Cuina de Bancal
Dimarts, 12 de Març
El secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, ens explica l'error que s’ha detectat en la retirada de cítrics que tenien per objecte aconseguir millors preus de la taronja per als llauradors.
Blanca Barberà, la Masereta, ens conta...
Cuina de Bancal
Dissabte, 09 de Març
El secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, ens explica l'error que s’ha detectat en la retirada de cítrics que tenien per objecte aconseguir millors preus de la taronja per als llauradors.
Blanca Barberà, la Masereta, ens conta...
Cuina de Bancal
Dimarts, 05 de Març
La ciutat de València celebra la tercera edició de la València Culinary Festival, un esdeveniment lúdic i gastronòmic que té lloc des del 25 de febrer fins al 10 de març i que acull propostes gastronòmiques dels principals cuiners valencians....
Cuina de Bancal
Diumenge, 03 de Març
La ciutat de València celebra la tercera edició de la València Culinary Festival, un esdeveniment lúdic i gastronòmic que té lloc des del 25 de febrer fins al 10 de març i que acull propostes gastronòmiques dels principals cuiners valencians....
Cuina de Bancal
Dimarts, 26 de Febrer
Una empresa valenciana ha tingut l’atreviment de fer les primeres papes amb sabor de paella. Una gosadia per als més puristes o un producte innovador que pot revolucionar el moment de la picadeta. Ens ho conta el gerent de Fritoper, Javier Pérez....
Cuina de Bancal
Diumenge, 24 de Febrer
Una empresa valenciana ha tingut l’atreviment de fer les primeres papes amb sabor de paella. Una gosadia per als més puristes o un producte innovador que pot revolucionar el moment de la picadeta. Ens ho conta el gerent de Fritoper, Javier Pérez....
Cuina de Bancal
Dimarts, 19 de Febrer
Les localitats de Requena, Utiel, Set Aigües i Xera organitzen, des del 14 de febrer i fins al 3 de març, la tercera edició de les Jornades de Plats de Cullera. En cada poble una olla però en cada poble uns embotits per acompanyar uns bons...
Cuina de Bancal
Dissabte, 16 de Febrer
Les localitats de Requena, Utiel, Set Aigües i Xera organitzen, des del 14 de febrer i fins al 3 de març, la tercera edició de les Jornades de Plats de Cullera. En cada poble una olla però en cada poble uns embotits per acompanyar uns bons...
Cuina de Bancal
Dimarts, 12 de Febrer
Estem en plena temporada de la tòfona i per això anem a Vistabella del Maestrat a conéixer les activitats preparades en el marc de les jornades de la tòfona, que seran el 16 de febrer. També hem gaudit de la festivitat de Sant Blai a Torrent i el...
Cuina de Bancal
Divendres, 08 de Febrer
Estem en plena temporada de la tòfona i per això anem a Vistabella del Maestrat a conéixer les activitats preparades en el marc de les jornades de la tòfona, que seran el 16 de febrer. També hem gaudit de la festivitat de Sant Blai a Torrent i el...
Cuina de Bancal
Dimarts, 05 de Febrer
El sindicat agrari de la Unió de Llauradors qualifica la campanya de l’oli com una de les pitjors dels últims anys, amb un descens del 43 per cent en la collita i una davallada incomprensible en els preus. Un productor italià cobra un 22 per cent...
Cuina de Bancal
Dissabte, 02 de Febrer
El sindicat agrari de la Unió de Llauradors qualifica la campanya de l’oli com una de les pitjors dels últims anys, amb un descens del 43 per cent en la collita i una davallada incomprensible en els preus. Un productor italià cobra un 22 per cent...
Cuina de Bancal
Dimarts, 29 de Gener
Castelló acull el 5é Congrés Nacional de Gastronomia i Vi, un punt d’encontre per a professionals del sector de la cuina, l’enologia i la restauració, on poden compartir coneixements i experiències. Enguany, el paper de la dona a...
Cuina de Bancal
Divendres, 25 de Gener
Castelló acull el 5é Congrés Nacional de Gastronomia i Vi, un punt d’encontre per a professionals del sector de la cuina, l’enologia i la restauració, on poden compartir coneixements i experiències. Enguany, el paper de la dona a...
