Com explicaries la cuina catalana a un estranger?

Diumenge, 08 de Maig de 2022

Fem un esmorzar de forquilla a la Fonda Europa, a Granollers, amb dos dels nostres col·laboradors: el cuiner italià Nicola Poltronieri i la sommelier Clara Antúnez. Sobre la taula: xató, capipota, truita de samfaina, mandonguilles amb sípia¿ i un llibre: "Àpats. L'art i la cultura de menjar i beure a Catalunya", que té com a punt de partida explicar la cuina catalana als anglosaxons. Aprofitem la visita per parlar amb la Mariantònia Parellada, filla del Ramon Parellada, ara al capdavant de la Fonda Europa, i amb el Luciano, que porta 46 anys fent de cambrer a la Fonda Europa. Al "Nyap o top?" tastem la primera tonyina vegana del mercat amb el cuiner japonès Hideki Matsuhisa, del Koy Shunka, i amb el restaurador basc Iñaki López de Viñaspre. Descobrim el so del Salvador Garcia-Arbós i Jaume Subirós, del Motel Empordà, ens recomana la seva especialitat: les múrgoles amb crema.


https://audios.ccma.cat/multimedia/mp3/3/5/1651847747453.mp3