 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 d'OctubreEl suquet i la sarsuela són els protagonistes del menú caníbal d'avui. Amb Jordi Vilà parlem dels dos guisats de peix més emblemàtics de la cuina catalana, que simbolitzen dos mons completament diferents. La sarsuela neix a la restauració com un...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 d'OctubrePrograma especial des del mercat de la Boqueria. La Boqueria és el mercat català més emblemàtic i un dels més visitats del món. En els últims anys, però, ha viscut una transformació. És una parada obligada per a turistes de tot el món, que...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 d'OctubreUn estudi, guardonat amb un Premi IG Nobel, demostra que els nadons beuen més llet materna si la mare ha menjat all. Toni Massanés aprofita per reflexionar sobre ciència i gastronomia i defensar el consum d'all, un ingredient bàsic de la cuina...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 d'OctubreAl menú d'aquest diumenge dinem truites a la truiteria Flash Flash de Barcelona, local icònic de la ciutat, que celebra 55 anys, i ho fem amb Karin Leiz, una de les fundadores del restaurant i ideòloga de la cinquantena de truites de la seva carta....
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de SetembreMenú caníbal amb el rostit com a protagonista servit per un cambrer que porta tota la vida dedicada a aquests ofici. Jordi Vilà ens submergeix en el món del rostit català. La importància dels rostits sobrepassa el plat en si mateix, ja que...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de SetembreMenú caníbal de la setmana, dedicat a un dels cultius històrics a casa nostra, el tomàquet de penjar. Visitem els horts de La Tomakera, a Cabrianes, al Bages, per veure com es cultiven aquests tomàquets de forma ecològica. Parlem amb Jordi...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de SetembreAl menú d'aquesta setmana del restaurant caníbal, torna Toni Massanés. Amb ell, reflexionem sobre la relació entre cuina i art, arran de l'exposició "Miramar. Exploracions a la Mar d'Amunt" a Girona. També li demanem al xef Paco Pérez que...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 de SetembreFem un recorregut per la ciutat d'Osaka a la recerca dels seus plats icònics: kushikatsu (broquetes de mil coses arrebossades), okonomiyaki (una mena de pizza japonesa) i takoyaki (unes boletes farcides de pop). Ho fem amb Mateu Villaret, cuiner...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 de JuliolMenú especial del restaurant caníbal per tancar temporada. Paula Molés i tot l'equip de col·laboradors se'n van a Aitona, al Segrià, a collir fruita de pinyol: préssecs, nectarines, paraguaians... El municipi d'Aitona fa anys que impulsa el...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 de JunyMenú caníbal dedicat al turisme gastronòmic, conscient i sostenible. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica per què el turisme gastronòmic és el més sostenible i com reverteix en el sector primari, en la comunitat local i...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 de JunyMenú especial en honor a Paco Solé Parellada, un il·lustre de la cuina catalana, ànima del restaurant 7 Portes, que va morir dijous, 19 de juny. Parellada era un home culte, apassionat, que va aportar moltíssim als diferents àmbits a la...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 de JunyVisitem Glaçons del Montseny, una fàbrica de gel situada a Gualba, al parc natural del Montseny. El director de la fàbrica, Pepe Castillos, i una de les treballadores, Yolanda Barreiro, ens fan una visita guiada passant per totes les etapes del...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 de JunyAquesta setmana el restaurant caníbal s'omple de coques de recapte. Jordi Vilà, el nostre cuiner que cuina, ens descobreix els secrets per fer bones coques salades a casa: de verdures, de peix i, fins i tot, de menuts. Després, Carme Gasull ens...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 de JunyMenú especial des de l'Exposició Universal d'Osaka, al Japó, on s'ha celebrat la Setmana de Catalunya, que és Regió Mundial de la Gastronomia 2025. La cuina catalana ha sigut protagonista a la setmana d'activitats al voltant del lema "Catalunya,...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de MaigAquest diumenge al restaurant caníbal, duo de cervellets amb el forner Daniel Jordà i el sommelier Ferran Centelles. Amb Ferran Centelles, sommelier històric d'El Bulli i responsable de begudes d'El Bulli Foundation, expliquem què vol dir...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de MaigA les portes d'una nova edició de l'Aplec del Caragol de Lleida, descobrim com és la cria de cargols en granja: la ramaderia més petita. Josep Antoni Marcelo, gerent de Cal Jep, una explotació a Castellfollit del Boix, al Bages, explica com ho fan....