Cuina de Bancal
Dimarts, 22 de Gener
Els municipis del sud de les comarques de Castelló es preparen per a celebrar durant el mes de febrer i les primeries de març les tradicionals Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància. Una oferta en la qual participen un total de 19 restaurants...
Cuina de Bancal
Divendres, 18 de Gener
Els municipis del sud de les comarques de Castelló es preparen per a celebrar durant el mes de febrer i les primeries de març les tradicionals Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància. Una oferta en la qual participen un total de 19 restaurants...
Cuina de Bancal
Dimarts, 15 de Gener
Espanya és el país amb més casos d’infecció pel paràsit anisakis, que es troba en alguns peixos de la mar. En aquest programa entrevistem Julio Máñez, veterinari i inspector de seguretat alimentària de la Conselleria de Sanitat.
La nostra...
Cuina de Bancal
Divendres, 11 de Gener
Espanya és el país amb més casos d’infecció pel paràsit anisakis, que es troba en alguns peixos de la mar. En aquest programa entrevistem Julio Máñez, veterinari i inspector de seguretat alimentària de la Conselleria de Sanitat.
La nostra...
Cuina de Bancal
Dimarts, 08 de Gener
L’Associació d’Empresaris i Hotelers de Turisme de la Marina Alta s’han llançat a buscar quin cuiner serà el millor representant del seu producte estrela. Ho faran a través del Concurs de la Gamba Roja de Dénia. I ens ho conta Reme Cerdà,...
Cuina de Bancal
Divendres, 28 de Desembre
Jordi Morera, Blanca Barberà i Carles Galletero fan un programa especial, el primer dia de l’any. Tots tres mantindran una mena de tertulia en la qual aniran desgranant una a una les seccions del CUINA DE BANCAL. Com sempre, n’hi haurà humor i es...
Cuina de Bancal
Dijous, 27 de Desembre
En l’actualitat, D’ACÍ CAP ALLÀ, estarem amb el secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, qui ens farà un referit sobre el sector de la taronja.
La nostra Masereta, Blanca Barberà, ha fet un recorregut pels mercadets de Nadal...
Cuina de Bancal
Dimarts, 18 de Desembre
En aquest programa hem entrevistat Enric Simó, portaveu a la Comunitat Valenciana de COAG, qui ens comentarà els acords als quals han arribat amb les autoritats, després de la manifestació que tingué lloc a Madrid el passat 11 de desembre en...
Cuina de Bancal
Divendres, 14 de Desembre
En aquest programa hem entrevistat Enric Simó, portaveu a la Comunitat Valenciana de COAG, qui ens comentarà els acords als quals han arribat amb les autoritats, després de la manifestació que tingué lloc a Madrid el passat 11 de desembre en...
Cuina de Bancal
Dimarts, 11 de Desembre
En el programa de hui avançarem els continguts de la Mostreta de Pesca Artesanal de la Mediterrània, que tindrà lloc del 30 al 31 de desembre a l’edifici Veles e Vents de València.
La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut al mercat de...
Cuina de Bancal
Dijous, 06 de Desembre
En el programa de hui avançarem els continguts de la Mostreta de Pesca Artesanal de la Mediterrània, que tindrà lloc del 30 al 31 de desembre a l’edifici Veles e Vents de València.
La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut al mercat de...
Cuina de Bancal
Dimarts, 04 de Desembre
En la secció d’actualitat anirem a la localitat d’Alberic, on des del consistori s’ha dut endavant una iniciativa perquè a cap veí de la localitat li falte a casa enguany un putxero de Nadal.
La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut a...
Cuina de Bancal
Dimecres, 28 de Novembre
En la secció d’actualitat anirem a la localitat d’Alberic, on des del consistori s’ha dut endavant una iniciativa perquè a cap veí de la localitat li falte a casa enguany un putxero de Nadal.
La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut a...
Cuina de Bancal
Dimarts, 27 de Novembre
Anem a la capital de la Vall d’Albaida, concretament, a Ontinyent, on se celebra el 600é aniversari de la Fira, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Des de l’hotel Alkazan, el cap de cuina del restaurant, David López, ens farà un...
Cuina de Bancal
Divendres, 23 de Novembre
Anem a la capital de la Vall d’Albaida, concretament, a Ontinyent, on se celebra el 600é aniversari de la Fira, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Des de l’hotel Alkazan, el cap de cuina del restaurant, David López, ens farà un...
