Un restaurant caníbal a Berlín

Cuina

Paula Molés reivindica que la gastronomia és cultura i que va molt més enllà del simple fet d'alimentar-se.

http://www.ccma.cat/catradio/restaurant-canibal/
Setge al foie-gras: la seva producció té els dies comptats? Un restaurant caníbal a Berlín

Setge al foie-gras: la seva producció té els dies comptats?

Es pot considerar l'embocament d'ànecs i oques per produir foie una forma de maltractament animal? Ho debatem amb Montse Àlamos, cap del Servei d'Ordenació Ramadera del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural; i amb Carles...

Els periodistes gastronòmics es passen el dia menjant i bevent gratis? Un restaurant caníbal a Berlín

Els periodistes gastronòmics es passen el dia menjant i bevent gratis?

Fa unes setmanes es va celebrar a Menorca el I Congrés de Periodisme Gastronòmic, organitzat per l'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears. Els periodistes gastronòmics estan venuts als grans cuiners i als seus restaurants?...

Tanca Zuberoa, la casa del cuiner més estimat del món Un restaurant caníbal a Berlín

Tanca Zuberoa, la casa del cuiner més estimat del món

Tanca el restaurant basc Zuberoa, considerat un dels millors i més estimats del món. Al poble d'Oiartzun, a Guipúscoa, a tocar de Sant Sebastià. Zuberoa sempre ha treballat des de la discreció. Hilario Arbelaitz ha estat al capdavant dels fogons...

Guerra d'Ucraïna i inflació: el sistema alimentari pels aires Un restaurant caníbal a Berlín

Guerra d'Ucraïna i inflació: el sistema alimentari pels aires

Com afectarà la guerra d'Ucraïna el comerç mundial d'aliments? És possible una crisi alimentària global? Serà realment aquest 2022 un any de fam catastròfica? Ho analitzem amb Johanna Mendelson, experta en política internacional i resolució de...

Vins lliures: antisistema i anticapitalistes Un restaurant caníbal a Berlín

Vins lliures: antisistema i anticapitalistes

Els vins lliures són inclassificables, però tenen una cosa en comú: no són vins industrials. Anem fins al Penedès a passejar per les vinyes de Parés Baltà, un celler que s'enorgulleix de fer vi biodinàmic. Marta Casas és enòloga i explica com...

Dinar de família: cuinem a la Fundació Alícia Un restaurant caníbal a Berlín

Dinar de família: cuinem a la Fundació Alícia

Anem fins a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. La Fundació Alícia ens obre les seves portes i ens deixa la seva fantàstica cuina per cuinar el dinar de l'últim programa de la temporada del restaurant Caníbal. Aprofitarem la visita per...

L'home amb la millor feina del món: viatjar i menjar bé Un restaurant caníbal a Berlín

L'home amb la millor feina del món: viatjar i menjar bé

Parlem amb l'home que segurament té una de les professions més envejades: es dedica a viatjar pel món i menjar als millors restaurants. És l'isrelià David Califa, més conegut com "The Hungry Tourist". El Japó, la Xina, Escandinàvia, Dubai,...

La galeta que surt d'una frustació i el iogurt de la bogeria Un restaurant caníbal a Berlín

La galeta que surt d'una frustació i el iogurt de la bogeria

Descobrim dos projectes d'èxit vinculats a l'alimentació i amb projecte social al darrere: La Fageda, a la Garrotxa, i El Rosal, a Tàrrega. Anem a la Fundació La Fageda, que aquest any compleix 40 anys amb el bon propòsit de continuar fent bons...

Microbiota: més olives i menys kimchi Un restaurant caníbal a Berlín

Microbiota: més olives i menys kimchi

Sabem que l'alimentació és el factor que més influeix en la microbiota intestinal, fins i tot la ciència obre les portes a noves teràpies contra la depressió i l'ansietat basades en la microbiota. Anem al Museu de la Ciència de Barcelona amb...