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de MaigUn menú dedicat al repte d'alimentar la població urbana. Ara per ara, alimentar les ciutats implica el 75% dels recursos de la Terra i la situació cada vegada és més greu. Ens ho explica Carolyn Steel, una arquitecta britànica que estudia la...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de MaigMenú especial amb les reflexions gastronòmiques que ens deixa l'apagada elèctrica: com ha afectat el tall restaurants, mercats, supermercats, petits botiguers, pagesos i ramaders? En parlem amb el cuiner Jordi Vilà, que també reflexiona sobre...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 27 d'AbrilUn menú especial dedicat als vins xinesos i a la nova geografia vinícola mundial. La Xina ja és el tercer país del món amb més superfície de vinyes conreades, i descobrim com vol conquerir el mercat del vi. Parlem amb Li Yun, president...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 20 d'Abril"Un restaurant caníbal a Berlín" presenta un menú especial de Sant Jordi carregat de llibres per cruspir-se'ls sencers, amb el nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona: receptaris de dones que...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 13 d'AbrilMenú dedicat a la primera piràmide infantil i juvenil de la dieta mediterrània per prevenir i combatre l'obesitat entre les criatures. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, analitza quines pautes incorpora aquesta nova piràmide...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 d'AbrilAquesta setmana, amb el cuiner Jordi Vilà parlem del Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana. Però també comentem les escoles d'hostaleria versus talent shows de cuina com "MasterChef". Carme Gasull, la nostra cabaretera gastro, ens porta al sopar...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 30 de MarçAquesta setmana, descobrim com pensem amb el sentit del gust. Visitem el Museu Picasso de Barcelona amb Jèssica Jaques i Gerard Vilar, professors d'Estètica i Teoria de la Universitat Autònoma de Barcelona, autors de l'assaig "Pensar con el paladar....
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de MarçEl restaurant caníbal s'omple de peix fregit! Pugem a la barca de Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de la Platjeta, per parlar de com podem fregir bé el peix. La Cristina no ve pas sola, sinó que l'acompanya Marc Muñoz,...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 de MarçMenú caníbal ple de fum, foc i brasa. Anem fins a les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, per rebre una classe magistral de com es fa una bona barbacoa, amb uns experts en això del foc i la brasa: el col·lectiu Alabrasa, format per Pere Giribets, Pep...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de MarçEl restaurant caníbal us porta un menú especial dedicat a les dones. Amb el periodista Arturo Puente seguim la trajectòria d'empresàries catalanes de diferents generacions, tot i que la seva presència en llocs de responsabilitat és encara...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de MarçUs oferim un menú carregat de sabor: ho descobrim tot sobre l'umami, l'anomenat cinquè gust, tot i haver estat ignorat fins no fa gaires dècades. L'umami és la raó de l'èxit del glutamat monosòdic, un dels potenciadors de sabor més utilitzats...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de FebrerMenú especial del restaurant caníbal amb Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des del Mercat del Ninot, a l'Eixample de Barcelona. Sobre la taula, temes com l'acord amb els pagesos, el Mercosur, la pesca, la fauna...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 d'AbrilMenú especial del restaurant caníbal sobre el servei de sala. Descobrim com treballen Carmeta Torrents, Sophie Glossin i Paula Garcia a l'Hisop, el restaurant d'Oriol Ivern. Hem anat al restaurant, les hem vist treballar, hem parlat de com n'és...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 d'AbrilMenú especial Sant Jordi del restaurant caníbal en un any en què estem colgats de llibres sobre cuina i gastronomia. La tria va a càrrec del nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona; de Toni...