Cuina de Bancal

Cuina

Magazín gastronòmic presentat per Carles Galletero, que cada setmana visita mercats, camps i restaurants

www.apuntmedia.es

RSS feed

12.03.2019 | La cuina hawaiana arriba a València de la mà del 'poké' Cuina de Bancal
Dimarts, 12 de Març

12.03.2019 | La cuina hawaiana arriba a València de la mà del 'poké'

El secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, ens explica l'error que s’ha detectat en la retirada de cítrics que tenien per objecte aconseguir millors preus de la taronja per als llauradors. Blanca Barberà, la Masereta, ens conta...

12.03.2019 | La cuina hawaiana arriba a València de la mà del 'poké' Cuina de Bancal
Dissabte, 09 de Març

12.03.2019 | La cuina hawaiana arriba a València de la mà del 'poké'

El secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, ens explica l'error que s’ha detectat en la retirada de cítrics que tenien per objecte aconseguir millors preus de la taronja per als llauradors. Blanca Barberà, la Masereta, ens conta...

05.03.2019 | 3a edició de la València Culinary Festival Cuina de Bancal
Dimarts, 05 de Març

05.03.2019 | 3a edició de la València Culinary Festival

La ciutat de València celebra la tercera edició de la València Culinary Festival, un esdeveniment lúdic i gastronòmic que té lloc des del 25 de febrer fins al 10 de març i que acull propostes gastronòmiques dels principals cuiners valencians....

05.03.2019 | 3a edició de la València Culinary Festival Cuina de Bancal
Diumenge, 03 de Març

05.03.2019 | 3a edició de la València Culinary Festival

La ciutat de València celebra la tercera edició de la València Culinary Festival, un esdeveniment lúdic i gastronòmic que té lloc des del 25 de febrer fins al 10 de març i que acull propostes gastronòmiques dels principals cuiners valencians....

 26.02.2019 | Les primeres papes amb sabor de paella Cuina de Bancal
Dimarts, 26 de Febrer

26.02.2019 | Les primeres papes amb sabor de paella

Una empresa valenciana ha tingut l’atreviment de fer les primeres papes amb sabor de paella. Una gosadia per als més puristes o un producte innovador que pot revolucionar el moment de la picadeta. Ens ho conta el gerent de Fritoper, Javier Pérez....

 26.02.2019 | Les primeres papes amb sabor de paella Cuina de Bancal
Diumenge, 24 de Febrer

26.02.2019 | Les primeres papes amb sabor de paella

Una empresa valenciana ha tingut l’atreviment de fer les primeres papes amb sabor de paella. Una gosadia per als més puristes o un producte innovador que pot revolucionar el moment de la picadeta. Ens ho conta el gerent de Fritoper, Javier Pérez....

19.02.2019 | Jornades de Plats de Cullera Cuina de Bancal
Dimarts, 19 de Febrer

19.02.2019 | Jornades de Plats de Cullera

Les localitats de Requena, Utiel, Set Aigües i Xera organitzen, des del 14 de febrer i fins al 3 de març, la tercera edició de les Jornades de Plats de Cullera. En cada poble una olla però en cada poble uns embotits per acompanyar uns bons...

19.02.2019 | Jornades de Plats de Cullera Cuina de Bancal
Dissabte, 16 de Febrer

19.02.2019 | Jornades de Plats de Cullera

Les localitats de Requena, Utiel, Set Aigües i Xera organitzen, des del 14 de febrer i fins al 3 de març, la tercera edició de les Jornades de Plats de Cullera. En cada poble una olla però en cada poble uns embotits per acompanyar uns bons...

12.02.2019 | Les jornades de la tòfona de Vistabella del Maestrat Cuina de Bancal
Dimarts, 12 de Febrer

12.02.2019 | Les jornades de la tòfona de Vistabella del Maestrat

Estem en plena temporada de la tòfona i per això anem a Vistabella del Maestrat a conéixer les activitats preparades en el marc de les jornades de la tòfona, que seran el 16 de febrer. També hem gaudit de la festivitat de Sant Blai a Torrent i el...

