El costat fosc de la xocolata que mengem

Diumenge, 12 de Desembre de 2021

Segurament el Nadal és l'època de l'any en què mengem més xocolata, i més peix i marisc! D'on ve la xocolata que mengem? I com afecta el canvi climàtic el seu conreu? Ho descobrim amb el Marc Casanovas, que ho sap tot d'alimentació i escalfament global. I la nostra pescadora de referència, l'Àgueda Vitòria, ens explica per què pugen tant els preus del marisc per aquestes dates, i quins són els peixos alternatius que també poden fer festa en un àpat de Nadal sense necessitat d'arruïnar-nos. El llibreter caníbal Nacho Borraz, de La Central de Barcelona, ens fa la tria dels 6 millors llibres sobre cuina i gastronomia que s'han publicat aquest any. Llibres que podem regalar o autoregalar-nos aquestes festes: que ens fan pensar, que ens animen a cuinar i que ens fan salivar només mirant-los. També descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós, i els del restaurant Marimorena, a Sant Boi de Llobregat, ens fan venir ganes de visitar-los per tastar el seu fricandó de carxofes.


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/2/9/1639149960092.mp3