Al "Tapias variades" hem recopilat maneres de cuinar les gambes amb les receptes dels oients i amb David Solé, xef del restaurant Barquet de Tarragona.
El xef Josep Maria Freixa ens ha acompanyat per parlar d'un dels plats més tradicionals de Nadal: els canelons. Hem après diferents maneres de cuinar-los i hem conegut la seva tradició a les nostres taules, especialment el dia de Sant Esteve.
Al "Tapias variades" hem parlat d'esmorzar i menjar saludable amb Núria May, cuinera de la Fundació Alícia i, a més, ens ha acompanyat Xavier Solà, realitzador de "La nit dels ignorants" i expresentador d'"El suplement".
El pollastre rostit o farcit és un dels plats tradicionals de Nadal a Catalunya. Amb el xef Pere Massana i Pere Tapias, hem conegut les millors receptes per preparar el millor pollastre per a aquestes festes.
Al Tapias Variades ens hem centrat en l'albergínia, un dels productes que té més noms populars segons la zona. N'hem parlat amb Jordi Anglí, xef del restaurant Xalet de Montjuïc.
El pebre és una de les espècies més utilitzades a la cuina. Amb el xef Víctor Quintillà i en Pere Tapias hem conegut una gran varietat de receptes, totes ben diferents, que inclouen el pebre d'alguna manera.
És, segurament, un dels productes més utilitzats a la cuina. En Pere Tapias i el cuiner Oriol Llavina ens han parlat de les diferents varietats de patata i ens han explicat moltes receptes diferents d'aquest producte tan versàtil.
El xef Edu Azuaza ens ha acompanyat per parlar d'un producte gurmet: el foie. Amb ell i en Pere Tapias hem parlat de l'evolució d'aquest producte, molt utilitzat en ocasions especials, i dels diferents usos que té a la cuina.
Hem volgut celebrar la victòria del Barça al clàssic amb uns productes de luxe: llamàntol i escamarlans! N'hem parlat amb el xef Joan Ferré i amb Pere Tapias.
Arran del clàssic Madrid - Barça d'aquesta tarda, avui hem volgut recuperar el concepte del berenar-sopar. Amb el xef de Monvínic, Guillem Oliva, i en Pere Tapias, hem comentat quins plats hem de preparar per acompanyar el partit de futbol.
Ens acompanya el cuiner Ly Leap, del restaurant Indochine, per parlar d'una de les bases de la cuina oriental: el curri. Un producte que té moltíssimes aplicacions a la cuina més enllà d'un simple condiment.
Quins usos culinaris té la cervesa? El cuiner Jordi Vilà i en Pere Tapias ens han explicat múltiples opcions per fer servir aquesta beguda tan popular als nostres plats. El pollastre amb cervesa és la recepta estrella, però avui hem descobert...
Menjar panellets és una tradició molt familiar del dia de Tots Sants a Catalunya. Per això, a "Tapias variades", el pastisser Claudi Uñó ens ha explicat com es fan i ens ha mostrat la gran quantitat de varietats diferents que hi ha.
A Món Sant Benet i en plena castanyada, avui hem parlat dels dos productes més típics d'aquesta nit: les castanyes i els moniatos. Amb Pere Tapias i el xef Jordi Llobet hem conegut tant les aplicacions que tenen a la cuina com la seva tradició a...
Amb en Pere Tapias i el cuiner Dani Lechuga hem parlat d'una de les carns més presents a taula, la vedella, i una de les més difícils de trobar, el bou. Hem conegut les millors receptes d'aquestes dues carns, que es poden fer a la brasa, al forn,...
El cafè ha estat el producte del "Tapias Variades" d'aquest dissabte. Hem conversat amb Salvador Sans, de Cafés El Magnífico, sobre un dels productes més comercialitzats arreu del món i hem conegut algunes de les possibilitats del cafè a la cuina.
Amb en Pere Tapias i el cuiner Carles Gaig, que regenta un restaurant d'una estrella Michelin, hem conegut les possibilitats de la magrana a la cuina: un producte molt de temporada que utilitzem especialment en amanides, però també com a guarnició...
Avui ens ha visitat el Lluís Costa, que fa uns dies va guanyar el Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat d'aquest 2015. Amb ell hem parlat de com ens agrada menjar-nos els croissants i de si és fàcil fer-ne a casa.
Amb en Pere Tapias i els oients, proposem plats de la cuina espanyola. També fan les seves propostes el xef Sacha Hormaechea des de Madrid i el xef Pedro Subijana des del País Basc.
Ens visita Roger Ortuño, responsable del web www.comerjapones.com. Amb ell parlem de les possibilitats de la salsa de soja, una de les bases de la cuina oriental, i descobrim en quins plats la fem servir.
El cuiner Edu Azuaza ens acompanya per parlar dels bolets. El rovelló, la llenega o el cep són alguns dels més populars, però també el camagroc, el rossinyol o l'ou de reig. Amb en Pere Tapias i el xef de Les Voltes de Sant Sebastià descobrim les...
En Pere Tapias i el xef David Solé conversen amb els oients sobre els calamars: en quins plats els utilitzem i com els cuinem? Des de la recepta més tradicional, els calamars farcits, fins a paelles, calamars a la romana o calamars a l'andalusa. Un...
Amb en Pere Tapias i el xef Xavier Pellicer parlem d'un producte molt de temporada: la carbassa. Quins plats fem amb carbassa? Des de sopes i cremes fins a postres o aperitius.