12.02.2019 | Les jornades de la tòfona de Vistabella del Maestrat Cuina de Bancal
Divendres, 08 de Febrer

12.02.2019 | Les jornades de la tòfona de Vistabella del Maestrat

Estem en plena temporada de la tòfona i per això anem a Vistabella del Maestrat a conéixer les activitats preparades en el marc de les jornades de la tòfona, que seran el 16 de febrer. També hem gaudit de la festivitat de Sant Blai a Torrent i el...

05.02.2019 | La campanya d'oli, una de les pitjors dels últims anys Cuina de Bancal
Dimarts, 05 de Febrer

05.02.2019 | La campanya d'oli, una de les pitjors dels últims anys

El sindicat agrari de la Unió de Llauradors qualifica la campanya de l’oli com una de les pitjors dels últims anys, amb un descens del 43 per cent en la collita i una davallada incomprensible en els preus. Un productor italià cobra un 22 per cent...

05.02.2019 | La campanya d'oli, una de les pitjors dels últims anys Cuina de Bancal
Dissabte, 02 de Febrer

05.02.2019 | La campanya d'oli, una de les pitjors dels últims anys

El sindicat agrari de la Unió de Llauradors qualifica la campanya de l’oli com una de les pitjors dels últims anys, amb un descens del 43 per cent en la collita i una davallada incomprensible en els preus. Un productor italià cobra un 22 per cent...

29.01.2019 | Congrés Nacional de Gastronomia i Vi Cuina de Bancal
Dimarts, 29 de Gener

29.01.2019 | Congrés Nacional de Gastronomia i Vi

Castelló acull el 5é Congrés Nacional de Gastronomia i Vi, un punt d’encontre per a professionals del sector de la cuina, l’enologia i la restauració, on poden compartir coneixements i experiències. Enguany, el paper de la dona a...

29.01.2019 | Congrés Nacional de Gastronomia i Vi Cuina de Bancal
Divendres, 25 de Gener

29.01.2019 | Congrés Nacional de Gastronomia i Vi

Castelló acull el 5é Congrés Nacional de Gastronomia i Vi, un punt d’encontre per a professionals del sector de la cuina, l’enologia i la restauració, on poden compartir coneixements i experiències. Enguany, el paper de la dona a...

22.01.2019 | L'autèntica recepta del pastís de diputat Cuina de Bancal
Dimarts, 22 de Gener

22.01.2019 | L'autèntica recepta del pastís de diputat

Els municipis del sud de les comarques de Castelló es preparen per a celebrar durant el mes de febrer i les primeries de març les tradicionals Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància. Una oferta en la qual participen un total de 19 restaurants...

22.01.2019 | L'autèntica recepta del pastís de diputat Cuina de Bancal
Divendres, 18 de Gener

22.01.2019 | L'autèntica recepta del pastís de diputat

Els municipis del sud de les comarques de Castelló es preparen per a celebrar durant el mes de febrer i les primeries de març les tradicionals Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància. Una oferta en la qual participen un total de 19 restaurants...

15.01.2019 | La Festa de la Carxofa de Benicarló Cuina de Bancal
Dimarts, 15 de Gener

15.01.2019 | La Festa de la Carxofa de Benicarló

Espanya és el país amb més casos d’infecció pel paràsit anisakis, que es troba en alguns peixos de la mar. En aquest programa entrevistem Julio Máñez, veterinari i inspector de seguretat alimentària de la Conselleria de Sanitat. La nostra...

15.01.2019 | La Festa de la Carxofa de Benicarló Cuina de Bancal
Divendres, 11 de Gener

15.01.2019 | La Festa de la Carxofa de Benicarló

Espanya és el país amb més casos d’infecció pel paràsit anisakis, que es troba en alguns peixos de la mar. En aquest programa entrevistem Julio Máñez, veterinari i inspector de seguretat alimentària de la Conselleria de Sanitat. La nostra...

08.01.2019 | Concurs de la Gamba Roja de Dénia Cuina de Bancal
Dimarts, 08 de Gener

08.01.2019 | Concurs de la Gamba Roja de Dénia

L’Associació d’Empresaris i Hotelers de Turisme de la Marina Alta s’han llançat a buscar quin cuiner serà el millor representant del seu producte estrela. Ho faran a través del Concurs de la Gamba Roja de Dénia. I ens ho conta Reme Cerdà,...

