Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 13 d'Abril
Menú dedicat a la primera piràmide infantil i juvenil de la dieta mediterrània per prevenir i combatre l'obesitat entre les criatures. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, analitza quines pautes incorpora aquesta nova piràmide...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 06 d'Abril
Aquesta setmana, amb el cuiner Jordi Vilà parlem del Manual d'Autodefensa de la Cuina Catalana. Però també comentem les escoles d'hostaleria versus talent shows de cuina com "MasterChef". Carme Gasull, la nostra cabaretera gastro, ens porta al sopar...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 30 de Març
Aquesta setmana, descobrim com pensem amb el sentit del gust. Visitem el Museu Picasso de Barcelona amb Jèssica Jaques i Gerard Vilar, professors d'Estètica i Teoria de la Universitat Autònoma de Barcelona, autors de l'assaig "Pensar con el paladar....
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Març
El restaurant caníbal s'omple de peix fregit! Pugem a la barca de Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, responsable de la Platjeta, per parlar de com podem fregir bé el peix. La Cristina no ve pas sola, sinó que l'acompanya Marc Muñoz,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 de Març
Menú caníbal ple de fum, foc i brasa. Anem fins a les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, per rebre una classe magistral de com es fa una bona barbacoa, amb uns experts en això del foc i la brasa: el col·lectiu Alabrasa, format per Pere Giribets, Pep...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de Març
El restaurant caníbal us porta un menú especial dedicat a les dones. Amb el periodista Arturo Puente seguim la trajectòria d'empresàries catalanes de diferents generacions, tot i que la seva presència en llocs de responsabilitat és encara...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Març
Us oferim un menú carregat de sabor: ho descobrim tot sobre l'umami, l'anomenat cinquè gust, tot i haver estat ignorat fins no fa gaires dècades. L'umami és la raó de l'èxit del glutamat monosòdic, un dels potenciadors de sabor més utilitzats...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 de Febrer
Menú especial del restaurant caníbal amb Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, des del Mercat del Ninot, a l'Eixample de Barcelona. Sobre la taula, temes com l'acord amb els pagesos, el Mercosur, la pesca, la fauna...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 d'Abril
Menú especial del restaurant caníbal sobre el servei de sala. Descobrim com treballen Carmeta Torrents, Sophie Glossin i Paula Garcia a l'Hisop, el restaurant d'Oriol Ivern. Hem anat al restaurant, les hem vist treballar, hem parlat de com n'és...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 d'Abril
Menú especial Sant Jordi del restaurant caníbal en un any en què estem colgats de llibres sobre cuina i gastronomia. La tria va a càrrec del nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la llibreria La Central del Raval de Barcelona; de Toni...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 d'Abril
Menú especial del restaurant caníbal dedicat a la filosofia i el menjar: compartim taula i cebiche en un restaurant peruà amb la filòsofa xilena Valeria Campos. Mentre parlem de gastronacionalismes, alimentació i política, ens preguntem per què...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 d'Abril
Per primera vegada en més de 80 anys, McDonald's celebra fora dels Estats Units la seva convenció global. Es celebrarà a Barcelona. Analitzem el fenomen de McDonald's, les claus del seu èxit mundial, el seu model de funcionament i els motius pels...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 31 de Març
Tastem la millor mona tradicional de Catalunya, la que fa el nostre forner de referència, el barceloní Daniel Jordà, de Panes Creativos. En parlem amb Carme Gasull, que ens explica la història i el simbolisme d'aquest dolç i també ens presenta el...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Març
Especial menú caníbal sobre Alimentaria 2024, una edició que ha tingut dos protagonistes absoluts: la proteïna i els aliments enriquits amb vitamines i minerals. Com s'explica aquest boom? Quin sentit té fabricar aliments funcionals quan tenim la...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Març
