Tàpias variades

Cuina

L'espai gastronòmic de Pere Tàpies.

RSS feed

Pàgina 2
Com podem gaudir menjant quan fem dieta? - 13/12/15 Tàpias variades
Diumenge, 13 de Desembre

Com podem gaudir menjant quan fem dieta? - 13/12/15

Al "Tapias variades" hem parlat d'esmorzar i menjar saludable amb Núria May, cuinera de la Fundació Alícia i, a més, ens ha acompanyat Xavier Solà, realitzador de "La nit dels ignorants" i expresentador d'"El suplement".

Quants tipus de pollastre hi ha? - 12/12/15 Tàpias variades
Dissabte, 12 de Desembre

Quants tipus de pollastre hi ha? - 12/12/15

El pollastre rostit o farcit és un dels plats tradicionals de Nadal a Catalunya. Amb el xef Pere Massana i Pere Tapias, hem conegut les millors receptes per preparar el millor pollastre per a aquestes festes.

Tàpias variades
Diumenge, 29 de Novembre

"És molt complicat fer patates fregides bones" - 29/11/15

És, segurament, un dels productes més utilitzats a la cuina. En Pere Tapias i el cuiner Oriol Llavina ens han parlat de les diferents varietats de patata i ens han explicat moltes receptes diferents d'aquest producte tan versàtil.

Què berenem/sopem mentre mirem el Barça? - 21/11/15 Tàpias variades
Dissabte, 21 de Novembre

Què berenem/sopem mentre mirem el Barça? - 21/11/15

Arran del clàssic Madrid - Barça d'aquesta tarda, avui hem volgut recuperar el concepte del berenar-sopar. Amb el xef de Monvínic, Guillem Oliva, i en Pere Tapias, hem comentat quins plats hem de preparar per acompanyar el partit de futbol.

Tàpias variades
Dissabte, 07 de Novembre

"La ceba ofegada amb cervesa pot ser un bon complement" - 07/11/15

Quins usos culinaris té la cervesa? El cuiner Jordi Vilà i en Pere Tapias ens han explicat múltiples opcions per fer servir aquesta beguda tan popular als nostres plats. El pollastre amb cervesa és la recepta estrella, però avui hem descobert...

Tàpias variades
Diumenge, 01 de Novembre

"El secret d'un bon panellet és la temperatura del forn" - 01/11/15

Menjar panellets és una tradició molt familiar del dia de Tots Sants a Catalunya. Per això, a "Tapias variades", el pastisser Claudi Uñó ens ha explicat com es fan i ens ha mostrat la gran quantitat de varietats diferents que hi ha.

Tàpias variades
Dissabte, 31 d'Octubre

"El moniato és un bon substitut de la patata" - 31/10/15

A Món Sant Benet i en plena castanyada, avui hem parlat dels dos productes més típics d'aquesta nit: les castanyes i els moniatos. Amb Pere Tapias i el xef Jordi Llobet hem conegut tant les aplicacions que tenen a la cuina com la seva tradició a...

Tàpias variades
Dissabte, 24 d'Octubre

"El cafè bo és el que es conrea a terres altes" - 24/10/15

El cafè ha estat el producte del "Tapias Variades" d'aquest dissabte. Hem conversat amb Salvador Sans, de Cafés El Magnífico, sobre un dels productes més comercialitzats arreu del món i hem conegut algunes de les possibilitats del cafè a la cuina.

Tàpias variades
Diumenge, 18 d'Octubre

"Quan descalces una magrana, te l'has de menjar ràpidament" - 18/10/15

Amb en Pere Tapias i el cuiner Carles Gaig, que regenta un restaurant d'una estrella Michelin, hem conegut les possibilitats de la magrana a la cuina: un producte molt de temporada que utilitzem especialment en amanides, però també com a guarnició...

Tàpias variades
Dissabte, 17 d'Octubre

"Amb els coissants també es pot innovar" - 17/10/15

Avui ens ha visitat el Lluís Costa, que fa uns dies va guanyar el Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat d'aquest 2015. Amb ell hem parlat de com ens agrada menjar-nos els croissants i de si és fàcil fer-ne a casa.

Tapias variades: La cuina espanyola - 12/10/15 Tàpias variades
Dilluns, 12 d'Octubre

Tapias variades: La cuina espanyola - 12/10/15

Amb en Pere Tapias i els oients, proposem plats de la cuina espanyola. També fan les seves propostes el xef Sacha Hormaechea des de Madrid i el xef Pedro Subijana des del País Basc.

