De l'okonomiyaki al kushikatsu. Per què Osaka és la capital gastronòmica del Japó
Diumenge, 07 de Septembre de 2025
Fem un recorregut per la ciutat d'Osaka a la recerca dels seus plats icònics: kushikatsu (broquetes de mil coses arrebossades), okonomiyaki (una mena de pizza japonesa) i takoyaki (unes boletes farcides de pop). Ho fem amb Mateu Villaret, cuiner nascut a Calella, al Maresme, amb restaurant a Tòquio, Masia, on serveix cuina catalana. I també amb Yuko Suzuki, una assessora gastronòmica que ho sap tot sobre com i per què mengen com mengen els osaquenys. A banda, convidem al restaurant un dels autors teatrals de referència, Josep Maria Miró, amb dues obres en cartell: "El principi d'Arquimedes" i "La majordoma". L'hem enredat perquè participi en el "Nyap o top?", on tastarem un fuet amb gust de roquefort. Serà nyap o top? També repassem l'actualitat de la setmana, descobrim a qui ha vist a un restaurant Salvador García-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Soluna, a Barcelona.
Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín