Cuina en perill d'extinció: apadrina un plat!

Dissabte, 12 de Febrer de 2022

El morter, la truita amb suc, els tramussos, les sopes als restaurants, anar a plaça¿ Deixar per escrit tot aquest patrimoni és el que ha volgut fer el Xesco Bueno en el seu llibre "Cuina catalana oblidada" (Ed. Larousse), un compendi de plats, elaboracions, receptes, productes i estris de cuina que ja han caigut en l'oblit o que estan a punt de desaparèixer. Anem fins al restaurant Ca l'Esteve, a Castellbisbal, on viu i cuina Xesco Bueno, un dels cuiners més estimats del país, escriptor i lletraferit. Convidem al restaurant caníbal el cuiner italià Nicola Poltronieri, el nostre conseller d'afers gastronòmics, que aquesta vegada ens lloarà el romesco o la salsa de calçots. També ens visita la sommelier Clara Antúnez, que més que una beguda en concret ens proposa el "bag-in-box", una manera d'envasar el vi que és perfecta per transportar-lo, per beure amb els amics i per guardar-lo si en sobra. Descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i l'especialitat del restaurant Sergi de Meià.


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/0/0/1644597620500.mp3