La salsa de soja: amb què la combinem? - 11/10/15 Tàpias variades
Diumenge, 11 d'Octubre

La salsa de soja: amb què la combinem? - 11/10/15

Ens visita Roger Ortuño, responsable del web www.comerjapones.com. Amb ell parlem de les possibilitats de la salsa de soja, una de les bases de la cuina oriental, i descobrim en quins plats la fem servir.

Calamars amb xocolata? És possible! - 04/10/15 Tàpias variades
Diumenge, 04 d'Octubre

Calamars amb xocolata? És possible! - 04/10/15

En Pere Tapias i el xef David Solé conversen amb els oients sobre els calamars: en quins plats els utilitzem i com els cuinem? Des de la recepta més tradicional, els calamars farcits, fins a paelles, calamars a la romana o calamars a l'andalusa. Un...

Tàpias variades
Dissabte, 03 d'Octubre

"Hi ha més de 800 varietats de carbassa" - 03/10/15

Amb en Pere Tapias i el xef Xavier Pellicer parlem d'un producte molt de temporada: la carbassa. Quins plats fem amb carbassa? Des de sopes i cremes fins a postres o aperitius.

Tapias Variades: ametlles i avellanes - 26/09/15 Tàpias variades
Dissabte, 26 de Setembre

Tapias Variades: ametlles i avellanes - 26/09/15

Amb en Pere Tapias i l'Assumpta Margenat, de Casa Gispert, parlem d'un dels productes més presents a la dieta mediterrània: la fruita seca. Concretament, parlem de les possibilitats de les avellanes i les ametlles a la cuina: com a guarnició, a les...

Tapias Variades: la poma - 20/09/15 Tàpias variades
Diumenge, 20 de Setembre

Tapias Variades: la poma - 20/09/15

Amb en Pere Tapias i el cuiner basc Iker Erauzkin parlem de les possibilitats de la poma a la cuina. Una de les fruites més populars amb presència a nombrosos plats, des del primer plat fins a les postres.

Tapias Variades: la poma - 18/09/15 Tàpias variades
Divendres, 18 de Setembre

Tapias Variades: la poma - 18/09/15

Amb en Pere Tapias i el cuiner basc Iker Erauzkin parlem de les possibilitats de la poma a la cuina. Una de les fruites més populars amb presència a nombrosos plats, des del primer plat fins a les postres.

Tapias Variades: les llenties - 18/09/15 Tàpias variades
Divendres, 18 de Setembre

Tapias Variades: les llenties - 18/09/15

Amb en Pere Tapias i el cuiner de la Fundació Alicia, Marc Puig-Pey, parlem de les llenties, un menjar que tradicionalment s'havia relacionat amb els pobres però que ara trobem a múltiples plats: estofats, amanides, amb arròs,...

Tàpias variades
Diumenge, 13 de Setembre

"Tapias variades": el pa - 13/09/15

És habitual fer el pa a casa? Amb en Pere Tapias i el flequer Jordi Morera hem parlat del pa, segurament un dels aliments més presents a la nostra dieta, per conèixer millor diferents varietats, amb què el podem acompanyar i com el podem fer a casa.

La crònica cantada de la Diada de Pere Tapias - 12/09/15 Tàpias variades
Dissabte, 12 de Setembre

La crònica cantada de la Diada de Pere Tapias - 12/09/15

Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el cuiner Ton Mata de Cal Ton, a Vilafranca del Penedès, parlem del raïm a la cuina. Un producte de temporada molt habitual a la taula, però poc comú a la cuina. Quins plats cuinem amb raïm? Amb què el podem...

Tapias Variades: el raïm - 12/09/15 Tàpias variades
Dissabte, 12 de Setembre

Tapias Variades: el raïm - 12/09/15

Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el cuiner Ton Mata de Cal Ton, a Vilafranca del Penedès, parlem del raïm a la cuina. Un producte de temporada molt habitual a la taula, però poc comú a la cuina. Quins plats cuinem amb raïm? Amb què el podem...

Tapias Variades: la ceba - 06/09/15 Tàpias variades
Diumenge, 06 de Setembre

Tapias Variades: la ceba - 06/09/15

Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el cuiner Benvingut Aligué descobrim les millors varietats de ceba i els usos culinaris d'un dels productes més utilitzats, especialment en sofregits i per donar gust als nostres plats.