Menú especial dedicat al cinema caníbal: analitzem "La societat de la neu", la pel·lícula de J. A. Bayona, amb Àlex Gorina, realitzador de "La finestra indiscreta", i fem una immersió en com les pel·lícules han retratat els caníbals al llarg...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Març
Menú especial sobre la cuina de mares i filles: què ha canviat i què no ha canviat en la manera d'entendre la cuina i l'alimentació en el dia a dia de dones de diferents generacions? Com la incorporació de la dona al mercat laboral ha canviat la...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de Març
Oscar Guayabero, el nostre dissenyador de capçalera, ens porta a un dels kebabs més icònics i bons de Barcelona: "El Cuiner de Damasc", per fer una immersió en el món del xauarma. Analitzem les virtuts de cuinar la carn en vertical, descobrim...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de Febrer
Analitzem la revolta pagesa parlant amb Laia Angrill, de Cal Rossill, ramadera de 24 anys a l'Alt Urgell, membre d'Unió de Pagesos i de Plataforma Pagesa; Lluc Mercadé, economista expert en el sector agrari; Joan Pino, director del Centre de Recerca...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Febrer
El restaurant caníbal posa el focus en el pistatxo. De sobte, hi ha tanta demanda que alguns elaboradors asseguren que tenen problemes per trobar-ne. En parlem amb Lluís Estrada, propietari de la pastisseria Canal de Barcelona. De les seves...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de Febrer
Entrem a una cuina industrial de cinquena gamma, la de "Gourmand and Guiard", a Llerona, al Vallès Oriental. D'unes instal·lacions de 1.500 metres surten plats ja cuinats cap a restaurants de tot el país. Al capdavant hi ha Alain Guiard, un cuiner...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de Febrer
L'estat d'Israel està utilitzant la gana com a arma de guerra, bloquejant l'aigua i els aliments a la població palestina. En parlem amb l'escriptor, historiador i metge palestí Salah Jamal, amb el periodista David Segarra, autor del llibre "Viure,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de Gener
Al restaurant caníbal posem el focus en productes audiovisuals sobre ciència i alimentació. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, analitza la sèrie "You are what you eat: A twin experiment" (Som el que mengen, un experiment amb...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de Gener
El cuiner Jordi Vilà ens porta un altre plat de la cuina catalana tradicional que ens farà venir salivera: farcellets de col amb patata i botifarra de perol, que corona amb tòfona negra. Aprofitem per parlar de com podem cuinar amb una de les...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de Gener
Defensem que el picant aporta felicitat a l'organisme. Descobrim les seves propietats a la cuina, comentem receptes i desmuntem uns quants mites amb la cuinera i professora Anjalina Chugani, especialitzada en cuina tradicional índia i autora de "Rasa....
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 de Gener
Al restaurant caníbal, comencem el 2024 parlant amb Mauro Colagreco, argentí de naixement i francès d'adopció. És el primer xef no francès que ha aconseguit tres estrelles Michelin a França amb el seu restaurant, Mirazur, a Menton. Colagreco ens...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 31 de Desembre
Últim menú de l'any al restaurant caníbal! Us servim plats memorables i bons propòsits per a l'any que vindrà amb 12 campanades dels nostres proveïdors habituals, un equip de luxe. El cuiner Jordi Vilà, d'Alkostat, Alkímia i la botiga...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dilluns, 25 de Desembre
Aprofitem el Nadal per fer una tria dels millors llibres publicats aquest any. No hi són tots els que voldríem, però aquesta petita selecció deixarà satisfets tots els paladars. El nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, de la Central del...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Desembre
Especial Nadal des del restaurant Les Cols, a la Garrotxa! El restaurant caníbal es trasllada a Olot, a la Garrotxa, per celebrar el Nadal amb la família Puigvert Puigdevall. Amb la Martina Puigvert, cap de cuina de Les Cols i millor cuinera jove...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Desembre
