El 50% d'ostra del Delta s'exporta a França i després es torna a vendre aquí amb marques franceses

Diumenge, 09 de Juliol de 2023

Tanquem temporada al Delta de l'Ebre, un dels hàbitats aqüàtics més importants del Mediterrani, declarat reserva de la biosfera per la Unesco. Visitem Mirador Badia, una musclera a la badia del Fangar on Xavier Cabrera, fill i net de pescadors i aqüicultors, ens mostra com es conreen els musclos i les ostres. Ens hi desplacem amb tot l'equip de cuina i els nostres col·laboradors habituals: Toni Massanés, Carme Gasull, Inés Butrón, Cristina Caparrós, Salvador Garcia-Arbós i Clara Antúnez. Descobrim els efectes de la regressió en aquest espai natural i com les famílies de la zona lluiten per defensar la seva forma de vida, fem història del seu consum, coneixem les propietats nutricionals de musclos i ostres i en reivindiquen el consum, sobretot de la més desconeguda ostra del Delta. Aprenen com es cuinen i descobrim quins vins hi casarien bé.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín

RSS feed