Cuina

Els millors podcasts de cuina en català.

Darrers episodis dels podcasts en català de la categoria cuina.

L'Albera dinàmica La fonda
Dijous, 01 de Maig

L'Albera dinàmica

Un territori, vinyes, pagesia i viticultors joves, ganes d'emprendre i, sobretot, ganes de ser feliç, de fer una feina que t'enamori i defensar un territori. Això és el que fan Dido Voorma de Vinyes Tortuga, Gabriel Castelló de Castelló-Murphy,...

Parlem de cuina del 28/4/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 28 d'Abril

Parlem de cuina del 28/4/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

La Xina: a la conquesta de la indústria mundial del vi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 27 d'Abril

La Xina: a la conquesta de la indústria mundial del vi

Un menú especial dedicat als vins xinesos i a la nova geografia vinícola mundial. La Xina ja és el tercer país del món amb més superfície de vinyes conreades, i descobrim com vol conquerir el mercat del vi. Parlem amb Li Yun, president...

Cuinar en un refugi d'alta muntanya La fonda
Dimecres, 23 d'Abril

Cuinar en un refugi d'alta muntanya

L'excursionisme i la gastronomia van sovint de la mà. Com també passar unes nits en un refugi d'alta muntanya. Anem fins a Rasos de Peguera, al Berguedà, per saber com es cuina en un refugi. Coneixem la història de Lídia Molano i Xevi Generó, una...

Dilluns de Pasqua és temps de xocolata i de mones La fonda
Dilluns, 21 d'Abril

Dilluns de Pasqua és temps de xocolata i de mones

Les pastisseries de Catalunya fa setmanes que treballen, sense parar, per fer les mones més creatives, però també les tradicionals i els ous més espectaculars. Per això anem a veure en Lluís Costa, a Vallflorida Xocolaters, perquè ens parli de...

10 llibres per menjar-se Sant Jordi Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 20 d'Abril

10 llibres per menjar-se Sant Jordi

"Un restaurant caníbal a Berlín" presenta un menú especial de Sant Jordi carregat de llibres per cruspir-se'ls sencers, amb el nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona: receptaris de dones que...

Hostal Colomí: cuina tradicional de pares a fills La fonda
Divendres, 18 d'Abril

Hostal Colomí: cuina tradicional de pares a fills

L'any 1947 Josep Camps i Pepita Franquesa van obrir l'Hostal Colomí, un petit hostal al cor de Santa Coloma de Queralt. Ho van fer amb les seves filles, la Rosita i la Nati. Després s'hi va afegir en Pep, el fill de la Rosita. Més de 70 anys cuinant...

Llibres i gastronomia La fonda
Dimecres, 16 d'Abril

Llibres i gastronomia

Som a les portes de Sant Jordi i fem un especial de llibres i gastronomia, i és que la cuina mou muntanyes. D'una banda, parlem de cuina japonesa, i de l'altra, d'esmorzars de forquilla, dos conceptes totalment diferents però que tallen el bacallà....

L'alvocat Carbó i Puigbert
Dissabte, 12 d'Abril

L'alvocat

L'alvocat

La indústria del porc La fonda
Dimecres, 09 d'Abril

La indústria del porc

El porc és tradició, és cultura d'embotits i de cuina, i també és indústria. I no per això es perd la qualitat. Anem fins a una empresa de la Garrotxa per saber com es treballa el porc des de la seva arribada fins que el trobem al taulell d'una...

El bacallà Carbó i Puigbert
Diumenge, 06 d'Abril

El bacallà

El bacallà

Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 d'Abril

Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana

Aquesta setmana, amb el cuiner Jordi Vilà parlem del Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana. Però també comentem les escoles d'hostaleria versus talent shows de cuina com "MasterChef". Carme Gasull, la nostra cabaretera gastro, ens porta al sopar...