L'aigua a l'agricultura: el bé més escàs i més preuat Un restaurant caníbal a Berlín

L'aigua a l'agricultura: el bé més escàs i més preuat

El 80 per cent de l'aigua dolça del Mediterrani es fa servir en l'agricultura. El gran estrès hídric d'aquesta regió no farà sinó exacerbar-se en les properes dècades a causa del canvi climàtic i l'explosió demogràfica. Parlem d'aquest repte...

Food Relations: el menjar uneix la gent Un restaurant caníbal a Berlín

Food Relations: el menjar uneix la gent

Entrem a la cuina de Food Relations, un projecte europeu que fa servir el menjar i la cuina com a eina d'inclusió i contacte entre persones de diferents cultures. El programa va néixer el 2018 i ja ha arribat a 4 ciutats europees, entre les quals hi...

Tonyina vermella: evitar el frau i menjar-la barata és possible Un restaurant caníbal a Berlín

Tonyina vermella: evitar el frau i menjar-la barata és possible

La primavera és la millor època de l'any per menjar tonyina vermella. Expliquem com evitar el frau, quines parts són més econòmiques i algunes receptes per gaudir-la al màxim. També intentarem entendre com un peix que va estar en perill fa...

Juli Soler, l'home que va fer possible la revolució d'elBulli Un restaurant caníbal a Berlín

Juli Soler, l'home que va fer possible la revolució d'elBulli

Juli Soler va arribar a elBulli l'any 1981 i va fitxar un Ferran Adrià que acabava de fer el servei militar. Amb ell va propiciar una revolució mundial a la cuina, però també fora de la cuina, a la sala, fent el que la Nouvelle Cuisine no es va...

Com explicaries la cuina catalana a un estranger? Un restaurant caníbal a Berlín

Com explicaries la cuina catalana a un estranger?

Fem un esmorzar de forquilla a la Fonda Europa, a Granollers, amb dos dels nostres col·laboradors: el cuiner italià Nicola Poltronieri i la sommelier Clara Antúnez. Sobre la taula: xató, capipota, truita de samfaina, mandonguilles amb sípia¿ i un...

Bars i restaurants: allà on ningú vol treballar Un restaurant caníbal a Berlín

Bars i restaurants: allà on ningú vol treballar

Cada vegada els restauradors tenen més problemes per trobar personal que vulgui treballar en el seu bar o restaurant. Al restaurant caníbal hem volgut escoltar diferents veus per saber que s'ha fet malament i per on passen les solucions: Oriol Ivern,...

Còctels: molt més que fer una copa Un restaurant caníbal a Berlín

Còctels: molt més que fer una copa

Barcelona està d'enhorabona perquè acull dues de les millors cocteleries del món: Paradiso i Two Schmucks. Fem un recorregut per tastar-ne les creacions i descobrir quin és el secret del seu èxit. Amb Jordi Luque Sanz i Cira López, experts del...

Llibres sobre gastronomia: te'ls podries menjar! Un restaurant caníbal a Berlín

Llibres sobre gastronomia: te'ls podries menjar!

Al restaurant caníbal volem recomanar-vos els millors llibres sobre gastronomia i cuina per a aquest Sant Jordi, per això visitem el nostre llibreter de referència, Nacho Borraz, a la llibreria La Central del Raval de Barcelona. Entre les seves...

Taurons: quins podem menjar i com cuinar-los Un restaurant caníbal a Berlín

Taurons: quins podem menjar i com cuinar-los

A Catalunya tenim més de 40 espècies diferents de taurons, encara que les més consumides son el gatet i la moixina. Amb la pescadora i antropòloga Àgueda Vitòria reivindiquem aquests peixos una mica oblidats, agafarem altres idees per cuinar-los...

