La cuina domèstica, la que sempre han fet les dones, la més noble i la menys valorada

Diumenge, 07 de Març de 2021

Segur que recordeu mares, àvies o tietes a la cuina de casa, endreçant menjar o fent anar els fogons. Al restaurant caníbal, fem un homenatge a totes les dones sense les quals no tindríem un plat a taula. Ens en parlarà Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que fa molt temps que estudia la feina cabdal de la dona en l'organització de la casa. També entrevistem una dona pagesa, mare, ecologista i activista. L'Assumpta Codinachs Parés té una explotació familiar de vedella ecològica a la Vall Fosca, al Pallars Jussà. Va ser una de les primeres persones a defensar el model de ramaderia ecològica i una pionera en la lluita sindical. També seu al restaurant caníbal el nostre corresponsal als Estats Units, Marc Casanovas, que ens descobreix tres dones que l'han ajudat a conèixer la gastronomia nord-americana: la cuinera Samin Nosrat, la pagesa Leah Penniman i la xef Alice Waters. I a Catalunya¿ quines serien les dones que ajudarien a entendre la nostra cuina a algú de fora?


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/0/4/1614963315140.mp3