Especial alimentació i salut sexual i reproductiva per La Marató. Cada vegada hi ha més estudis que demostren que l'alimentació té un paper fonamental en processos com l'embaràs, la infertilitat o la menopausa. En parlem amb Fàtima Crispi,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Desembre
Una nova normativa de la Unió Europea obliga a indicar la llista d'ingredients i la informació nutricional a les etiquetes dels vins, com qualsevol altre producte agroalimentari. Anem a Vilafranca del Penedès, a la seu de l'lNCAVI, l'Institut...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 03 de Desembre
Plat fort del restaurant caníbal dedicat a les estrelles Michelin. Parlem amb els seus protagonistes, passegem per la catifa vermella i en fem valoració amb els experts. Entre els cervellets que servirem: Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 26 de Novembre
Anem a collir olives en un camp a la Selva del Camp, al Baix Camp, amb Agustí Romero, coordinador de l'equip d'olivicultura de l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, i amb Antoni Galceran, pagès de la Palma d'Ebre i responsable...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 19 de Novembre
Assistim al primer Congrés de l'Associació de les Dones del Món Rural, una trobada pionera en què pageses, ramaderes i pescadores es reivindiquen com a motor de canvi del sector primari. Parlem amb Rosa Domènech, viticultora i presidenta de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 12 de Novembre
Visitem el Gastronòmic Forum Barcelona, que celebra l'edició més gran de tota la seva història. Allà, parlem sobre gastronomia expandida amb el sociòleg basc Iñaki Martínez de Albéniz. Martín Andrés Comamala, escollit millor cuiner 2023 i...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 05 de Novembre
Anem Ordino, aprofitant la 31 edició de la Mostra Gastronòmica d'Andorra, per descobrir una cuina d'alta muntanya i quilòmetre zero molt singular, amb influències de la cuina catalana i francesa. En parlem amb Eva Choy, cònsol menor d'Ordino, i...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 29 d'Octubre
La sal és imprescindible per al cos, però, pot arribar a ser addictiva? Respon Carmen Vidal, catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona i directora del Campus de l'Alimentació de Torribera, que ens explica per què...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 22 d'Octubre
Reivindiquem i recordem el periodista i gastrònom Manuel Vázquez Montalbán quan es compleixen 20 anys de la seva mort. Escoltem la seva veu i també la periodista Cristina Jolonch, que el coneixia molt bé; Toni Massanés, gran defensor de la seva...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 15 d'Octubre
Visitem el barri de la Mina, de Sant Adrià de Besòs, on hi ha la població infantil amb més obesitat de tot Catalunya. Les últimes dades de l'Enquesta de Salut de Catalunya parlen d'un 24% d'obesitat infantil, 10 vegades més que el barri de...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 08 d'Octubre
El restaurant caníbal de suma a la tercera edició de la marató #joespigolo per l'aprofitament alimentari i anem a espigolar un camp de tomaqueres a Santa Coloma de Cervelló, amb Marc Farrés, de la Fundació Espigoladors. Ens acompanyen quatre...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 01 d'Octubre
El mon del ciclisme està directament relacionat amb el cafè d'especialitat. Per què? Ens ho explica Tomi Misser, una llegenda del ciclisme de muntanya. També visitem Café de Finca, pioners a introduir a Espanya el cafè d'especialitat. El seu...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 24 de Setembre
Celebrem la Mercè des d'un local que és essència barcelonina: el 7 Portes, un restaurant amb més de 185 anys d'història. Hi passegem per la sala i la cuina d'aquest restaurant emblemàtic amb el seu propietari, Paco Solé Parellada, els...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 17 de Setembre
Entrem a la cuina del Disfrutar, dirigit pels cuiners Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, que acaba de rebre el Premi Nacional de Gastronomia de la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia. Parlem amb Oriol Castro mentre dirigeix el servei...
Un restaurant caníbal a Berlín
Dijous, 14 de Setembre
Avui analitzem la setmana 1 de competició, destacant els aspectes que ens semblen més interessants i repassant la jornada sencera amb l'habitual "Roda de partits".
Tanquem repassant el Pick'em, com sempre.