Cuina de Bancal
Dimarts, 20 de Novembre
Hem visitat la localitat de Montroi per a assistir a la Fira Valenciana de la Mel, així com la de Llíria, per a conéixer el X Concurs d’Arròs amb Bledes. El nostre cuiner de capçalera, Jordi Morera, ens ha explicat els fonaments per a fer una...
Cuina de Bancal
Divendres, 16 de Novembre
Hem visitat la localitat de Montroi per a assistir a la Fira Valenciana de la Mel, així com la de Llíria, per a conéixer el X Concurs d’Arròs amb Bledes. El nostre cuiner de capçalera, Jordi Morera, ens ha explicat els fonaments per a fer una...
Cuina de Bancal
Dijous, 15 de Novembre
En "D’ací cap allà" vam saber les opinions dels responsables del sindicat de la Unió de Llauradors, que han celebrat aquest cap de setmana un congrés per a avaluar el futur de l'agricultura i la ramaderia a la Comunitat Valenciana.
La nostra...
Cuina de Bancal
Dimarts, 06 de Novembre
En el programa de hui hem parlat amb Lina Roig, una florista de Carlet que capitanejarà l’equip espanyol en l’olimpíada mundial de floristes que tindrà lloc als Estats Units. També hem anat a fer-nos-en una al Mercat de Sant Valero i hem...
Cuina de Bancal
Divendres, 02 de Novembre
En el programa de hui hem parlat amb Lina Roig, una florista de Carlet que capitanejarà l’equip espanyol en l’olimpíada mundial de floristes que tindrà lloc als Estats Units. També hem anat a fer-nos-en una al Mercat de Sant Valero i hem...
Cuina de Bancal
Dimarts, 30 d'Octubre
En l’actualitat, D’ACÍ CAP ALLÀ, parlarem amb Rosana Moriana, una jove científica d’Ontinyent que es troba a Suècia treballant en un projecte per a fer envasos amb sucre i dacsa.
La nostra masereta Blanca Barberà ha estat al mercat...
Cuina de Bancal
Dilluns, 29 d'Octubre
En l’actualitat, D’ACÍ CAP ALLÀ, parlarem amb Rosana Moriana, una jove científica d’Ontinyent que es troba a Suècia treballant en un projecte per a fer envasos amb sucre i dacsa.
La nostra masereta Blanca Barberà ha estat al mercat...
Cuina de Bancal
Dimarts, 23 d'Octubre
En l’actualitat, D’ACÍ CAP ALLÀ, parlarem amb el secretari general del sindicat de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, qui ens farà un avanç dels efectes de la gota freda al camp valencià.
La nostra masereta Blanca Barberà ha estat al...
Cuina de Bancal
Dimecres, 17 d'Octubre
En l’actualitat, D’ACÍ CAP ALLÀ, parlarem amb el secretari general del sindicat de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, qui ens farà un avanç dels efectes de la gota freda al camp valencià.
La nostra masereta Blanca Barberà ha estat al...
Cuina de Bancal
Dimarts, 16 d'Octubre
Hem parlat amb Santi Uribarrena que ens ha comentat totes les activitats amb motiu de la Festa de l’Abella Urbana.
També Jordi Morera, ens ha ensenyat hui a cuinar amb vi: salses, reduccions, coccions al forn… Si el vi es beu, el vi també es...
Cuina de Bancal
Diumenge, 14 d'Octubre
Hem parlat amb Santi Uribarrena que ens ha comentat totes les activitats amb motiu de la Festa de l’Abella Urbana.
També Jordi Morera, ens ha ensenyat hui a cuinar amb vi: salses, reduccions, coccions al forn… Si el vi es beu, el vi també es...
Cuina de Bancal
Dimarts, 09 d'Octubre
Hem parlat de la festa de la sega al port de Catarroja, de les diferents varietats d’arrossos i hem descobert l’origen de l’Aigua de València. Edgar Betoret, del restaurant Meat Market, ens ha presentat una carta amb carns de diferent...
Cuina de Bancal
Divendres, 05 d'Octubre
Hem parlat de la festa de la sega al port de Catarroja, de les diferents varietats d’arrossos i hem descobert l’origen de l’Aigua de València. Edgar Betoret, del restaurant Meat Market, ens ha presentat una carta amb carns de diferent...