El present i futur de la carn de caça La fonda
Dimecres, 02 d'Abril

El present i futur de la carn de caça

Aquesta setmana s'han acabat la temporada de caça d'algunes espècies. La cultura de la caça i la seva gastronomia estan en període de reflexió. Cap a on ha d'anar aquest sistema d'autogestió de la natura? En parlem en una taula rodona que hem...

Parlem de cuina del 31/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 31 de Març

Parlem de cuina del 31/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Carxofes Carbó i Puigbert
Diumenge, 30 de Març

Carxofes

Carxofes

Hospitalari, acollidor i bonic: reinvindiquem el porró! Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 30 de Març

Hospitalari, acollidor i bonic: reinvindiquem el porró!

Aquesta setmana, descobrim com pensem amb el sentit del gust. Visitem el Museu Picasso de Barcelona amb Jèssica Jaques i Gerard Vilar, professors d'Estètica i Teoria de la Universitat Autònoma de Barcelona, autors de l'assaig "Pensar con el paladar....

Yolanda Presseguer, embotits en perill d'extinció La fonda
Dimecres, 26 de Març

Yolanda Presseguer, embotits en perill d'extinció

La Yolanda Presseguer és de Tona, però fa una bona colla d'anys que defensa l'ofici de xarcutera i carnissera a la Garriga i l'Ametlla del Vallès. Amb la Yolanda parlem de com són d'importants les botifarres a la Garriga i d'on li ve aquesta...

Parlem de cuina del 24/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 24 de Març

Parlem de cuina del 24/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

El delicat art de fregir bé el peix Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Març

El delicat art de fregir bé el peix

El restaurant caníbal s'omple de peix fregit! Pugem a la barca de Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de la Platjeta, per parlar de com podem fregir bé el peix. La Cristina no ve pas sola, sinó que l'acompanya Marc Muñoz,...

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat La fonda
Dimecres, 19 de Març

Victor Pardo i Ignasi Pérez, cuina catalana amb tocs de modernitat

En Victor i l'Ignasi es van conèixer fent pràctiques de cuina a El Celler de Can Roca. Allà van començar una amistat tant dins com fora de la cuina que ja no han deixat mai més. Cadascú fa una cuina personal al seu restaurant, amb molts plats...

Parlem de cuina del 17/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 17 de Març

Parlem de cuina del 17/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Els mestres graellers, al capdavant de la revolució de les brases Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 de Març

Els mestres graellers, al capdavant de la revolució de les brases

Menú caníbal ple de fum, foc i brasa. Anem fins a les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, per rebre una classe magistral de com es fa una bona barbacoa, amb uns experts en això del foc i la brasa: el col·lectiu Alabrasa, format per Pere Giribets, Pep...

Alimentació del ronyó La fonda
Dimecres, 12 de Març

Alimentació del ronyó

Les malalties renals fan que s'hagi de fer un canvi d'alimentació. Per això, la Fundació Puigvert celebra una festa per conscienciar sobre aquesta malaltia, i sobretot per fer una bona divulgació de com ens hem d'alimentar per prevenir les...

Parlem de cuina del 10/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 10 de Març

Parlem de cuina del 10/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Llimones Carbó i Puigbert
Diumenge, 09 de Març

Llimones

Llimones

Les dones que remenen les cireres a la indústria alimentària Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de Març

Les dones que remenen les cireres a la indústria alimentària

El restaurant caníbal us porta un menú especial dedicat a les dones. Amb el periodista Arturo Puente seguim la trajectòria d'empresàries catalanes de diferents generacions, tot i que la seva presència en llocs de responsabilitat és encara...

Regenerar la terra amb Francesc Font La fonda
Dimecres, 05 de Març

Regenerar la terra amb Francesc Font

L'agricultura regenerativa descriu pràctiques agrícoles i ramaderes que, entre altres beneficis, reverteixen el canvi climàtic mitjançant la restauració de la matèria orgànica i de la biodiversitat del sòl degradat, amb la qual cosa s'obtè com...

