Un restaurant caníbal a Berlín

Cuina

Paula Molés reivindica que la gastronomia és cultura i que va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

http://www.ccma.cat/catradio/restaurant-canibal/
L'amor és la clau per cuinar bé Un restaurant caníbal a Berlín

L'amor és la clau per cuinar bé

Per què les pastanagues són de color taronja? Com es va inventar la graella? Què menjàvem els catalans per Sant Esteve abans dels canelons? L'escriptor Martí Sales escriu "Aliment", un diccionari fruit de la seva curiositat i passió pel menjar i...

Et desvelem els beneficis imbatibles de la llet de vaca! Un restaurant caníbal a Berlín

Et desvelem els beneficis imbatibles de la llet de vaca!

Consumiu llet de vaca habitualment? O sou dels que us heu passat a les begudes vegetals de civada o soja? Una de cada 10 persones té intolerància a la lactosa, i cada vegada en prenem menys, de llet. És realment imprescindible beure llet de vaca?...

La dona pagesa fa 40 anys i ara, què ha canviat? Un restaurant caníbal a Berlín

La dona pagesa fa 40 anys i ara, què ha canviat?

Les dones del sector agroalimentari cobren un 23,19% menys que els homes. Malgrat la bretxa salarial, elles representen un 40% del total de treballadors. El sector continua masculinitzat, però sí que s'observen canvis. Parlem de pagesia en clau...

Un vi car et resultarà més bo, sempre que sàpigues que és car! Un restaurant caníbal a Berlín

Un vi car et resultarà més bo, sempre que sàpigues que és car!

Ferran Centelles és un dels millors sommeliers del nostre país. Si li haguéssim de posar un afegitó al seu nom diríem que és "el sommelier del Bulli", on va treballar del 2000 al 2011. El mateix Ferran Adrià ha dit d'ell que és una de les...

El miracle que cada dia hi hagi menjar per a tothom en una ciutat Un restaurant caníbal a Berlín

El miracle que cada dia hi hagi menjar per a tothom en una ciutat

No t'has preguntat mai com arriba el menjar a les grans ciutats. Els tomàquets, les pomes, els peixos, les carns o les conserves arriben cada dia a les botigues per alimentar els afamats habitants d'una ciutat. Doncs això és el que explica...

Les sèries que et faran venir ganes de menjar Un restaurant caníbal a Berlín

Les sèries que et faran venir ganes de menjar

Amb el periodista Òscar Broc, us descobrim les sèries i documentals sobre gastronomia més apetitosos. Ara que fa fred i que el millor que podem fer, confinats o sense confinar, és estar a casa, us proposem les que per nosaltres són les millors...

Estimades Reines d'Orient, porteu-nos bon menjar per aquest 2021 Un restaurant caníbal a Berlín

Estimades Reines d'Orient, porteu-nos bon menjar per aquest 2021

Tres convidades molt especials han fet reserva al nostre humil restaurant. Aquests dies tenen moltíssima feina, tot i així han decidit fer parada i fonda amb nosaltres per agafar forces. Són les tres Reines d'Orient: Rosa Molinero, Cristina...

Neules, l'invent català que hauria ser patrimoni universal Un restaurant caníbal a Berlín

Neules, l'invent català que hauria ser patrimoni universal

Són unes festes nadalenques estranyes, però hi ha tradicions que no poden faltar: les neules i el cava/vins escumosos. El nostre gurmet rodamons, Jordi Luque, porta a la taula del caníbal un convidat molt especial, Jordi Rodellas, de la pastisseria...

Anòsmia, el costat fosc de la Covid que ens priva del plaer de menjar Un restaurant caníbal a Berlín

Anòsmia, el costat fosc de la Covid que ens priva del plaer de menjar

Es calcula que aproximadament entre un 40% i un 60% dels malalts de Covid perden o tenen alteracions en el sentit del gust i l'olfacte. Per entendre com la Covid-19 afecta les parts del cervell que ens permeten assaborir els aliments, parlem amb un...

Els secrets del confit més preuat: el marron-glacé! Un restaurant caníbal a Berlín

Els secrets del confit més preuat: el marron-glacé!

Per a molts, el marron-glacé és una delícia irresistible, per a d'altres és un confit embafador. Al restaurant caníbal ens en confessem fans, per això parlem amb una de les empreses amb més fama mundial i amb una història d'anys i anys...

Oli d'oliva verge extra. Son 4 paraules, ni una menys! Un restaurant caníbal a Berlín

Oli d'oliva verge extra. Son 4 paraules, ni una menys!

