L'umami, el sabor essencial per a la nostra supervivència
Diumenge, 02 de Març de 2025
Us oferim un menú carregat de sabor: ho descobrim tot sobre l'umami, l'anomenat cinquè gust, tot i haver estat ignorat fins no fa gaires dècades. L'umami és la raó de l'èxit del glutamat monosòdic, un dels potenciadors de sabor més utilitzats al món. Parlem amb Hiroya Kawasaki, doctor en Química de la Nutrició i investigador d'Ajinomoto, la multinacional japonesa que va començar a comercialitzar el glutamat monosòdic fa més de cent anys. Però com que estem en plena setmana de Carnaval, el nostre forner de capçalera, Daniel Jordà, de Panes Creativos, ens explica els secrets d'una bona coca de llardons. A més, el Ferran Centelles, sommelier històric del Bulli, ens parla del vi ranci, que casa perfectament amb els llardons. Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i fem gana amb l'especialitat del restaurant Lo típic, a l'Ampolla, Tarragona, que ens porta una brandada de bacallà amb galera.
Veure més episodis del programa Un restaurant caníbal a Berlín