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 d'AbrilMenú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 d'AbrilPer primera vegada en més de 80 anys, McDonald's celebra fora dels Estats Units la seva convenció global. Es celebrarà a Barcelona. Analitzem el fenomen de McDonald's, les claus del seu èxit mundial, el seu model de funcionament i els motius pels...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 31 de MarçTastem la millor mona tradicional de Catalunya, la que fa el nostre forner de referència, el barceloní Daniel Jordà, de Panes Creativos. En parlem amb Carme Gasull, que ens explica la història i el simbolisme d'aquest dolç i també ens presenta el...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de MarçEspecial menú caníbal sobre Alimentaria 2024, una edició que ha tingut dos protagonistes absoluts: la proteïna i els aliments enriquits amb vitamines i minerals. Com s'explica aquest boom? Quin sentit té fabricar aliments funcionals quan tenim la...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de MarçMenú especial dedicat al cinema caníbal: analitzem "La societat de la neu", la pel·lícula de J. A. Bayona, amb Àlex Gorina, realitzador de "La finestra indiscreta", i fem una immersió en com les pel·lícules han retratat els caníbals al llarg...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de MarçMenú especial sobre la cuina de mares i filles: què ha canviat i què no ha canviat en la manera d'entendre la cuina i l'alimentació en el dia a dia de dones de diferents generacions? Com la incorporació de la dona al mercat laboral ha canviat la...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de MarçOscar Guayabero, el nostre dissenyador de capçalera, ens porta a un dels kebabs més icònics i bons de Barcelona: "El Cuiner de Damasc", per fer una immersió en el món del xauarma. Analitzem les virtuts de cuinar la carn en vertical, descobrim...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de FebrerAnalitzem la revolta pagesa parlant amb Laia Angrill, de Cal Rossill, ramadera de 24 anys a l'Alt Urgell, membre d'Unió de Pagesos i de Plataforma Pagesa; Lluc Mercadé, economista expert en el sector agrari; Joan Pino, director del Centre de Recerca...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de FebrerEl restaurant caníbal posa el focus en el pistatxo. De sobte, hi ha tanta demanda que alguns elaboradors asseguren que tenen problemes per trobar-ne. En parlem amb Lluís Estrada, propietari de la pastisseria Canal de Barcelona. De les seves...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de FebrerEntrem a una cuina industrial de cinquena gamma, la de "Gourmand and Guiard", a Llerona, al Vallès Oriental. D'unes instal·lacions de 1.500 metres surten plats ja cuinats cap a restaurants de tot el país. Al capdavant hi ha Alain Guiard, un cuiner...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de FebrerL'estat d'Israel està utilitzant la gana com a arma de guerra, bloquejant l'aigua i els aliments a la població palestina. En parlem amb l'escriptor, historiador i metge palestí Salah Jamal, amb el periodista David Segarra, autor del llibre "Viure,...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de GenerAl restaurant caníbal posem el focus en productes audiovisuals sobre ciència i alimentació. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, analitza la sèrie "You are what you eat: A twin experiment" (Som el que mengen, un experiment amb...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de GenerEl cuiner Jordi Vilà ens porta un altre plat de la cuina catalana tradicional que ens farà venir salivera: farcellets de col amb patata i botifarra de perol, que corona amb tòfona negra. Aprofitem per parlar de com podem cuinar amb una de les...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de GenerDefensem que el picant aporta felicitat a l'organisme. Descobrim les seves propietats a la cuina, comentem receptes i desmuntem uns quants mites amb la cuinera i professora Anjalina Chugani, especialitzada en cuina tradicional índia i autora de "Rasa....