Cuina de Bancal
Dimarts, 02 d'Octubre
En l'actualitat, 'D'ací cap allà', hem tingut a l'estudi Lluís Ribera, responsable de la #24FiraGastronòmica de l'Alcúdia i del Concurs de Putxero, un certamen que va consolidant-se dins del panorama gastronòmic valencià.
La nostra Masereta...
Cuina de Bancal
Dimarts, 25 de Setembre
Santos Ruiz, gerent del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Arròs de València, ens fa una crònica sobre com va anar ahir la festa de la sega al port de Catarroja.
La nostra Masereta Blanca Barberà ens du al mercat de Godella, on trobem...
Cuina de Bancal
Dimarts, 18 de Setembre
Parlem amb els creadors del xufa-xoc, passegem pel mercat medieval d'Alaquàs i entrevistem els gerents del restaurant Bon Aire del Palmar, guanyadors del Concurs Internacional de Paelles de Sueca.
Cuina de Bancal
Dimarts, 04 de Setembre
Parlem sobre la cuina circular o, dit d’una altra manera, un sistema per a aprofitar els residus orgànics que s’acumulen a la majoria dels restaurants.
Cuina de Bancal
Divendres, 31 d'Agost
Parlem sobre la cuina circular o, dit d’una altra manera, un sistema per a aprofitar els residus orgànics que s’acumulen a la majoria dels restaurants.
Cuina de Bancal
Dimarts, 28 d'Agost
Anem amb Blanca Barberà a la llotja del peix de Calp. També parlem del famós 'pisto' de Iàtova i tastem una de les millors truites de creïlla.
Cuina de Bancal
Divendres, 24 d'Agost
Anem amb Blanca Barberà a la llotja del peix de Calp. També parlem del famós 'pisto' de Iàtova i tastem una de les millors truites de creïlla.
Cuina de Bancal
Dimarts, 21 d'Agost
La moda del superaliments
Baia de goji, quinoa... Propietats antioxidants i beneficioses per a la salut o moda transitòria marcada per la publicitat? Descobrim tots els secrets d'aquests aliments de moda
Cuina de Bancal
Divendres, 17 d'Agost
La moda del superaliments
Baia de goji, quinoa... Propietats antioxidants i beneficioses per a la salut o moda transitòria marcada per la publicitat? Descobrim tots els secrets d'aquests aliments de moda
Cuina de Bancal
Dimarts, 14 d'Agost
Hui parlarem de la tomatina, com és percebuda pels estrangers i en què consisteix. També aprendrem a diferenciar entre tapes, pinxos i canapès. Farem un tomb per les festes de Bétera de les alfàbegues amb l’expert en la matèria Ramon Asensi....
Cuina de Bancal
Dimarts, 07 d'Agost
Antigament les figues eren considerades, juntament amb els dàtils i les prunes, el menjar dels reis. T'agraden? Alguns gurmets les cuinen amb pernil, foie gras i anxoves. O al forn, amb carn de porc, d'ànec i com a farciment d'algunes aus. També es...
Cuina de Bancal
Divendres, 03 d'Agost
Antigament les figues eren considerades, juntament amb els dàtils i les prunes, el menjar dels reis. T'agraden? Alguns gurmets les cuinen amb pernil, foie gras i anxoves. O al forn, amb carn de porc, d'ànec i com a farciment d'algunes aus. També es...
Cuina de Bancal
Dimarts, 31 de Juliol
Coneixem Raquel Hernández, una de tantes dones emprenedores del món rural que ha convertit la passió pels caragols en un negoci rendible. I menjarem ostres valencianes al balneari de Les Arenes.
Cuina de Bancal
Dimarts, 24 de Juliol
Julio Mànyez ens explica que és la traçabilitat. A més, descobrim la gastronomia dels països escandinaus i visitem el mercat de Silla.
Cuina de Bancal
Dimarts, 24 de Juliol
Coneixem Raquel Hernández, una de tantes dones emprenedores del món rural que ha convertit la passió pels caragols en un negoci rendible. I menjarem ostres valencianes al balneari de Les Arenes.
Cuina de Bancal
Dilluns, 23 de Juliol
Julio Mànyez ens explica que és la traçabilitat. A més, descobrim la gastronomia dels països escandinaus i visitem el mercat de Silla.