És la cinquena gamma l'eina per millorar les condicions laborals als restaurants?

Diumenge, 11 de Febrer de 2024

Entrem a una cuina industrial de cinquena gamma, la de "Gourmand and Guiard", a Llerona, al Vallès Oriental. D'unes instal·lacions de 1.500 metres surten plats ja cuinats cap a restaurants de tot el país. Al capdavant hi ha Alain Guiard, un cuiner reconegut que ha treballat per a Carme Ruscalleda, els germans Adrià, Alain Ducasse o Xavier Pellicer. A França, els restaurants hauran d'especificar quins plats de la carta han estat cuinats al restaurant o fan servir cinquena gamma. Ho comentem amb diferents cuines, crítics i periodistes. La historiadora Inés Butrón dissecciona Josep Pla, i planteja si gastronòmicament està sobrevalorat. Descobrim la frase caçada al vol en un restaurant de Salvador Garcia-Arbós i ens apuntem la Ruta del Xató de Sitges amb l'especialitat del restaurant La Nansa, de Sitges.

Reproduir episodi

Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín

RSS feed