha estès a tot...
Parlem de cuina
Dilluns, 24 de Febrer
Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller
( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com
Carbó i Puigbert
Diumenge, 23 de Febrer
Dijous Llarder: coca de llardons i truita de botifarra d'ou
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Febrer
Menú especial del restaurant caníbal amb Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des del Mercat del Ninot, a l'Eixample de Barcelona. Sobre la taula, temes com l'acord amb els pagesos, el Mercosur, la pesca, la fauna...
La fonda
Dimecres, 01 de Maig de 2024
Els petits escorxadors del país, alguns dels quals de titularitat municipal, són infraestructures imprescindibles si volem una carn que sigui realment de proximitat. No té sentit que les petites empreses ramaderes de Catalunya s'hagin de desplaçar...
La fonda
Dimecres, 01 de Maig de 2024
Des d'Algesires fins a Istanbul, tal com mana la cançó, hi ha una bona colla de cuines ben diferents fetes amb els mateixos ingredients. Aquesta és la grandesa de la cuina. En parlem amb el cuiner Joan Roca. Parlem de cuina i també de projectes i...