David de Jorge, cuiner basc: Un restaurant caníbal a Berlín

David de Jorge, cuiner basc: "Un gras sempre tindrà un gras a dins"

Convidem al restaurant caníbal David de Jorge, el cuiner basc que potser us sona pel seu programa de televisió "Robin Food". Amb grans dots comunicatius i mà dreta de Martín Berasategui, de qui és amic, soci i col·laborador. Conversem de cuina...

Us imagineu un món ple de Un restaurant caníbal a Berlín

Us imagineu un món ple de "coqueries"?

Visita el restaurant caníbal el nostre conseller d'Afers Gastronòmics, el cuiner italià Nicola Poltronieri, que ens revela les claus per fer una bona pizza i una bona coca. Ens proposa una versió que fusiona el millor d'aquestes dues elaboracions...

Pot la Thermomix cuinar els macarrons de l'àvia? Un restaurant caníbal a Berlín

Pot la Thermomix cuinar els macarrons de l'àvia?

Thermomix és un dels robots de cuina més prestigiosos del món. En parlem amb Albert Murillo, expert en cultura digital i tecnologia a Catalunya Ràdio, que ens obre les portes de casa seva per explicar-nos que és molt fan de la Thermomix. També...

Nèstor Luján: Un restaurant caníbal a Berlín

Nèstor Luján: "L'única mesura de viure és viure sense mesura"

Celebrem el centenari del naixement de Nèstor Luján. El seu llegat més important és la quantitat inabastable d'escrits: més d'una setantena de llibres i uns 25.000 articles periodístics. Un enorme intel·lectual que va escriure de tot, però que...

Cuina en perill d'extinció: apadrina un plat! Un restaurant caníbal a Berlín

Cuina en perill d'extinció: apadrina un plat!

El morter, la truita amb suc, els tramussos, les sopes als restaurants, anar a plaça¿ Deixar per escrit tot aquest patrimoni és el que ha volgut fer el Xesco Bueno en el seu llibre "Cuina catalana oblidada" (Ed. Larousse), un compendi de plats,...

L'anguila, el peix misteriós del qual ningú es recorda Un restaurant caníbal a Berlín

L'anguila, el peix misteriós del qual ningú es recorda

Quant fa que no mengeu anguila? Amb la pescadora i antropòloga Àgueda Vitòria parlem d'aquest peix blau d'aigua dolça misteriós i fascinant que està amenaçat. També coneixerem el projecte Rooftop Smokehouse, que elabora anguila fumada. Visita...

Quin model de ramaderia volem? Un restaurant caníbal a Berlín

Quin model de ramaderia volem?

Per respondre a aquesta qüestió ens aturem en la petjada ecològica de la carn que mengem, en quanta en consumim, en les exportacions, en les polítiques públiques que afecten petits productors, en el preu de la carn i en el benestar animal....

Ricard Camarena, el cuiner obsessionat a no assemblar-se a ningú Un restaurant caníbal a Berlín

Ricard Camarena, el cuiner obsessionat a no assemblar-se a ningú

Ricard Camera té cinc restaurants a València, un dels quals reconegut amb dues estrelles Michelin, i acaba d'anunciar que el tancarà els caps de setmana perquè els seus treballadors puguin descansar. Premi Nacional de Gastronomia i fill adoptiu de...

A qui li donem carbó, del món de la gastronomia? Un restaurant caníbal a Berlín

A qui li donem carbó, del món de la gastronomia?

Els tres Reis d'Orient han reservat taula al restaurant caníbal: Carme Gasull, Jordi Luque Sanz i Oscar Guayabero. Dos periodistes i un dissenyador amb qui compartim taula. Què és el que més els ha demanat la gent aquest any? A quin personatge del...

El fenomen més imbatible de Nadal: el panettone Un restaurant caníbal a Berlín

El fenomen més imbatible de Nadal: el panettone

En aquest menú especial del dia de Nadal, convidem el cantautor Quico Pi de la Serra al Restaurant Caníbal. Ha vingut acompanyat d'una de les seves guitarres per tocar-nos alguna cosa "nadalenca". Li fem tastar un dels panettones més famosos del...