Amb en Pere Tapias i l'Assumpta Margenat, de Casa Gispert, parlem d'un dels productes més presents a la dieta mediterrània: la fruita seca. Concretament, parlem de les possibilitats de les avellanes i les ametlles a la cuina: com a guarnició, a les...
Amb en Pere Tapias i el cuiner basc Iker Erauzkin parlem de les possibilitats de la poma a la cuina. Una de les fruites més populars amb presència a nombrosos plats, des del primer plat fins a les postres.
Amb en Pere Tapias i el cuiner basc Iker Erauzkin parlem de les possibilitats de la poma a la cuina. Una de les fruites més populars amb presència a nombrosos plats, des del primer plat fins a les postres.
Amb en Pere Tapias i el cuiner de la Fundació Alicia, Marc Puig-Pey, parlem de les llenties, un menjar que tradicionalment s'havia relacionat amb els pobres però que ara trobem a múltiples plats: estofats, amanides, amb arròs,...
És habitual fer el pa a casa? Amb en Pere Tapias i el flequer Jordi Morera hem parlat del pa, segurament un dels aliments més presents a la nostra dieta, per conèixer millor diferents varietats, amb què el podem acompanyar i com el podem fer a casa.
Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el cuiner Ton Mata de Cal Ton, a Vilafranca del Penedès, parlem del raïm a la cuina. Un producte de temporada molt habitual a la taula, però poc comú a la cuina. Quins plats cuinem amb raïm? Amb què el podem...
Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el cuiner Ton Mata de Cal Ton, a Vilafranca del Penedès, parlem del raïm a la cuina. Un producte de temporada molt habitual a la taula, però poc comú a la cuina. Quins plats cuinem amb raïm? Amb què el podem...
Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el cuiner Benvingut Aligué descobrim les millors varietats de ceba i els usos culinaris d'un dels productes més utilitzats, especialment en sofregits i per donar gust als nostres plats.
Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el xef Sergi de Meià parlem de les possibilitats de les figues a la cuina. Coneixem les diferents varietats d'aquest producte de temporada i les millors receptes, des de l'aperitiu fins a les postres.
Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué, la doctora i nutricionista, Pilar Senpau, i el gastrònom i director Fòrum Gastronòmic, Pep Palau fem un final de temporada amb plats de festa. D'aquells que fan lluir, que són un regal pels ulls i el paladar, on...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem tots els consells i receptes per gaudir dels gustos de mar que ens ofereixen la llagosta, el llamàntol, les gambes, els mol·luscs, les navalles, o el pop i la sípia.
Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i la metge i nutricionista Pilar Senpau us suggerim receptes baixes en calories i refrescants per combatre les altes temperatures de l'estiu i fer-ho amb plats nutritius, senzills, econòmics i saborosos.
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué aprofitem la visita al Bages per parlar dels productes de la terra: els vins DO Pla de Bages o els tomàquets i aromes de Montserrat. Coneixerem com funciona el restaurant "Canonge" que la fundació té a Manresa, un...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué aprofitem la visita al Bages per parlar dels productes de la terra: els vins DO Pla de Bages o els tomàquets i aromes de Montserrat. Coneixerem com funciona el restaurant "Canonge" que la fundació té a Manresa, un...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem del préssec i totes les receptes que podem fer amb aquesta fruita de temporada que aixeca passions, que és molt gustosa i refrescant i que, a més a més, a Catalunya en tenim de molta qualitat.
Amb en Pere Tapias, Pep Nogué i un cuiner de luxe, en Carles Gaig, que ens acompanya per parlar d'un dels plats més tradicionals de la cuina catalana: la samfaina. Una barreja de verdures sofregides amb tomàquet, que podem menjar sola o acompanyada...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué ens preparem per la revetlla de Sant Joan fent "Fingers food", una nova tendència que consisteix a cuinar plats grans: rissotos, cremes, carns i peixos, però presentar-los en petites quantitats, de manera que...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem d'aquesta gran família que és el peix blau i on hi trobem la tonyina, que és un dels més coneguts, però també el peix espasa, el bonítol, els sorells, les sardines, l'emperador o els seitons.
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de les patates, un gran aliat a la cuina que reuneix dues qualitats difícils de trobar en altres ingredients: agrada a tothom i ens lliga pràcticament amb tot.
I ho maridarem amb els vins del Priorat del...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem explicat com fer servir la cervesa i així aprofitar el cos i el gust tan peculiar d'aquesta beguda per elaborar plats com, per exemple, salses o guisats de carn.
També ens ha acompanyat Albert Sanchis,...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué, expliquem quins són els plats típics que trobaran a Berlín tots els seguidors del Barça que s'han traslladat a la capital alemanya per viure aquest vespre la final de la Champions. Una ocasió única per...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim les possibilitats que ens ofereixen a la cuina els peixos de roca, que encara que tinguin moltes espines i poca carn són molt gustosos i ens permeten fer plats tradicionals boníssims.
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué, i coincidint amb la final de la Copa de Rei entre Barça i Athletic de Bilbao, parlem de cuina basca més enllà de les tapes. Repassem els plats més tradicionals i els productes que defineixen una cuina de...
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué fem un recorregut pel territori a través de les especialitats tradicionals de pastisseria de Catalunya com els borregos de Cardedeu, els bunyols de l'Empordà, els viverins de Tarragona o el torró d'Agramunt.
Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de les possibilitat que el vi, ànima de la nostra gastronomia, té a la cuina. A part de ser una beguda excel·lent per acompanyar àpats de tota mena però també és un complement dels líquids de cocció,...