Parlem de cuina del 3/3/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 03 de Març

Parlem de cuina del 3/3/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

L'umami, el sabor essencial per a la nostra supervivència Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Març

L'umami, el sabor essencial per a la nostra supervivència

Us oferim un menú carregat de sabor: ho descobrim tot sobre l'umami, l'anomenat cinquè gust, tot i haver estat ignorat fins no fa gaires dècades. L'umami és la raó de l'èxit del glutamat monosòdic, un dels potenciadors de sabor més utilitzats...

Dijous gras i la botifarra d'ou La fonda
Dimecres, 26 de Febrer

Dijous gras i la botifarra d'ou

Som dijous gras i és temps de botifarra d'ou. I tot i que originàriament era un embotit relacionat amb la festa del Carnaval i fet expressament per ser menjat el Dijous Gras, en els darrers anys el consum d'aquest producte del porc s'ha estès a tot...

Parlem de cuina del 24/2/2025 Parlem de cuina
Dilluns, 24 de Febrer

Parlem de cuina del 24/2/2025

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca La fonda
Dimecres, 01 de Maig de 2024

Les cuines mediterrànies d'en Joan Roca

Des d'Algesires fins a Istanbul, tal com mana la cançó, hi ha una bona colla de cuines ben diferents fetes amb els mateixos ingredients. Aquesta és la grandesa de la cuina. En parlem amb el cuiner Joan Roca. Parlem de cuina i també de projectes i...

Parlem de cuina del 29/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 29 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 29/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 d'Abril de 2024

Tres dones que estan revolucionant el servei del restaurant

Menú especial del restaurant caníbal sobre el servei de sala. Descobrim com treballen Carmeta Torrents, Sophie Glossin i Paula Garcia a l'Hisop, el restaurant d'Oriol Ivern. Hem anat al restaurant, les hem vist treballar, hem parlat de com n'és...

El corder del Pallars La fonda
Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El corder del Pallars

Del xai, al Pallars en diuen corder, i és un producte de temps immemorials, per la seva cuina i per la xarcuteria, on tenen un embotit únic, la girella. I també hi ha pastors i pastores que pasturen els seus ramats a la muntanya. Anem també al...

Parlem de cuina del 22/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 22 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 22/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 d'Abril de 2024

Un Sant Jordi colgat de llibres sobre cuina i gastronomia

Menú especial Sant Jordi del restaurant caníbal en un any en què estem colgats de llibres sobre cuina i gastronomia. La tria va a càrrec del nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona; de Toni...

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris La fonda
Dimecres, 17 d'Abril de 2024

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris

Carles Gaig i Enrique Tomás. Cuiners, botiguers i empresaris. Carles Gaig és un cuiner que no té aturador. Enrique Tomás, un botiguer especialitzat en pernils i embotits. En Carles ens parla de la cuina catalana tradicional i d'avantguarda....

Parlem de cuina del 15/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 15 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 15/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com

Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 d'Abril de 2024

Cebiche xilè o com entendre que les cuines no coneixen de fronteres

Menú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què...

La cuina catalana de la Granja Elena La fonda
Dimecres, 10 d'Abril de 2024

La cuina catalana de la Granja Elena

La Granja Elena és el projecte culinari dels germans Sierra. En parlem amb el seu cuiner, en Borja Sierra. A la Granja hi ha una cuina catalana de manual, i amb l'Òscar Gómez parlem del llibre escrit a quatre mans sobre cuina tradicional i fet amb...

Parlem de cuina del 8/4/2024 Parlem de cuina
Dilluns, 08 d'Abril de 2024

Parlem de cuina del 8/4/2024

Programa de cuina participat per Marina Duñach, Àngels Frías (instagram: @comerse_lavida) i Laia Oller ( https://www.alimentaequilibri.com) podcast recorded with enacast.com