Cervell i estómac, una relació amor-odi Un restaurant caníbal a Berlín

Cervell i estómac, una relació amor-odi

A l'Hospital Psiquiàtric Mare de Déu de la Mercè de Barcelona fa gairebé 10 anys que fan un taller de cuina per ajudar en la recuperació les persones que tenen trastorns mentals greus. Parlem amb Anna Serra, psicòloga de l'hospital; amb Emma...

El costat fosc de la xocolata que mengem Un restaurant caníbal a Berlín

El costat fosc de la xocolata que mengem

Segurament el Nadal és l'època de l'any en què mengem més xocolata, i més peix i marisc! D'on ve la xocolata que mengem? I com afecta el canvi climàtic el seu conreu? Ho descobrim amb el Marc Casanovas, que ho sap tot d'alimentació i escalfament...

L'univers infinit del mar i muntanya Un restaurant caníbal a Berlín

L'univers infinit del mar i muntanya

El mar i muntanya és un dels conceptes més genuïns de la cuina catalana. Ha perdurat amb desenes de formes i fórmules: pollastre amb escamarlans, sèpia amb mandonguilles, peus de porc amb gambes, guatlles amb fesols, cloïsses i peus de porc,...

Què vol dir que una carn tingui el segell de Benestar Animal? Un restaurant caníbal a Berlín

Què vol dir que una carn tingui el segell de Benestar Animal?

Investiguem el significat d'una de les etiquetes més visibles ara mateix a les lleixes dels supermercats, la de "BENESTAR ANIMAL - ANIMAL WELFAIR". Parlem amb Carles Rosell, gestor de l'àrea de Producció Animal de l'IRTA, l'organisme al darrere...

Les raons que et faran menjar xai Un restaurant caníbal a Berlín

Les raons que et faran menjar xai

La periodista Carme Gasull ens explica com es produeix la carn de xai. En parlarem amb Yas Recht, pastora d'ovelles a Sant Hilari Sacalm, a la Selva; amb Kiko Torrents, cuiner del restaurant P7s de l'Hotel Pessets de Sort, i amb la Maribel i el Jordi...

Què menjarem si desapareixen les abelles? Un restaurant caníbal a Berlín

Què menjarem si desapareixen les abelles?

Es calcula que el 75% dels aliments que es produeixen arreu del món depenen de la pol·linització d'insectes. Les abelles són les principals pol·linitzadores però ja fa un temps que cada vegada n'hi ha menys. Ens ho expliquen els biòlegs Berta...

El pastís de formatge que tothom desitja! Un restaurant caníbal a Berlín

El pastís de formatge que tothom desitja!

El pastís de formatge d'estil basc està conquerint el món. The New York Times el va escollir sabor de l'any per la seva textura i veritable gust de formatge. Parlem amb Jon Cake, un enginyer aeronàutic que va començar a fer pastissos de formatge...

3 claus per perdre la por a la pastisseria Un restaurant caníbal a Berlín

3 claus per perdre la por a la pastisseria

És castanyada i no hem tingut millor idea que fer tastar uns panellets de supermercat a Jordi Butrón, el pastisser més prestigiós del país. Seran nyap o top? Jordi Butrón, al capdavant de l'escola de pastisseria Espai Sucre, aprofita la seva...

L'alimentació sostenible no és una moda, és una emergència! Un restaurant caníbal a Berlín

L'alimentació sostenible no és una moda, és una emergència!

Sostenibilitat és la gran paraula protagonista del món de la gastronomia, que s'ha trobat aquesta setmana a Barcelona, on ha coincidit el Fòrum Gastronòmic de Barcelona i la Setmana Ciutadana de l'Alimentació Sostenible. Però, què vol dir que un...