01.01.2019 | Programa especial primer dia de l'any Cuina de Bancal
Divendres, 28 de Desembre

01.01.2019 | Programa especial primer dia de l'any

Jordi Morera, Blanca Barberà i Carles Galletero fan un programa especial, el primer dia de l’any. Tots tres mantindran una mena de tertulia en la qual aniran desgranant una a una les seccions del CUINA DE BANCAL. Com sempre, n’hi haurà humor i es...

11.12.2018 | Parlem de marisc amb Jordi Morera Cuina de Bancal
Dimarts, 11 de Desembre

11.12.2018 | Parlem de marisc amb Jordi Morera

En el programa de hui avançarem els continguts de la Mostreta de Pesca Artesanal de la Mediterrània, que tindrà lloc del 30 al 31 de desembre a l’edifici Veles e Vents de València. La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut al mercat de...

11.12.2018 | Parlem de marisc amb Jordi Morera Cuina de Bancal
Dijous, 06 de Desembre

11.12.2018 | Parlem de marisc amb Jordi Morera

En el programa de hui avançarem els continguts de la Mostreta de Pesca Artesanal de la Mediterrània, que tindrà lloc del 30 al 31 de desembre a l’edifici Veles e Vents de València. La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut al mercat de...

04.12.2018 | Gastronomia nadalenca Cuina de Bancal
Dimarts, 04 de Desembre

04.12.2018 | Gastronomia nadalenca

En la secció d’actualitat anirem a la localitat d’Alberic, on des del consistori s’ha dut endavant una iniciativa perquè a cap veí de la localitat li falte a casa enguany un putxero de Nadal. La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut a...

04.12.2018 | Gastronomia nadalenca Cuina de Bancal
Dimecres, 28 de Novembre

04.12.2018 | Gastronomia nadalenca

En la secció d’actualitat anirem a la localitat d’Alberic, on des del consistori s’ha dut endavant una iniciativa perquè a cap veí de la localitat li falte a casa enguany un putxero de Nadal. La nostra masereta, Blanca Barberà, ens ha dut a...

27.11.2018 | La coca de Fira d’Ontinyent Cuina de Bancal
Dimarts, 27 de Novembre

27.11.2018 | La coca de Fira d’Ontinyent

Anem a la capital de la Vall d’Albaida, concretament, a Ontinyent, on se celebra el 600é aniversari de la Fira, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Des de l’hotel Alkazan, el cap de cuina del restaurant, David López, ens farà un...

27.11.2018 | La coca de Fira d’Ontinyent Cuina de Bancal
Divendres, 23 de Novembre

27.11.2018 | La coca de Fira d’Ontinyent

Anem a la capital de la Vall d’Albaida, concretament, a Ontinyent, on se celebra el 600é aniversari de la Fira, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Des de l’hotel Alkazan, el cap de cuina del restaurant, David López, ens farà un...

20.11.2018 | Fira Valenciana de la Mel Cuina de Bancal
Dimarts, 20 de Novembre

20.11.2018 | Fira Valenciana de la Mel

Hem visitat la localitat de Montroi per a assistir a la Fira Valenciana de la Mel, així com la de Llíria, per a conéixer el X Concurs d’Arròs amb Bledes. El nostre cuiner de capçalera, Jordi Morera, ens ha explicat els fonaments per a fer una...

20.11.2018 | Fira Valenciana de la Mel Cuina de Bancal
Divendres, 16 de Novembre

20.11.2018 | Fira Valenciana de la Mel

Hem visitat la localitat de Montroi per a assistir a la Fira Valenciana de la Mel, així com la de Llíria, per a conéixer el X Concurs d’Arròs amb Bledes. El nostre cuiner de capçalera, Jordi Morera, ens ha explicat els fonaments per a fer una...

6.11.2018 | L’olimpíada mundial de floristes Cuina de Bancal
Dimarts, 06 de Novembre

6.11.2018 | L’olimpíada mundial de floristes

En el programa de hui hem parlat amb Lina Roig, una florista de Carlet que capitanejarà l’equip espanyol en l’olimpíada mundial de floristes que tindrà lloc als Estats Units. També hem anat a fer-nos-en una al Mercat de Sant Valero i hem...