Ara que és temps del primer oli de la temporada, parlem d'aquest producte amb una de les persones que més han contribuït a posar en valor l'oli d'oliva verge extra. Martí Terés és productor d'oli i propietari de l'empresa Oleum Flumen, amb seu a...

Agafeu la cullera! Arriba la revolució sopera! Un restaurant caníbal a Berlín

Agafeu la cullera! Arriba la revolució sopera!

Convidem al restaurant caníbal Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia i la ment pensant darrere el llibre "Sopes", un monogràfic editat per la Fundació Alícia i Planeta Gastro. Mentre cuinem una sopa, parlem de la seva...

 La història del cuiner que va perdre el gust i l'olfacte  Un restaurant caníbal a Berlín

La història del cuiner que va perdre el gust i l'olfacte

Convidem al restaurant caníbal Josean Alija, cuiner i xef del restaurant Nerua, a Bilbao. L'any 2000, quan la seva cuina començava a cobrar forma, un accident de moto el va deixar en coma 21 dies. Finalment, es va despertar, però no tenia gust ni...

I si t'expliquéssim les dades amb menjar? Les entendries millor? Un restaurant caníbal a Berlín

I si t'expliquéssim les dades amb menjar? Les entendries millor?

Un estudi de disseny de Barcelona, Domestic Data Streamers, vol explicar els milers de dades que ens envolten de manera diferent; i una de les opcions és utilitzar el menjar i els gustos, amb l'objectiu de fer-nos-les més properes. Parlem amb la ment...

T'expliquem per què la cuina italiana ha conquerit el món Un restaurant caníbal a Berlín

T'expliquem per què la cuina italiana ha conquerit el món

El món és ple de restaurants italians. Cada dia, fora d'Itàlia, milers de persones mengem pasta o pizza. Com ha arribat la cuina italiana a ser la més popular del món? Hem quedat per menjar en un restaurant italià (quan els restaurants a...

 Kav Ly: la dona que produeix 50.000 rotllets de primavera al dia Un restaurant caníbal a Berlín

Kav Ly: la dona que produeix 50.000 rotllets de primavera al dia

Expliquem els secrets de Ta-Tung, l'empresa líder de precuinats asiàtics a Espanya. Ens ho explica la seva creadora, la xef i empresària cambodjana Kav-Ly. Els inicis no van ser fàcils: una dona estrangera i jove que als anys 80 es passejava per...

Borja Sierra: Un restaurant caníbal a Berlín

Borja Sierra: "El que està matant l'hostaleria és la incertesa"

Quan visiteu un restaurant, us sentiu insegurs? Com s'ho han de fer per fugir del concepte "restaurant quiròfan"? El sector necessita un pla Marshall? Parlem dels canvis que estan vivint els bars i restaurants, i de com ha afectat la Covid-19 el seu...

L'art d'endolcir-nos la vida Un restaurant caníbal a Berlín

L'art d'endolcir-nos la vida

Tortells, pastissos massini o braços de gitano són alguns dels imprescindibles de la pastisseria, que tot bon golafre segur que ha tastat algun cop a la vida. Però aquests pastissos cada dia costen més de veure als aparadors. Fem la nostra...

Plagues a la vinya, carbassons i el futur incert de la restauració Un restaurant caníbal a Berlín

Plagues a la vinya, carbassons i el futur incert de la restauració

Des de fa uns dies, una plaga de fongs ataca amb virulència les vinyes del Penedès. La pandèmia, el míldiu, la pluja, els excedents i els mercats tancats fan que la situació dels viticultors i els cellers sigui del tot incerta. En parlem amb el...

Lectures d'estiu i pícnics a la fresca Un restaurant caníbal a Berlín

Lectures d'estiu i pícnics a la fresca

Durant el confinament, la cultura ha omplert moltes hores mortes i ha fet que el temps avancés menys lentament. Tot i que les llibreries han estat tancades al públic durant mesos, moltes han mantingut l'activitat malgrat les persianes abaixades. Ara...

La Boqueria fa 180 anys Un restaurant caníbal a Berlín

La Boqueria fa 180 anys

Al mercat de la Boqueria, el dia 19 de març, fa 180 anys que s'hi va posar la primera pedra. Un mercat que ha marcat la vida de la capital catalana. Per a aquest aniversari us hem preparat un menú ben especial. Esmorzem amb Nacho Borraz, llibreter a...

Menú especial caníbal pel 8-M: gastronomia és una paraula femenina Un restaurant caníbal a Berlín

Menú especial caníbal pel 8-M: gastronomia és una paraula femenina

És una constant que les dones hagin de lluitar per veure reconeguda la feina que fan. En el món del disseny, la fotografia, la pagesia, la gastronomia, la cuina i un llarg etcètera. Un "restaurant caníbal" fet per dones i per a dones, perquè hi...