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 de GenerAl restaurant caníbal, comencem el 2024 parlant amb Mauro Colagreco, argentí de naixement i francès d'adopció. És el primer xef no francès que ha aconseguit tres estrelles Michelin a França amb el seu restaurant, Mirazur, a Menton. Colagreco ens...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 31 de DesembreÚltim menú de l'any al restaurant caníbal! Us servim plats memorables i bons propòsits per a l'any que vindrà amb 12 campanades dels nostres proveïdors habituals, un equip de luxe. El cuiner Jordi Vilà, d'Alkostat, Alkímia i la botiga...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Dilluns, 25 de DesembreAprofitem el Nadal per fer una tria dels millors llibres publicats aquest any. No hi són tots els que voldríem, però aquesta petita selecció deixarà satisfets tots els paladars. El nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la Central del...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de DesembreEspecial Nadal des del restaurant Les Cols, a la Garrotxa! El restaurant caníbal es trasllada a Olot, a la Garrotxa, per celebrar el Nadal amb la família Puigvert Puigdevall. Amb la Martina Puigvert, cap de cuina de Les Cols i millor cuinera jove...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de DesembreEspecial alimentació i salut sexual i reproductiva per La Marató. Cada vegada hi ha més estudis que demostren que l'alimentació té un paper fonamental en processos com l'embaràs, la infertilitat o la menopausa. En parlem amb Fàtima Crispi,...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de DesembreUna nova normativa de la Unió Europea obliga a indicar la llista d'ingredients i la informació nutricional a les etiquetes dels vins, com qualsevol altre producte agroalimentari. Anem a Vilafranca del Penedès, a la seu de l'lNCAVI, l'Institut...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de DesembrePlat fort del restaurant caníbal dedicat a les estrelles Michelin. Parlem amb els seus protagonistes, passegem per la catifa vermella i en fem valoració amb els experts. Entre els cervellets que servirem: Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 de NovembreAnem a collir olives en un camp a la Selva del Camp, al Baix Camp, amb Agustí Romero, coordinador de l'equip d'olivicultura de l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, i amb Antoni Galceran, pagès de la Palma d'Ebre i responsable...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 de NovembreAssistim al primer Congrés de l'Associació de les Dones del Món Rural, una trobada pionera en què pageses, ramaderes i pescadores es reivindiquen com a motor de canvi del sector primari. Parlem amb Rosa Domènech, viticultora i presidenta de...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 de NovembreVisitem el Gastronòmic Forum Barcelona, que celebra l'edició més gran de tota la seva història. Allà, parlem sobre gastronomia expandida amb el sociòleg basc Iñaki Martínez de Albéniz. Martín Andrés Comamala, escollit millor cuiner 2023 i...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 de NovembreAnem Ordino, aprofitant la 31 edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra, per descobrir una cuina d'alta muntanya i quilòmetre zero molt singular, amb influències de la cuina catalana i francesa. En parlem amb Eva Choy, cònsol menor d'Ordino, i...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 d'OctubreLa sal és imprescindible per al cos, però, pot arribar a ser addictiva? Respon Carmen Vidal, catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona i directora del Campus de l'Alimentació de Torribera, que ens explica per què...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 d'OctubreReivindiquem i recordem el periodista i gastrònom Manuel Vázquez Montalbán quan es compleixen 20 anys de la seva mort. Escoltem la seva veu i també la periodista Cristina Jolonch, que el coneixia molt bé; Toni Massanés, gran defensor de la seva...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 d'OctubreVisitem el barri de la Mina, de Sant Adrià de Besòs, on hi ha la població infantil amb més obesitat de tot Catalunya. Les últimes dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya parlen d'un 24% d'obesitat infantil, 10 vegades més que el barri de...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 d'OctubreEl restaurant caníbal de suma a la tercera edició de la marató #joespigolo per l'aprofitament alimentari i anem a espigolar un camp de tomaqueres a Santa Coloma de Cervelló, amb Marc Farrés, de la Fundació Espigoladors. Ens acompanyen quatre...
			
			
 
 Un restaurant caníbal a Berlín
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 d'OctubreEl mon del ciclisme està directament relacionat amb el cafè d'especialitat. Per què? Ens ho explica Tomi Misser, una llegenda del ciclisme de muntanya. També visitem Café de Finca, pioners a introduir a Espanya el cafè d'especialitat. El seu...