6.11.2018 | L’olimpíada mundial de floristes Cuina de Bancal
Divendres, 02 de Novembre

6.11.2018 | L’olimpíada mundial de floristes

En el programa de hui hem parlat amb Lina Roig, una florista de Carlet que capitanejarà l’equip espanyol en l’olimpíada mundial de floristes que tindrà lloc als Estats Units. També hem anat a fer-nos-en una al Mercat de Sant Valero i hem...

23.10.2018 | Efectes de la gota freda al camp valencià Cuina de Bancal
Dimarts, 23 d'Octubre

23.10.2018 | Efectes de la gota freda al camp valencià

En l’actualitat, D’ACÍ CAP ALLÀ, parlarem amb el secretari general del sindicat de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, qui ens farà un avanç dels efectes de la gota freda al camp valencià. La nostra masereta Blanca Barberà ha estat al...

23.10.2018 | Efectes de la gota freda al camp valencià Cuina de Bancal
Dimecres, 17 d'Octubre

23.10.2018 | Efectes de la gota freda al camp valencià

En l’actualitat, D’ACÍ CAP ALLÀ, parlarem amb el secretari general del sindicat de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, qui ens farà un avanç dels efectes de la gota freda al camp valencià. La nostra masereta Blanca Barberà ha estat al...

16.10.2018 | Festa de la Verema Viniterrània de Benlloc Cuina de Bancal
Dimarts, 16 d'Octubre

16.10.2018 | Festa de la Verema Viniterrània de Benlloc

Hem parlat amb Santi Uribarrena que ens ha comentat totes les activitats amb motiu de la Festa de l’Abella Urbana. També Jordi Morera, ens ha ensenyat hui a cuinar amb vi: salses, reduccions, coccions al forn… Si el vi es beu, el vi també es...

16.10.2018 | Festa de la Verema Viniterrània de Benlloc Cuina de Bancal
Diumenge, 14 d'Octubre

16.10.2018 | Festa de la Verema Viniterrània de Benlloc

Hem parlat amb Santi Uribarrena que ens ha comentat totes les activitats amb motiu de la Festa de l’Abella Urbana. També Jordi Morera, ens ha ensenyat hui a cuinar amb vi: salses, reduccions, coccions al forn… Si el vi es beu, el vi també es...

09.10.2018 | Usos de l'arròs a la cuina segons la varietat Cuina de Bancal
Dimarts, 09 d'Octubre

09.10.2018 | Usos de l'arròs a la cuina segons la varietat

Hem parlat de la festa de la sega al port de Catarroja, de les diferents varietats d’arrossos i hem descobert l’origen de l’Aigua de València. Edgar Betoret, del restaurant Meat Market, ens ha presentat una carta amb carns de diferent...

09.10.2018 | Usos de l'arròs a la cuina segons la varietat Cuina de Bancal
Divendres, 05 d'Octubre

09.10.2018 | Usos de l'arròs a la cuina segons la varietat

Hem parlat de la festa de la sega al port de Catarroja, de les diferents varietats d’arrossos i hem descobert l’origen de l’Aigua de València. Edgar Betoret, del restaurant Meat Market, ens ha presentat una carta amb carns de diferent...

02.10.2018 |  Fira Gastronòmica de L’Alcudia Cuina de Bancal
Dimarts, 02 d'Octubre

02.10.2018 | Fira Gastronòmica de L’Alcudia

En l'actualitat, 'D'ací cap allà', hem tingut a l'estudi Lluís Ribera, responsable de la #24FiraGastronòmica de l'Alcúdia i del Concurs de Putxero, un certamen que va consolidant-se dins del panorama gastronòmic valencià. La nostra Masereta...

25.09.2018 | La festa de la sega de l'arròs Cuina de Bancal
Dimarts, 25 de Setembre

25.09.2018 | La festa de la sega de l'arròs

Santos Ruiz, gerent del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Arròs de València, ens fa una crònica sobre com va anar ahir la festa de la sega al port de Catarroja. La nostra Masereta Blanca Barberà ens du al mercat de Godella, on trobem...

04.09.2018 | La cuina circular Cuina de Bancal
Dimarts, 04 de Setembre

04.09.2018 | La cuina circular

Parlem sobre la cuina circular o, dit d’una altra manera, un sistema per a aprofitar els residus orgànics que s’acumulen a la majoria dels restaurants.