Els envasos de plàstic: una revolució fora de control Un restaurant caníbal a Berlín

Els envasos de plàstic: una revolució fora de control

L'ús dels plàstics d'un sol ús té efectes negatius en el medi ambient, però també en la salut humana. Reunim la directora de Rezero, Rosa García, i el doctor Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública de la UAB i investigador de l'IMIM, per...

Els bodegons: la nostra història gastronòmica a través de l'art Un restaurant caníbal a Berlín

Els bodegons: la nostra història gastronòmica a través de l'art

Què expliquen i què no expliquen els bodegons? Fem un recorregut pels quadres de bodegons o natures mortes que exposa el Museu Nacional d'Art de Catalunya amb Francesc Quílez, coordinador de col·leccions del MNAC, i entrevistem el director d'art i...

La decisió més compromesa de la taqueria més popular dels EUA Un restaurant caníbal a Berlín

La decisió més compromesa de la taqueria més popular dels EUA

Filadèlfia és notícia aquests dies per un petit establiment de tacos: South Philly Barbacoa. La seva mestressa, la cuinera mexicana Cristina Martínez, i el seu marit, Ben Miller, han decidit deixar de servir carn de porc al seu restaurant. El motiu...

Bee Wilson, edulcorants naturals i els estralls del temporal Gloria Un restaurant caníbal a Berlín

Bee Wilson, edulcorants naturals i els estralls del temporal Gloria

Descobrim la producció llibretera de la historiadora britànica Bee Wilson, especialitzada en gastronomia i alimentació, que explica com es construeixen els gustos i tracta problemes contemporanis controvertits sobre la nostra manera de...

Fruites i verdures ecològiques: són més sanes i nutritives? Un restaurant caníbal a Berlín

Fruites i verdures ecològiques: són més sanes i nutritives?

Per saber els pros i contres de l'agricultura ecològica passegem amb el Ferran Berenguer per un camp de carxofes ecològiques del Prat de Llobregat. També visitem un súper eco amb la catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de...

El pijama: recuperem unes postres en perill d'extinció Un restaurant caníbal a Berlín

El pijama: recuperem unes postres en perill d'extinció

Quant temps fa que no heu menjat un pijama? Si heu nascut després dels anys 90 potser ni n'heu vist ni n'heu tastat mai cap. En parlem amb el propietari del restaurant 7 Portes, Paco Soler Parellada, que el serveix a la carta des del 1951, i que...

El te no és aigua bruta. T'expliquem per què! Un restaurant caníbal a Berlín

El te no és aigua bruta. T'expliquem per què!

El te és per a molts un gran desconegut perquè sempre ha viscut a l'ombra del cafè. Però cada vegada és una beguda que sedueix més. Visitem una de les botigues de te amb més tradició de Barcelona, Sans & Sans. I la mestra de te Victoria Bisogno...

El plat saludable de Harvard, bledes i el nou Via Veneto Un restaurant caníbal a Berlín

El plat saludable de Harvard, bledes i el nou Via Veneto

Els Estats Units, país associat per excel·lència al menjar porqueria, curiosament ens ha donat un dels models de referència més importants del món pel que fa a menjar saludable: el plat saludable de la Universitat Harvard, dissenyat per The...

Tres Reis d'Orient, tres cartes i una muntanya de carbó Un restaurant caníbal a Berlín

Tres Reis d'Orient, tres cartes i una muntanya de carbó

Avui tenim una reserva per a tres al restaurant Caníbal. L'han feta amb els sobrenoms de "Gaspar", "Melcior" i "Baltasar", però qui s'amaga darrere de Ses Majestats d'Orient són Jordi Luque, Carme Gasull i Roger Estrada. Ells són els nostres reis...

Torró picant: nyap o top? Un restaurant caníbal a Berlín

Torró picant: nyap o top?

El xef Artur Martínez tasta un torró picant de la casa Vicens dissenyat pel cuiner Marc Ribas. Serà aquest producte un nyap o bé un producte estrella? Artur Martínez és propietari del restaurant AÜRT, a l'hotel Hilton de Barcelona, que acaba de...

Com mengen per Nadal a l'Argentina, Palestina, Suècia i el Japó? Un restaurant caníbal a Berlín

Com mengen per Nadal a l'Argentina, Palestina, Suècia i el Japó?

Com es viu el Nadal a les taules d'arreu del món? Viatgem a l'Argentina amb Samael Fain, copropietari de l'empresa El criollito; a Palestina, de la mà de l'escriptor i dermatòleg Salah Jamal; també visitem el nord d'Europa per descobrir què cuinen...