Tapias Variades: les figues - 04/09/15 Tàpias variades
Divendres, 04 de Setembre

Tapias Variades: les figues - 04/09/15

Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué i el xef Sergi de Meià parlem de les possibilitats de les figues a la cuina. Coneixem les diferents varietats d'aquest producte de temporada i les millors receptes, des de l'aperitiu fins a les postres.

Les Tàpias variades i l'olla que bull: Tàpias variades
Diumenge, 12 de Juliol

Les Tàpias variades i l'olla que bull: "Plats de festa" - 12/07/15

Amb en Pere Tapias, en Pep Nogué, la doctora i nutricionista, Pilar Senpau, i el gastrònom i director Fòrum Gastronòmic, Pep Palau fem un final de temporada amb plats de festa. D'aquells que fan lluir, que són un regal pels ulls i el paladar, on...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: el marisc - 11/07/15 Tàpias variades
Dissabte, 11 de Juliol

Les Tàpias variades i l'olla que bull: el marisc - 11/07/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué repassem tots els consells i receptes per gaudir dels gustos de mar que ens ofereixen la llagosta, el llamàntol, les gambes, els mol·luscs, les navalles, o el pop i la sípia.

Les Tàpias variades i l'olla que bull: fingers foods - 21/06/15 Tàpias variades
Diumenge, 21 de Juny

Les Tàpias variades i l'olla que bull: fingers foods - 21/06/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué ens preparem per la revetlla de Sant Joan fent "Fingers food", una nova tendència que consisteix a cuinar plats grans: rissotos, cremes, carns i peixos, però presentar-los en petites quantitats, de manera que...

Les Tapias variades i l'olla que bull: peix blau - 20/06/15 Tàpias variades
Dissabte, 20 de Juny

Les Tapias variades i l'olla que bull: peix blau - 20/06/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem d'aquesta gran família que és el peix blau i on hi trobem la tonyina, que és un dels més coneguts, però també el peix espasa, el bonítol, els sorells, les sardines, l'emperador o els seitons.

Les Tàpias variades i l'olla que bull: cervesa a la cuina - 07/06/15 Tàpias variades
Diumenge, 07 de Juny

Les Tàpias variades i l'olla que bull: cervesa a la cuina - 07/06/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué hem explicat com fer servir la cervesa i així aprofitar el cos i el gust tan peculiar d'aquesta beguda per elaborar plats com, per exemple, salses o guisats de carn. També ens ha acompanyat Albert Sanchis,...

Les Tapias variades i l'olla que bull: cuina berlinesa - 06/06/15 Tàpias variades
Dissabte, 06 de Juny

Les Tapias variades i l'olla que bull: cuina berlinesa - 06/06/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué, expliquem quins són els plats típics que trobaran a Berlín tots els seguidors del Barça que s'han traslladat a la capital alemanya per viure aquest vespre la final de la Champions. Una ocasió única per...

Les Tàpias variades i l'olla que bull: peix de roca - 31/05/15 Tàpias variades
Diumenge, 31 de Maig

Les Tàpias variades i l'olla que bull: peix de roca - 31/05/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué descobrim les possibilitats que ens ofereixen a la cuina els peixos de roca, que encara que tinguin moltes espines i poca carn són molt gustosos i ens permeten fer plats tradicionals boníssims.

Les Tapias variades i l'olla que bull: cuina basca - 30/05/15 Tàpias variades
Dissabte, 30 de Maig

Les Tapias variades i l'olla que bull: cuina basca - 30/05/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué, i coincidint amb la final de la Copa de Rei entre Barça i Athletic de Bilbao, parlem de cuina basca més enllà de les tapes. Repassem els plats més tradicionals i els productes que defineixen una cuina de...

Les Tapias variades i l'olla que bull: el vi a la cuina - 23/05/15 Tàpias variades
Dissabte, 23 de Maig

Les Tapias variades i l'olla que bull: el vi a la cuina - 23/05/15

Amb en Pere Tapias i en Pep Nogué parlem de les possibilitat que el vi, ànima de la nostra gastronomia, té a la cuina. A part de ser una beguda excel·lent per acompanyar àpats de tota mena però també és un complement dels líquids de cocció,...

Veure més episodis