04.09.2018 | La cuina circular Cuina de Bancal
Divendres, 31 d'Agost

04.09.2018 | La cuina circular

Parlem sobre la cuina circular o, dit d’una altra manera, un sistema per a aprofitar els residus orgànics que s’acumulen a la majoria dels restaurants.

28.08.2018 | Peix fresc de la mediterrània Cuina de Bancal
Dimarts, 28 d'Agost

28.08.2018 | Peix fresc de la mediterrània

Anem amb Blanca Barberà a la llotja del peix de Calp. També parlem del famós 'pisto' de Iàtova i tastem una de les millors truites de creïlla.

28.08.2018 | Peix fresc de la mediterrània Cuina de Bancal
Divendres, 24 d'Agost

28.08.2018 | Peix fresc de la mediterrània

Anem amb Blanca Barberà a la llotja del peix de Calp. També parlem del famós 'pisto' de Iàtova i tastem una de les millors truites de creïlla.

21.08.2018 | La moda del 'superaliments' Cuina de Bancal
Dimarts, 21 d'Agost

21.08.2018 | La moda del 'superaliments'

La moda del superaliments Baia de goji, quinoa... Propietats antioxidants i beneficioses per a la salut o moda transitòria marcada per la publicitat? Descobrim tots els secrets d'aquests aliments de moda

21.08.2018 | La moda del 'superaliments' Cuina de Bancal
Divendres, 17 d'Agost

21.08.2018 | La moda del 'superaliments'

La moda del superaliments Baia de goji, quinoa... Propietats antioxidants i beneficioses per a la salut o moda transitòria marcada per la publicitat? Descobrim tots els secrets d'aquests aliments de moda

14.08.2018 | Tomatina, tapes, alfàbega i vins Cuina de Bancal
Dimarts, 14 d'Agost

14.08.2018 | Tomatina, tapes, alfàbega i vins

Hui parlarem de la tomatina, com és percebuda pels estrangers i en què consisteix. També aprendrem a diferenciar entre tapes, pinxos i canapès. Farem un tomb per les festes de Bétera de les alfàbegues amb l’expert en la matèria Ramon Asensi....

07.08.2018 | Figues d'agost, fruites, vi i ostres Cuina de Bancal
Dimarts, 07 d'Agost

07.08.2018 | Figues d'agost, fruites, vi i ostres

Antigament les figues eren considerades, juntament amb els dàtils i les prunes, el menjar dels reis. T'agraden? Alguns gurmets les cuinen amb pernil, foie gras i anxoves. O al forn, amb carn de porc, d'ànec i com a farciment d'algunes aus. També es...

07.08.2018 | Figues d'agost, fruites, vi i ostres Cuina de Bancal
Divendres, 03 d'Agost

07.08.2018 | Figues d'agost, fruites, vi i ostres

Antigament les figues eren considerades, juntament amb els dàtils i les prunes, el menjar dels reis. T'agraden? Alguns gurmets les cuinen amb pernil, foie gras i anxoves. O al forn, amb carn de porc, d'ànec i com a farciment d'algunes aus. També es...

31.07.2018 | El negoci dels caragols Cuina de Bancal
Dimarts, 31 de Juliol

31.07.2018 | El negoci dels caragols

Coneixem Raquel Hernández, una de tantes dones emprenedores del món rural que ha convertit la passió pels caragols en un negoci rendible. I menjarem ostres valencianes al balneari de Les Arenes.

24.07.2018 | La traçabilitat alimentària Cuina de Bancal
Dimarts, 24 de Juliol

24.07.2018 | La traçabilitat alimentària

Julio Mànyez ens explica que és la traçabilitat. A més, descobrim la gastronomia dels països escandinaus i visitem el mercat de Silla.

31.07.2018 | El negoci dels caragols Cuina de Bancal
Dimarts, 24 de Juliol

31.07.2018 | El negoci dels caragols

Coneixem Raquel Hernández, una de tantes dones emprenedores del món rural que ha convertit la passió pels caragols en un negoci rendible. I menjarem ostres valencianes al balneari de Les Arenes.

24.07.2018 | La traçabilitat alimentària Cuina de Bancal
Dilluns, 23 de Juliol

24.07.2018 | La traçabilitat alimentària

Julio Mànyez ens explica que és la traçabilitat. A més, descobrim la gastronomia dels països escandinaus i visitem el mercat de Silla.

Veure més episodis