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 10 de Setembre
Reobrim el restaurant caníbal aquesta sisena temporada amb uns convidats molt especials: el Joel Alonso, la Berta Fernández, el Rai Luque i la Irati Muñoz, quatre nens i nenes d'onze i dotze anys que ens expliquen què és per ells "menjar bé" i...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 de Juliol
Tanquem temporada al Delta de l'Ebre, un dels hàbitats aqüàtics més importants del Mediterrani, declarat reserva de la biosfera per la Unesco. Visitem Mirador Badia, una musclera a la badia del Fangar on Xavier Cabrera, fill i net de pescadors i...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 de Juliol
Una persona celíaca no pot improvisar quan surt a sopar a un restaurant o quan marxa de vacances. Menys d'un 1% dels restaurants que asseguren que tenen una carta sense gluten estan acreditats per l'Associació de Celíacs de Catalunya. Parlem amb...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 25 de Juny
Anem a València a la gala dels "The world's 50 best restaurants", la cita on es dona a conèixer el llistat dels millors restaurants del món. Parlem amb Virgilio Martínez, del Central (Lima), escollit millor restaurant del món, i amb Eduard Xatruc,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 18 de Juny
Descobrim el projecte culinari antimalbaratament de Nikoletta Theodoridi, una consultora d'il·luminació grega que viu a Barcelona. Primer, l'acompanyem un vespre a un supermercat a recollir el menjar que hauria acabat a les escombraries. L'endemà el...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 11 de Juny
El 15 de juny elBulli1846 obrirà al públic, i es convertirà en el primer restaurant del món transformat en museu; i on no es podrà menjar res. Parlem amb Ferran Adrià i analitzem per què elBulli ha estat tan influent en la història de la...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 04 de Juny
Anem al Primavera Sound amb Josep Martín, director del programa "Independents", d'iCat. Nacho Núñez, de Verbena Foodie, responsable de l'àrea gastronòmica del Primavera, ens explica com es gestiona la restauració d'un festival d'aquestes...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 28 de Maig
Coneixem la història d'Andrés Torres, que ha estat corresponsal de guerra i és fundador de l'ONG Global Humanitària. Fa vuit anys va agafar una antiga granja de pollastres a Sant Martí Surroca i va obrir el restaurant "Casa Nova". Aquesta setmana,...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 21 de Maig
Què és una influencer del menjar? Com han canviat la manera com mengem, les xarxes? Descobrim com treballa Ainhoa Aguirregoitia, coneguda com a Ainhoa Singular, que ha triomfat amb la seva cuina sense cuina, feta amb productes de molta qualitat i...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 14 de Maig
Amb motiu dels nostres 200 programes, coneixerem els millors estudiants de cuina de Catalunya: Guillem Garcia i Raquel Fernández, guardonats amb els Premis Josep Lladonosa, que va ser mestre de cuiners i pioner en l'ensenyament formal de la cuina a...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 07 de Maig
Bill Yosses, xef i pastisser en cap de la Casa Blanca durant els mandats de George W. Bush i Barack Obama, ens explica com era cuinar per a dos dels homes més poderosos del món i per què els serveis secrets nord-americans li van picar el crostó....
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 30 d'Abril
Els restaurants Flash Flash i Il Giardinetto són diametralment oposats, però tenen en comú que tots dos són fites del disseny i l'arquitectura. Els visitem amb Òscar Guayabero, dissenyador de capçalera del programa. Darrere de tots dos hi ha la...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 d'Abril
Diumenge, especial Sant Jordi del "Restaurant Caníbal" en directe! Muntem la nostra paradeta al passeig de Gràcia, 27! Hi passaran Daniel Jordà, mestre forner al capdavant del forn Panes Creativos, proveïdor d'algun dels millors restaurants del...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 23 d'Abril
Diumenge, especial Sant Jordi del "Restaurant Caníbal" en directe! Muntem la nostra paradeta al passeig de Gràcia, 27! Hi passaran Daniel Jordà, mestre forner al capdavant del forn Panes Creativos, proveïdor d'algun dels millors restaurants del...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 16 d'Abril
Recordem Joan Bayén, el Juanito del Pinotxo, amb el cuiner Carles Gaig i Inés Butrón, una de les autores de "La Boqueria del Juanito", el llibre que acaba de publicar Genco i que, sense voler-ho, s'ha convertit en un homenatge pòstum al Juanito....
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 09 d'Abril
Anem a Vic i entrem a l'obrador de Lluc Crusellas, millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters a París. Ens explica com fa les mones de Pasqua i com treballa la xocolata. Carme Gasull, a "Menuts Gasull", ens explica plats...
Un restaurant caníbal a Berlín
Diumenge, 02 d'Abril
Visitem la presó de Puig de les Basses, a Figueres, per saber com s'organitza la cuina d'una presó que prepara el menjar per a més de 700 persones cada dia. A totes les presons catalanes són els mateixos interns que cuinen, després de fer uns...